Burgemeester Harderwijk slaat alarm om criminele asielzoekers: ‘Ze wanen zich onaantastbaar’

Screenshot_333

De toenemende criminaliteit op en rond het asielzoekerscentrum in Harderwijk (foto) baart burgemeester Harm-Jan van Schaik grote zorgen. De rechtsgang strandt bij het Openbaar Ministerie, zegt hij. ,,Daar zit mijn frustratie.’’

Waar Van Schaik tot nu toe vooral benadrukte dat het in Harderwijk wel meevalt met het aantal incidenten, uit hij nu voor het eerst openlijk zijn zorgen. Ondanks intensivering van de samenwerking en nieuwe afspraken zijn de problemen het afgelopen half jaar verergerd, stelt hij.

Brandbrieven

‘Ik maak mij grote zorgen dat alle inspanningen (…) tevergeefs zullen zijn, omdat de criminaliteitscijfers nog verder blijven stijgen’, schrijft de burgemeester in twee brandbrieven die hij stuurde aan het Openbaar Ministerie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Hij doelt daarmee op winkelcriminaliteit, ernstige overlast, autokraak en inbraken. Op het moment van de brieven was het steekincident van onlangs nog niet gebeurd.

Lees verder>>>
(h/t “rottenpikwick”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

35 reacties op Burgemeester Harderwijk slaat alarm om criminele asielzoekers: ‘Ze wanen zich onaantastbaar’

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Juist gezegd burgemeester, ‘ze wanen zich onaantastbaar’. Echter, door mensen zoals u en andere linkse lamlullen die tegen beter weten in op politiek correcte wijze blijven geloven in een perfecte multiculturele samenleving blijven ze zich “onaantastbaar wanen.” Gelukkig gebruikt u het woordje wanen. Dat geeft ons burgers toch weer een beetje hoop, want onaantastbaar zijn ze zeker niet. Het probleem is dat dit genetisch afval voortdurend bescherming krijgt van hogerhand. Of ze nu stelen, mensen beroven en verkrachten, ons sociaal economisch stelsel uithollen, UWV artsen met de dood bedreigen om ze toch vooral maar in de WAO te laten verblijven, door fraude en bedrog, zeker in de grensstreken zowel in België als in Nederland bijstandsuitkeringen ontvangen, het kan allemaal. De straffen zijn lachwekkend laag en waar mogelijk wordt niet eens een vervolging ingesteld en wordt de zaak met de mantel der liefde bedekt.
  Dit in tegenstelling tot eigen volk, als die over de schreef gaan mogen ze in alle opzichten de volle mep ontvangen.
  Dat is ook de reden dat (nog) niemand van ons een poot uitsteekt om de criminaliteit van deze beestmens een halt toe te roepen. Een klein kunstje om met een paar honderd man deze zeden delinquenten in een zwembad eens te trakteren op een goed oud Hollands pak slaag.
  De gevolgen laten zich raden. Vervolging op grond van racistische terreur uitgevoerd door neo Nazi’s in groepsverband die argeloze en onschuldige slachtoffers ernstig mishandelde.
  Kijk burgemeester, dat is nu de reden dat er nog niet gehandeld wordt vanuit het volk. Hoe lang nog? Ik heb geen idee, maar dat binnen afzienbare tijd de vlam in de pan slaat en eigen volk massaal van zich af gaat bijten, is een ding wat zeker is.
  Al zie ik liever een collectieve politieke ommekeer in de trant van Geert Wilders. Minder, minder, minder dus.

  Geliked door 5 people

  • Charles Martel zegt:

   Ze wanen zich oaantastbaar, neen, ze zijn onaantastbaar.

   Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   “De bouw van woningen is gestaakt in verband met de crisis….”
   Waarom halen we dat ongedierte dan massaal binnen als er ’n crisis heerst?

   Ik sluit me volledig bij de woorden van Joost aan.
   Binnen afzienbare tijd zal er ’n beweging gevormd worden die op gewelddadige wijze dat ongedierte de les zal lezen.
   Bovendien zullen de “gevestigde partijen” enorme klappen krijgen bij verkiezingen.

