“Sea-Watch 3”: Kapitein gearresteerd, schip in beslag genomen

Screenshot_244

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Voor de kapitein dreigen nu drie tot tien jaar gevangenisstraf, omdat zij verzet geboden heeft tegen een oorlogsschip of geweld toegepast zou hebben.

Die Tagesstimme

Na het niet toegestane aanmeren in de haven van het Italiaanse eiland Lampedusa is de kapitein gearresteerd en werd het schip “Sea-Watch 3” van de Duitse NGO in beslag genomen. Dat bevestigde de woordvoerder van “Sea-Watch”, Ruben Neugebauer, vandaag tegenover de Deutsche Presse-Agentur in Rome.

Migranten gingen van boord

Inmiddels zijn de migranten van boord gegaan. Ze werden meer dan twee weken geleden voor de kust van Libië door de NGO opgepikt. “Sea-Watch” wachtte sindsdien tevergeefs op de toewijzing van een veilige haven in Europa. Meerdere EU-landen, waaronder Duitsland, hadden zich bereid verklaard migranten op te nemen. De organisatie probeerde zelfs van Italië de opname van de 42 migranten af te dwingen door een kort geding aan te spannen bij het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten. Deze wees het verzoek echter af.

Drie tot tien jaar gevangenisstraf

Volgens informatie van het persbureau ANSA dreigen er voor de 31-jarige kapitein Carola Rackete na haar arrestatie nu drie tot tien jaar gevangenisstraf, omdat zij verzet zou hebben geboden tegen een oorlogsschip of geweld toegepast zou hebben. Het Openbaar Ministerie Agrigent zou opdracht hebben gegeven tot haar huisarrest. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini beschuldigde de kapitein van “crimineel gedrag”. Ze zou o.a. het leven van douaneagenten op het spel hebben gezet. “Rackete heeft dit allemaal gedaan terwijl parlementariërs van de oppositie, waaronder ex-minister van Verkeer Graziano Delrio, aan boord van het schip waren. Ongelooflijk”, aldus Salvini volgens informatie van de media. Enkele dagen geleden al bekritiseerde hij de handelwijze van de kapitein en beschuldigde haar van “politieke provocatie”.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", gezond realisme, Illegalen, Italië, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, NGO, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Sea-Watch 3”: Kapitein gearresteerd, schip in beslag genomen

 1. aquarius4422 zegt:

  Opsluiten en de sleutel weggooien.

  Like

 2. Bezorgde burger zegt:

  Die gevangenis zit vol met ‘vluchtelingen’ die wel een animeermeisje kunnen gebruiken.
  Wat zal ze zich vreselijk goed voelen daar!

  Like

 3. ruud beijer zegt:

  Keihard aanpakken. Opsluiten en sleutel weg gooien.

  Like

  • Peter zegt:

   Keihard aanpakken.
   Opsluiten en sleutel tien jaar opbergen.
   Iedereen verdient een tweede kans !

   Like

   • Harry zegt:

    Dit is een fout uitgangspunt , Peter !
    Als je dat soort imbecielen een tweede kans wilt geven ,
    kom je nooit van het gedonder af .
    Dan weten anderen ook dat ze slechts tijdelijk verbannen zijn .
    Zachte heelmeesters maken stinkende wonden !
    En komen dat soort ratten gewoon weer terug in omloop .
    Net als onze “bestuurders” en “politici” .
    Na een debacle een tijdje in de luwte en ja hoor : DAAR ZIJN WE WEER !
    Denk aan Pechtold !
    En vaak nog met een beter baantje dan voorheen .

    Oerstom !

    Opgevoed met “ de andere wang toekeren “ syndroom , soms ?

    Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Schip direct tot schroot verwerken en dat wijf 10 jaar achter slot en grendel tussen moslims

  Like

 5. Steven zegt:

  Naakt in een hok vol asieleisers werpen en haar daar een dagje of 3 laten… dan kan ze de zo gewilde ‘diversiteit’ ook eens voelen….

  Like

 6. Marijke zegt:

  Vreselijk hoe je als land niet zelf meer mag bepalen dat je niet nog meer vluchtelingen wilt opnemen. Nog meer ellende wordt ze opgedrongen. Duitsland had al aangeboden om de vluchtelingen op te nemen, maar een Duitse organisatie brengt ze naar Italië. Ze wil de vluchtelingen niet helpen, maar ze wil er vanaf lijkt het.

  Like

 7. Gerrit zegt:

  De kas van deze veerdienst is altijd heel goed gevuld. Er staat vast al een legertje Advocaten klaar om alles aan te vechten. De Italianen moeten de boot afkeuren en niet zeewaardig verklaren. Ze hebben er € 350.000 voor betaald dus veel kwaliteit zal het schip niet hebben.

