Steeds meer Arabieren keren zich af van de islam

Screenshot_289

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In de meeste Arabische landen neemt de religiositeit af. Maar de radicale minderheden bepalen (nog) de politieke en maatschappelijke lotgevallen.

Contra magazine

Volgens prognoses zou de islam al rondom het jaar 2100 de grootste religie ter wereld zijn geworden. Derhalve duurt het namelijk nog maar ongeveer 80 jaar tot het christendom niet meer de grootste religieuze groep vormt. De belangrijkste redenen zijn het hoge geboortecijfer in de islamitische landen en de ook daar stijgende levensverwachting. Daar komen bekeerlingen bij en de omstandigheid dat men de religiegemeenschap niet mag verlaten zonder met de dood bedreigd te worden.

Maar wanneer je de resultaten van de peiling van de “Arab Barometer” in opdracht van BBC News mag geloven, kun je dat misschien zelfs relativeren. Want alleen al van 2013 tot eind 2018/begin 2019 steef het aantal mensen dat zichzelf “niet religieus” noemt. In cijfers: van 8% zes jaar geleden tot nu 13%. En: het zijn vooral de jongere Arabieren die de religie de rug toekeren. Dat zou effect kunnen hebben op de opvoeding van de volgende generaties.

Screenshot_290

Mocht er in de komende decennia een golf van secularisering door de Arabische landen trekken, dan zou dit ook met enorme politieke en maatschappelijke omwentelingen gepaard kunnen gaan. Weliswaar kun je de islamitische samenlevingen niet gewoon met de christelijke vergelijken, maar een machtsverlies van de religieuze autoriteiten zou toch een begin voor een vrijere manier van leven zijn.

Ook de religieus gemotiveerde groepen extremisten zullen door zo´n ontwikkeling enorm worden verzwakt. De islamitische wereld mag weliswaar enerzijds behoorlijk repressief zijn, zodat nauwelijks iemand zich durft te “outen”, maar net zoals bij wereldse dictaturen zorgt de interne erosie op een bepaald moment voor een aardverschuiving.

Zelfs in het streng islamitische Iran komen steeds meer mensen tegen de strikte regels van het Moellah-regime op. Weliswaar zorgt de minderheid van de religieuze fanatiekelingen tot nu toe voor “recht en orde” – maar dat kan niet eeuwig duren. Gematigde hervormers hebben daar vooral in de steden veel steun.

Afgewacht moet worden hoe het geheel zich nog zal ontwikkelen. Maar de omstandigheid dat zelfs in islamitische landen steeds meer mensen zelf beginnen na te denken in plaats van zich hun leven door boeken te laten voorschrijven, geeft toch enige hoop.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabische wereld, Islam. Bookmark de permalink .

34 reacties op Steeds meer Arabieren keren zich af van de islam

 1. Lise zegt:

  In Nederland merk je daar nog niks van….

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   Als de islam uit elkaar valt dan is dat niet in Europa. In Europa wordt de islam juist met miljoenen aan subsidies gepromoot, Niet alleen door rijke Arabische staten maar vooral door links progressief politiek schorem dat het zo nodig acht de islam de hand boven het hoofd te houden.

   Geliked door 5 people

   • andre zegt:

    Links progressief politiek schorem doet dit natuurlijk om hun eigen zakken te vullen maar vooral om de macht te behouden. Een land kan je omvolken en de EU zijn de psychopaten aan het omgeloven naar islam en dan weer lekker de dictator uithangen met een echte SS sharia politie. Dit is waar de EU voor staat maar gaat ze niet lukken.

    Like

   • akabar zegt:

    zolang de mensen blind en doof blijven, en het beter dan God weten zal de satanische islam groeien!

    Like

  • paulzwueste zegt:

   “Zich hun leven door boeken te laten voorschrijven…?”
   Denk het niet.
   Ze kennen maar een boek en dat is de koran.
   Dàt is namelijk het grote probleem bij die verdomde moslims.
   Totaal gespeend van enige ontwikkeling èn verantwoordelijkheidsgevoel.
   Alles wordt door Allah bepaald.
   Met de kreet: “Als Allah het wil…” kunnen ze doen wat ze willen.
   Wat er ook gebeurd, het was de wil van Allah.
   In ieder geval is het leuk en aardig te vernemen dat de jeugd zich van die vervloekte islam zou afwenden.
   De vrouwen zouden ook eens wat meer hun mannen moeten gaan slaan.
   Makkelijk zat, ze zijn meestal met vier tegen een in een doorsnee moslimgezin.

   Wel de oudste zoon in de gaten houden want die zal zich willen bewijzen en z’n eigen moeder de keel oversnijden…

   Geliked door 1 persoon

 2. har zegt:

  takija ?

