Wilders woest over vrijspraak bedreiger: ik ben vogelvrij

Screenshot_230

DEN HAAG – Geert Wilders is woest over het feit dat zijn bedreiger Dirk J. is vrijgesproken en vreest de gevolgen voor zichzelf. „Bedankt rechters voor het vogelvrij verklaren”, aldus de PVV-leider. „Nu weet iedereen dat als je wapens meeneemt, me opzoekt en wil vermoorden, je ermee wegkomt als je zegt verward te zijn en het niet zo bedoelde.”

De Telegraaf

De verdachte werd in Heerlen gearresteerd vlak voor een verkiezingsevenement van de PVV-leider. Hij had een bijl en twee stanleymessen bij zich. Wilders was in Heerlen aan het flyeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 20 maart. De verdachte stond met zijn fiets langs de route van Wilders en zou volgens het OM tegen een wijkagent gezegd hebben: „Ik kom voor dat varken, Wilders. Ik heb een bijl in mijn fietstas. Daar sla ik hem zijn kop mee in. Wilders maakt alles kapot en is een varken. Die is nog niet van mij af.”

Levenslang

Wilders vindt dat hij hierdoor wordt gestraft. „U sprak hém vrij en geeft mij daarmee levenslang. Maar goed, dat had ik toch al.” De verdachte, Dirk J., zei voor de rechtbank dit gekscherend te hebben bedoeld. Het was een grapje gemaakt tegen een hem bekende wijkagent. De rechtbank gelooft dat, temeer omdat de man fan van Wilders is en een verstandelijke beperking heeft.

Door die beperking kan de man volgens de rechtbank moeilijk overzien welke gevolgen zijn woorden hadden en welke dreiging uitging van de bijl die hij bij zich had. Bovendien sprak hij met een agent die hem al langer kende, en met wie hij vaker grappen maakte. Alleen was dat in de gegeven situatie vragen om problemen, aldus de rechtbank.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Barbarisme, belangenverstrengeling, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

25 reacties op Wilders woest over vrijspraak bedreiger: ik ben vogelvrij

 1. Piet Snot zegt:

  Die rechter heeft dus het volste begrip voor de denkwijze van deze man, (waarschijnlijk vind hij die Geert ook verder maar een lul) en dat de uitvoering een beetje knullig was, daar heeft de man dan weer mazzel mee.
  Uiteindelijk was hij het alleen maar van plan.
  En de man heeft spijt betuigd, en dat het een beetje domme actie was van hem.

  Maar nou dezelfde actie herhalen bij mark rutte, met hetzelfde verhaal.
  Dan kom je echt niet weg met een vrijspraak.

  Geliked door 4 people

 2. Ruud zegt:

  Misschien dat we deze z.g. rechter eens psychiatrisch moeten laten testen alvorens hij nog meer onbegrijpelijke uitspraken doet. De gek! Moeten we hier nou respect voor opbrengen.

  Geliked door 4 people

 3. Wim Vreeswijk zegt:

  Met de 4 aanslagplegers op 29 maart 1986 te Kedichem, waarbij 2 doden en 2 zwaargewonden vielen is ook niets gebeurd. Ze werden getraceerd, aangehouden, gedagvaard en bij de zitting op de rechtbank te Dordrecht keken we tegen 4 lege stoelen aan en hadden deze 4 gasten alle vier van overheidswege een andere identiteit gekregen en hebben we nooit meer iets van hen gehoord. En zo springt de overheid met haar burgers om. Het is, zoals Geert onlangs zei: Nederland is verworden tot een Noord-Korea aan de Noordzee.

  Geliked door 4 people

 4. koddebeier zegt:

  We hebben de “rechtspraak” van een derde wereld land !

  Geliked door 4 people

 5. WPI free media
  Bedankt Nederlandse rechters voor deze uitspraak.
  Hiermee zijn dus Nederlandse burgers vogelvrij verklaard.
  En staat de rechtstaat op zijn kop.
  Niets is meer normaal in dit land
  Niemand kan meer vertrouwen op een normaal proces.

  Geliked door 2 people

 6. Ruud Beijer zegt:

  De rechterlijke macht is ziek. De rechterlijke macht moet worden weg gesneden als kanker.
  Mocht de PVV aan de macht komen dan vrees ik het ergste voor de rechterlijke macht. De PVV zal alle nsbers aanpakken.

