Alice Schwarzer beklaagt “tirannie van de politieke correctheid”

Screenshot_385

(Vertaling: E.J. Bron)

De feministe en publiciste Alice Schwarzer (foto) kijkt kritisch naar het huidige discussieklimaat in Duitsland. “Er bestaat geen enkele vreugde meer in controversiële discussies, afwijkende meningen worden verboden. We moeten dringend een einde maken aan deze dom makende ontwikkeling”, zei Schwarzer tegenover de “Welt am Sonntag”.

journalistenwatch

De propaganda van het islamitisch fundamentalisme zou onder de vlag van de tolerantie en het antiracisme vooral in linkse en links-liberale media en op de universiteiten wortel hebben geschoten. “Daar heerst de tirannie van de politieke correctheid”, aldus Schwarzer. Zelfs de zogenaamde “leidende media” zouden bijdragen aan de “verruwing van het opinieklimaat”. Het probleem van het “islamisme” zou echter niet pas bij geweld beginnen.

“´Islamisme´ begint daar waar de natuurwetenschappelijke leer van het ontstaan van de wereld onderdrukt wordt, waar zogenaamde ongelovigen geminacht worden, waar kinderen al op het kinderdagverblijf naar geslacht gescheiden worden, waar broers hun zusters en zoons hun moeders betuttelen, waar de islamitische hoofddoek, die de haren en het lichaam van de vrouwen als zondig bedekt, ongevraagd geaccepteerd wordt”, zei Schwarzer. “We hebben niets tegenover de radicaalislamitische agitatie in Duitsland in de afgelopen 25 jaar gezet.” Ze sprak echter de hoop uit dat de voorvechters van de vrijheid van meningsuiting weer actiever worden in openbare debatten: “Ik merk dat het op dit moment omdraait. De velen, die tot nu toe hebben gezwegen, uit ignorantie of gemak, beginnen het gevaar in te zien. Het kan toch ook niet zo zijn dat we onze hard bevochten Verlichting en de gelijkberechtiging van de seksen serieus door religieuze fundamentalisten laten bedreigen.”

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op Alice Schwarzer beklaagt “tirannie van de politieke correctheid”

 1. droevige mof zegt:

  Alice Schwarzer is een van de weinige afvallige van de linkse propagandabedrijven. Ze is al lang kritisch over het nieuwe feminisme en werd onmiddellijk uitgestoten: geen talkshow, geen gala, geen boekenprijs. Nu is Alice “omstreden”.
  Anja Meulenbelt daarentegen blijft in het gareel.
  Haar schaamte is nog steeds voorbij.

  Geliked door 3 people

  • Rensk. zegt:

   Anja Meulenbelt.Praat me er niet van. Heb een takkehekel aan dat soort vrouwen. Van die dikke middelbare versleten onverzorgde figuren met een rode huid van de drank en met een verwrongen denkwijze waar je unheimisch van wordt. Te lui en zonder ook maar enige energie en dat wat er aan energie over is gebruiken om anderen lastig te vallen met haar verwrongen ideeen.

   Geliked door 3 people

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Mevrouw Schwarzer uw constatering is jaren te laat! Het klootjesvolk zwijgt nog steeds en heeft ook geen enkel idee, kennis, van wat er in hun echte wereld aan de hand is. Ze willen het ook niet weten, ze hebben hun voetbal, TV bagger programma’s en ander vermaak en genoeg te eten. Geef het volk brood en spelen, is van alle tijden, en je houd ze rustig en in bedwang. Deze gang van zaken gaat door tot dat ze letterlijk geconfronteerd worden met de werkelijkheid. Te laat, zal dan buigen of barsten voor ze worden.

  Geliked door 7 people

 3. ruud beijer zegt:

  Helaas te laat. In Nederland gaan we buigen voor alla!

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  politieke correctheid is liegen over de waarheid.

  Geliked door 4 people

 5. Daan Kranenburg zegt:

  Toevoeging op mijn reactie van 21.23h. Lees het boek de ‘ontscheping’ van Jean Raspail en je weet, zeker in de laatste hoofdstukken, hoe de toekomst er uit gaat zien. Niet leuk, maar voor velen het verdiende resultaat van de keuze in hun leven.

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Dit boek is een meesterwerk. Men leest een tekst uit 1973 en heeft de indruk van een documentatie uit onze tijd. Jean Raspail is geen helderziende maar een briljante analist van het neo-marxisme dat in de jaren zeventig hoogtij vierde. De marxisten van toen zijn de globalisten van nu. Heel eenvoudig.
   In Duitsland is het boek (Das Heerlager der Heiligen) moeilijk te vinden. Toen ik in Maastricht de Nederlandse vertaling bestelde (De Ontscheping), heeft de boekhandelaar me het boze oog gegeven.
   Dus het boek moet erg goed zijn….

