Allensbach-peiling: Nog geen 20% van de Duitsers durft vrij zijn mening te uiten

Screenshot_404

(Door: Thomas Röper – Vertaling: E.J. Bron)

Slechts één op de vijf Duitsers voelt zich nog vrij zijn mening te uiten. Dat is geen propaganda, maar het resultaat van een peiling door Allensbach, die door de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) werd gepubliceerd.

Die Unbestechlichen

De FAZ heeft de resultaten van een Allensbach-peiling gepubliceerd, die bevestig wat veel mensen nog steeds niet voor waar willen aannemen: het is slecht gesteld met de vrijheid van meningsuiting in Duitsland.

Daarbij gaat het niet zozeer om wettelijke beperkingen, maar om de gevolgen van de politieke correctheid en de eenzijdige mediaberichten, die de mensen het gevoel geven hun mening over het een of andere thema beter niet meer in het openbaar te uiten.

Ik woon in Rusland en de oudere vrienden, die de Sovjet-Unie nog bewust hebben meegemaakt, vertellen graag over de “keukencultuur” van deze tijd. Dat betekent dat de mensen destijds weliswaar in kleine kring thuis in de keuken hun mening konden zeggen, maar gewoon niet in het openbaar of op het werk. En precies dit fenomeen dringt nu Duitsland binnen, zoals we in de FAZ kunnen lezen:

“Enerzijds maakt de bevolking duidelijk onderscheid tussen meningsuitingen in de openbare ruimte en in privékring.”

In een land, dat pocht op de vrije meningsuiting en tolerantie, is dat een bewijs van onvermogen. Tolerantie betekent immers niet alles fantastisch te vinden, maar het woord komt van “tolerare” – “verdragen”. Tolerantie is dus de vaardigheid om ook de meningen te verdragen die je niet bevallen. En deze vaardigheid schijnt in Duitsland af te nemen, zo voelt in ieder geval inmiddels een grote meerderheid van de Duitsers dat. Dat zeg ik niet, maar dat zegt de FAZ over de resultaten van de Allensbach-peiling:

De FAZ daarover:

“Ongeveer twee derde deel van de burgers is ervan overtuigd dat men tegenwoordig ´heel erg zou moeten uitkijken over welke onderwerpen men zich hoe uitlaat´, want er zouden veel ongeschreven wetten bestaan welke meningen acceptabel en toelaatbaar zijn.”

Twee derde deel, dat zijn bijna percentages die men waarschijnlijk ook in de DDR bij peilingen als antwoord zou hebben gekregen.

Dan zijn er nog mensen die twijfelen, echter nog maar 18% is van mening zich volledig vrij in Duitsland te kunnen uiten. Slechts 59% zegt zich onder vrienden vrij te kunnen uiten en 35% zegt zelfs dat de vrije meningsuiting alleen nog maar in de vriendenkring mogelijk is.

Dat zou te denken moeten geven.

De politieke correctheid wordt volgens 41% overdreven, vooral de politiek correcte nieuw bedachte woorden zoals “Mensen met migratieachtergrond” in plaats van “buitenlanders” stuiten op afwijzing. En ook het herschrijven van kinderboeken, zoals Pippi Langkous, wier vader nu geen “negerkoning” meer mag zijn, maar een “Zuidzee-koning” moet zijn.

Wanneer u zich ook met de resultaten van deze peiling identificeert, dan zou u moed moeten putten en meer durven, want blijkbaar bent u niet alleen, maar in de meerderheid!

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Thomas Röper

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Allensbach-peiling: Nog geen 20% van de Duitsers durft vrij zijn mening te uiten

 1. aquarius4422 zegt:

  Het is Merkel gelukt.
  De DDR is niet niet dood maar heeft nu heel Duitsland verovert.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Sinds wanneer durven maar liefst bijna 20% van de Duitsers hun mening te uiten?
   Vroeger had niemand ’n mening.
   Ze stonden allemaal met hun rechterarm omhoog.
   Schande, dat ze er tegenwoordig ’n eigen mening op na durven te houden!

   Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Mijn Duitse buren durven niks te zeggen heet DDR systeem is er nog steeds. Als wat wil zeggen ramen en deuren dicht doen en in de avond je rolluiken naar beneden.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Als ik zie hoe ze stemmen dan is toch nog een groot deel eens met de Merkeliaanse dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Voorlopig durf ik nog alles te zeggen wat me voor de mond komt. Ook al weet ik op voorhand dat wat ik zeg controversiëel is. Maar ik ben 74, gepensioneerd en alleenstaand. dus heel veel te verliezen heb ik niet.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk.V zegt:

