Beweegt Nederland richting dictatuur?

Screenshot_382

(Door: Rutger van den Noort)

Vrijheid burger steeds verder in het nauw

Ik loop al een tijdje rond met een knagend gevoel zonder dat ik er direct de vinger op kon leggen. Deze week wist ik er opeens woorden aan te geven. Zonder dat ik ooit in een totalitair land heb gewoond denk ik toch dat dit het is: ik voel me onderdrukt. Nu is het te makkelijk om mee te bewegen op de golven van mijn gevoel. Een rationeel en feitelijk perspectief mag daarom niet ontbreken.

Dictatuur

Meestal gaat het instellen van een dictatuur gepaard met bloedvergieten om de machtsovername te bewerkstelligen. Als die eenmaal een feit is, volgt een periode van onderdrukking van de bevolking, van onderwerping aan ‘de winnaars’, de hoogste macht. Die schrijft strenge leefregels voor aan de burgers en laat de vrijheid in het niets verdwijnen. Ook wordt verandering van de macht onmogelijk gemaakt, door een autoritaire rechtsvorm te installeren.

Lees verder>>>
(h/t K.W.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Elite, establishment, kwaadaardige opzet, Nederland, nieuw fascisme, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Beweegt Nederland richting dictatuur?

 1. Monalisa zegt:

  beweegt-nederland-richting-dictatuur. Dit weet ik al jaren daarom zijn wij ook vertrokken

  Geliked door 3 people

 2. Monalisa zegt:

  Een citaat uit deze ingezonde brief ik ben het volkomen eens met deze stelling. Als mijn gevoel mij, keer-op-keer, zegt dat NL naar een dictatuur afglijdt, dan ben ik geneigd om mijn gevoel te volgen. Nederland is al járen op weg naar een dictatuur.
  Referendum afgeschaft, een z.g. Sleepwet ingevoerd waardoor iedere inwoner kan worden bespioneerd, honderdduizenden z.g. “vluchtelingen” worden binnengeloodsd tégen de wil van een groot deel der bevolking, politieke partijen met miljoenen kiezers worden genegeerd, de “leiders” hebben de mond vol over CO2-uitstoot maar verhogen het aantal vliegbewegingen van Schiphol en openen zelfs een, geheel overbodig, vliegveld Lelystad, zónder de bevolking te vragen worden miljarden euro’s in de EU gepompt, zelfs worden ónze pensioenpotten aangesproken voor dezelfde EU met z’n verkwisting o.l.v. een doorlopend bezopen “leider” en een aantal slippendragers w.o. Pinokkio Rutte en Franske T.
  Elke weldenkende Nederlander weet dat dit landje onderweg is naar totale dictatuur, mogelijk niet volledig vanuit den Haag maar wél vanuit Brussel en/of Straatsburg.

  Geliked door 5 people

  • rottenpikwick zegt:

   Tuurlijk wordt er in de achterkamertjes gefilosofeerd over de Verenigde Staten van Europa. Met de VS als voorbeeld. De onderscheidende culturen vervagen steeds verder. Als de verdunning voldoende zijn werk heeft gedaan, slaat men toe. Zie daar ‘De Verenigde Staten van Europa’! Eurabia zou ook nog kunnen!

   Geliked door 3 people

 3. rottenpikwick zegt:

  Het gaat waarschijnlijk wel die kant op. Nog een chip onder de huid en het is compleet. Het is ook 1 Groot Gekkenhuis geworden dat amper nog onder controle kan worden gehouden. Er is rücksichtlos zoveel dubieus volk onthaald, waardoor we nu dansen op een vulkaan. Er zijn tig 100en, 1000en Speurneuzen 24/7 in de weer om Jan en Alleman te monitoren. (moet zijn Muhammed en zijn 1000en Rovers) Ik woon niet in het Westen, maar als ik zie wat voor lieden hun auto’s hier parkeren. Dure auto’s waar boeventronies uitstappen. 100.000en mensen gaan in het donker de deur niet meer uit. Hebben van hun huizen forten gemaakt. Gaan verhuizen omdat er de hele dag dubieus volk rondom het huis ronddoolt. Al een groot stuk vrijheid / veiligheid zijn wij al kwijt! Je hoeft echt geen 10jarenstudie te doen om te zien wat er aan zit te komen!