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Zowel de politici als justitie worden aangestuurd door de bilderberg groep,hun bepalen het beleid in nederland en de rest van europa.Met uitzondering van enkele europeese landen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Geert Wilders plaatst zich met zijn opmerking ” ik ben vogelvrij verklaard” op de stoel van de rechter. Hij probeert het oordeel van de rechter onderuit te halen. Dat is niet terecht. Hij had zich beter van een oordeel kunnen onthouden. Wanneer een politicus iets dergelijks bij het “minder, minder” proces van Wilders zelf doet, protesteert hij ook tegen het feit dat politici zich met de rechtspraak bemoeien.

  Dat is dus duidelijk meten met 2 maten. Daar komt nog bij, dat de rechter in dit geval gelijk had om vrijspraak te geven. Gezien de omstandigheden en wat zich voorgedaan had, kon deze Heerlense dader echt niet serieus genomen worden. Vrijspraak of een lichte taakstraf lag dus voor de hand.
  Wilders overdrijft hier schromelijk als hij zegt, dat hij nu ” levenslang” heeft gekregen.

  Like

  • Hoezo kon deze Heerlense dader niet serieus genomen worden?!! …omstandigheden?……..wat zich voorgedaan had?…………o wacht dat doet de rechterlijke macht ook bij ‘vluchtelingen’ die massaal verkrachten, vernielen en of doden, of islamieten die uit naam van hun allah doden………..dan is de rechterlijke macht ook zo begaan met die omstandigheden enzo…….. Een mening is iets anders dan een rechterlijke uitspraak. Als die rechterlijke uitspraak je persoonlijk treft is een opmerking weldegelijk terecht. Als de politiek (in Wilders geval de regering) zijn macht misbruikt door Wilders te vervolgen is dat een politiek proces. Wat meten met 2 maten is, is dat onze premier ( lid van dezelfde VVD club van Opstelten die OM opdracht gaf Wilders te vervolgen, waarbij de aangifte formulieren al klaar lagen en de aangevers met de ‘fanfare’ naar het politbureau marcheerden) premier is van dit land en EU beleid uitvoert (geen democratie, met 2 monden spreken), wat geen tegenspraak of vrijheid van meningsuiting wil = kritiek tegen EU beleid ( minder minder minder geheel uit zijn context gehaald omwille van de opmars PVV, dus een serieuze dreiging ( ze kunnen geen 2de ‘pimmetje’ neerzetten, maar doen dit dus op een andere ( milde rechtspraak voor die malloten als volkertjes en suikerspiegelende moordende en dreigende mohammedjes around the world) zeggende dat onze regering met 2 maten meet. Wilders heeft levenslang gekregen omdat er nu jurisprudentie is voor die malloten die het niet zo bedoeld hadden maar waarbij de daad wel gelukt was…………omstandigheden enzo………………….zoals de moslim die zich beledigt voelde, en stenen gooit naar pegida, of een Geert die de islamitische problemen aankaart en bedreigd wordt, of de blokkeerfries die sinterklaas en zwarte piet als kinderfeest wil houden en dreigers wil tegenhouden………………….o nee dat was weer iets anders maar ook weer niet………,….mag niet……………

   Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Godverdommese Jan lul, of eerder Johan lul dat je daar bent.
   Even vergeten hoe het met Pim Fortuyn gegaan is zeker.
   Hallo boerenlul hier speelt precies hetzelfde.
   Ik ben niet gewend mijn stem te verheffen maar als Ik iets lees wat jij hier schrijft schiet Ik wel even uit mijn slof.
   Wil je misschien oprotten naar Joop.nl want daar lusten ze die hoerensmoesjes van jou wel

   Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Dat de man behoorlijk gestoord gedrag vertoond is iedereen wel duidelijk.
   Maar een beperkte verstandelijk vermogen geeft je nog geen vrijbrief om je dan maar te gedragen zo als je denkt dat het je uitkomt of zelfs tot een daad over te gaan, en daar mee weg te komen.
   Hef dan gewoon elke rechtbank op, want iedereen kan wel een goede reden bedenken om je zelf te misdragen, om welke reden dan ook.
   En je moet wel heel erg verstandelijk gestoord zijn om je eigen daden niet te overzien.
   De man had er dan ook spijt van, zelfs als je compleet achterlijk bent begrijp je nog wat dat is.
   Maar over het algemeen loop je dan niet vrij meer rond, als je echt achterlijk bent.
   Behalve hier in Nederland misschien.
   En zo achterlijk was de man nou ook weer niet.

   Like

 9. kanaloa01 zegt:

  Het wordt de hoogste tijd dat er een stel zeer dappere Nederlanders op staat die dergelijke rechters eens laten ondervinden hoe het is om dag in dag uit opgejaagd te worden als een wild dier.
  Wat ook helpen zal is om ze een tijdje verplicht te laten wonen naast een asielzoekerscentrum en dan met het hele gezin inclusief een paar mooie dochters. Succes op een eerlijke en onafhankelijke rechtspraak gegarandeerd.
  Het enige probleem is dat er zoveel verkeerde rechters zijn dat het dweilen met de kraan open is.
  Deze volksverraders zijn nog voor het leven benoemd ook.