  De ultra-linkse ex-DDR burgeres Merkel heeft precies bereikt wat de bekende Duitse criticus Michael Mannheimer al eens schreef : De Duitse Bondsrepublike heeft niet de DDR ingelijfd, maar de DDR lijfde de Bondsrepubliek in.
  Hij nam aan dat haar besluit om deel uit te maken van het Westduitse politieke leven, met de top van de DDR is doorgenomen.
  Merkels bewind vertoont duidelijk steeds meer DDR trekjes.
  Duitsland is allang geen vrij land meer, maar een dictatuur waarin het politiek correcte denken almachtig is geworden. Openlijk ingaan tegen de politieke koers is heel riskant geworden en ” Anzeigen” ,het oude Duitse verklikkerstalent is weer tot een deugd geworden.
  Het kleinburgerlijk Duitse trekje van de brave burger, om iemand erbij te lappen ontwikkelt zich meer en meer.Het wordt sterk aangemoedigd door de overheden.
  En de EU blijft zich er maar op beroemen dat die de democratie bevordert……
  Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Duitsland moeten wij gaan vrezen dat hiermee de communistische interpretatie van democratie wordt bedoeld, de zogenaamde volksdemocratie waarin de ”stem van het volk” alleen maar wordt vertolkt door de partij
  In dat geval wordt van iedere onderworpen burger verwacht dat hij of zij zich aan die stem CONFORMEERT. Precies die kant zal het opgaan in de EU!
  Wie zich aan die ongeoorloofde en ongewenste EU greep naar de macht wil ontworstelen die moet aan iedereen duidelijk maken dat een confederatie van bevriende ,zelfstandige staten DE ENIGE REMEDIE is tegen de waanzin die de EU-leiding heeft bevangen.
  Meegaan met de EU politiek betekent kiezen voor een enkele reis naar een krankzinnigen inrichting.

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik heb die DDR-Merkel net weer gezien maar die stond aardig te wankelen en te beven.
   Er schijnt dus toch nog licht aan het eind van de tunnel.
   Als dochter van Hitler verwacht ik nu dat ze de familietraditie voortzet door zelfmoord te plegen.

   Like

 6. scherpschutter1943 zegt:

  Ook in nederland is de vrijheid van meningsuiting zodanig aan banden gelegd dat je in het openbaar maar beter niet meer kan zeggen wat je echt vindt. Kijk naar Geert Wilders van de PVV. Veroordeeld voor een mening die justitie en de politiek (opstelten en vele andere politici) niet welgevallig was. Een pegida-demonstratie die door de politie wordt verstoord vanwege zogenaamde veiligheidsrisico. De linkse knokploegen werden ongemoeid gelaten. Voor degenen die denken dat het wel mee valt, doe eens een test. Ga met een joods keppeltje op, de straat op en ervaar wat er gebeurt. Plak eens een reclameposter van de PVV op de ruit van je woning en test hoelang die ruit heel blijft. Zo kan ik nog wel doorgaan. Politie en justitie speuren het internet af naar meningen die hun niet welgevallig zijn en ondernemen direct actie, vanwege handhaving openbare orde, staatsveiligheid en nog meer van die onzin. De overheid heult met de moslims en heeft schijt aan de autochtone Nederlanders. Die Nederlanders kunnen ze wel hebben, dat zijn toch ongeorganiseerde eenlingen waartegen de volle staatsmacht wordt ingezet. Bij moslims durven ze dat niet want die zijn strak georganiseerd via de moskeen en de imams, die steunen op lokale jihadisten die op bevel van de imams tot de meest vreselijke dingen in staat zijn, ook tegenover de lokale autoriteiten die het al bij voorbaat in hun broek doen voor dat soort volk . Want ja, burgemeesters en ambtenaren hebben ook een gezin, enz. De politie is machteloos want die heeft onvoldoende bevoegdheden om tegen de moslims op te treden, want ja, geloofsvrijheid, een groot goed, enz. Nederland glijdt af naar onbestuurbaarheid en onbetaalbaarheid. Iedereen ziet het, weet het en suggereert oplossingen, variërend van afkopen tot uitzetting of dood schieten. Maar er gebeurt helemaal niets en wat men probeert mislukt, dit alles van wege de politieke correctheid (voorbeeld is het uitzetten van illegalen). Voor nederland is Frau Merkel een lichtend voorbeeld en zij is de knuffel van Rutte. DFe voormalige DDR is weg en daarvoor in de plaats gekomen is de Merkeldoctrine, die net zo erg is al het communistische regime in de voormalige DDR. Nederland is al een volledige provincie van duitsland, met inmiddels hetzelfde regime als daar. De Merkeldoctrine dus.

  Geliked door 4 people

 7. Daan Kranenburg zegt:

  Heerlijk toch! Het klootjesvolk stemt zonder probleem in grote meerderheid daar toch steeds weer voor, krijgen wat ze willen en zijn er gelukkig mee. Triest voor de kleine minderheid die het anders wil. Maar ja dat is nu eenmaal democratie 50% + 1% maakt de dienst uit.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  De meerderheid der Duitsers zijn waarschijnlijk even moedig als in 1933 (en bij ons is het niet beter).

  Geliked door 1 persoon

 9. Jet Rompelman zegt:

  In Nederland is dat ook zo. OWEE,als je iets politiek onwenselijks zegt…..
  Dan denk je verkeerd of je bent een racist. LINKS HEEFT DE MACHT. Op Wilders en Boudet na, is RECHTS LINKS, geworden !!!

  Like

 10. Pietersen zegt:

  Gelukkig kun je nog AFD stemmen…

  Like

 11. Vraag: Hoe ver nog zijn we verwijderd van het punt dat mensen zoals wij hier, gearresteerd kunnen worden voor het uiten van onze mening tegen het beleid van de gevestigde orde?
  Hoe ver nog?

  Geliked door 1 persoon

 12. Lucky zegt:


  Daar gaan we weer….openbare trilaanval nr 3, alwéér bij het volkslied.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s