   Geliked door 2 people

 6. henk verhoef zegt:

  wat wilt u– kraaiepak of bikini en het volk schreeuwt “kraaiepak”
  net als een 85 jaar geleden– kanonnen of boter
  je kan goed zien dat educatie en socialisme heeft geholpen en men nu wel nadenkt-=- of …
  pareltjes voor de zwijnen
  en de vrouw , waar is de feministe– oh die zit op therapie/yoga na misbruik door de verrijkers
  Hoelang gaat die nu al zo en hoe lang blijft dat zo–sorry heb het druk druk druk

  Geliked door 2 people

 7. Rob Mieremet zegt:

  Valt niets op af te dingen, deze mevrouw heeft 100% gelijk.

  Geliked door 3 people

 8. Torsten Himmelstoss zegt:

  Een interview van Alice Schwarzer in Der Spiegel van 15-11-2004.
  Daarin zegt ze o.a.Das Kopftuch ist eine Flagge.
  https://www.spiegel.de/spiegel/print/d-36625727.html

  Like

 9. proudnative zegt:

  Elke generatie ervaart wel n soort van en nu wederom de geschiedenis gaat zich herhalen maar nu doet islam hier ook aan mee. En degene die voor deze akelige ideology denkt te virtue signalen educate yourself first! Islamisme en nazisme zijn beide pervers en totalitair en hebben absoluut geen plaats in de 21ste eeuw en daarna!

  Like

 10. fleckie zegt:

  VAN. DE. TEDACTIE, Tribunaal. voor. de Vrede’ Procesnieuws 119, juli 2019.:
  ‘ Wij moeten wel bedenken dat de mens het enige wezen is dat zijn eigen naam heeft mogen bedenken. Op dit punt moge duidelijk zijn dat de mensuitblinkt in ijdelheid en zelfoverschatting, en het hoeft dus ook niet te verbazendst we onszelf hebben vernoemd naar wat we beschouwenals onze beste eigenschap. Minder zelfgenoegzame opties waren bijvoorbeeld, het dier met een belabberde ruggengraat, het wezen dat de selfiestick. heeft. uitgevonden’, of het dier dat genoeg kernwapens heeft om honderd keer al het leven op aarde te vernietigen en per jaar toch. EEN. triljoen dollar uitkerft aan nieuwe. kernwapens’.
  Tim Fransen: ‘ Het leven als tragi- komedie, 2019, pg. 39.
  We moeten ook bedenken, dat de mens het kernwapen. heeft. uitgevonden, en op dit moment zodampnig aanpast, en daar. miljarden. geldmiddelen aan besteed., dat het conventioneler en. daarmee gemakkelijker wordt het kernwapen. daadwerkelijk. te. gebruiken.
  Tegelijkertijd. bedenken. we ons steeds meer, dat kernwapens. de. mens. niet. dienen. In. deze‘ ProcesNieuws. gaat het daar, opnieuw. , over. Een oprechte, van verschillende kanten belichte ontwapeningsmisdie, met de uitnodiging. deze. missie. daadwerkelijk. te. ondersteunen.
  Eindredacteur Procesnieuws…..,,Harry van Velsen.
  <~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~
  VOORAANKONDIGING. NVMP. CONGRES. VREDESPALEIS.
  URGENT appeal for a nucleair. weapon. free. World.
  CONNECTING THE. MEDICAL – HUMANITARIAN. AND. POLITICAL. PERSPECTIVE.
  Op dinsdagmiddag 26 november 13.00-18.00 u. vindt in het Vredespaleis, Den Haag, een bijeenkomst plaats waarbij experts, diplomaten en de civil sociëteit uit binnen- en buitenland concrete ideeen en suggesties zullen aandragen hoe Nederland zich. samen met andere landen kan inzetten voor het welslagen van het. NON. PROLIFERATIE. VERDRAG. zin 2020 als betekenisvolle stap naar een kernwapenvrije. wereld.
  Programmadetails volgen, als Keynote speaker hebben we. Nazumu Nakamitsu,Under. Secretary- General and High Representative. for. Disarmament. Affaires. van de. V.N. bereid gevonden een bijdrage te leveren. Aanmeldenformuliet op http://www.nvmp.org <~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s