Griekenland: Het geld van de Duitsers is verloren!

Screenshot_405

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)


Screenshot_406De Duitse miljardeneisen aan Athene lossen in lucht op. Daaraan verandert ook de nieuwe regering niets.

“Wat de Duitsers ook zeggen, ze zullen betalen”, formuleerde in 2015 de toenmalige Griekse minister van Financiën, Varoufakis, met een ontwapenende openheid. Sindsdien stroomden er nog ettelijke miljarden meer. Deze – dat heeft inmiddels ook de meest goedgelovige mens begrepen – zijn definitief verloren. We zullen er geen cent van terugzien. De aanname dat op zekere dag überhaupt schulden uit Athene terugbetaald worden, is naïef en een misleiding van de belastingbetaler.

politikstube

De voortdurende redding orgiën hebben Griekenland geen enkel beetje gedisciplineerd, want de Grieken zitten nog steeds op een gigantische berg schulden van ongeveer 180% van hun economische prestatie. De besloten terugbetaling van kredieten is een tijdspel dat vooral de schuldeisers treft, omdat hun kredieten in waarde dalen, wat gelijkstaat aan een onteigening. Het land is geenszins gered – integendeel, op grond van de miserabele Italiaanse staatsbegroting dreigt de zuigende werking pas goed te beginnen.

Het is Griekenland blijkbaar nog altijd niet gelukt om overeind te krabbelen. 500.000 goed opgeleide Grieken hebben hun land al lang verlaten. Een hele generatie met een universitair diploma werkt als hulpkelner, omdat de situatie op de arbeidsmarkt desastreus is. Al jaren geleden heeft de AfD een gedeeltelijke schuldenkwijtschelding geëist. In plaats daarvan werd nog meer geld weggegooid. Gemiddeld staat iedere Duitse burger met minstens € 1395,- garant. Dat heeft alleen bondskanselier Merkel te verantwoorden, die zienderogen de belastingbetaler voor een absoluut krankzinnige en uiteindelijk nutteloze missie offerde op het Brusselse altaar!

(www.welt.de)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Brussel, Duitsland, Graaien, Griekenland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Griekenland: Het geld van de Duitsers is verloren!

 1. Eurohater zegt:

  Gelukkig krijgen wij het uitgeleende geld tot de laatste cent en met rente terug……. Of……

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het zal wel of worden @ Eurohater.
   Misschien dat er nog zo iets van een inlegvelletje met of komt maar meer zal er niet in zitten.

   Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Eurohater (9 juli 2019 om 19:29)

   Dames en Heren.

   Gelooft u nog in sprookjes ???
   Sprookjes zijn vertelseltjes, om onnozele kinderen in slaap te sussen.
   Ik ben die leeftijd al lang te boven. U ook ???

   Like

 2. Ruud zegt:

  Kennelijk hebben de “gewone” burgers een beter ontwikkelde vooruitziende blik dan onze bestuurders van destijds die ons inderdaad meenden te kunnen doen geloven dat al het uitgeleende inclusief rente terugbetaald zou worden (o.a. die obeze dikzak, hoe heette hij ook alweer?)
  Zullen we eens een inschatting maken van hoeveel er terugkomt; ik schat op nul komma nul en zonder een cent rente. Ik denk dat ik er minder dan 1% naast zit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  U krijgt niks terug 😂😂😂 ze leven daar als God in Frankrijk kijk wat in de haven van Athene ligt kapitalen hier kan onze ome Bob wel een verhaal over vertellen.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Ja griekenland ,
   een land wat dus nooit bij de Eu had mogen komen ,
   maar de ligging was , TE GEWELDIG !!
   DUS ,
   besluiten dhr, Monti en die schele pleuris italiaan Draghi , beiden toen werkende voor GOLDMAN SACHS om de griekse papieren te vervalsen ,VOOR SLECHTS 500 MILJOEN EURO en hoppa we lullen nergens meer over
   WAT Is n.l.. HET PROBLEEM , DEZE LANDEN GRIEKENLAND, ITALIE, SPANJE
   PORTUGal, frankrijk , KUNNEN MET DEZE DURE MUNT DUS NIKS DUS GEEN KANT OP, WAT GEBEURDE ER VROEGER ??
   DAN DEVALUEERDEN DEZE LANDEN HUN VALUTA IN PESETA’S DRAGME’S , FRANSE FRANCS ETC