   Er zal nog veel bloed vloeien…

   Geliked door 2 people

 2. fleckie zegt:

  Allicht wanen ze zich onaantastbaar: ze weten gewoon dat ze indien er strafmaatregelen zouden zijn: ZIJ. Met een ‘sissertje’. ervanaf zouden komen……..( door. ONDERVINDING). In feite zouden er zogenaamde POTENRAMMERS erop losgelaten moeten worden, OVERAL, maar dan OOK onherkenbaar, zoals hun soort genoten. i n landen van afkomst ,gemaskerd is, dus. onherkenbaar,……………………<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 2 people

 3. ruud beijer zegt:

  Harderwijk eens kijken of daar veel mensen op de PVV of het FvD hebben gestemd. Nee.
  Helaas dan eigen schuld. Hopelijk word het nog veel erger!

  Geliked door 2 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   Daar ben ik het mee eens. Jammeren en klagen en dan geen PVV stemmen.
   Diegenen die anders hebben gestemd moeten hun mond houden. Hun beurt is vervallen door eigen toedoen. Ze hebben deze regering zelf gekozen.

   Geliked door 3 people

 4. Blaffertje zegt:

  “Ze wanen zich onaantastbaar”
  Er zou eigenlijk moeten staan “ze zijn onaantastbaar”, want in dit welkom welkom land, is er niemand die ze een strobreed in de weg durft te leggen omdat diegene die dat wel doet een heel leger asielknuffellaars over zich heen krijgt, met dure advocaten en juristen waar jij en ik als gewone burger alleen maar van kunnen dromen zo duur, want o,o,o, zij zijn zielig en jij bent een foute blanke.

  Bij mij in de buurt staan ze op de stoep, in de bocht, blokkeren de uitritten zetten hun auto’s op privé terrein en schelden je de huid vol als je er iets van zegt als er een gebedsdienst is in de moskee.
  Bel je de politie en meld je dat er fout geparkeerd word, krijg je te horen dat ze van de gemeente opdracht hebben gekregen om op vrijdag tijdens de gebedsdienst niet te controleren in de wijk bij de moskee.
  Ik zeg tegen de politiewoordvoerder dat het goed is te weten, dan kan ik ook de auto op de stoep gaan parkeren als mij dat goed uitkomt, dan krijg je als antwoord ‘dat is niet de bedoeling mevrouw, u moet begrip hebben voor die mensen’.
  Nou nee dus.

  Ik ben eens door zo’n soepjurk met een mes bedreigt.
  Ik meld dit bij de politie en kreeg als reactie “wat denkt u dat wij daar aan moeten doen mevrouw?”
  Ik ontplofte.
  Ik zei tegen de agent dat dat zijn taak was en niet de mijne, zegt die knurft “kan u niet even naar hem toe gaan en met hem praten?”
  Ik zei “wat!!!, Die gek heeft mij bedreigt met een mes en dan moet ik hem alsnog een kans geven mij aan dat mes te rijgen? Dacht het niet agent.”
  Zegt de agent u neemt het wel hoog op mevrouw, u kan ook naar een praatgroep als u het zo erg vind.”
  Ik vertelde hem dat ik wel betere maatregelen zou nemen dan naar een praatgroep te gaan en beloofde hem dat ze dan in de moskee niet zo blij zouden worden van mijn bezoek.
  Ik ben met mijn hond en een man (diens vrouw was gelijktijdig met mij ook bedreigd) met zijn hondenclub (7 Rotweilers) de moskee in gegaan.
  Je had een s moeten zien hoe snel ze allemaal buiten stonden die schijterds. Priceless.

  Als je het recht niet in eigen hand neemt, gebeurt er niks en sta je er alleen voor.

  Geliked door 8 people

  • Thomasson zegt:

   @Blaffertje. Misschien is dat geen slecht idee met een stuk of 10 false Rotweilers, Dobbermans en Duitse herders de moskee of AZC binnen te gaan en de honden er op los laten. En ander goed idee is met 10 grote varkens naar binnen gaan. Zou je zien hoe de politie direct in actie komt, en media zou een hele circus beginnen. De koppen in de kranten en NPO nieuws zouden melden: NEO NAZIES EN RACISTISCHE FASCISTEN zijn vandaag, (of vannacht) een moskee of AZC met levensgevaarlijke honden binnen gegaan en de aanwezigen cq. bewoners bedreigd. De linkse zooi zou Kamervragen stellen enz.
   IEDEREEN ZOU GESCHROKKEN REAGEREN.