  Like

  • har zegt:

   ik vind de bbc nou niet echt een betrouwbare onderzoeker ?
   heeft u wel eens gezien wat voor islamgif de bbc tegenwoordig uitzendt ?
   ik denk dat de bbc is gekocht door arabie.

   Geliked door 1 persoon

 3. weethetwel zegt:

  daar staat tegenover dat in de Westerse wereld steeds minder mensen lijken na te denken en zich steeds meer de klimaatreligie laten voorschrijven………

  Geliked door 3 people

 4. Tineke zegt:

  Allemaal mooi en aardig,maar zoveel tijd hebben we niet.

  Geliked door 3 people

 5. Johan P zegt:

  Ik zou hier geen weddenschap op afsluiten, laat staan geld op durven te verwedden.
  Islam heeft meerdere van dergelijke golven gehad, die altijd weer tijdelijk blijken te zijn. Kijk naar de moslims in Europa, de eersten waren nauwelijks echt meer bezig met islam. Maar de 2e en 3e generatie zijn opeens veel geloviger,
  Islam is ook heel erg goed in zih hergroeperen. Dat wordt eenvoudigweg gedaan door de slachtoffer-kaart te spelen. Een externe (niet-moslim) vijand wordt in mum van tijd gecreeerd en dan volgt de bevolking als makke schapen. Kijk bv hoe Erdohan de religieuzen op zijn hand weet te zetten op dit moment. Er mag dan een kleine opleving in tegenstand zijn rond de burgemeester van Istanbul, maar dat zal snel genoeg weer doodbloeden.

  Geliked door 2 people

 6. guusvelraeds zegt:

  Als de islamitische vrouwen zich bevrijden uit het patriarchaat zijn we ver genoeg. Voorlopig is dit kantelpunt nog niet bereikt. Het is niet voor niets dat vrouwen in islamitische landen zo klein gehouden worden. Zodra de vrouwen zich bevrijd hebben valt de islamitische samenleving met haar geboden en verboden uit elkaar. Niet eerder. Verlichte islam laat me niet lachen. Die bestaat helemaal niet.

  Geliked door 3 people

  • mike zegt:

   “Zodra de vrouwen zich bevrijd hebben valt de islamitische samenleving met haar geboden en verboden uit elkaar.” En juist door het feminisme valt europa als een rijpe vrucht in islamitische handen, zonder slag of stoot. En zo draait het feminisme zichzelf de nek om. Je ziet het nu al, steeds minder vrouwen zonnen topless etc.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    De Europese feministen van vandaag zijn verwende decadente wijven die het hebben voorzien op de westerse man. In hun verdraaide en mistige werkelijkheid zijn de Midden Oosterlingen slachtoffer van de blanke westerling. Terwijl de ballen van de westerse blanke man als verdienmodel afgeknipt worden zijn de ballen van de getinte binnendringers welkom om een leemte te vullen die ze zelf in hun mentale ziekelijkheid geschapen hebben.

    Geliked door 1 persoon

 7. Ruud zegt:

  Waar “wetenschap” terrein wint zal “onzin geloven” afnemen. We hoeven er de ons wijsgemaakte onzin door de meerdere kerkgenootschappen over de afgelopen decennia maar bij te pakken. De islam zal instorten, lees daarvoor het boek van Hamed Abdel-Samad “De ondergang van de islamitische wereld”. Hopelijk heel snel!!

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Mocht dat waar zijn en die secularisering komt er, dan zal die in ’t Hoofdland, zeg maar Het “heilige land” voor die arabs, als laatste aan de beurt komen.
  Daar zeggen dat je niet in allah gelooft, kan je je kop kosten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Piet Snot zegt:

  Ik geloof er helemaal niks van.
  Alles wat maar een klein beetje op afvallig lijkt, kan je dood betekenen.
  Dit toegeven is al levensgevaarlijk.
  Dit is echt zo’n verhaal om ons te laten geloven, dat ze best wel willen veranderen en de islam naast zich neer liggen.

  Geliked door 3 people

 10. BigLJohn zegt:

  Dit verhaal heb ik al eens eerder ergens anders gelezen. Vraag me niet waar. Wat wel erg opvalt is dat de islam in Europa wel steeds radicaler word. Het lijkt er op dat ze de Arabische wereld de rug toekeerden om in hun nieuwe veroverde gebieden een radicale islam proberen door te voeren. Allemaal leuk en aardig die ontwikkelingen in de Arabische regio, maar wij zitten hier opgescheept met tuig uit het RIF gebergte die men in Marokko liever kwijt dan rijk is. Het probleem radicale islam heeft zich verplaatst van de Arabische regio richting Europa. En laten we ook de Turken en Somaliërs niet vergeten. Die willen toch ook niet meer terug ?

