Italië: Katholieke priester roept op om Salvini te doden

Screenshot_241

Don Giorgio De Capitani en Matteo Salvini.

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Als daad van zelfverdediging

Onlangs riep de katholieke priester Don Giorgio De Capitani er in een radio-interview toe op om de rechtse Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini te doden. Hij zou zich door hem bedreigd voelen, omdat hij “de democratie zou stelen”. Hij zou hiermee alleen maar aanspraak maken op zijn recht op zelfverdediging.

Blick Oostenrijk

Aanleiding: Salvini-wet tegen linkse rechterlijke vonnissen

De reden voor deze de facto moordoproep is een door Salvini geïnitieerde wet betreffende het recht op zelfverdediging. In Italië kwam het in de afgelopen jaren steeds opnieuw tot groteske vonnissen, omdat gedupeerden zich bij nachtelijke inbraken in huizen of winkels en bij aanvallen door dieven ook met (vuur)wapens verdedigden. In één geval werd een dief doodgeschoten. Linkse Italiaanse rechters maakten de slachtoffers tot daders en veroordeelden hen – wegens buitenproportionele zelfverdediging – tot gevangenisstraffen. Salvini meldde regelmatig zulke gevallen op Twitter en beloofde een nieuwe wet.

Lega-kiezers zijn een “massa idioten”

De rabiate priester motiveert zijn moordlust dusdanig onbegrijpelijk, dat een commentator van de krant “Il Giornale” de verdenking uitte dat de priester in een delirium zou hebben gesproken. De Capitani zei in ieder geval op Radio 24, La Zanzara, dat wanneer men uit zelfverdediging een dief zou mogen doden, dat ook van toepassing zou zijn op de minister van Binnenlandse Zaken, die de democratie zou stelen. Salvini zou een gevaar zijn voor de democratie, hij zou hem meermaals “stuk stront” hebben genoemd. Daarna schold hij de kiezers van Salvini uit als “massa idioten” die met hun buik denken, zijn logica niet begrijpen en niet tussen de regels door kunnen lezen.

Italiaanse soldaten zijn criminelen

Het was niet de eerste haat-tirade van de, naar eigen zeggen, eeuwige stemmer op links. Zo zou de priester, heel openlijk, de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi een hartaanval wensen. Italiaanse soldaten, die bij acties in Afghanistan om het leven kwamen, schold hij uit als “huurlingen, schurken en criminelen”, die men geen verdedigers van het vaderland zou mogen noemen. De partij van Salvini, de Lega, noemde hij “varkens en bastaards”…, die men ver weg zou moeten houden van de kerk.

Haatcommentaren op eigen website

De omstreden priester, die naastenliefde heel politiek correct interpreteert, heeft een eigen website, waarop hij op dezelfde toon over de politiek van de Lega en niet zelden ook over de kerk tekeergaat. Wegens vele klachten en omdat hij weigerde zijn website te sluiten, moest hij in 2013 zijn kerkdienst in Sant´Abrogio in Monte beëindigen. Hij woont nu in La Valletta Brianza en celebreert in de gemeente Dolzago, in Lombardije, elke zondag een avondmis. In de gebruikelijke deftige taal.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Hypocrisie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, LEGA, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Italië: Katholieke priester roept op om Salvini te doden

 1. Hendrik M. zegt:

  Een priester, een vertegenwoordiger der RK kerk, een woordvoerder van de paus, die zich ook al uitsprak pro islam.
  De kerk die oproept tot moord op een gekozen volksvertegenwoordiger, isis praktijken!
  Indien deze priester niet zwaar gestraft wordt en de paus geen excuses maakt, zullen we er van uit moeten gaan dat de rk kerk de zijde der islam gekozen heeft…
  Ik wacht nog even af…

  Geliked door 2 people

 2. Piet Snot zegt:

  Fijn volk hoor, al die gelovigen.
  Zo agressief als de pest, maar dat wisten we al.

  Maar toch vreemd dat ze zich wel laten afslachten, als je toch zo een grote bek hebt.
  Maar zo als gebruikelijk moet een ander het weer opknappen.

  Geliked door 3 people

  • Joannes den Hollander zegt:

   Dat klopt Piet. Gewoon selectief zijn als de tijd daar is. Doe ik ook. Toen ze hier jaren geleden een wijkvergadering hadden over een te bouwen moskee in de wijk was ik de enige die zijn mond open trok. Ik trek op met gelijkgestemden. Het laffe volk dat mij toen voor racist uitmaakte, nou ja, de vijand doet er maar mee wat ze willen. Dan is het mijn tijd om de andere kant op te kijken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  Opsluiten voor de rest van zijn leven, deze compleet gestoorde ‘geestelijke’.
  Er komt geen normale taal meer uit zijn mond, en daarom moet deze nutteloze gek uit de samenleving verwijderd worden.