   Geliked door 3 people

   • Blaffertje zegt:

    @Thomasson.
    Ik geef de voorkeur aan varkens omdat ze die niet durven aanraken, een hond durven ze nog wel een trap te geven, dat weet ik uit eigen ervaring, maar een varken raken ze echt niet aan.
    Onderschat een vals varken van 400kg ook niet, dat kan een ongehoord fel kreng zijn die de met hoektanden iemand van boven tot onder openscheurt.

    Geliked door 1 persoon

   • Eigen volk eerst zegt:

    Dan zijn de honden de dupe en worden ingeslapen. Ik heb een scherpe herder maar daarvoor leen ik haar niet. Daarvoor is ze mij te dierbaar. Ga er zelf op af als een échte man, want die hebben we niet meer in Nederland. Slappe jongetjes die niets doen.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Geweldig Blaffertje!!!

   Like

 5. Jan j zegt:

  Ze zijn ook ontastbaar vanwege de in hun ogen bange laffe witte mannen die toch niet durven op te treden en als er überhaupt iemand er iets van zegt hoef je maar disctiminatie te roepen en dan krijg je ook nog steun van vele landverraders en suffers.
  In hun eigen land konden ze zich dit niet permitern, want dan kreeg je gelijk 15 jaar gevang, welke tegenover de hotels van hier varkenshokken zijn. Op de manier hoe ze zich in ons land opstellen moet je je wel ontastbaar voelen en alle respect tegen dr grote banghazen verliezen. Geef ze eens ongelijk!

  Geliked door 2 people

 6. Steven zegt:

  Wie had het ooit gedacht dat het zover zou komen….
  KUTVOLK!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/zucht-nederlandse-faaloverheid-faalt-bij-meer-dan-de-helft-van-alle-asielzoekers-uitzettingen-met-vliegtuig/

  Zucht! Nederlandse faaloverheid faalt bij meer dan DE HELFT van alle asielzoekers-uitzettingen met vliegtuig

  We zijn in Nederland echt knettergek dat we na decennia aan grootschalig vreemdelingenbeleid nog altijd niet weten hoe een uitzetting van een uitgeprocedeerde asielzoeker vlot en ordelijk kan verlopen. Sterker nog: de puinhoop wordt steeds groter. Staatssecretaris Broekers-Knol maakte vandaag bekend dat de helft (!) van alle uitzettingen van afgewezen asielzoekers faalt. Ze peren ‘m of ze weten via hun favoriete asielrechtadvocaat (m/v) toch nog een maniertje te vinden om hun verblijf nog even te rekken.

  Geliked door 3 people

 8. rottenpikwick zegt:

  Off Topic, ook weer niet!!!!!! Rechtertje Wieland, met zijn afgezakte schoudertjes, liet even een dame uit de rechtszaal verwijderen omdat ze bij het uitspreken van het vonnis tegen Holleeder een gil van opluchting (waarschijnlijk) gaf! Reken maar dat dit rechtertje flink heeft kunnen CASHEN van deze zaak!! En de hele Santekraam ook! Onze centen, afgejat!

  Geliked door 2 people

 9. Rensk. zegt:

  Voor mij logisch dat ze zich onaantastbaar voelen. Als ze al dit soort dingen uitvreten in land van herkomst dan worden ze eerst verrot geslagen en vervolgens de bak in gedraaid, waar ze een flink tijdje verblijven. Ik heb het 1 keer gezien in Ghana toen een afrikaan zich niet gedroeg. Was niet mis. Tevens is de bak daar niet een hotel zoals hier. Als men dat hier doet dan krijg je de criminele VN op je dak wegens internationale wetgeving. Wat een heerlijkheid toch he die EU met die internationale wetgeving en mensenrechten. Onze eigen mensenrechten gaan op die manier naar de haaien.Godverdomme

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @Rensk. Voor BILDERBERG/NWO, VN en EU zijn wij geen MENSEN. Allang niet meer. Wij zijn eerder slachtvee die eventjes mag wachten totdat het naar de slachtvelden van de volgende oorlog zal worden gebracht. Hun geimporteerde beestmensen moeten er voor zorgen dat wij geen toekomst meer zouden hebben. Daarvoor zijn ze hier.

