Salvini: Italië moet niet de vuilnisbelt voor Europa´s problemen worden – rode kaart voor helpers van mensenhandelaren

Screenshot_384

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

Met drastische woorden heeft de succesvolle en populaire Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), het appèl van Merkel´s CSU-vazal, Horst Seehofer, afgewezen om de Italiaanse havens weer te openen voor reddingsschepen. “De tijden zijn voorbij waarin Italië als ´vuilnisbelt´ voor problemen beschouwd zou zijn, die Europa echter niet zou willen hebben erkennen”, twitterde hij volgens de “Bild-Zeitung” en kondigde tegelijkertijd een aanscherping van de straffen voor “wetsovertreders” en “helpers van mensenhandelaren” aan.

journalistenwatch

Volgens de “Bild-Zeitung” zou zijn partij LEGA voorstellen om de straffen voor hulporganisaties die een aanmeerverbod naast zich neerleggen met een boete van € 1 miljoen te bestraffen, twitterde Salvini zaterdag verder. Bovendien zou het gemakkelijker moeten worden om schepen in beslag te nemen. Tot nu toe bedroeg de boete € 50.000,- “Zijn land zou zich niet laten chanteren en zou ook niet de handelwijze goedkeuren van mensen die Italiaanse wetten overtreden en mensenhandelaren zouden helpen”, motiveerde Salvini de drastische maatregelen om de door Duitse deugmensen aangewakkerde illegale immigratie in de Europese welvaartsstaten in te dammen.

Salvini krijgt rugdekking van de afgetreden Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. De man van de ÖVP beschouwt het volgens een bericht van de “Welt” als fundamenteel fout dat hulporganisaties zoals die van de Sea-Watch-kapitein Carola Rackete in de Middellandse Zee geredde migranten naar Europa brengen. “Daarmee wekken ze alleen maar valse hoop en lokken zodoende wellicht onbedoeld nog meer mensen in gevaar”.

Ex-bondskanselier Kurz: “Redding” is tegelijkertijd “ticket naar Midden-Europa”

“Zolang de redding in de Middellandse Zee verbonden blijft aan het ticket naar Midden-Europa gaan er steeds meer mensen op weg”, zei ex-bondskanselier Kurz en spreekt daarmee uit wat de meeste Italianen, Hongaren, Polen en Oostenrijkers, maar schijnbaar volgens peilingen slechts een minderheid van de Duitsers, denken. “Alleen wanneer Europa zou garanderen dat een ieder, die illegaal op weg gaat, naar zijn land van herkomst of naar een transitland wordt teruggebracht, zou er een einde komen aan de verdrinkingen in de Middellandse Zee.”

Gisteren was het schip “Alexa”, dat wordt geëxploiteerd door de Italiaanse hulporganisatie “Mediterranea”, ondanks een streng verbod aangemeerd in Lampedusa. Zogenaamd wegens “omstandigheden betreffende de gezondheid en de hygiëne aan boord.” Salvini had de bemanning opgeroepen de 54 Afrikaanse welvaartsstaat-immigranten naar Tunesië te brengen. Men zou 400 liter vers water, voedingsmiddelen en medicijnen voor de “Alexa” beschikbaar gesteld. Dit zouden de “zeenood redders” onder verwijzing naar te weinig plaats hebben afgewezen.

Ook Malta deed eerst de deuren dicht, gaf later echter toe

Inmiddels is het succesvol geweigerde Duitse reddingsschip “Alan Kurdi” met 65 asiel-immigranten na urenlang wachten voor Lampedusa in de haven van Malta aangekomen.

Zoals de “Tagesspiegel” bericht, hadden de Maltese autoriteiten het de “Alan Kurdi” eerst verboden om aan te meren in de haven van het eiland. “Ze hebben geen toestemming om de Maltese wateren binnen te dringen”, zei de legerwoordvoerder in een gesprek met de Deutsche Presse-Agentur. Inmiddels is de kleine eilandstaat toch door d eknieën gegaan en heeft volgens de laatste meldingen toestemming gegeven om aan te meren in de haven van Malta en de 65 migranten aan land te laten. Dat deelde volgens de “Bayerische Rundfunk” de regering van Malta mee.

