Echt waar? Stemmen vanaf 16?

Screenshot_223

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Tim Hofman werkt al een tijdje aan het concept om jongeren vanaf 16 jaar stemgerechtigd te krijgen. Koren op de molen van onderwijs dominerend GroenLinks en het noodlijdende D66 die middels – de zelf als kindje met klimaatangst gehersenspoelde – Jessetje en Robje ALLE kindertjes met deze onzin bang willen maken om hierdoor MEER stemmen en dus MEER stemkracht te krijgen. Want klimaatangst werkt! Vooral als dat vanuit het overwegend LINKSE onderwijs EN idem NPO’s wordt overvoed en gefaciliteerd. Werken op angst, leest u; meer stemmen (en daarmee op misselijkmakende wijze een riant eigen inkomen vergaren!) is pure geestelijke mishandeling. En dat op deze UITERMATE beïnvloedbare en dus kwetsbare groep kinderen.

Onder de volgende link vond ik onderstaande stukje tekst: www.trouw.nl

“Jongeren van 16 en 17 jaar hebben bovendien ruim tien jaar onderwijs genoten en hebben daarmee een goede basis om weloverwogen beslissingen te maken”.

Ik zou dit willen aanpassen naar: “Jongeren van 16 en 17 jaar hebben ruim tien jaar ZEER EENZIJDIG LINKS ‘onderwijs’ genoten en hebben daarmee TOTAAL GEEN gezonde, EVENWICHTIGE basis om weloverwogen beslissingen te maken”.

Kinderen van 16 dus… KINDEREN, die maar net hebben ontdekt dat je er ook nog iets anders mee kunt dan plassen. KINDEREN, waarvan de hormoontjes op lichtsnelheid door het voor hen extreem veranderende lichaam gieren en die derhalve HEEL beïnvloedbaar EN wispelturig zijn.

Klimaatleugens

Ik bedoel; laat mij dat klimaatonderzoek (door een ECHT onafhankelijk bureau) maar eens zien dan! En o ja, dan ook maar meteen het zogenaamde ‘onderzoek’ van mevr. Zimmerman EN de consensus daarvan (!) waar uit zou komen dat 97% van ‘alle’ wetenschappers het eens is met de stelling dat de mens invloed zou hebben op de ‘klimaatverandering’… En het mag (nee, MOET!) ú weer wat kosten… GroenLinks gemeentes beginnen nu al hele wijken van het gas af te sluiten, terwijl men in Duitsland per huishouden € 750,- subsidie krijgt als zij overschakelen OP gas! Ze kunnen hier, net als Duitsland, gewoon gas importeren uit Rusland of misschien veiliger, uit Noorwegen, maar in Den Haag gaat de ronduit smerige (!) (K)Wiebes tunnelvisie nu eenmaal niet verder dan Groningen…

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Echt waar? Stemmen vanaf 16?

 1. koddebeier zegt:

  Geïndoctrineerd, gehersenspoeld en misleid door meedogenloze linkse leerkrachten kunnen deze jonge mensen geen weloverwogen en doordachte beslissingen nemen op wie ze moeten stemmen !

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Deze week op De Duitse televisie. Reportage over de Elfsteden-zwemtocht van Maarten. Maar liefst 2 keer viel het woord klimaat. Ze brachten het feit dat er al lang geen schaatstocht was geweest in het verband met het klimaat. En gisteren op de Duitse TV het feit dat de erosie aan de Engelse kust de huizen op de krijtrotsen naar beneden doet doet vallen. Kwam ook door het klimaat. Elke dag deze desinformatie in de pers en tv en in Duitsland slikt de jeugd dit als volkomen waar. En de Groenen spinnen er bij de verkiezingen garen bij.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Over hersenspoeling, sinds 1968!

