Cornelius Haga Lyceum krijgt extra schoolgebouwen

Screenshot_448

Ingang Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam.

AMSTERDAM – Het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum krijgt toch meer schoollokalen. In de zomervakantie worden tijdelijke lokalen geplaatst bij het huidige schoolgebouw, laat de gemeente Amsterdam weten. „Met deze uitbreiding is er aan het begin van het schooljaar 2019-2020 voldoende ruimte voor circa 340 leerlingen.” Nu zitten er ongeveer 180 leerlingen op de school.

De gemeente Amsterdam had een beslissing over de aanvullende huisvesting opgeschort omdat er volgens de AIVD mensen op de school rondlopen die de helft van het leerplan aan de salafistische geloofsleer willen wijden. De school verzet zich tegen die conclusies.

De gemeente zegt er donderdag van uit te gaan dat het bestuur van de school „binnen afzienbare tijd zal worden vervangen”, nu onderwijsminister Arie Slob donderdag heeft laten weten het bestuur te willen dwingen op te stappen. Als het huidige bestuur die opdracht negeert en blijft zitten, dan krijgt de school geen geld meer. „Als het huidige bestuur daadwerkelijk weg is, zal daarmee worden overlegd over een permanent schoolgebouw”, aldus de gemeente.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Cornelius Haga Lyceum krijgt extra schoolgebouwen

 1. Monalisa zegt:

  Je kunt beter gaan emigreren

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Wel dan kan de gemeente Amsterdam ervan uit gaan dat het oude bestuur het nieuwe bestuur op allerlei manieren desnoods via de ouders aan zich zullen binden. Op een wat minder leuke manier zullen we maar zeggen. Want pikken gaan ze het niet. Weg met die hele school. Net als een hele gemeente dwingen tot iets wat ze beslist niet willen. Een islamitische school. Dwang werkt uiteindelijk nooit.
  In Noord-Macedonie weten ze beter raad met dit soort dingen.

  Geliked door 1 persoon

 3. BigLJohn zegt:

  Het schoolbestuur dat moet opstappen. En gij gelooft dat zeker. Tegen dat het zover is gaat de minister plotseling overstag en blijft alles bij het oude. De tekst uit de motie Halsema zal ook hier opgeld gaan doen ! Die islatietenschool gaat dus heus niet verdwijnen !

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Ze bedoelen Koranscholen

  Like

 5. Republikein zegt:

  https://wnl.tv/2019/07/13/ouders-haga-lyceum-leven-in-een-hele-andere-werkelijkheid/

  Dat het aantal inschrijvingen bij het islamitische Cornelius Haga in Amsterdam gewoon weer stijgen, verbaast journalist Wierd Duk absoluut niet. “Die ouders leven in een andere werkelijkheid.”

  Dat zei Duk in het programma WNL Opiniemakers op NPO Radio 1. De inspectie bracht een zeer kritisch rapport uit over de school, maar zonder effect op de populariteit.

  “We hebben in Nederland te maken met parallelle samenlevingen”, aldus Duk. “Mensen die hun kind naar een islamitische school sturen willen dat hun kind juist opgroeit in zo’n parallelle samenleving.”

  Duk: “Die school faciliteert dat. En als die school dan door de gevestigde macht wordt uitgedacht, dan zien zij dat als een provocatie. Zij hebben heel weinig met de wereld die kritiek heeft op die school.”

  Volgens Duk is onze overheid voor de ouders van de school ‘nauwelijks legitiem’. “De macht is bij hen sowieso religieus, en vervolgens zit die ergens in Turkije of Marokko.

  Door: Tim Berbers

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s