Europese sociaaldemocraten diep teleurgesteld

Screenshot_309

STRAATSBURG – De Europese sociaaldemocraten zijn „diep teleurgesteld” over het voorstel van de EU-regeringsleiders om de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen (60) voor te dragen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Niet alleen grijpt hun kandidaat Frans Timmermans naast de topbaan, ook heeft de christendemocraat Von der Leyen er geen campagne voor gevoerd als ’Spitzenkandidaat’.

De Telegraaf

En deze twee grootste partijen hameren er al maanden op dat dit wel het geval moet zijn, omdat dat democratischer zou zijn.

„Het is onaanvaardbaar dat de populistische regeringen in de Europese Raad de beste kandidaat uitsluiten omdat hij zich sterk heeft gemaakt voor de rechtsstaat en onze gedeelde Europese waarden”, aldus Iratxe García, fractievoorzitter van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement. Zij doelt daarmee onder meer op de steun van Hongarije en Polen voor de Duitse bewindsvrouw. García levert hiermee ook kritiek op de Spaanse premier Pedro Sánchez, die als sociaaldemocraat heeft onderhandeld over de verdeling van de topfuncties.

Het parlement moet nog instemmen met de voordracht. Ook de Groenen zien Von der Leyen niet zitten.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten. Bookmark de permalink .

18 reacties op Europese sociaaldemocraten diep teleurgesteld

 1. Hovawart zegt:

  De Europese sociaaldemocraten,……..een dubbel antoniem, een benaming van mensen die het tegenovergestelde zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Trucker zegt:

  Mij zal het worst wezen wie er huist in het eu HQ brussel, ze hebben allemaal de neuzen in dezelfde richting en dat is niet de weg die ik wil nemen.
  Of het de waanzinnige Verhofstadt is of de volgevreten kontgaten likkende Timmermans een handpop van Merkel of de snotneus die in het Elyzee huist (die tevens met zijn moeder is getrouwd) het is nog meer van hetzelfde.
  Was er maar een fractie van democratie lieten ze het zooitje die in aanmerking komt voor een topfunctie (lees vetstbetaalde baan) in HQ brussel lieten ze de namen circuleren bij de verkiezingen, ze doen dat niet omdat de eu alles is behalve democratisch, kan niet moeilijk zijn dictators en demagogen verafschuwen de wil van het volk.
  Opruimen die handel hoe is mij gelijk.

  Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   Het belastingvrije salaris van de voorzitter van de EU-commissie bedraagt ca. 323.000,- € per jaar. Waarschijnlijk is het salaris nog steeds hoger, want op onderzoek werd gezegd dat het “persoonlijke gegevens” zijn, waarover geen informatie wordt gegeven.
   https://orange.handelsblatt.com/artikel/61216

   Like

   • Trucker zegt:

    droevige mof zegt:3 juli 2019 om 15:11

    Hey Droevige heb je niet wat vergeten, de “onkosten” die die despoten maken dat wordt niet bij hun “salaris” gerekend.
    Te weten dat er oudjes zijn die hun hele leven gewerkt hebben (vroeger was het zo beginnen op 14jaar) en een schamele 900euro krijgen.
    Voor die onrechtvaardigheid alleen mag het eu HQ brussel/straatsburg defragmenteren met het hele zooitje er in.

    Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Ursula von der Leyen is wat in Duitsland een “Machtmensch” wordt genoemd. Ze heeft van de Bundeswehr een kleuterschool gemaakt en is zeer impopulair bij het leger. Ze zullen daar gisteravond de champagneflessen geopend hebben.
  Haar demonstratieve correctheid geldt alleen voor de anderen. Zoals de vele schandalen in haar verschillende regeringsambten laten zien, heeft ze geen problemen met geldverspilling en begunstiging.
  Het komt overeen met 100% van het cliché van de typisch Duitse arrogantie van de macht.
  Onze vriend Harry zal alles vinden wat hij ons altijd oder de Duitsers heeft verteld.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Von der Leyen is een totale kneus die volledig naar de pijpen van de Brusselse maffia zal dansen. Zij was een nul in Duitsland. Plagiarist, maar mocht haar dr-titel behouden (Merkel zal wel ingegrepen hebben, want haar proefschrift was ook niets anders dan overschrijfwerk)

  Von der Leyen heeft niets gepresteerd behalve meeer dan een miljard Euro uitgeven aan adviezen van charlatans die zouden vertellen hoe het totaal verrotte leger (Merkel sloopte net zo hard als Hussein Obama) weer enigszins kon functioneren (wat op een totale mislukking uitliep omdat zij er een soort Leger des Heils van wilde maken, ‘Familienfreundlich’ en halalvoer (1). Haar eigen falen verborg zij achter kritiek op het leger. Had de bijnaam ‘Flinten-Uschi’. De idiotie van genderisme was voor haar belangrijk dan een functionerend leger. Soldaten leverden kritiek op en over dit stuk onbenul. De dictator von der Leyen legde spreekverbod op, ‘Maul halten’.