  ZWARTBOEK over NEDERLAND

  De oogkleppen van links
  Ulrike Meinhof

  “De RAF betekende voor ons bevrijding (…). Zeer zeker vergt het ook veel discipline, verplichtingen en omzichtigheid om illegaal te werken. (…) Anderzijds heeft het leven in de illegaliteit ook heel veel mogelijk gemaakt: we hebben elkaar heel goed leren kennen en hadden veel plezier en lol samen. Alle energie die anders iemand nodig heeft om zich staande te houden onder de vervreemdende druk van concurrentie, worden binnen dit proces vrijgemaakt voor nieuwe ervaringen en ontdekkingen.” Aan het woord is het voormalig RAF-lid Irmgard Möller in een interview in 1997.
  Dit fragment is afkomstig uit het recent verschenen boek ‘Duitse herfst. De Rote Armee Fraktion’ (Aspect, 2009) waarin literatuurwetenschapper Margreet den Buurman een vlot geschreven en helder overzicht geeft van de geschiedenis van de RAF.
  Na lezing van dit boek ben ik verbijsterd over de ideologische oogkleppen van links. Kritiekloos werd de manipulatie van de Baader-Meinhofgroep als zoete koek geslikt en iedereen die daar een bescheiden vraagteken bij durfde te zetten, werd afgeserveerd als een onwetende met vals bewustzijn. Dat gevoel had ik ook al bij lezing van Pekelders ‘Sympathie voor de RAF. De Rote Armee Fraktion in Nederland, 1970-1980’ (Amsterdam, 2007). Hoewel ook zijn boek beschrijvend van aard is, kon ik destijds evenmin het gevoel van irritatie over de combinatie van zoveel linkse arrogantie en bekrompenheid maar met moeite onderdrukken.
  Die zogenaamde kritische houding – ‘hun strijd, onze strijd’ – kwam niet alleen in het Amsterdamse en Nijmeegse studentenmilieu tegen – waar types als Rita Verdonk rondliepen – maar ook in de academische kringen. Hoogtepunt (of beter: dieptepunt) op het gebied van de analyse van het kritisch zelfbewustzijn van links vind ik nog steeds de beschouwing van de Duitse hoogleraar psychologie Peter Brückner: de oorzaak van het RAF-geweld lag uiteraard niet bij links, maar bij de rechtse staat (verg. Pekelder in Pekelder & Boterman (red.), Politiek geweld in Duitsland, Amsterdam 2005, pp. 229 ev.). Dat Baader voortdurend manipuleerde, vinden we in Brückners analyse niet terug, maar hij zocht – naar eigen zeggen – dan ook niet de waarheid. Vooral dat laatste was en is goed te merken.
  Tekenend is ook de hedendaagse verkettering van de Duitse historicus Götz Aly door links. In zijn boek ‘Unser Kampf 1968 – Ein irritierter Blick zurück’ (S. Fischer Verlag) valt hij onder meer de symphatisanten van de RAF aan. “Ik houd me al bijna dertig jaar met de geschiedenis van het nationaal-socialisme bezig. Mij is al vroeg opgevallen dat er overeenkomsten met onze protestbeweging van 1968 waren. Ook die beweging was antiburgerlijk, had totalitaire en autoritaire trekken, was geobsedeerd door geweld en behept met het vriend-vijanddenken. En juist omdat ik dat allemaal zelf heb meegemaakt, kan ik me zo goed in de nationaal-socialisten verplaatsen”, verklaarde Aly in een interview in de Groene (2 feb. 2008). De ex-68’er geeft enkele sterke voorbeelden van de overeenkomsten tussen de nazi-ideoloog Joseph Goebbels en studentenleider Rudi Dutschke: ‘Net als Dutschke riep Goebbels in 1929 de academische gemeenschap op tot revolutionair bewustzijn, tot agitatie en actie.’ Met talloze voorbeelden laat Aly zien hoezeer de strategieën van Dutschkes studentenbond een kopie waren van die van de nationaal-socialistische studentenbeweging.
  Terugkijkend op 1968 concludeert de ex-maoïst dat zowat alle verdiensten waar zijn 68-generatie op pocht, eerder ondanks dan dankzij haar tot stand zijn gekomen. Democratisering, liberalisering en emancipatie zijn allemaal processen die volgens hem door de beweging van 1968 eerder zijn vertraagd dan versneld. “De wet die verbood dat hotels tweepersoonskamers aan ongehuwden verhuurden, werd door minister Heinemann afgeschaft. Tolerantie? Het was opnieuw Heinemann die homoseksualiteit uit het strafrecht haalde. Emancipatie? Oswald Kolle, die uitlegde dat de vrouw in de slaapkamer ook zo haar wensen had, was geen 68’er”, aldus Aly. “Zelfs de mensen in de DDR, waar toch waarlijk geen revolte heeft plaatsgevonden, waren vaak geëmancipeerder dan de mensen in de Bondsrepubliek. Nee, de hervormingen kwamen niet van links, die kwamen uit het midden van de samenleving. Het was dat midden dat in 1969 de hervormer Willy Brandt aan de macht hielp, een man die door rechts voor ‘emigrant’, ‘landverrader’ en ‘buitenechtelijk kind’ werd uitgescholden.”
  Dat deze analyse links in het verkeerde keelgat schoot, bleek toen in 2008 de aanslag op Rudi Dutschke, toen veertig jaar geleden, werd herdacht. Grünen-voorzitter Claudia Roth bekritiseerde Aly heftig en dat leverde haar op de plek van de aanslag een daverend applaus op. Dat Dutschke in 1967 door de toen al gezaghebbende linkse filosoof Habermas terecht links fascisme werd verweten, leek Roth te zijn ontgaan. En hoewel de kritiek van Aly en Habermas inhoudelijk nauwelijks raakvlakken hebben, is er wel degelijk sprake van een overeenkomst wat de kritiek betreft op de positie van geweld in het denken van Dutschke.
  Weer even terug naar Dutschkes vriendin, Ulrike Meinhof. Zij nodigde Sartre uit om zijn solidariteit met de RAF te betuigen, maar meteen na zijn bezoek aan Baader siste hij ‘wat een klootzak’. Maar dat verhaal kwam niet door Sartre naar buiten, want de solidariteitsbetuiging was veel belangrijker. Pas veel later maakte Cohn-Bandit, die niet naar binnen mocht om Baader in zijn cel te bezoeken, er melding van.
  Voor linkse kritische geesten was het overigens destijds volstrekt duidelijk: er was geen sprake van een zelfmoord van Meinhof, Baader en de anderen; ze waren natuurlijk vermoord door de staat. Ook was er sprake van folterisolatie. De RAF-gedetineerden werden in het begin van hun detentie inderdaad buitengewoon hard aangepakt, maar ze kregen al redelijk snel allerlei zeer vergaande privileges. Maar naar buiten werd het beeld van een onmenselijk regime zorgvuldig gecultiveerd. Voor links was die manipulatie ‘waarheid’. Wie iets anders zei, was uiteraard bekrompen en gemanipuleerd.
  In toenemende mate wordt dit beeld niet alleen door wetenschappers, maar ook door destijds direct betrokkenen stukje bij beetje bijgesteld. Dat laatste lijkt eerlijk, maar ook daar zit een vies luchtje aan. Die laatste categorie, de direct betrokkene, is uiterst terughoudend in het naar buiten brengen van de vuile was: men is allergisch voor het gegeven dat rechts elk misstap zou kunnen uitbuiten.
  Was het voor links echt slikken, toen dit jaar bleek dat de politieman die op 2 juni 1967 de student Benno Ohnosorg neerschoot, een Stasi-informant was? Het dodelijk schot vormde de vonk voor de studentenrevolte in Berlijn, maar het schot kwam niet van rechts, maar van links. Wist niemand dat?
  Hoe dan ook, een knap genante vertoning.
  .
  http://zwartboeknederland.blogspot.com/2009/08/de-oogkleppen-van-links.html?zx=8122c320d8b2e9d2

