OM eist boete van € 5000,- tegen Geert Wilders

Screenshot_317

(Door: Saskia Belleman)

SCHIPHOL – In hoger beroep heeft Geert Wilders weer een straf tegen zich horen eisen van € 5000,- voor zijn Minder Marokkanenuitspraken vijf jaar geleden.

Volgens advocaten-generaal Birgit van Roessel en Gerard Sta heeft Wilders zich schuldig gemaakt aan groepsbelediging, en aanzetten tot haat en discriminatie op 12 en 19 maart 2014. Wilders werd eerder door de rechtbank vrijgesproken van het aanzetten tot haat, en alleen veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie. Hij werd schuldig bevonden, maar kreeg geen straf opgelegd.

Volgens de advocaten-generaal heeft Wilders bewust een complete bevolkingsgroep weggezet als minderwaardig, en heeft hij daardoor bewust het risico genomen dat haat jegens Marokkanen in de samenleving werd aangewakkerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Geert Wilders, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, machtswellust, Marokkanen, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op OM eist boete van € 5000,- tegen Geert Wilders

 1. Ruud Beijer zegt:

  Ooh wat haat ik die bevolkingsgroep.

  Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Het is nog steeds zo klaar als een klontje. In het bewuste filmpje waarin de uitspraak meer of minder voorkwam heeft men bewust het gedeelte weg gelaten waarin Wilders het over criminele marokkanen had. Iedereen die tot twee kan tellen snapt wel dat hij niet alle Marokkanen bedoelde. Trouwens mijn marokkaanse collega komt er openlijk vooruit dat hij op de PVV stemt.Dat vind ik toch maar lef hebben!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    ruud beijer 3 juli 2019 om 21:58

    Trouwens mijn marokkaanse collega komt er openlijk vooruit dat hij op de PVV stemt.Dat vind ik toch maar lef hebben!

    Of heel ‘stoere’ Taqiyya?

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste tis ze zijn niet allemaal verrot. Wel een hoop maar niet allemaal!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Beste Ruud, je hebt helemaal gelijk.
    Ze zijn niet allemaal verrot, maar je moet ze met een lantarentje zoeken.
    De allerbeste zitten allemaal in Marokko.

    Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Tis, als jij Ruud als collega zou hebben, die de hele dag aan je kop loopt te zeuren over de PVV of het FvD.
   Dan is zeggen dat je daar allang op stemt de enige manier om van Ruud af te komen.
   Hij schreef al ergens dat ze ‘m op het werk zelfs RuudPVV noemen.
   En hoe zullen ze daar nou toch aan gekomen zijn.

   Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Het is Ruudje PVV maar jij mag meneer zeggen,onbenul!

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Hij geeft het in ieder geval toe, Ruudje PVV is het dus.
    En tegen een grapje kan ie al helemaal niet.
    Wees maar blij dat ik niet met jou werk op dezelfde plek, ik denk dat dat je daar mee had kunnen omgaan.
    Zeker niet als er iemand de hel dag aan mijn kop aan het zeuren is over de PVV.

    Like

 3. Lise zegt:

  Slechts 5000,00 euro? Voor een jarenlang proces????
  Met deze miezerige eis geeft het OM impliciet aan dat ze geen zaak hebben, geeft het OM zichzelf een groot brevet van onvermogen !
  Wilders moet vrijgesproken worden. Dat was van meet af aan meer dan duidelijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Walgelijk!! Zoals Geert zei: OM ga echte (Marokkaanse) boeven vangen, u kunt ze o.a. vinden in zwembaden…………..

  Geliked door 2 people

 5. Lucky zegt:

  Kan je nagaan wat die arme man, door jarenlang procederen, aan advocaatkosten moet ophoesten…daarmee vergeleken zijn die 5000 euro boete maar een schijntje.

  Geliked door 1 persoon

 6. Heniusz zegt:

  Quote: “Volgens de advocaten-generaal heeft Wilders bewust een complete bevolkingsgroep weggezet als minderwaardig, en heeft hij daardoor bewust het risico genomen dat haat jegens Marokkanen in de samenleving werd aangewakkerd.” Kennelijk lezen deze “advocaten-generaal” geen krant, volgens ze geen nieuws, mogelijk hun eigen gekleurde nieuws. Zouden ze dat wel doen dan zouden ze ook kunnen weten dat “minderwaardig gedrag” zo z’n consequenties kent. Verwacht overigens niet dat die zwembad terroristen aan- dan wel opgepakt gaan worden, maar een reactie gaat op zeker niet uitblijven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Jade zegt:

