Hier kijkt niemand meer van op! Minister Koolmees: ‘Problemen UWV nóg groter dan gedacht” – Duizenden gedetineerden kregen jarenlang onterecht uitkeringen

Screenshot_234

(Door: Wout Willemsen)

Het UWV is wéér in het nieuws. Minister Koolmees van Sociale Zaken meldt de Tweede Kamer via een brief dat de problemen bij het UWV nog groter zijn dan gedacht. Duizenden gedetineerden hebben jarenlang onterecht uitkeringen ontvangen doordat computers jarenlang ongemerkt uit hebben gestaan. Via de NOS.

De exacte omvang van het probleem is nog niet duidelijk. Wel weet de minister te vertellen dat het om ‘enkele duizenden gedetineerden’ gaat, maar dat is slechts een schatting. Nieuwsuur-verslaggever Siebe Sietsma, die onderzoek deed naar deze misstanden, kwam bedragen tegen van honderdduizend euro per gedetineerde!

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hier kijkt niemand meer van op! Minister Koolmees: ‘Problemen UWV nóg groter dan gedacht” – Duizenden gedetineerden kregen jarenlang onterecht uitkeringen

 1. Piet Snot zegt:

  Als Nederlander hoef je maar een heel klein foutje te maken, door iets per ongeluk te vergeten, en je bent zwaar de lul, waardoor je zelf op straat kan komen te staan.
  Want daar hebben ze dan volledig schijt aan, eigen schuld heet het dan in eens.
  Een minuscuul beetje spaargeld wordt al als eigen vermogen gezien, en hoe kom je daar dan aan.
  Een lage uitkering en iets apart zetten is uitgesloten, dus zal het wel niet kloppen.
  Walgelijke instantie, voor de Nederlander.

  Geliked door 3 people

 2. Piet Snot zegt:

  Ik heb tot de dag van vandaag er spijt van dat ik niet een of andere zware crimineel ben geworden.
  Meerder kansen heb ik hier voor gehad, maar heb telkens weer bedacht dat het toch niet echt een goed idee was. Je moet er namelijk wel zin in hebben in al die ongein.
  Alle kansen en wegen zouden dan geopend worden hier in Nederland, wat ik ook zou uitspoken.
  Als eerlijk mens ben je hier gewoon kansloos met deze regering, ze vragen er ook om, om besodemietert te worden en opgelicht.

  Geliked door 4 people

 3. Alex Delarge zegt:

  Problemen? Nee hoor. Gewoon beleid. net als dat verhaal met die Polen.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  En vervolgens denk je dan dat dit in chocoladeletters voorop alle kranten kom te staan maar dan kom je zoals te verwachten bedrogen uit.
  Men gaat hier weer over vergaderen, er komen Kamervragen, wellicht zelfs een motie van wantrouwen die dan weer niet ondersteund wordt door de kartelpartijen.
  Daarna wordt er een commissie ingesteld die elkaar de blaren aan de oren gaan zitten zeuren en uiteindelijk is er geen enkele verantwoordelijke te vinden.
  Daarbij kunnen ambtenaren niet of nauwelijks ontslagen worden en het eind van het liedje is dat alle ophef verzandt.
  Zag van de week trouwens weer een paar oude vertrouwde gezichten langskomen in het Nieuws, Maxime Verhagen, Roger van Boxtel en nog een paar, allemaal weer onder de pannen in allerhande overheidsgerelateerde instituten.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Je vergeet Camille Eurlings.
   Ook weer een riante baan,las ik van de week.
   Ze blijven elkaar onderling de baantjes toeschuiven.
   En als je je vriendin mishandelt,of de kluit belazert kunnen deze lui een schikking treffen-achter gesloten deuren – met het OM.
   CASE CLOSED !!

   Like

 5. Tineke zegt:

  Het is niet alleen het UWV.
  Haast elke instantie is 1 grote klerebende.
  En ze komen er allemaal mee weg.
  Als er een motie over ingediend wordt,wordt ie altijd verworpen,omdat niemand de coalitie in gevaar wil brengen.
  Dus huichelen die graaiende plucheklevers er lustig op los.
  Als deze maffiabende niet valt,verandert er de eerste twee jaar helemaal niets.
  En als met de verkiezingen over twee jaar het stemgedrag niet verandert,is Nederland ten dode opgeschreven !

  Geliked door 2 people

 6. Jan zegt:

  Provincie Limburg overtrad eigen regels met klussen voor oud-politici

  Procedures bij het uitdelen van banen waren niet transparant, afspraken over beloning geheim, blijkt uit onderzoek van NRC en dagblad De Limburger.

