Verscheidenheid door islamisering? Het tegendeel is historisch bewezen

116b5ec0df47fcf1df5fa6f726eff73b

Islamitisch kalifaat in de 7e eeuw.

(Door: “Achill Patras” – Vertaling: E.J. Bron)

Een fictieve religieuze landkaart van de wereld – zonder de islam

Wie tegenwoordig strijdt in naam van de verscheidenheid, kan zich het een en ander permitteren. Fundamentele rechten van democratische concurrenten en zelfs eigen partijleden ontkennen? Natuurlijk, geen probleem. De verscheidenheid maakt het mogelijk dat er nog maar één uniforme mening mag heersen. Als u daarin geen tegenstrijdigheid ziet, hebt u geluk en behoort u tot de mainstream. Deze aanhangers van de verscheidenheid zijn eveneens bijzondere aanhangers van de islam. In volledige ignorantie van de waardebasis van deze wereldwijde beweging worden hoofddoeken als ultimatieve verrijking beschouwd. Islamitische immigratie leidt pas tot verscheidenheid.

PI News (2)

Deze logica volgend, heerst de grote verscheidenheid in Saoedi-Arabië. In het moederland van de islam zijn alle wereldreligies verboden. Er heerst 100% verscheidenheid. Over deze verscheidenheid wordt elke dag ook nieuw onderhandeld, waaronder vooral vrijdenkende bloggers of vrouwen in het algemeen te lijden hebben.

Met het oog op deze verscheidenheid zou een gedachte-experiment toegestaan moeten zijn. Wat zou er gebeurd zijn wanneer een wereldberoemde karavaanhandelaar in Mekka zich er niet toe geroepen gevoeld zou hebben om een nieuwe religie op te richten? Wat zou er gebeurd zijn wanneer de vers geïslamiseerde Arabieren in de 7e eeuw niet met hun gewelddadige wereldverovering gestart zouden zijn en een gebied van Centraal-Azië tot India en Noord-Afrika en Spanje onderworpen zouden hebben? Wat, wanneer de strijd om religieuze ideeën in de wereld in de eerste plaats een vreedzame concurrentie gebleven zou zijn? Een concurrentie, die door overtuigingskracht en niet onder gebruikmaking van geweld of economische druk, zoals de bekende minderhedenbelasting onder islamitische heerschappij, tot een religie beweegt.

Het Jodendom als meerderheidsreligie van de Arabieren?

Laten we beginnen op het Arabisch schiereiland. Daar bevonden zich voor de islam christelijke kluizenaars, maar ook grote joodse gemeenschappen zoals in Medina. Ook Jemen was een joods koninkrijk. De meerderheid van de Arabieren hing echter een behoorlijk eenvoudige natuur- en volksreligie aan, van waaruit de islam zich ontwikkelde en waarvan de wezenlijke elementen zoals de maangod Lah (de Lah – Allah), de dichtkunst (rijmvorm van de koran) en de pelgrimstocht naar Mekka in de islam werden opgenomen. Als de islam niet met geweld zou zijn doorgedrukt, wie weet zou dan het Jodendom succes gehad hebben in Sanaa en Djedda.

Het gebied van het huidige Libanon, Syrië, Jordanië en delen van Irak zou vermoedelijk nu nog door zijn oer-bevolking worden bewoond, die daar al sinds Bijbelse tijden leefde. Assyriërs, Chaldeeën of Arameeërs vormen nu nog heel kleine gemeenschappen in hun gebieden van oorsprong van het Midden-Oosten. De meerderheidsbevolking wordt nu gevormd door geïslamiseerde Arabieren en gearabiseerde bevolkingsgroepen, die in de loop der eeuwen overgingen tot de islam en zodoende hun etnische en culturele zelfstandigheid verloren. Naar het Oosten toe zou het zoroastrisch-Perzische rijk zich uitstrekken met zijn kosmische dualisme en vuurtempels. In het oosten grenst het Perzische rijk aan de Indische buurman, die reikt van het huidige Pakistan via India en Bangladesh.

Afghanistan als boeddhistisch vrij Tibet?