  Geliked door 3 people

 4. Lilith zegt:

  Het failliet van de katholieke kerk…voor wie er uberhaupt nog wat mee had…

  Geliked door 3 people

 5. koddebeier zegt:

  Oppakken en opsluiten deze debiele priester !

  Geliked door 2 people

 6. kampersrene zegt:

  en wat zegt onze heilige vader de Paus ?….OK doe maar want hij bedreigd de islam !

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Ik had al eens eerder vermeld dat bijvoorbeeld in het Wilde Westen er ook een hoop predikanten en priesters waren die, ironisch genoeg, god noch gebod kenden en in het Oude Testament mochten alleen de Levieten tot priesters benoemd worden omdat zij in Sinai niet voor het Gouden Kalf dansten!
   Veel van die priesters deden zelfs aan afgoderij, brachten mensenoffers voor waardeloze prutsgoden en ze hadden totaal geen naastenliefde meer voor hun medemensen, gelijk zelfs aan pastoors die toen de Nederlanders, ten tijde van Maria Theresia in de 18de eeuw daar ons land nog onder Oostenrijk viel, als zondaars zagen die niet naar de kerk gingen terwijl de kerk hen juist uitbuitte! Hierdoor ontstonden in Limburg de beruchte bendes van de Bokkerijders die tallozen van deze huichelachtige priesters, pastoors, rijkaards, schouten etc. beroofden, hun bezittingen vernielden en op hun beurt ook niet vies waren van martelingen en moorden!
   Die katholieke priester Don Giorgio De Capitani is gewoon een linkse huichelaar die zijn ziel en zaligheid heeft verkocht aan vreemde buitenstaanders en hij denkt gewoon hun liefde te kunnen kopen! Helaas zullen talloze moslims deze kerel eveneens gewoon zien als een waardeloze afvallige, een hond of een varken die zij op hun beurt zullen gaan doden!

   Like

 7. Peter Selie zegt:

  Peter Selie
  Zou Georges Soros met een zak geld bij hem langs zijn geweest??

  Geliked door 3 people

 8. Pietersen zegt:

  Een priester die oproept tot moord, dat kan zelfs in de biechtstoel niet meer vergeven worden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Claudia M. zegt:

  Bij zo’n menneke kun je toch alleen maar hopen dat zoiets hem een keer overkomt. Het zal wel weer zo zijn dat meneer zelf achter hoge muren woont en daarmee geen enkel idee heeft wat er zich in de buitenwereld afspeelt!

  Geliked door 3 people

 10. Steven zegt:

  Een RECHTSE die zo’n uitspraak zou hebben gedaan naar een LINKSE zouden ze al lang vast gezet hebben…nu gebeurt er blijkbaar NIKS!

  Geliked door 4 people

 11. droevige mof zegt:

  Een lafaard en een blaaskaak. Hij weet dat er niets met hem zal gebeuren en dat hij natuurlijk niet zelf zijn handen vuil maakt. Hij ziet zichzelf waarschijnlijk als een bevrijdingstheoloog die alleen anderen het vuur in stuurt.
  In het Duits een Geistiger Brandstifter.

  Geliked door 4 people

 12. Tistochwat zegt:

  Deze kennelijk aan frontaalkwabdementie lijdende roomse rukker zou ergens in een passende inrichting opgenomen dienen te worden.

  Deze ‘deugpaap’ is levensgevaarlijk. Misschien kan hij ergens emir worden.

  Geliked door 2 people

 13. ronjaspers zegt:

  De romeins/katholieke kerk heeft weinig tot niets met het christelijk geloof te maken.In het vaticaan stikt het van de homo,s,pedofielen en satanisten,oftewel sodom en gomorra.

  Like

 14. Trucker zegt:

  Met een paus Ratzinger was dit nooit gebeurd, daarom moest de man voortijdig “vertrekken” om plaats te ruimen voor de “progressieve kerk”.
  Wat dat is merken we sedert de “aanstelling” van de linksige socialist uit een ontwikkelingsland die tot paus is benoemd.
  Hij pleit openlijk voor meer “samenwerking” met de islam(ieten), en bekritiseerd zij die het beste voorhebben met hun volgelingen of (want deze socialist kan zijn echte roeping niet verloochenen) heeft kritiek op moedige staatslui die hun land, hun waarden en normen verdedigen (de Westerse uiteraard).
  Ik heb al meermaals geschreven dat deze clown voor mij niets voorstelt en al zeker geen paus is in mijn ogen.
  Daarom gedijd de –>soorten<– als deze geschifte "geestelijke" zo goed, de voedingsbodem wordt gecultiveerd door een hardcore socialist ergens uit een bananenrepubliek uit Zuid Amerika.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s