  Geliked door 1 persoon

 10. Arthur Schop zegt:

  Schandelijk! De overheid en justitie beschouwen Wilders dus slechts als een dier.
  Wat heeft dit nog met gerechtigheid te maken?
  De nederlandse rechters zijn zonder twijfel omgekocht

  Geliked door 1 persoon

 11. Tineke zegt:

  Ze vinden het jammer dat ie de heer Wilders zijn kop er niet afgehakt heeft met die bijl,daarom krijgt hij nog een tweede kans.

  Wilders loopt immers iedereen “toch maar voor de voeten”

  Geliked door 2 people

 12. Thomasson zegt:

  “Nu weet iedereen dat als je wapens meeneemt, me opzoekt en wil vermoorden, je ermee wegkomt” Is sat niet precies wat de D66 en Groen Links rechters graag willen?

  Geliked door 1 persoon

 13. Kraftavilqa zegt:

  De gescheidenis herhaalt zich.Schiep men eerder de omstandigheden die de moord op Pim Fortuyn mogelijk – of zelfs onvermijdelijk – maakten. Thans doet men zeer onverassend maar wel bijzonder opvallend hetzelfde om van Geert verlost te geraken, bananenmonarchie Nederland. Geen wonder dat vertrouwen in de overheid ernstig geērodeerd is.

  Geliked door 2 people

 14. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Dus mag je met een verstandelijke berperking op Prinsjesdag ook zeggen dat de koning een varken is en dat je z’n kop gaat in slaan met een bijl. Dat zeg je dan tegen een politieman die je goed kent en waarmee je vaker grappen maakt. Ach, de impact van zo’n grapje kun je toch niet overzien en kom je er ook mee weg. Of? Nee hè? Vast niet!!

  Geliked door 3 people

 15. Dr. Heinz zegt:

  Het zijn DDR66 rechters, en die willen van Geert Wilders af!!

  Geliked door 2 people

 16. QenQ6 zegt:

  Laat Hiddema (Fvd) er maar eens vol bovenop gaan: hij heeft de (strafrechtelijk-) juridische kennis en ervaring.

  Like

  • Tineke zegt:

   Hiddema staat altijd met het wetboek in de hand te oreren.
   Zo ook met het terugsturen van jihadisten.
   Het kan,volgens Hiddema,het staat in de wet.
   Er zat anderhalve paardenkop in de kamer met hun telefoon te spelen.
   Lang verhaal kort,ze verdommen het gewoon om er wat mee te doen.
   Ook wanneer je Theo Hiddema heet !

   Geliked door 1 persoon

 17. kampersrene zegt:

  Maar….de uitspraak van Wilders ….Minder…Minder… Minder …Marokkanen ….is dat volgens die rechter ook geen bewijs van een verstandelijke beperking….wie is feitelijk verstandelijke beperkt de rechter …of Wilders? wie het juiste antwoord geeft …..14 dagen vacantie in Thailand (op eigen kosten

  Like

 18. Harrie Vaes zegt:

  De rechter had op zijn minst een sein moeten afgeven dat in deze ….grappen….op een dergelijke wijze……niet getolereerd zijn…….en hem een voorwaardelijke straf….. moeten opleggen……met een proeftijd. Dan had hij duidelijk gemaakt dat dit soort grappen niet kunnen.

  Like

 19. Piet Snot zegt:

  Meneer Rutte,
  Wilt u bij uw volgende bespreking met de minister van Justitie en Veiligheid over het aanpakken van Geert Wilders vragen of-ie naast het Openbaar Ministerie ook de rechters een beetje slimmer wil aansturen?
  Want de mensen beginnen het door te krijgen.
  https://tpo.nl/2019/06/29/briefje-van-jan-aan-mark-rutte-4/

  Like

 20. Misschien moet deze rechter op zijn rechtbankje worden opgezocht met nepbijlen en nepmessen!!!Waarschijnlijk krijg je dan 2 of 4 jaar gevangenisstraf wegens bedreigen van oveheidsdienaren!!!In onze bananenrepubliek(koninkrijk ) wordt aantoonbaar met twee maten gemeten!!De rechterlijke macht, inclusief de meeste politici doen mij denken aan de tweede Wereldoorlog ,de meeste mensen hebben geen ruggengraat (uitzonderingen daargelaten )!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s