In het noorden zou het hippieparadijs Afghanistan liggen. Afghanistan zou niet alleen populair zijn op grond van zijn liberale drugspolitiek. Veel aantrekkelijker is het wandeltoerisme, die voor de inwoners voor een redelijk inkomen zorgt. Bovendien komen er elk jaar honderdduizenden gestreste westerlingen om in de boeddhistische kloosters van de regio te mediteren. Inofficieel zou Afghanistan op grond van zijn nauwe culturele betrekkingen met Tibet en op grond van het feit dat het niet onder Chinese heerschappij staat sowieso “vrij Tibet” heten. De Dalai Lama heeft na zijn korte Indische ballingschap zijn nieuwe domicilie gevonden ion Kandahar. De bijna acht miljoen inwoners kunnen goed van de toerisme-inkomsten leven en verdienen anders hun geld in de landbouw en het handwerk. In tegenstelling tot het huidige Afghanistan (ca. 35 miljoen inwoners) zou er geen sprake zijn van een exorbitante bevolkingsgroei, omdat vrouwen in de boeddhistische wereld in principe meer rechten zouden hebben.

De huidige geïslamiseerde wereld van Indonesië, waarin de islam steeds meer maatschappelijke invloed krijgt, zou nog steeds een hindoeïstisch en boeddhistisch karakter hebben. Dus zo vreedzaam en sympathiek als de toeristenmagneet Bali nu ook op Java, Lombok en Sumatra.

In westelijke richting van het Arabisch schiereiland konden niet alleen de oorspronkelijke bewoners van Egypte, de Kopten, hun zelfbeschikkingsrecht over Egypte handhaven, maar ook de unieke cultuur van de Nubiërs bestaat in haar zelfstandigheid op het gebied van het de huidige terreurondersteuner Noord-Soedan. Noord-Afrika zou uit christelijk beïnvloede Berberstaten bestaan met elk meerdere Berbertalen als officiële taal zonder Arabische eenheidsbrij zoals nu. In Centraal-Azië, nog een geïslamiseerde regio, zou het christendom wellicht geen terrein hebben kunnen winnen. Bij de Turkse stammen daar zou wellicht nu nog de voormalige wereldreligie van het manichaïsme heersen.

Slotsom:

Hoe vereenvoudigd bovenstaande tekst ook is, zo simpel is het link-westerse idee van een islamitische verscheidenheid respectievelijk een verscheidenheid door islamisering. De islam is in vergelijking met het hindoeïsme of het christendom verbazingwekkend homogeen. Rituele en maatschappelijke ontwikkelingen zijn uniform tussen Marokko en Indonesië. Een uniformiteit, die men tussen de Ethiopisch-orthodoxe kerk in vergelijking met de Evangelische kerk in Pennsylvania nooit kan realiseren. Ook het hindoeïsme vormt een groot filosofisch-religieus kader, waarbinnen de meeste verschillende vormen van volksreligiositeit zich vrij kunnen ontwikkelen.

Het gebied van de huidige Arabische wereld zou zonder arabisering waarschijnlijk een bonte lappendeken van inheemse talen en volledige verscheidenheid aan verschillende religieuze bekentenissen zoals Zoroastrisme, manichaïsme, hindoeïsme, boeddhisme en zelfstandige oostelijke vormen van het christendom zijn.

Wat in Duitsland verkocht wordt als verscheidenheid, is in werkelijkheid een enorme eenvoud. De wereld zou zonder de islam zeker absoluut niet perfect zijn en het zou in de loop van de geschiedenis natuurlijk ook tot ideologisch gemotiveerde gewelddadige twisten of fundamentele ontwikkelingsstoornissen komen. Maar er bestaat in de ideeënhistorie van de mensheid maar één relevante religie die vanuit haar bronnen en fundamentele overtuigingen de ontplooiing van andere religies per definitie afwijst. Dat is de islam. Men moet “verscheidenheid” voor zichzelf niet als groot woord definiëren. Maar wanneer men dat wel doet, zou men van de geschiedenis moeten leren.

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Achill Patras”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Verscheidenheid door islamisering? Het tegendeel is historisch bewezen

 1. Edwin Lauxen zegt:

  Goed artikel, een schot in de roos.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Leuk hoor om zo even te fantaseren onder het motto “Wat als?”

