Viktor Orbán: De verkiezing van Timmermans zou een historische fout zijn; hij zou als voorzitter van de Europese Commissie een “vernedering” van de EVP zijn

Screenshot_272.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Voor de EVP, die de EU-verkiezingen gewonnen zou hebben, zou het een “vernedering” zijn wanneer “de belangrijkste functie naar onze grootste rivaal gaat”, verklaart Viktor Orbán (foto). Hij waarschuwt de Europese “conservatieven” [christendemocraten] de benoeming van de sociaaldemocraat Frans Timmermans tot voorzitter van de Europese Commissie te ondersteunen.

epoch times

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft de Europese “conservatieven” er voor gewaarschuwd om de benoeming van de sociaaldemocraat Frans Timmermans tot voorzitter van de Europese Commissie te ondersteunen. Dit zou een “historische fout” zijn, schreef Orbán in een vandaag gepubliceerde brief aan de voorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), Joseph Daul. Voor de EVP, die de EU-verkiezingen gewonnen zou hebben, zou het een “vernedering” zijn wanneer “de belangrijkste functie naar de grootste rivaal gaat.”

De EU-staats- en regeringschefs willen tijdens een speciale top vanavond meerdere topfuncties invullen. Centraal staat de opvolging van de huidige voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Op deze functie had de topkandidaat van de EVP bij de EU-verkiezingen, Manfred Weber (CSU), aanspraak gemaakt.

De Franse president Emmanuel Macron en andere regeringschefs wijzen de Duitser echter categorisch af.

Zodoende nemen de kansen toe dat de sociaaldemocratische topkandidaat Timmermans aan de beurt komt. Hij stuit echter op verzet bij Italië en de vier Visegrád-landen Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije. Als eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie was de Nederlander o.a. voor de rechtsstaatprocedures tegen Warschau en Boedapest verantwoordelijk.

Timmermans zou “geen compromiskandidaat” zijn, zei de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki in Brussel. Hij zou “zeer splijtend zijn, hij begrijpt Centraal-Europa niet”. Een voorzitter van de Europese Commissie “zou in staat moeten zijn om over splijtingen heen naar een compromis te zoeken.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Europese Commissie, EUSSR, gezond realisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Visegrad-landen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Viktor Orbán: De verkiezing van Timmermans zou een historische fout zijn; hij zou als voorzitter van de Europese Commissie een “vernedering” van de EVP zijn

 1. Peter zegt:

  Om de boel verder te laten escaleren is die domme Timmermans de ideale clown,dat stelletje in Brussel is een farce .

  Liked by 3 people

 2. koosv8 zegt:

  HIJ HEEFT NOG NOOIT IETS BEGREPEN.

  Liked by 2 people

 3. Laura van der Storm zegt:

  Ik houd mijn hart vast!!! Het zal toch niet??????

  Liked by 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  Hier speelt het niet mee dat rechts de Europese verkiezingen gewonnen heeft, maar over degene die tenslotte aan de touwtjes trekt. En dat MOET natuurlijk een socialist worden van het zuiverste water; Frans Timmermans. Zodoende maakt rechts ook in Brussel geen enkele kans. Frans zal er wel voor gaan zorgen dat alles in een nog grotere puinhoop gaat veranderen !

  Liked by 3 people

  • Piet Snot zegt:

   Had jij dan echt iets anders verwacht toen je ging stemmen?

   Liked by 2 people

   • BigLJohn zegt:

    Beste Piet. Ik ben genezen om nog ooit te gaan stemmen. Ik ben er helemaal klaar mee. De uitslag staat toch al van tevoren vast. Bij de laatste EP verkiezingen deed in heel Europa rechts goede zaken, maar bij ons verdween de PVV helemaal van het toneel terwijl de door iedereen zo gehate PvdA opeens aan een hoop stemmen kwam. Dan moeten alle alarmbellen toch gaan rinkelen. Ik stem al 50 jaar, maar telkens na iedere verkiezing kom je met een kater thuis als blijkt dat links weer de meeste stemmen heeft, c.q. dat er weer een links kabinet gevormd word. Tegenwoordig is het al zo erg geworden dat traditionele rechtse partijen ook al aan het verlinksen zijn. Met name de VVD, CDA en D66. Hoe je gaat stemmen maakt helemaal niets uit, want iedere keer word je daarna opnieuw te kakken gezet met een links kabinet. En het gaat volgens mij steeds erger worden. Ik verwacht in het volgende kabinet ook ministers van Groen links en PvdA huize, terwijl het goed mogelijk is dat de PVV niet meer terugkeert in de tweede kamer. Het FVD is slappe hap, want die waait met alle winden mee. Doet desnoods zijn standpunten over Europa en de Islam nog in de uitverkoop.

    Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Die landen willen juist ook een herhaling van 1933 voorkomen.

  Liked by 1 persoon

 6. Willem zegt:

  Timmermans betekent meer diversiteit in de betekenis van hemzelf nl. meer migranten en wel te verstaan meer islam, want de islam hoort al 2000 jaar bij Europa, anders wordt het oorlog volgens Frans. God allemachtig wat een onnozele kluns en dat wordt de leider van Europa??? Het betekent de verdere en niet meer te corrigeren islamisering van Europa.

  Like

 7. Peter zegt:

  Ik ga drie kaarsjes opsteken als mijn gebed wordt verhoord .
  Geen Frans Timmermans !
  Deze zelfingenomen kwal mag het nooit worden.
  Na gebedsverhoring gaat de champagnekurk er af ,want mijn vreugde zal groot zijn,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s