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   BigLJohn.Er bestaat geen gematigde of radicale islam.De islamitische terroristen zijn de enige echte moslims (vrome) hun doen precies wat de koran hun voorschrijft.

   Geliked door 1 persoon

 11. scherpschutter1943 zegt:

  Lees de koran waarin staat dat de afvallige wordt gedood. De moslims zijn bang van hun eigen soortgenoten die ook elkaars kop op het hakblok leggen. Die afvalligheid zal, als puntje bij paaltje komt, wel meevallen . Het gros van de moslims blijven liever leven dan dat ze voor de dood kiezen, de lafaards.

  Geliked door 1 persoon

  • Bob Koster zegt:

   @scherpschutter1943. Nergens in de koran staat dat afvalligen gedood moeten worden. Er staan weliswaar verschrikkelijke straffen op, maar die geschieden in het hiernamaals. Voor u en mij een lachertje, maar voor moslims angstig reëel. Z

   Like

 12. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Zelfs in het streng islamitische Iran komen steeds meer mensen tegen de strikte regels van het Moellah-regime op.”

  Die mensen keren zich niet af van de islam, maar van de moellahs. Zo gauw de moellahs zijn verdreven (als ooit) dan is dat reden om zich weer met volle overgave aan de islam te wijden.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 13. fleckie zegt:

  Moslem blijven is veel gemakkelijker: alle gemeenheden/ valse daden, kunnen ze ‘afschaffen op voor allah dienende, m.a.w. GEEn. EIGEN. VERANTWOORDING. nodig,,,

  Geliked door 1 persoon

 14. Pingback: Steeds meer Arabieren keren zich af van de islam — E.J. Bron | AnnoZijlstra Blog

 15. Jan zegt:

  Dat geloof ik alleen voor Iran. Als die mulah’s zouden verdwijnen stelt de islam daar niets meer voor. Het is de bevolking daar door de strot geduwd door de haatbaarden.

  Leuke vidio’s van Britse wereldreiziger, hier in Iran

  (https://www.youtube.com/watch?v=NWxU-pS4fDc)

  (https://www.youtube.com/watch?v=I8K62Jb-Rok)

  Like

 16. henk verhoef zegt:

  dat van het -geloof vallen – is al een paar eeuwen zo dus niets nieuws en heeft meer met IQ verhoging te maken
  De hollanders( niet de limburgers/drenten en zo) die in 1600 naar zuidafrika vertrokken waren ook poppenstrond fanatiek protestant — Terwijl holland daarna een beetje lichter in de leer werd- bleven ze in de zuidafricaanse protestante enclave aan de originele leer vasthouden
  De verkramties werden ze genoemd want had je in nederland -Bram van de commune met zijn stuff- bleef men in zuidafrika en bv nu de bijbelkbelt met de zwarte kousen rondlopen en is pa — de baas met laatste woord/stomp
  De mens verandert niet zo snel en geloof is er met de paplepel ingeslagen en veranderen is eng en mamma/mamsje gaf die paplepel en pa sloeg alleen maar( of verkrachte)

  geeft niet welk geloof– ze werken allemaal op de zelfde manier net als trouwens communisme
  Macht en sex en gaat nergens anders over

  oh– er staat wel de doodstraf op geloof verlaten( geeft ook weer niet welk geloof– want elk geloof/communisne)

  We hebben nog steeds een paus en die heeft nog steeds aanzien 2020 en luisteren er nog steeds vele naar hem ja de vele leugens– hel op aarde maar in de hemel krijg je het goed) of maagden)

  Like

 17. Wim Vreeswijk zegt:

  Ik verwacht niet dat ik 150 word, dus maak ik die waanzin gelukkig niet meer mee. Amen.

  Geliked door 1 persoon

 18. Jan zegt:

  Hoe je leerlingen bij de les houdt

  Geliked door 1 persoon

 19. Lucky zegt:

  Ondertussen in Frankrijk
  https://www.breitbart.com/europe/2019/07/02/youths-shouting-allah-hu-akbar-attack-french-police-station/

  ‘Youths’ Shouting ‘Allah hu Akbar’ Attack French Police Station

  A group of 15 young people in the department of Eure are said to have attacked a local police station, launching projectiles and fireworks while yelling “Allah hu Akbar”.
  The attack occurred at 2 am on Friday at the Val-de-Reuil-Louviers police station with the 15 “youths”, all wearing hoodies, firing projectiles directly at officers, French newspaper Le Figaro reports

  Geliked door 1 persoon

 20. kampersrene zegt:

  Ik werd ook al eens gestraft op school en vloog in den hoek ….maar zoiets heb ik nooit meegemaakt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s