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Een mengeling van een kinderkruistocht, een geënsceneerde generatieconflict en een maoïstische culturele revolutie 2.0. Allemaal namens een regerende kaste.
  Afgelopen vrijdag nam ik ongewild en onvermijdelijk del aan de grote demonstratie van de “Friday for Future” kids in Aken. Duizenden kinderen en tieners uit Duitsland, België en Nederland liepen in de stad rond. Ze schreeuwden leuzen en waren zeer geëmotioneerd en rationeel onbereikbaar. Ze werden vergezeld door hun leraren, die hen waarschijnlijk hadden geïndoctrineerd.
  Een deel van de tieners verhuisde daarna naar de nabijgelegen bruinkoolmijn Garzweiler II. Ze vertrapten de groentevelden van de boeren, blokkeerden de sporen en probeerden de graafwielbaggers te bezetten. Het duurde tot zondag voor ze werden verjaagd.

  Like

 5. Dr. Heinz zegt:

  Stemrecht vanaf 16 jaar?
  Tegen!
  Geen goed plan!
  Is allemaal voordeel voor die linkse zooi!
  Vanaf de kleuterschool worden de kinderen gehersenspoeld, door die linkse zooi!
  Kijk maar op verschillende forums, daar spat de linkse gedachtengoed van het scherm als je dat ziet en leest!!
  Beter vanaf 28 jaar, staat men beter in het leven.

  Like

 6. henk verhoef zegt:

  de jeugd – Na 8 jaar basis onderwijs is 15 procent volkomen analphabeet en een andere 15 procent kan nauwelijks lezen- de rets is niet geinteressert wat ouderen zeggen en willen en van luisteren hebben ze al helemaal nooit gehoord
  Gaat vanzelf weer voorbij – en net zoals bij de volwassenen– daarvan gaat ook maar een 50 pct stemmen– en als je dan ook nog kijkt– waarop stemt men
  Ja — ach laat maar– Europa- verloren continent
  Verliezen de strijd al tegen de rupsen– en dacht u nu echt dat er nog kennis was om alleeen al over kernelectra na te gaan denken– verder dan ratten knuffel;en komt men niet meer

  Geliked door 1 persoon

 7. jantjeuitnl zegt:

  Jammer dat ouders niet beter op hun kinderen letten, maar dat aan de overheid over laten.

  Like

 8. Vanaf dat moment wordt de strop aangetrokken en zullen we langzaam stikken.
  Elke student en elke peuter wordt nu al vanaf het begin gebrainwashed en voorbereid op eigen leugen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s