  Geliked door 4 people

  • Monalisa zegt:

   Er was een man die deed de voorloper van de chips op de arm bij de joden ook hier is het BSN nummer uit gekomen, u heeft totaal geen privacy meer ze weten alles van u

   Geliked door 4 people

   • Piet Snot zegt:

    Elke ambtenaar van een gemeentelijke belastingdienst kan jou precies vertellen hoeveel er 31-12 op jouw bankrekening stond.
    Dat is mij al meerder keren gebeurt.
    Nou heb ik ze door hoe het werkt, zorgen dat op 31-12 je bankrekening zo goed als leeg is.
    Alles wat daar teveel op staat wordt namelijk als eigen vermogen gezien.
    Sparen of iets overhouden wordt hier niet op prijs gesteld, omdat dat niet mogelijk is in hun bekrompen denk wereldje.
    Schulden maken wel, maar dat verdom ik.
    Ben je meteen van alle gezeik aan aanslagen af.

    Geliked door 2 people

   • Monalisa zegt:

    Daarom sparen in deze 🧦🧦🧦🧦 dan weet niemand wat je bezit, dit kan nog een tijdje want het contante geld gaat verdwijnen. Lekker als er een pin storing is das word lachen dan.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Piet Snot U doet toch aangifte van de belasting?? daar staat ook alles genoteerd wat u bezit.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Nee , ik heb nog nooit een aangifte formulier ontvangen of ingevuld.
    Ik ben totaal niet interresant om nog meer van te willen weten.
    Ze weten alles al.
    En met mijn inkomen krijg je ook niks meer terug, wat ik ook vrij normaal vind.

    Like

 4. rottenpikwick zegt:

  p.s. Goed stuk trouwens! Mag niet in een k w a l i t e i t s k r a n t geplaatst worden! Daar heeft de dictatuur zijn/haar intrede al gedaan!

  Geliked door 3 people

 5. Gerrit zegt:

  Uitstekend artikel. We lopen vanzelf in de val die door “de Politiek” is opgezet. Totale controle over de burgers. Er is straks geen weg terug meer. Men neme de moderne auto. Elke rit wordt opgeslagen. De zendmasten weten waar u was. Overal kenteken controle via masten boven de weg. De politie houdt uw internet gedrag in de gaten. Dat zagen we bij de Blokkeer-Friezen. Ze staan zo bij je aan de deur omdat je wat lelijks gezegd hebt over de tegenstanders van Zwarte Piet.
  En de E-U? Dat is Merkel en Macron. Je zag hoe hoe het met de Pulsvissers is afgelopen. Frankrijk hoeft maar even te jammeren en een verbod is geregeld. Onze regering heeft nauwelijks geprotesteerd. Vrijheid? Ja alleen binnen de lijntjes die steeds strakker aangetrokken worden.

  Geliked door 6 people

 6. Ruud zegt:

  Daar kan geen discussie over bestaan……………….. Maar, daar is het domme kiezersvolk zelf schuld aan.

  Like

 7. Jeanne zegt:

  Ik ben het volkomen met de schrijver van het artikel eens. We moeten ons kritische tegengeluid luid en duidelijk blijven laten horen om te laten weten dat we ons niet allemaal als makke schapen naar de slachtbank laten afvoeren…

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Stel je voor onze webmaster wordt voor de rechter gedaagd voor het pubiceren van reacties die kwetsend zijn voor de getaande broeders en broederinnen…Ik zou daar nog niet van verschieten…Wilders werd lastig gevallen voor zijn….minder….minder…minder ….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s