Christenen in Afrika: “Vlucht of wordt gedood!”

Screenshot_373.png

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De religieuze vervolging in Afrika neemt toe. Vooral christenen worden bedreigd – meestal door moslims.

Contra magazine

In noordelijk Afrika staan de christenen steeds meer onder druk. De islam breidt zich uit en radicaalislamitische milities – zoals Boko Haram in Nigeria – plegen steeds opnieuw bloedbaden in christelijke dorpen. Terwijl de westelijke media dit graag relativeren en als etnische en niet-religieuze conflicten bagatelliseren, ziet de realiteit er toch iets anders uit.

Giulio Meotti van het “Gatestone Institute” verduidelijkt dit:

Onlangs vluchtten christelijke families uit de Nigeriaanse stad Diffa, nadat Boko Harma de boodschap had overgebracht: “Jullie hebben nog drie dagen om te vluchten, anders worden jullie gedood!” “In deze stad zijn geen christenen meer”, berichtte iemand van de NGO “Barnabas Fund”. De stad Arbinda ligt in Burkina Faso. De cijfers spreken voor zich: 82 predikanten, 1.145 christenen en 151 huishoudingen zijn voor het geweld van overwegend moslims gevlucht. Nog in de afgelopen weken werden meerdere christelijke gelovigen en geestelijken vermoord. Jihadisten vermoordden zes christenen in een katholieke kerk in de stad Dablo. Bij een aanslag in Silgadji werd een predikant vermoord, katholieke processies werden op de korrel genomen.

Jihadisten willen deze gebieden blijkbaar “zuiveren” van christenen – en dat lukt hen. “In de stad heerst paniek”, zei de burgemeester van Dablo, Ousmane Zongo. “De mensen hebben zich in hun huizen verstopt. De winkels zijn gesloten. Het is in feite een spookstad.”

Kun je dan nog spreken van “incidentele gevallen” of moet je dat niet eerder (deels) georganiseerde religieuze vervolging noemen? En meer nog: wat komt er nog op deze mensen af, temeer omdat juist de islamitische bevolking in Subsahara-Afrika de komende jaren nog enorm zal toenemen? Inclusief gevechten om de spaarzame bronnen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, Desinformatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, Moslims, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Christenen in Afrika: “Vlucht of wordt gedood!”

 1. Steven zegt:

  Deze barbarij over het afslachten van christenen zal vast morgen op NPO en Nieuwsuur te zien zijn…

  Geliked door 3 people

 2. Rensk. zegt:

  Ik word onpasselijk van die griet van Nieuwsuur. Zegt ze: de mensen in Berlijn demonstreren voor de migranten op zee. Zij moeten geholpen worden. Vervolgens zegt ze: het lijkt er op de Duitse regering achter ze staat. Het woord het lijkt er op. Ik word er onpasselijk van. Het lijkt er niet op het word gesteund en gedicteerd door de regering Merkel. Kotsmisselijk word ik van dit soort idioten. Allemaal mannen halen ze hier naar toe. Je moet wel een ongelofelijke idioot zijn als je denkt dat deze migratie in de toekomst ongelimiteerd goed blijft gaan. Wanneer barst de bom vraag ik me steeds af.

  Geliked door 4 people

 3. henk verhoef zegt:

  stuur dit eens door naar Zepert van het CU of van der staay van die andere enge club en vergeet ook cda niet Wel even wachten tot maandag want zondag denken ze alleen aan de heer en de kleine jongetjes om de hoek

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  En wat me steeds meer opvalt is het fatalisme van de West-Europese regeringen (Italie uitgesloten) Merkel: we moeten er maar mee leven. De moslimburgemeester: gebeurd nou eenmaal in een grote stad. Politie: wen er maar aan en blijf thuis. Burgemeester van een stad in Duitsland: houd maar een armlengte afstand. En dan nu de processierups: kan niet bestreden worden is wel gevaar voor de volksgezondheid maar we moeten er maar aan wennen. Godverde godve. Mij maak je niet wijs dat dat beest niet bestreden kan worden. Echt niet. Wat een fatalistische kutwereld is het al. Kan niet ligt op kerkhof bij mij en wil niet ligt er naast. God wat een walgelijke brij van fatalistische uitbraaksel van woorden hoor je steeds op de staatstv. Niks kan meer. MIrgranten kunnen ze niet tegenhouden.Criminelen kunnen ze niks mee. Wen er maar aan is de boodschap en als het gegeven moment in de toekomst je dood betekent? Het zij zo. Bah Ik zou ze liefst zo´n geweldig pak slaag geven dat ze tot Sint Juttemis nog zal heugen Die christelijke hypocriete rot kop van Seegers. Walgelijk mannetje. Wat een stuk arrogant.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Maar als ze te horen krijgen dat je een pistool in huis hebt om jezelf te verdedigen.. dan komen ze met 8 auto’s en stormram aankloppen om je van je nest te halen!

   Geliked door 2 people

  • Jan zegt:

   Deze idiotie zag je in feite al in de jaren 60 aankomen. Het uiterlijk van de linkse politici weerspiegelde hun innerlijk. Het was de tijd van de gek Jan Foundraine die even gek was als de gekken zelf, maar de linkse politic luisterden naar hem met als gevolg dat mensen op straat werden neergestoken en doodgestoken.
   Agenten werd hun pet afgepakt en het werd niet bestraft. Zelf had de politie lang haar en nu lopen zij rond met die gore tatoeages op hun armen. Complete verloedering van normen en waarden waaraan zij zelf ook nog eens meewerken.
   Het aannemen van moslimschorem want politiek correct en vervolgens verdoezelen als het fout gaat, liegen. Allochtoon schorem wordt beschermd door de staat want zij zijn zielig, weten niet beter, moeten nog wennen. Verzin maar wat.

   Geliked door 2 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Kijk, beste links gedraaide idioten. Dit staat ons in nederland ook te wachten. Hopelijk zijn jullie als eerste aan de beurt.

  Geliked door 3 people

 6. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 7. Hendrik M. zegt:

  Vermoorden van christenen omdat ze christen zijn, zoiets heet toch gewoon genocide? Hoe noem je het als je al die gewelddadige moordende moslims uitroeit?Juist ja, bevrijding!

  Geliked door 4 people

 8. ronjaspers zegt:

  Als de “god” van de christenen niet bestaat waarom worden er dan sinds mensenheugenis duizenden christenen jaarlijks afgeslacht.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat is wel een heel slappe vergelijking.
   Als het eskimo’s waren, hadden ze ze ook vermoord.
   Het zijn geen mossels, dus moeten ze dood.

   Like

 9. kampersrene zegt:

  Als je kunt….vlucht naar onze heilige vader ….De Paus….alhoewel ik mijn twijfels heb….of je daar nog welkom bent

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s