Goed gedaan OM!

Screenshot_352

(Door: “bozeoudeman”)

Een burgemeester klaagt dat het OM niets doet. Maar dat is niet waar, het OM doet juist heel veel. Door al die drukke bezigheden is het begrijpelijk dat dit OM misschien wel eens niet lijkt te wensen te luisteren naar wie dan ook en dat tevens dat OM een staat binnen de staat vormt vanwege dit onbegrip.

Al ruim twintig jaar is dat OM gedreven bezig om het falen via het wetsartikel 140, het verbod op deelname aan een criminele organisatie, eindelijk na veel belastinggeld hierin te hebben gepompt tot een succes te maken. En wat voor succes: bendes als Satudarah, No Surrender, Bandidos en natuurlijk die Hells Angels zijn uit het straatbeeld verdwenen en meer van deze crimineel verklaarde bendes motorrijders zullen spoedig volgen.

Het OM kent nog meer successen. Wie had dit succes verwacht: crimineel Willem H. is veroordeeld tot levenslang. Volkomen onverwacht, niemand heeft dit zien aankomen, na een absoluut eerlijk proces, gesteund op betrouwbare getuigen en volledig 100 procent oprechte verklaringen, die de getuigen geen enkel voordeel brachten behalve wellicht versnelde vrijlating voor de een en grote mediabelangstelling voor de boeken van een ander, lag vrijspraak in het verlengde. Toch?

Dit is wat ik noem een prachtoverwinning voor dat OM. Vanaf de dag dat dit proces startte, had niemand door dat dit de uitspraak zou worden. Niet dat ik het voor Willem H. opneem, hij zal vast geen lieverdje zijn, ik weet het niet, ik ken hem niet. Ik ben hem enkel twee keer per toeval op straat tegengekomen en zag een nerveuze opgejaagde man die schichtig om zich heen keek. Een heel ander iemand dan die bekende misdaadjournalist en die lieve zussen beweren.

Dan wil dat niet zeggen dat de man niet schuldig kan zijn, maar gezien al die oprechte getuigenissen en een bijna door de NPO als Z-drama geregisseerd mediaproces voel ik meer sympathie voor hem dan voor al die aasgieren, die deels veel geld aan hem hebben overgehouden en nog meer wensen, die in mijn ogen niet heel fris overkomen, gezien het feit dat zij blijkbaar in ruil voor getuigenissen alles mogen behouden dat zij via onder andere broer Willems aandeel in het Heineken statiegeld hebben verkregen, zoals een villa in Spanje? Dit riekt niet smakelijk, minpuntje OM.

Maar waar gehakt wordt vallen spaanders, zeggen grote filosofen. Verder moet ik toegeven dat ook in een ander groots en belangrijk proces de hoofdprijs bijna binnen is. Ook dat is weer een mooie pluim op de hoed van dat onpartijdige OM. Al was er wel de bijna verkrachting van de democratie voor nodig in de vorm van het via media en politiek opstoken van ‘gekwetste’ mensen die eerst nog moesten begrijpen gekwetst te zijn en daarvoor een schadevergoeding konden eisen. Altijd lekker, wat extra geld.

Natuurlijk was de gewraakte opmerking stupide en bijna studentikoos te noemen, maar tevens ook begrijpelijk gezien in het licht van een overwinningsroes en het voor eigen publiek staan, van de door het OM tot groot crimineel verklaarde Geert W., hoewel het enigszins vreemd is en blijft dat andere uitspraken van veelal keurige PvdA-politici en -partijleden erger waren, maar toch nimmer tot vervolging hebben geleid.

Nou val ik niet weer over die Rob Oudkerk zijn ‘kut Marokkanen’ noch over wel of niet gedane opmerkingen van de ex-voorzitter van die partij. Maar wel over bijvoorbeeld woorden van een keurig partijlid, die als ex-politiecommissaris, in bijzijn van de toen PvdA-prominent Samsom, misschien in een dronken bui, opriep tot verdrijving van enkele honderdduizenden Nederlanders uit hun eigen land, die wat deze democraat betrof niet het recht hadden te stemmen op wie zij dat wensten te doen.

En zo zijn nog wat voorbeelden die nooit door dat onpartijdige OM zijn opgepakt om te worden bestraft. Een oproep aan de VN om troepen te sturen om op PVV’ers te schieten bijvoorbeeld. Maar dat was enkel een ludieke grap van een lolbroek van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Er heeft raar genoeg in al die gevallen nooit een stem van een burgemeester geklonken om, eventueel in gezelschap van die burgemeester, in optocht naar het plaatselijke politiebureau te trekken waar dan reeds voor het gemak ingevulde aangifteformulieren lagen te wachten om die ex-politieman of die lolbroek van de VU voor hun woorden ter verantwoording te roepen.