   Geliked door 2 people

 10. BigLJohn zegt:

  Marokkanen zijn het lievelingetje van de overheid. Ze hebben een wit voetje gehaald. Kunnen bij de overheid geen kwaad doen, die knijpt altijd een oogje dicht. Wijzelf worden door bovengenoemden behandeld als uitschot. De politie en justitie pakken geen Marokkanen op, maar ons ! Wij moeten onze bek houden, anders staan wij al met een been in het politiebureau. Zolang de bevolking dit alles blijft accepteren, zolang zullen de Marokkaanse criminelen ons aan blijven pakken. In een steeds verder evoluerend tempo tot aan onze totale ondergang !

  Geliked door 2 people

 11. Rensk. zegt:

  Maar Sea Watch mag verder gaan met binnenhalen van jonge mannen die hier de boel komen verzieken. Want CU en CDA en de rest van de gevestigde partijen deugen zo ontzettend. De heilige der heiligen. Wat een walgelijk smerig stel mensen zit daar in Den Haag ons land te verzieken. En we betalen er godverdomme ook nog voor. Voor veiligheid die ze niet bieden. Het tegenovergestelde van veiligheid. Dat is wat ze ons aandoen.

  Geliked door 1 persoon

 12. henk verhoef zegt:

  harderwijk- bijbelbelt met ook geloof gekkies
  En die zepert van CU die wil er nog veel meer van die lieve moslims
  Wie heeft die elite ook alweer gekozen

  Geliked door 2 people

 13. Claudi zegt:

  jaren geleden was er een tv serie over een groepje tijdreizigers,(Sliders)die wanhopig op zoek waren naar hun eigen wereld(in een oneindige cosmos met een oneindige aantal paralelle werelden waarvan de ene wereld soms heel erg op onze wereld lijkt en een andere totaal niet,
  Ik voel me al jaren zo een verdwaalde tijdreiziger, die in een wereld is terechtgekomen die heel erg op de onze lijkt maar het toch niet is(zie al die vreemde dingen waar men zich op deze site (terecht) zo druk over maakt)
  Welk verkeerde knopje heb ik toch per ongeluk ingedrukt,en kom ik ooit weer thuis in mijn eigen wereld?

  Geliked door 3 people

  • Yvonne zegt:

   Gaat niet gebeuren vrees ik, het lijkt idd of we op een andere planeet zitten onze eigen wereld zoals we die kennen is foetsie
   Ik zeg wel eens het lijkt of we in een slecht toneelstuk zitten en de zaal maar niet uit kunnen

   Geliked door 2 people

 14. edwin vissers zegt:

  D66-fractievoorzitter Martijn Pijnenburg was een van de mensen die het ’s morgens zag. ‘Het regenboogzebrapad in Harderwijk besmeurd door godsdienstwaanzinnigen’, twittert hij, met foto’s. ‘In één woord: walgelijk!’

  Het regenboogpad werd in november vorig jaar aangebracht, op initiatief van Menno Doppenberg, raadslid van de VVD Harderwijk-Hierden. Een meerderheid in de gemeenteraad steunde het idee, als teken van verbondenheid. Harderwijk wil met dit symbool laten zien dat iedereen, ongeacht geloof, afkomst of seksuele voorkeur, welkom is.

  NEDERLAND WORD VERNIETIGD DOOR LINKS TUIG

  Geliked door 2 people

 15. edwin vissers zegt:

  Sinds kort hangt in het stadhuis een plaquette van Harderwijk als regenbooggemeente. Gedeputeerde Bea Schouten overhandiging de plaquette aan wethouder Gert Jan van Noort als blijk van waardering voor de inzet van Harderwijk voor een gelijkwaardige behandeling van lesbiennes, homo’s, bi’s, transgenders en hetero’s (LBHTers). ,
  blanke genocide zo zie ik het graag ,weg van de aard bodem dat gestoorde ras

  Like

 16. Schadow zegt:

  De overheid ze eigen schuls vindt ik, die laten het toch zo ver komen omdat ze maar beschermd worden, het zijn gewoon beesten, nog ergen onze dochter verkrachten, je wilt niet weten wat je als moeder dan mee maakt, haar leven kapot. Ook die van mij voor altyd, ik zeg opritten uit dit land, en dan zeg ik het nog zacht, laat geert maar aan de macht dan komt er wel een opruiming in Nederland,

  Geliked door 1 persoon

 17. John Perik zegt:

  Ligt aan onze lakse regering, iemand die geen recht heeft op asiel moet direct uitgezet of opgesloten worden, er moet geen hoger beroep meer mogelijk zijn
  .Dit is een gezwel in onze maatschappij en het probleem wordt alleen maar groter met toestemming van deze regering

  Like

 18. Dirk zegt:

  Onaantastbaar dankzij regeringen die niets wil doen behalve iemand vetvolgen die wel zijn mond opendoet,of laat vermoorden.
  Daarom stem ik pvv.