  De Totalversagerin Von der Leyen sluisde 20.000 illegalen Europa binnen

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article143553915/Seenotrettung-lockt-mehr-Fluechtlinge-aufs-Meer.html
  https://www.spiegel.de/politik/ausland/mittelmeer-bundesmarine-rettete-20-000-fluechtlinge-aus-seenot-a-1146928.html

  1. Kinderbetreuung, Teilzeitarbeit und Wohlfühl-Stuben: Ursula von der Leyen will die Bundeswehr familienfreundlich machen. Doch Ex-Generalinspekteur Harald Kujat lässt daran kein gutes Haar: Von der Leyen führe die Bundeswehr „wie ein Hausfrau“ – und habe keine Ahnung vom Militär.
  „Von der Leyen hat keine Ahnung vom Militär“
  https://www.focus.de/politik/deutschland/scharfe-kritik-an-der-verteidigungsministerin-kujat-zu-focus-von-der-leyen-hat-ganz-offensichtlich-keine-ahnung-vom-militaer_id_3885139.html

  En wat zegt Versager en misbaksel Rutte: Ursula is dame waar je petje voor afzet
  https://nos.nl/liveblog/2291581-rutte-jammer-van-timmermans-maar-von-der-leyen-is-goede-voorzitter.html

  Rutte weet dus niets over mislukkeling Von der Leyen. Niet verwonderlijk want hij weet ook niet wat in Nederland onder de bevolking speelt.
  Wat een achterlijk figuur

  Geliked door 4 people

  • Trucker zegt:

   Wat lees ik die is minister van defensie (geweest), nog zo’n vrouwmens die als haar gevraagd wordt ‘wat is een trekkerveer’ denkt aan een grasmaaier of zoiets.
   Vrouwen als minister van oorlog, ben er radicaal tegen.

   Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Hey Jan voor rukkert Rutte is een vrouw die minister van defensie is hoogstwaarschijnlijk een imponerend wezen 🙂

   Like

  • Rensk. zegt:

   Rutte is te glad om dit niet te weten. Natuurlijk weet hij dit wel. Het maakt hem alleen niks uit. EU gaat om de mensen in de EU en hun macht en Europa heeft het nakijken. Ben zelf vrouw, maar een vrouw die zelf nooit geen slag gevochten heeft in een leger en zo een aan het hoofd zetten van een leger is totale waanzin. Alleen mensen die hun sporen verdiend hebben verdienen zo´n plek en niemand anders. Daarom vind ik de koning ook zo´n belachelijke instelling. Koningen van vroeger stonden in de vuurlinie. Koningen van nu teren daar tot op heden nog op, terwijl ze helemaal niks betekend hebben. Willem in een militair pak. Het is om je dood te lachen. Maxima koningin. Leuke vrouw, maar ga lekker ergens met je Willem op de pampa luieren.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Hey meisje Rensk, volledig akkoord over de hele lijn 🙂
    Tussen haakjes wat denk je van jullie koning Pils die heeft zijn borst volhangen met medailles van elke brouwerij die hij bezocht heeft, ziet er zo een indrukwekkend figuur uit maar dan zie je die stoere zaadcel zich reppen en vrouw en kinderen achterlaten omdat er ergens een geluidje te horen was, jammer dat hij niet over die sabel gestruikeld was konden we nog eens lachen.
    Tistochwat waar blijf je (met geestigheden over dat lachwekkend wezen 🙂 🙂 🙂 cartoontje 🙂

    Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Jan 3 juli 2019 om 06:49

   Rutte weet dus niets over mislukkeling Von der Leyen.

   Ik denk van wel; Rutte zal heus wel over van alles en nog wat ingefluisterd worden door de Bilderbergers.

   Like

 5. Jan Lul zegt:

  Ik ben in elk geval heel blij dat de volgevreten narcist het niet is geworden.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   Alleen maar opluchting dat die volgevreten ellendeling van de partij van de allochtonen het niet wordt. Voor de rest zal het me worst zijn. Weg met de EU en de zakkenvullers.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Jan Lul 3 juli 2019 om 07:48

   Ik ben pas blij als dat hele Brusselse gedrocht is ingestort, heer Lul.
   Maar dat zullen wij nooit meemaken.

   Geliked door 2 people

 6. koddebeier zegt:

  Oprotten met al die groen/linkse idioten !!

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Het is Timmermans niet geworden. Maar hoe je het wendt of keert grote kans dat deze vrouw net zo erg als Timmermans zal zijn. Zover is het nog niet. Het parlement kan tegen stemmen. Wat er dan gebeurd? Hopelijk krijgen ze zo´n ontzettende ruzie dat samenwerken helemaal niet meer mogelijk is. Dan kan het geval EU geheten opgedoekt worden. En beginnen de landen gewoon weer overnieuw. Dromen mag.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Beetje vreemd wel een vrouw, die in deze tijd 7 kinderen maakt. Wil ze er een imperium mee maken? Omdat ze zo geweldig is (vind ze zelf) Net als die enge dokter die zn zaad gebruikte om zoveel mogelijk kinderen op de wereld te zetten. Omdat het een vette narcist is.

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Rensk, zou von der Lyen soms een dochter van de nazidokter Mengele zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s