Sommige burgemeesters gingen democratisch gezien hun boekje ver te buiten en riepen schijnbaar wel zonder problemen op tot vorming van een lynchmeute bij een door hen niet gewenst politicus met een mening die bij deze zichzelf democratisch PvdA-burgemeesters niet gewenst was. De vraag is of dit soort democraten ook niet eens voor een rechter dienen te verschijnen vanwege het schijnbaar op z’n minst indirect oproepen tot het vormen van een lynchmeute. Dat laatste mag toch niet, OM?

Maar het OM heeft het daar te druk voor denk ik. Te druk met al die succeszaken die vaak jaren aan tijd vergen, zodat het begrijpelijk is dat klagende burgemeesters over gewonere criminelen geen gehoor krijgen bij dat OM, dat gewoon geen tijd heeft zich met flutzaken als criminele ‘asielzoekers’ bezig te houden. Zaken aangespannen tegen deze criminele ‘asielzoekers’ stranden bij het OM, zo begrijp ik uit een bericht in een krant.

Maar realiseert dan niemand zich dat het OM al heel erg op de toekomst gericht bezig is met zaken voor te bereiden tegen criminele motorclubs, om bij voorbaat te voorkomen dat deze clubs straks gewoon op de straat terugkeren als Ex Satudarah, Former No Surrender, Former Bandidos en Ex Hells Angels, iets dat het OM niet zomaar kan laten gebeuren en waar het dus bij voorbaat veel tijd en ook nogmaals heel veel belastinggeld insteekt om ook die clubs over twintig jaar verboden te krijgen. Goed bezig OM!

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Justitie, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

22 reacties op Goed gedaan OM!

 1. fransdewit zegt:

  Nu nog een OM vinden die die hufters in de regering gaat aanpakken.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  ex-politiecommissaris, in bijzijn van de toen PvdA-prominent Samsom

  De linkse smeerlap:

  Liked by 3 people

 3. Klinkt als een requisitie bij de verdediging, niet om het OM te verdedigen dan wel juist de burger/politieker die terecht staat zoals de heer Wilders.

  Like

 4. Blaffertje zegt:

  Doe mij maar Hels Angels, Satudarah en consorten, daar heb je geen last van tenzij je je met hun zaken gaat bemoeien.
  Drugs-, wapenhandel en prostitutie roei je niet uit door deze bendes op te pakken, dat blijft toch wel bestaan.
  Ik zie bij hen zelf een mogelijkheid om ons in de strijd tegen de moslims ter zijde te staan.
  Het zij zeker geen engeltjes, maar dat moslim tuig is het al helemaal niet en is erger dan onkruid, wat je ook doet je raakt het niet kwijt en ook al val je ze niet lastig doen zij ons dat wel en zij zitten ook in drugs-, wapenhandel en prostitutie, maar daar heeft het het OM blijkbaar geen moeite mee.
  Geweld, intimidatie, bedreigingen van gewone brave burgers zijn aan de orde van de dag bij dat moslim tuig en het OM doet er niets aan.
  Misschien is het OM de motorbendes liever kwijt is dan rijk omdat deze gasten een serieuze bedreiging kunnen vormen tegen de muzelmannen.

  Liked by 1 persoon

 5. Gerrit zegt:

  Heb nooit begrepen waarom de zusjes Holleeder bang waren voor hun broer. Ze woonden toch niet samen onder een dak? Waarom kwam hij steeds bij hun op bezoek? Waren er gemeenschappelijke belangen? Het blijft maar onduidelijk, wel hebben ze via boeken en andere zaken over hun broer een fortuin verdiend. Ook niet zo fraai.

  Liked by 2 people

  • Tineke zegt:

   Trial by media !

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Precies dat Tineke, ik heb de zaak niet intensief gevolgd maar wat ik ervan heb meegekregen is dat hij puur en alleen op indirecte bewijzen is veroordeeld. Getuigenissen van mensen die zelf niet zuiver op de graat zijn en opgenomen telefoongesprekken.
    Niemand schijnt ooit van imitators te hebben gehoord die vele stemmen tot in perfectie kunnen imiteren.
    Daarbij schijnt men criminelen ook te onderschatten in hun kunst om geld uit te geven, men doet het voorkomen alsof de Heineken ontvoerders zelfs na tientallen jaren nog altijd geld over hebben, kennelijk denkt men dat criminelen verstand hebben van beleggen en andere manieren om van veel geld nog veel meer geld te maken.
    Als dat zo geweest zou zijn dan hadden ze de criminaliteit helemaal niet nodig gehad !
    Daarmee zeg ik niet dat hij een lieverdje is, verre van dat waarschijnlijk, maar levenslang komt mij wel erg overdreven over.
    Wat men uit het oog verliest is dat een opdrachtgever tot moord geen moordenaar is, dan had hij het net zo goed zelf kunnen doen.