   TOEN KWAM BRUSSEL EVEN HELPEN , WHAHAHHA
   MET O.A. DE TROYKA , DIE EISTEN DAT DE PENSIOEN GEHALVEERD WERDEN , WAARDOOR ER GEEN GRIEK IS DIE OOIT NOG MET PENSIOEN KAN.
   DE grootste boef in dit hele geval is onze DIJSSELBLOEM afgestudeert op koeienstront in wageningen , met de granaal of gewoon de poeder uitvoering

   JA HET STELEN WAS BEGONNEN !!
   Ondertussen hebben de grieken dus niets meer, nou ja zand strand zee en veel zon\
   Verder hebben uw vrienden in brussel ,alles aftgenomen
   DE MOOIE LUCHTHAVEN
   DE TREINEN
   DE TRAMS DE METRO’S EN DE BUSSEN EN TROLLYBUSSEN
   DE TOLWEGEN
   EN HEEFT CHINA DE GIGANTISCHE HAVEN IN PIRAEUS VOOR EEN HABBEKRATS OVER GENOMEN ,

   DE MEESTE NOG WERKENDE GRIEKEN doen alles in het zwart .nou Bob ook dus goed plan .

   uiteraard ziet u nooit geen drahme meer terug ,ondertussen is de partij die greece 9 jaar geleden in het verderf heeft gestort . nu weer de baas
   DUS gebed ZONDER EIND

   NOU IS OOM VLADIMIR AL EEN KEERTJE OF WAT LANGS GEWEEST ,
   EN GOD ZAL HET WETEN ?

   geven ze eerdaags een eiland aan mijn oom , die legt daaar zijn zomervloot neer, helpt de grieken met gevonden gas en olie te ontginnen
   \DAN GAAT U NOG MEEMAKEN , DAT DE GRIEKEN ROEPEN KRIJGT U ALLEMAAL DE HONDENZIEKTE MAAR

   onze nieuwe vriend is hier en blijft hier, en u kunt fluiten naar uw euro’s
   DIE ALLEMAAL VOLGENS DIE VOLGEVRETENV PLEURIS HOMO DE JAGER MET RENTE TERUG ZOUDEN KOMEN

   DACHT HEET NIET WHAAHAHAHA
   BOBZELF

   Like

   • Monalisa zegt:

    Dank bob heb je nog wat foto’s over, van die rijke haven van Athene kan je ze hier even plaatsen.

    Like

 4. Monalisa zegt:

  De Grieken lach u heerlijk uit. Weg al die miljarden 😂😂😂

  Geliked door 1 persoon

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Dachten die niet zo slimme Duitsers nou echt, dat dat geld ooit terug zou komen ???

  Kijk Griekenland had destijds een kleine witte economie en een grote zwarte en nog een aantal grijze. En de bankkluizen zaten vol met zwart geld, voornamelijk uit Rusland. Als je dat allemaal bij elkaar optelde viel het ginds eigenlijk best wel mee. Maar ja, zwarte en grijze economieën passen niet zo goed in het Duitse denken. Daar is moeilijk grip op te krijgen. En dat Russische geld mocht ook al niet. Dus Griekenland kreeg in het week-end de Levieten gelezen en opdracht alles wit te wassen. Zo geëist, zo gedaan. En toen, toen was er van het zwarte en het grijze niet veel meer over. En wit was het het ook niet geworden. En na dat week-end waren de kluizen leeg. En alle Grieken waren ‘s-maandag armlastig. Hè, wat vervelend nou. Griekenland werd een bodemloze put. De EU (Duitsland en Nederland) kwam met euro’s over de brug. Maar een bodemloze put heeft dus geen bodem. Daar kun je net zoveel euro’s in gooien als je wilt, Zo’n put raakt nooit verzadigd. Dus, die euro’s komen nooit never niet terug. Dat had Angela goed gedaan. Bravo !!! Sie hat es geschafft !!! Oder vielleicht doch nicht. En onze lachende Pinokkio zei destijds, dat het goed en dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Ha, ha, ha, haaaaaa !!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   Nederland staat garant voor meer dan 200 miljard dan was de staats schuld van Rutte een stuk minder, maar die domme nederlanders betalen alles, kom in actie tegen zulke plannen.

