Derde deel Marokkanen analfabeet en 70% gediplomeerden werkloos

Screenshot_335

De Hoge Planning Commissie stelt in het rapport over onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek voor het jaar 2018 vast dat een derde van de Marokkaanse bevolking analfabeet is en 70% van de afgestudeerde universiteitsstudenten werkloos zijn. Het aantal analfabeten is betreurenswaardig. De bevolkingsgroep die het meeste lijdt aan analfabetisme zijn vrouwen in de plattelandsgebieden. Volgens het rapport is wel een daling opgemerkt van het analfabetisme bij jongeren van minder dan 25 jaar.

Het aantal schoolverlaters daarentegen kent een zorgbarende stijging in plattelandsgebieden. Dit zou voornamelijk komen door de moeilijke bereikbaarheid van de scholen. In 2017 waren er meer dan een miljoen schoolverlaters volgens het rapport.

Het rapport toont tevens aan dat twee derde deel van de gediplomeerde universiteitsstudenten geen job vindt in de sector waarvoor hij studeerde. Volgens de HCP is “de onderwijscrisis in Marokko een structureel en ethisch probleem dat de toekomst van het land en de toekomstige generaties bedreigd. Het probleem is dat jongeren niet voldoen aan de noden van de huidige en toekomstige eisen van de arbeidsmarkt.”

Bron:
www.bladna.nl
(h/t “Lucky”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Islam, Marokkanen, Marokko. Bookmark de permalink .

16 reacties op Derde deel Marokkanen analfabeet en 70% gediplomeerden werkloos

 1. Monalisa zegt:

  Ze zitten allemaal in de bijstand en werken ho maar. daar werkt u voor. Blijf op de regering stemmen zij doen totaal niks voor hun eigen mensen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Weer een commissie, Jezus, het duurt wel lang.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Goh, en hier zijn ze zo bijdehand en spreken ze vloeiend Berbers.

  Like

 4. Henl zegt:

  En hark maar naar binnen op kosten van de werkende bevolking. de verzorgings staat bestaat niet meer binnenkort dat snappen hun zelfs………

  Geliked door 1 persoon

 5. jantjeuitnl zegt:

  Dan ga je toch gewoon naar Europa?
  gratis geld, advocaten en medische zorg.
  gesteund door het destructieve Marrakesh ‘pact’.
  Wat kan er verkeerd gaan?

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  Tja een maand lang ligt alles stil en mag er overdag niet gegeten worden. In de avond jezelf helemaal ongans vreten en ziedaar een geweldig mens met een geweldig arbeidsethos. Daarbij de godganse dag bezig zijn met geloof en 5 keer bidden en in de nacht om 4 uur opstaan voor de eerste bidronde. Verder het gemis aan opvoeding van die mannen. Daarbij de apartheid van mannen en vrouwen.Daarbij de vrouw als een ding beschouwen en ziedaar de ultieme islamitische samenleving. O ja en de enorme jaloersheid van dat volk als 1 van hun met zn kop boven het maaiveld probeert te komen. Geweldige instelling om er een waardeloze samenleving van te maken. En die waardeloze samenleving is dan weer de schuld van alle joden/christenen en ongelovigen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hendrik M. zegt:

  Ja, ik geloof, heb altijd geloofd dat de mens en alles er omheen door God geschapen is.
  Ook geloof ik dat mens, dier en plant zich aan wisselende omstandigheden kunnen aanpassen; de zich het best aanpassenden hebben een grotere overlevingskans.
  Dus eigenlijk geloof ik dan ook (gedeeltelijk) in die Darwin theorie.
  En ja, bij die Darwin hoort ook dat rijtje van kromloper naar rechtoploper, welke laatste de huidige mens (ons) moet voorstellen.
  Laat ik er nu steeds meer van overtuigd raken dat er verschillende stadia van ontwikkeling naast elkaar leven, waar bij ik de mensachtigen uit Afrika, ja ook Noord Afrika, zie als de ietwat kromlopende figuren, 3e of 4e in dat rijtje van Darwin, waar wij vechten om 1e en 2e plaats met de Aziaten…

  Like

 8. Piet Snot zegt:

  Waar zijn ze dan in afgestudeerd om toch kansloos te blijven.
  Islamitische studies en koran kennis?
  Zo als hier het kalkoen onderwijs?

  Like

  • Lucky zegt:

   Ik heb me ooit laten vertellen dat het systeem in marokko gigantisch corrupt is, zonder bijv veel geld en de juiste connecties bereik je niks. Als je bijv medicijnen hebt gestudeerd kan je geen praktijk beginnen als je niet hoort bij de groep die daar over beslist, je zou het de maffia kunnen noemen.

   Like

 9. henk verhoef zegt:

  ik vind die marocs feitelijk niet helemaal niet ZOOO dom
  Ze laten wel die slimme Hollanderrs voor zich werken en die stellen hun vrouwen ook nog gratis ter beschiking en verder over al voorrang– huis en komen die mocro maffia ook overal mee weg– zelfs met de buit
  \Je hoeft alleen maar een paar gefrustreerde Groenlinks vrouwelijke rattenknuffelaarster te kietelen en zie daar ben je ook nog LEIDER en messias van die troep– pardon groep en juichen ze je toe en maakt jean kaas ook nog een van die ratteknuffelaarster burgermeesteres worden
  Wie is er nu dom– ik heb wel het antwoord
  we bouwen nog wat extra klassen aan die opleiding tot terroriosten school
  en arie — die is vooral bezig met– hoe verlies ik de volgende verkiezingh MIJN zeteltje niet

  De recessie – die er reeds is maar die nog even geduid moet worden– hoe gaat het dan–want centjes op- geen huis en geen opleiding oh en de pensioenen die men DACHT te hebben ook verkwanselt– mou ja gele hesjes– ik zie ze wel hier maar hoor er niet over van uit nedeland

  woon heerlijk in gebied in frankrijk en kom dagen geen soepjurk/kraaienpak tegen zelfs niet in clinique/supermarkt/dorpsschool

  Geliked door 1 persoon

 10. Thomasson zegt:

  Het rapport van de Hoge Planning Commissie voor onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek gunt ons een blik in de duistere toekomst van Nederland. Wat in het rapport staat, zal in Nederland plaats vinden zodra het land wordt overgenomen door het islamitische Jihad-leger die onze politici bezig zijn te importeren uit moslimlanden en Afrika. Onder het mom van vluchtelingenopvang zijn de moderne Quislings van de overheid, COA en Vluchtelingenwerk Nederland bezig het land geleidelijk te islamiseren. Nadat hun goal zal worden bereikt, zouden 60% van de Nieuwe Nederlandse kinderen analfabeet zijn. Gezien hun gemengde afkomst zouden deze kinderen ook een veel lager IQ hebben dan een gemiddeld Nederlands kind anno nu. Maar dat is precies wat de pedofiele multi miljaardairs en andere kapitaalmonsters van BILDERBERG/NWO van hen verwachten. Een beetje Koranschool en slavenwerk verrichten. Als de kinderen leuk eruit zien, mogen ze ook in Neukressorts voor de goden van de NWO-Olympus werken. De vazalen van de EU zouden iedere wens van hen in vervulling brengen en zorgen voor vers import uit heel Europa.

  Like

 11. Jan zegt:

  Gediploeerde oplichters

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s