    Liked by 1 persoon

  • henk verhoef zegt:

   van een kar vol met appelen vallen er altijd wel een paar af (weet zelfs iedere politicus /mediafiguur

   Like

 6. scherpschutter1943 zegt:

  boze oude man. Bij het opsommen van de bendes bent u het leger des heils vergeten. bij deze

  Liked by 1 persoon

 7. Zijlstra zegt:

  Dat had het OM gedacht levenslang. In hoger beroep krijgt hij strafvermindering. Geen hard bewijs, het sprookje van het OM gaat niet door.

  Like

 8. gerrit zegt:

  Dit bewijst nog eens vertrouw nooit een politie .als het aan hun licht krijgen we een politie staat en dat begint er aardig op te lijken ,half Nederland mag al bonnen uit schrijven ,Politie /Boa /handhavers /waterstaat en boswachters.ENZ

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Bijzonder oppervlakkig gelul ouwe boze kerel!
  Het OM heeft van de week onze Wilders veroordeeld of bent je dat alweer vergeten….?
  Het OM is volslagen onbetrouwbaar en ’n wapen in de handen van alle foute criminele landverraders!
  Dat zou je toch moeten weten als je je goed informeert…!.
  Maar elke week ’n aflevering chagrijnig gezeur of tegendraads geouwehoer bekt natuurlijk wel lekker weg…!

  Goh, ik lijk Peter R de Vries wel…
  Goed hè.

  Like

 10. Harry zegt:

  Het OM is hier de handlanger van de mocro en turkse maffia .
  Ze verbieden gewoon de concurrentie van die twee criminele mega-bendes !
  Die motorclubs zijn wel lui die wat durven en terug durven doen , al zijn dat ook geen schatjes .
  Weten we nog dat TWEE van die gasten een hele singel in 020 verlosten van hippie-kraaktuig ?
  Daar moeten ze van af !

  Net als die aanslagen en bedreigingen ( handgranaten ) bij sommige zaken , dat doen die geitenbeffers omdat één van hen , een mocro of turk , op die locatie wil zitten .
  Maar dan moet je wel de huidige gebruiker van het pand eerst wegtreiteren .
  De politie speelt dat spelletje mee .
  Deur op slot , uitgebreid onderzoek .
  Nee niet naar de daders !
  Al staan ze op film , die zijn chronisch onvindbaar .
  Ze lijken ook allemaal op elkaar en je zou de verkeerde eens oppakken !

  Als ik ergens een restaurant zou bezitten en zo’n kutmarokkaan legt een handgranaat voor de deur , waarom moet mijn restaurant dan weken gesloten worden ?
  Als dat een paar keer per jaar gebeurt , ben je brodeloos .
  Klanten wég , personeel dóórbetalen , angst .
  Islamterreur !
  Met ondersteuning van Rutte en co .
  Net zoals die liefhebbende vrijheidsstrijders in Syrië .
  Wij helpen het tuig wel .
  En we betalen daar nog verplicht aan mee ook !

  Wie hoort er nou in de gevangenis te zitten , GVD ?

  Liked by 1 persoon

 11. Harry zegt:

  Bent u soms een oud werknemer van dat OM , boosaard ?
  Ik heb nog nooit zo’n lofzang over een dergelijk falend instituut gehoord of gelezen .
  Zie de corruptie bij de Wilders processen , meineed van die gore Kalbfleisch met z’n varkenskop , geheugenverlies van die grote lummel Opstelten , dát soort tuig komt overal mee weg .
  Alleen dat je minder gajes om je heen wilt , dat mag je niet zeggen , zelfs niet bij wijze van grap .
  Nee , die Wilders zullen ze wel even krijgen , omdat ze bij die corrupte VVD vinden dat ie hun voor de voeten loopt .
  Zo doen ze dat daar met hun opponenten .
  En dat OM is hun vehikel !

  Like

 12. Van Colle zegt:

  Wilders moet hangen en stomme nlders praten dat jutioneel tuig na waren in wo2fout en zijn zo gebleven Voor ons is Wilders en nog meer povers de enige politici met ruggengraat de rest verkoopt hun moer nog als het veel opbrengt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s