  Geen enkele andere provincie schakelde in de onderzochte periode (2015-2018) zoveel oud-politici in. In Limburg kregen 31 voormalig ministers, staatssecretarissen, Kamerleden, gedeputeerden, burgemeesters en wethouders 46 kleine en grote opdrachten. Daarmee was bijna 2 miljoen euro gemoeid. De politici, merendeels Limburgers, werden onder meer ingezet als ambassadeur, adviseur, kwartiermaker, lobbyist en ketenregisseur.

  Limburg stelde Maxime Verhagen (CDA) begin 2013 aan als ‘ambassadeur’, na zijn vertrek als minister van Economische Zaken. Dat Verhagen per werkdag 1.134 euro factureert was onbekend. In vier jaar maakte Limburg 167.850 euro over aan Verhagens adviesbedrijf.
  ….
  Uit documenten die via de Wet openbaarheid van bestuur zijn opgevraagd blijkt dat Verhagen dubbel incasseerde.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/27/provincie-limburg-overtrad-op-grote-schaal-eigen-regels-met-klussen-voor-oud-politici-a3965341

  Geliked door 2 people

 7. Thomasson zegt:

  @Piet Snot. Door dit bericht en andere schandalen die lopend aan het licht komen, komt duidelijk een beeld naar voren: dat overheidinstanties en de publieke sector begonnen, vanaf midden jaren ’90, geleidelijk steeds slechter te functioneren. Maar is dat niet zo, dat onze politici vonden dat de overheid en de publieke sector moeten een afspiegeling zijn van de maatschappij? Er is een bekend spreekwoord: als jij brengt Calcultta je land in, jij krijgt Calcutta .

  Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg denken zelfs de Nederlandse gedetineerden dat een gevangenis een soort luxe hotel is naar aanleiding van dit artikel! Lees hier en oordeel:

  Dit zag niemand aankomen! Gevangenen zetten personeel aan het werk met klachtenregen

  Wie had dat nou gedacht! Gevangenen de mogelijkheid geven om klachten in te dienen daar in de gevangenis, die ook nog eens serieus behandeld moeten worden, heeft geleid tot een ‘klagen-om-te-klagen-cultuur’. Een kerstdiner leverde al honderd klachten op. In 2018 kwamen er al 21.341 klachten binnen bij Commissies van Toezicht (CvT’s).
  Had dat uitschot anders liever versteend brood gewild om te eten en zout water om te drinken?

  Het eten is namelijk te koud, de sinaasappels zijn veel te droog, de paprika’s zijn slecht en de loempia’s al ontdooid. Ja, dan is het kerstdiner natuurlijk een uitgelezen moment om nóg meer te klagen.
  En justitie (dat hadden ze trouwens tijdens de Franse Revolutie en WO II niet eens moeten proberen want dan waren veel van dat soort klootzakken allang dood geweest!) is er maar druk mee, want gevangenen hebben kennelijk het recht om over alles maar een klacht in te kunnen dienen, die ook nog daadwerkelijk moet worden behandeld.
  Het beste is gewoon om dat uitschot alle luxe en eten en drinken te ontnemen omdat ze dan pas echt kunnen gaan klagen!

  Kennelijk heeft niemand het benul gehad bij justitie dat dit wel eens tegen ze kon gaan keren. Gevangenen, die een grafhekel hebben aan het personeel waar ze naar moeten luisteren, zullen op allerlei manieren proberen (laten ze daar maar gewoon mooi creperen in hun cellen!) om het zo rot mogelijk voor ze te maken.
  En als dat op een kinderachtige manier moet, zoals het eindeloos blijven klagen over zaken die toch wel in behandeling moeten worden genomen? Het zij zo ofschoon de gevangene zeker NOOIT moeten gaan verwachten dat een gevangenis in een luxe paleis veranderd!

  En natuurlijk is daar weer een heel onderzoek voor nodig die concludeert wat iedere halve tamme op voorhand al weet: de mogelijkheid tot eindeloos klagen verpest in de gevangenis de hele sfeer, er wordt niet meer gepraat en het werkt gewoonweg niet.
  Dat klopt want wie namelijk teveel klaagt en steeds maar hebberiger wordt verliest op een gegeven moment ook alles!
  Maar om een aanzienlijk deel van de klachten niet in behandeling te nemen of de ‘echte’ eruit te filteren, dát idee wordt dan weer niet geopperd. Want stel je voor dat er geen onderzoek meer nodig is en rechters (wat een stel watjes overigens!) weer met daadwerkelijke problemen aan de gang kunnen? Verschrikkelijk gewoon!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s