  Geliked door 2 people

 19. fleckie zegt:

  WDR tt.107, vrij.5.7.2019: …”SICHERHEITSMASSNAHMEN. IM. RHEINBAD”.
  NACH den TUMULTEN im Dusseldorfer Rheinbad am vergangenen Wochenende haben Vertreter der Badergesellschaft, ,POLIZEI und der Amter fur Ordnung, Integration und Jugend am Donnerstag auf einem Sicherheitsgipfel eine Reihe von. MASSNAHMEN zur Verbesserung der Sicherheit beschlossen. So soll im Rheinbad ab sofort eine …NULL-TOLERANZ STRATEGIE gelten. KRAWALLMACHER sollen sofort mit HAUSVERBOTEN bestraft werden. Ausserdem werden am komenden Samstag. ERSTMALS . 4. SICHERHEITSKRAFTE IM. BAD. IM. EINSATZ. Sein.. ……………………………..<~<~<~<~<~<~<~ ( gewoon ‘de tanden laten zien). NU. Keihard optreden is hoognodig, ook als voorbeeld voor. zwembaden in het buitenland, immers,..” ZACHTE HEELMEESTERS. MAKEN. STINKENDE. WONDEN”……………………..<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 1 persoon

 20. Ton Ruygrok zegt:

  Ach .. niets aan de hand .. gezien het aantal incidenten… afgezet t.o. het inwoner aantal… en winkel ..en zwembad bezoek.. en what ever…, is het alles Marginaal.., en Relatief.., blijf aub nuchter.., vertrouwt u maar op onze Democratisch gekozen LIJDERS en LIJDERRINNEN…, zij hebben echt UW WELZIJN op het oog.., kijk maar hoe men strijd voor een koelere wereld zodat u niet tot een hoopje vet versmelt…, komt zeker teweten, allemaal best .. NIET .. goed ..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 1 persoon

 21. Torsten Himmelstoss zegt:

  Belangrijke mededeling voor de Harderwijkse burgervader Harm-Jan van Schaik:
  bent u er nu pas achter dat criminele asielzoekers* zich onaantastbaar wanen?
  Dat komt o.a. door de slappe houding van alle autoriteiten in dit land, een houding die nota
  bene op LANDVERRAAD begint te lijken.
  Dat dat moslimtuig zich onaantastbaar waant heeft alles te maken met de inhoud van de koran,
  t.w. soera 8:12 en alle infiltratie- en veroveringsinstructies van HET PROJECT.
  Ga dat maar eens bespreken binnen de gemeenteraad.
  http://antivenin.blogspot.com/2007/10/het-moslim-broederschap-project.html
  En veel politieagenten moeten zich de ogen uit hun hersens schamen en niet alleen vanwege
  hun houding inzake moslim-TERREUR in zwembaden.
  Bekijk dit youtube-filmpje maar eens: http://tinyurl.com/c5rpm73
  Helemaal geen wonder dat steeds meer Nederlanders de buik vol hebben
  van die mentaliteit.
  *het zijn geen asielzoekers.Minder dan 3% bestaat uit echte vluchtelingen, de rest
  is moslim(met een opdracht die u in HET PROJECT kunt vinden) of gecamoufleerd
  TERRORIST. Zoals b.v. Anis Amri die op 19-12-2016 een Berlijnse kerstmarkt
  met een gestolen vrachtwagen platreed en 12 mensen naar de eeuwigheid stuurde.

  Like

 22. scherpschutter1943 zegt:

  Moslims voelen zich superieur aan een nietmoslim. Dat vinden zij honden en zo is het. Het gedrag van de nl.overheid ten opzichte van moslims laat zien dat de moslims in hun gelijk worden bevestigd

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s