  Wat een gelul zeg.
  “Haat jegens Marokkanen in de samenleving” daar zorgt
  de rest van politiek Den Haag, en dat schijtvolk zelf wel voor.
  Ze hadden destijds alle gastarbeiders een trap onder
  de kont moeten geven. Maar nee, Bilderberg hè.
  Nou, nog even en je kan toedeloe zeggen tegen Europa.
  Good bye beschaving…

  Geliked door 3 people

 8. koosv8 zegt:

  En de door en door zieke rechtelijke macht, die zelf niet meer in de gaten heeft hoe veel leed en onbehagen ze kweken, met hun foute beslissingen die zij telkens weer innemen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jules Vismale zegt:

  Nou vraag ik me alleen nog af of Geert wilders dadelijk ook nog een boete krijgt naar aanleiding van dit bericht waarin hij een Marokkaanse vlag in het water smeet:

  Moet je zien! Wilders kledderstraalt Marokkaanse vlag het water in: ‘Stop de zwembadterreur!’

  Uit protest tegen de aanhoudende zwembadterreur in Nederlandse badhuizen heeft PVV-voorman Geert Wilders de vlag van het Koninkrijk Marokko in het water gegooid op Twitter. “Pak het overlastgevende tuig eindelijk eens keihard aan,” schrijft hij er met veel bombarie bij.

  Geert Wilders (en hij niet alleen!) is er absoluut niet over te spreken dat verschillende zwembaden in Nederland te lijden hebben onder rondtrekkende groepen kansenparels, of beter gezegd Marokkaans tuig, die er de recreatie en pret van meiden, vrouwen, en zelfs hele gezinnen totaal onmogelijk maken.
  Zwembaden zelf durven nauwelijks op te treden tegen het vandalisme en het asociale gedrag – of stellen aparte zwemmiddagen in om de allochtonen te ‘beschermen’ tegen die gezinnen.
  Wat doet dat allochtoonse ongedierte dan ook eigenlijk in godsnaam in die zwembaden? Zijn ze misschien (buiten het feit dat ze vrouwen en meisjes als lustobjecten zien of als ongelovige h….n!) gewoon jaloers op het vrouwelijke geslacht omdat die beter kunnen zwemmen dan zijzelf!? Volgens mij kunnen dat soort etterbakken ZELF nog niet eens zwemmen!

  Voor PVV’er Wilders is het nu echt de hoogste tijd om op te treden, en hij probeert nog maar eens een relletje te starten. Ditmaal deelt hij een foto van de Marokkaanse vlag die in het tropische zwemwater is gekeild en zal verbleken door al het chloor daarin.
  Een zware belediging voor Marokko, maar het lijkt de PVV-leider helemaal niets meer uit te maken – hij wil gewoon dat de ‘zwembadterreur’ zo snel mogelijk stopt.
  Of de oproep gericht is aan de zwembaden zelf, de gemeentes die ze exploiteren of aan de Rijksoverheid is alleen niet duidelijk. Maar de maatregelen die genomen moeten worden naar de mening van Wilders zijn dat wel:

  “We willen onze zwembaden gewoon terug! Weer veilig voor onze vrouwen en dochters. Pak het overlastgevende tuig eindelijk eens keihard aan!”
  Die teksten kan ik natuurlijk alleen maar beamen. Maar of het nou helpt om een diplomatieke rel met heel Marokko (Marokaanse jongeren zijn van huis af gewend om streng en hard aangepakt te worden en ze hebben gewoon lak aan degenen die lief en soft tegen hen doen) uit te lokken vanwege het onteren van hun vlag? D
  e tijd zal het moeten uitwijzen, maar volgens mij kan de Marokkaanse regering (gaan ze dadelijk ook nog Marokkaanse vluchtelingen gratis zwemles geven op de Middellandse Zee?) hierin niets betekenen. De Nederlandse (lokale én landelijke) overheid moet zélf paal en perk durven stellen of anders sturen we dat tuig toch gewoon naar het Biinnernhof toe waar ze in de hofvijver gaan zwemmen en linkse politie (vooral de vrouwen onder hen) het leven zuur maken!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Wat ’n gelul over “een zware belediging voor marokko!

   Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Wat zou ik Wilders graag aan de macht zien. Hij zou die vent in Marokko een keer opbellen en vertellen dat als hij zijn onderdanen niet terugneemt alle subsidies naar marokko worden gestopt..De eerste gingen morgen hun koffer pakken .

    I have a dream !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s