De hulporganisatie “Sea-Eye” uit Regensburg blijft het conflict met Salvini zoeken. Aan de gelijkgeschakelde Deutsche Presse-Agentur deelde de operatieleider van “Sea-Eye”, Gorden Isler, mee: “We kunnen niet wachten tot aan boord de noodtoestand uitbreekt. Nu moet blijken of andere Europese regeringen de harde houding van Italië steunen of de mensen een veilige haven aanbieden.” Wellicht nog direct een gratis ingerichte woning in een nieuwbouwwijk, Hartz-IV verzorging plus gratis zwembadbezoek zou men hier nog ironisch aan kunnen toevoegen.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, LEGA, Links fascisme, Linkse Kerk, Malta, moralisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, provoceren, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Salvini: Italië moet niet de vuilnisbelt voor Europa´s problemen worden – rode kaart voor helpers van mensenhandelaren

 1. Rensk. zegt:

  Problemen die gemaakt worden. Met opzet. Door een stel kwaardaardige psychopaten. Kom nou toch. Ieder mens, die nu nog geloofd in de goedheid van het ¨redden¨ van migranten mag van mij richting Utopia vertrekken. Ik geloof werkelijk geen woord meer van wat politici en media uitbraken.

  Geliked door 4 people

 2. Rensk. zegt:

  Ot.Zit er in de buurt van Epe een kliniek voor gestoorde mensen of een AZC opvang?

  Like

  • Elisabeth zegt:

   Daar zijn veel z.g. asielzoekers vanuit Apeldoorn richting kleinere dorpen geplaatst. Oene, epe, vaasen, etc.

   Like

   • Rensk. zegt:

    Ik zal heel heel waarschijnlijk niet de enige zijn, die direct denkt aan wat ik hierboven vroeg. Politiek denken in dat geval: och het zijn nog maar een paar meisjes per jaar. Who cares. Ver van mn bed. Politieke woorden: we zijn zo ontzettend geschokt. Dit mag nooit meer gebeuren. 1 minuut stilte en dan pissen we gewoon weer verder over de bevolking heen.Leve de diversiteit. We gaan gewoon verder met bezuinigen in de zorg en de psychiatische klinieken plus de bevolking uitmelken en het aantal migranten is nog lang niet voldoende voor een vette burgeroorlog, zodat de bevolking even flink gedecimeerd word. Want wij superrijken willen meer meer meer en daarnaast de aardbol voor ons zelf. En ik ben niet bepaald een type voor fantasieen. Ben meer van de realiteit.

    Geliked door 1 persoon

   • Elisabeth zegt:

    Weet je wat ik vreemd vind, ze komt uit Epe ging naar een tentfeest naar Oene. Midden in de nacht gaat ze alleen via een omweg terug naar Epe. Nijbroek is een andere kant op, ben er een beetje bekend in die buurt.

    Like

 3. koosv8 zegt:

  Knal die boten het water uit. Walgelijke linkse belasting geld verkwisters. Waarom zouden wij altijd volgens het boekje moeten handelen, en deze lieden niet!!!

  Geliked door 3 people

 4. Hendrik zegt:

  Er is zowat geen 1 regering die nog de wensen en keuzen van de kiezers uitvoert behalve Salvini en Orban. In de rest van de staten worden de kiezers gewoon genegeerd en verwaarloosd totdat er verkiezingen zijn. Daarna zijn alle beloftes weer verdwenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Steven zegt:

  Ze moeten gewoon stoppen met het voor de kust ophalen van nieuwe uitkeringstrekkers.
  Uiteindelijk wordt het hier net zo’n baggerzooi als in de klote landen waar ze vandaan komen.
  Nog maar niet te spreken over de armoede die hier gaat ontstaan door het straks wegvallen van het sociaal stelsel wat wordt MISBRUIKT door al die zielige parasieten!
  Ik heb liever dat ze verzuipen.. want de meesten zijn agressieve haatkoppen en je hebt er alleen maar ELLENDE van!!

  Maar ja, als je als regering de OMVOLKING voor ogen hebt, dan snap ik het bootje varen wel!

  Geliked door 3 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Onophoudelijk mikt men in de media op het gevoel, meestal noemt men de uit zee geviste migranten ‘vluchtelingen’, waar ze dan voor op de vlucht zijn dat is niet vermeldenswaardig kennelijk.
  Logisch ook want ze zijn niet op de vlucht, het is zelfs maar de vraag of ze in gevaar zijn, zo’n rubberboot blijft een tijd drijven hoor en als ze honger en dorst hebben is dat een kwestie dat ze zelf geen proviand hebben meegenomen, het zou dus volstaan om ze wat water en brood te geven.
  Punt is natuurlijk dat de hulpboten gewoon mensensmokkelaars zijn, ik verdenk ze er sterk van dat ze in contact staan met de mensensmokkelaars op de wal.
  Als het puur om een reddingsactie zou gaan dan zou het volstaan om ze terug te slepen naar hun vertrekpunt.
  “Zo jongens, en nou niet meer zo gek doen en niet meer de zee opgaan want dat kan weleens slecht aflopen”

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s