  “Wat, wanneer de strijd om religieuze ideeën in de wereld in de eerste plaats een vreedzame concurrentie gebleven zou zijn? Een concurrentie, die door overtuigingskracht en niet onder gebruikmaking van geweld of economische druk, zoals de bekende minderhedenbelasting onder islamitische heerschappij, tot een religie beweegt.”

  Nou vrees ik toch dat deze fantasie een beetje op hol slaat, om het maar eenvoudig te houden; denk even aan de tachtigjarige oorlog die voor een deel een strijd was tussen katholieken en hervormden/protestanten.
  Katholieke priesters die niet alleen aanwezig waren bij de meest gruwelijke martelingen maar er ook opdracht toe gaven en toe bleven kijken of het wel goed werd uitgevoerd!!
  Akkoord marteling kun je ook ‘overtuigingskracht’ noemen maar ik denk toch dat de meeste mensen daar anders over denken.
  Meer recent zou je nog even kunnen kijken naar de tijd dat Nederland nog verzuild was, een protestantse slager in een katholiek dorp (of andersom) zou het nog geen maand hebben volgehouden want gelovigen eten nog liever geen of inferieur vlees dan dat van een slager van dat andere geloof, en dat terwijl ze dezelfde bijbel als leidraad hadden !
  Nee ik ben het met iedereen eens dat de islam louter ellende heeft voortgebracht maar om christenen nou onterecht een veer in hun hol te steken, nee dat moeten we maar niet doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/aantal-christenen-dat-om-geloof-wordt-vermoord-stijgt-naar-11-per-dag/

  Aantal christenen dat om geloof wordt vermoord stijgt naar 11 per dag

  Moslims veruit het vaakst de daders – Zelfs in VS wordt vervolging van christenen door links ‘gevaarlijk trend’

  Christenen zijn al jaren met afstand de meest vervolgde groep gelovigen ter wereld, en dat wordt alleen maar erger. Volgens cijfers van Open Doors staan inmiddels 1 op de 9 christenen bloot aan ‘ernstige vervolgingen’, vooral door de hand van moslims. Vorig jaar werden er dagelijks gemiddeld 11 christenen om hun geloof vermoord. De in sommige landen aan genocide grenzende oorlog tegen christenen wordt door de Westerse media nog steeds totaal niet belangwekkend gevonden.

  Like

 4. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Slotsom:

  Hoe vereenvoudigd bovenstaande tekst ook is, zo simpel is het link-westerse idee van een islamitische verscheidenheid respectievelijk een verscheidenheid door islamisering. De islam is in vergelijking met het hindoeïsme of het christendom verbazingwekkend homogeen. Rituele en maatschappelijke ontwikkelingen zijn uniform tussen Marokko en Indonesië. Een uniformiteit, die men tussen de Ethiopisch-orthodoxe kerk in vergelijking met de Evangelische kerk in Pennsylvania nooit kan realiseren. Ook het hindoeïsme vormt een groot filosofisch-religieus kader, waarbinnen de meeste verschillende vormen van volksreligiositeit zich vrij kunnen ontwikkelen.

  Het gebied van de huidige Arabische wereld zou zonder arabisering waarschijnlijk een bonte lappendeken van inheemse talen en volledige verscheidenheid aan verschillende religieuze bekentenissen zoals Zoroastrisme, manichaïsme, hindoeïsme, boeddhisme en zelfstandige oostelijke vormen van het christendom zijn.

  Wat in Duitsland verkocht wordt als verscheidenheid, is in werkelijkheid een enorme eenvoud.

  Geliked door 1 persoon

 5. arjo zegt:

  De 2 bekendste boeken over religie,koran en bijbel, werden gemaakt door mannen.
  Vervolgens werden ze bewerkt,gecensureerd en samengesteld volgens de norm die mannen het meest aansprak.Alles wat ze niet leuk vonden werd geweerd en dat zelfs met veel geweld.
  De christenen zijn pas ongeveer 50 jaar normaal aan het doen maar de islam is nog steeds middeleeuws.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s