  Like

  • Lucky zegt:

   Zo gaat dat tegenwoordig……

   Like

  • fleckie zegt:

   WDR tt. 106, zo. 30.6.2019…………SPENDEN. FUR. “ SEA-WATCH”- KAPITANIN’.
   Die Fernsahmodetatoren Jan Bohmermann und Klaas Heufer- Umlauf hanen zu SPENDEN fur die SEAWAtch-SEENOTRETTER und die in ITALIEN inhaftierte Kapitanen Varola Rackete aufgerufen. Nach dem Aufruf sind bereits am fruhen Sonntagnachmittag SPENDEN n HOHE von mehr als 450.000 euro eingegangen
   KIRCHENTAGSPRESIDENT HANS. LEYENDECKER hatte bereits am Samstag angesichts der Festnahme zur “SOLIDARITEIT der Anstendigen ” aufgerufen. “ Wer die mutige KAPITANIN Rackete festnehmen lasst, wer Helfer wie Carola Rackete verfolgt,, erschlagt die Menschlichkeit”. ……………………….<~<~<~<~<~<~< Fleckie, er wordt NIET vermeld…wat er met die donaties gedaan wordt!!!EEN greraffineerde manier om WEER
   GELD , door middel van op het gemoed te werken, dus een HEEL ANDERE. ‘UITLEG’ gevend aan ‘ in beslag nemen van schip, en in hechtenis van iemand die gewoonweg de boel in Italië tartte!!!…………………<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 8. bedonderde burger zegt:

  Goed zo, eindelijk, gooi lui die vinden dat wetten niet voor hen opgaan in de gevangenis en donder de sleutel maar voor lange tijd weg

  Like

 9. Wim Vreeswijk zegt:

  Dat schip kan Salvini nu goed gebruiken voor het terug bezorgen van de vele duizenden illegalen.

  Like

 10. Peter zegt:


  De Dievenwagen

  Like

 11. Rensk. zegt:

  Dat zegt toch wel wat over de kapitein van zoń schip. Dat je de wens van een land totaal negeert en gewoon je gang blijft gaan. Zulke mensen zie je in alle lagen van de bevolking. Geen enkele rekening houden met de wens van een ander. Dat wat in hun botte kop zit moet en zal gebeuren. Oprotten zeg ik altijd met dit soort volk. Salvini denkt er ook zo over.

  Like

 12. Trucker zegt:

  Deze middag op radio1 van de openbare omroep BRT in Vlaanderen, “er is grote verontwaardiging over de arrestatie van de kapitein van de Sea Watch”.
  Blijkt dat in de eu van de HQ brussel dictators enkele handpoppen aan de touwtjes getrokken zijn zodat ze hun mond konden opentrekken om “hun afschuw” uit te spreken.
  Salvini, cojones heeft hij, ken er maar een viertal in het voormalige Avondland en dat is hij, (“onze”) Filip de Winter, meisje Marine en jullie Geert.
  De roeptoeters (niks journalist) neuzelden “gearresteerd omdat ze” –>(hier komt ie)<–"zachtjes met haar schip een marineschip duwde". jawel zo zeiden de pratende hoofden dit op de radio "zachtjes".
  Ik hoop dat hij er in slaagt om haar de totale straf van 15 jaar te laten opleggen, dat vrouwmens moet achter slot en grendel (for life) want wees maar gerust dat er zeker één terrorist tussen zal gezeten hebben bij de duizenden die hun clubje binnenbracht.
  Louter op zich is elke islamiet die ze overzette een gevaar op zich en één teveel, dus maximum straf en zorgen dat ze het daglicht niet meer ziet, wat heb ik de pest aan lieden die hun eigen natie om zeep willen helpen.

  Like

 13. Jean zegt:

  Smijt dat misdadig wijf voor minimaal 20 jaar in een isoleercel, breng dat schip tot zinken en stuur die overlastveroorzakers asap terug naar Afrinaans grondgebied, opgeruimd staat netjes.

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/06/29/italys-trump-salvini-wants-build-wall-stop-illegal-migration-balkans/

  Italy’s Trump: Salvini Wants to Build a Wall to Stop Illegal Migration from Balkans
  De Trump van Italië: Salvini wil een muur bouwen om illegale immigratie uit de Balkan een halt toe te roepen

  Italy’s populist deputy prime minister and minister of the interior Matteo Salvini has proposed a border barrier to halt illegal immigration from the Balkans, similar to the one U.S. President Donald Trump wants along the Mexican-American frontier.

  De Italiaanse populistische vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft een grensbarrière voorgesteld om illegale immigratie uit de Balkan te stoppen, vergelijkbaar met de Amerikaanse president Donald Trump aan de Mexicaans-Amerikaanse grens.

  Like

 15. Lucky zegt:

  Arrestatie kapitein

  Like

 16. Sjoe! zegt:

  Laat het zinken. Zamen met de “kapitein” en de vracht. Geen groot verlies.

  Like

 17. ieznogoedh zegt:

  De ‘vluchtelingen’ verbleven onder erbarmelijke omstandigheden op deze veerpont. Dan zou je toch denken dat de Nederlandse Staat het niet langer toestaat om onder Nederlandse vlag te varen omdat de veerpont overduidelijk niet geschikt is als veerdienst.
  Maar nee, niets van dat alles. Het is te hopen dat Italië deze boot verbeurd verklaart.
  Inmiddels wordt door een groot deel van de inmiddels geschifte Duitse bevolking geld ingezameld. Wellicht kan zelfs een nog mooiere veerpont aangekocht worden.
  De geschiedenis leerde ons dat de Franse geheime dienst wel raad wist met onwelgevallige boten. Misschien ideetje?

  Like

 18. Jan zegt:

  Pappie financiert de mensensmokkel van dochter met wapenhandel

  https://video.dtube.top/ipfs/QmPhB4KXPA5vxF5AomSKDCezE8vUcyKTdtFJrTjBRfyQgF

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s