   Like

 6. Kees zegt:

  Die bodemloze put bestond / bestaat uit West-Europese banken. Die moesten overeind gehouden worden. De Griekse bevolking heeft er nooit een cent van gezien.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Dat geld is maar voor 5% naar Griekenland gegaan, de rest is via een omweg direct weer terug naar de Duitse banken gegaan. Deze Duitse banken hadden veel staatsobligaties gekocht van Griekenland. Omdat er toen relatief veel rente mee te verdienen viel. Door nu (zogenaamd) Griekenland telkens leningen te verstrekken, moesten de Grieken lucratieve staatsbezittingen verkopen aan de IMF en de EU bonzen, dit werd de Troica genoemd en die bepaalde aan wie het verkocht werd. (altijd aan hun vriendjes onder elkaar) Dat werd zogenaamde de redding van de Euro genoemd, waar Duitsland het meeste van betaalde via het belastinggeld. Maar dat geld ging niet naar Griekenland, maar weer terug plus die beloofde rente, plus de boete van de Troica. Dus kregen de banken meer dan het dubbele ongeveer weer terug, wat die banken ooit uit het niets geschapen geld hebben gemaakt. Dit is de grootste bank/land roof op de belasting betaler van Duitsland. Griekenland verloor diverse staatseigendommen en moeten de Grieken nu meer betalen, omdat deze nu private ondernemingen zijn geworden. Kortom dit zijn mega zwendelaars die de burgers willens en wetens straatarm maken, onder het mom van (zogenaamd) de Euro redden. Toch blijven nog erg veel mensen geloven dat alles naar Griekenland is gegaan en dat die Grieken daar lui zijn. Dan kan ik alleen maar denken, van hoe dom zijn die mensen wel niet. Denkt niemand meer na en blijft ze die onzin van de reguliere media geloven. moedeloos wordt je van hun onwetendheid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hebk zegt:

  Allemaal de schuld van die TERING EURO !!! in de tijd dat iedereen zijn eigen munt had zoals de Gulden de Drachme en de Mark o.a. zakte de koers van bijvoorbeeld de Drachme t.o.v. de andere munten naar beneden als het in dat land slecht ging. Daardoor kreeg je heel veel Drachme’s voor je Guldens bijvoorbeeld en kon je er spotgoedkoop op vakantie of spullen kopen, waardoor dat land weer naar boven kon klimmen. . Toen kwam die TERING EURO en werd alles een niveau ……………………………………………………………

  Like

 9. Chris Dirick zegt:

  De Grieken hebben van de leningen nooit een euro gezien. De miljarden waar het hier over gaat zijn rechtstreeks naar Duitse, Franse en Nederlandse banken gegaan om uitstaande schulden te betalen. Dat waren geen leningen, dat was het ondersteunen van de eigen banken. Dat daarbij de Griekse schulden nog groter werden was mooi meegenomen. Onze banken lachten zich de ballen uit de broek. Waarom vertrekken zoveel hoog opgeleide Grieken hun land? Vanwege het ontbreken van elk toekomstperspectief! Als je als land zowat verplicht wordt om havens als Piraeus te verkopen aan China en Thessaloniki aan een consortium van Franse, Duitse, Chinese en zelfs Griekse bedrijven dan weet je dat het armoe troef is. En ja, ze kunnen nog steeds vroeger dan wij op pensioen. Dat pensioen is echter te weinig om van te leven en te veel om van te sterven.

  Like

 10. fleckie zegt:

  Gosh, wat zijn er TOCH. heel knappe ‘eerlijke’ . fraudeurs. In de. EU…….:( die ‘ kunnen. goochelen. met. miljarden)
  die het wel jammer zullen vinden, ( ontstemd zijn);dat hun ‘ goochelkunsten’. ’ doorgrond/begrepen. werden, door niet- fraudeurs……………<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s