Partijprocedure: SPD mag Thilo Sarrazin uitsluiten

Screenshot_435

(Vertaling: E.J. Bron)

Na twee eerdere pogingen om Thilo Sarrazin uit de SPD uit te sluiten (2010 en 2011) besliste de arbitragecommissie van de SPD in Charlottenburg-Wilmersdorf (Berlijn) gisteren om DR. Thilo Sarrazin na een 45-jarig lidmaatschap van de SPD uit te sluiten. Deze keer diende als aanleiding het nieuwste boek van Rarazzin “Vijandige overname – hoe de islam de vooruitgang hindert en de samenleving bedreigt”.

philosophia perennis

Deze beslissing is niet rechtsgeldig. Dr. Sarazzin zal beroep aantekenen bij de volgende hogere instantie, het scheidsgerecht van de SPD-afdeling Berlijn, Tot de rechtsgeldigheid van de beslissing blijft Dr. Sarrazin lid van de SPD.

Thilo Sarrazin: “Kan men vanwege een boek uit een partij gegooid worden? Ja, in Duitsland in het jaar 2019 is dit mogelijk bij de SPD. Ik zou dit gezien de 156-jarige traditie van de SPD, wier leden vaak blootgesteld stonden aan vervolging, nooit voor mogelijk hebben gehouden.

En verder: “De SPD heeft vandaag een verkeerde beslissing in eerste instantie genomen. Het is jammer dat ze niet de kracht vond een andere beslissing in het belang van de vrijheid van meningsuiting en de interne partijdemocratie te nemen.”

Zijn advocaat, Dr. Köhler, vult aan: “We zullen in beroep gaan via het scheidsgerecht van de deelstaat Berlijn en het landelijke scheidsgerecht van de SPD, bovendien, indien nodig, zullen we alle normale civiele instanties van de arrondissementsrechtbank Berlijn, via het gerechtshof in Berlijn en het hoogste federaal gerechtshof en daarna het federaal constitutioneel gerechtshof inschakelen en opbellen. Dit zijn nog eens 6 instanties en heel veel jaren ruzie. Zolang blijft Dr. Sarrazin een wakker en waakzaam lid van de SPD.”

Bron:
https://philosophia-perennis.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, belangenverstrengeling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, dictatuur, Duitsland, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Partijprocedure: SPD mag Thilo Sarrazin uitsluiten

 1. Een man met hersens moet je koesteren

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  laatste lid met hersens wegsturen — lijkt mij niet zo slim vooral ook omdat onderzoek uitwees– 50 pct van de duitser vertrouwen islam niet( 50 pct van de duitsers– wat en wie bedoelt men daar mee- ook de duitsturk of poolmof)
  nou ja weer een pvda achtige linkse groep weg
  Alleen niet zo leuk dat het vervangen wordt door de groenen( onder turkse leiding)
  is toch aardig iets van door hond of kat gebeten te worden
  Als hollander denk ik wel eens
  Goh niet zo slecht als alle moffen weg zijn en mijn fiets niet meer gejat word maar helaas de vervangmof– de islam maroc/turk ja of ik daar blij mee ben want die jatten niet alleen mijn fiets maar hele huis leeg

  De spd is weg en komt nooit meer terug– de laatste leiders waren VROUWEN en die volgens bellesconi duitse kampcommandant Schulzs

  er is bij de linkse en spd wel vooruit gang geboekt=
  Vroeger werden in l;inkse kringen gewoon mens in rug of dodenkamp gebruikt
  nu wordt je uit de partij gedonderd– behoudt van uitkering????

  Like

 3. Peter zegt:

  Thilo Sarrazin is een scherp waarnemer van de Duitse samenleving en verdient RESPECT !
  Een geleerde en gentleman die niet opgeeft.
  Hulde voor deze man !

  Geliked door 1 persoon

 4. Lise zegt:

  Waarom deze moedige man zelf niet opstapt en zich aansluit bij de AfD is mij een raadsel.

  Like

  • Wim zegt:

   Ik begrijp dat wel. Als hij zich zou aansluiten bij de AfD, wordt zijn invloed veel minder, want dan kunnen zijn tegenstanders hem gemakkelijk negeren, als lid van een “extreem rechtse organisatie”, neonazist, etc. etc. Natuurlijk past de huidige SPD absoluut niet bij Sarrazin, die hoort nog bij de SPD van Helmut Schmidt, die het waarschijnlijk in groten dele eens geweest zou zijn met Sarazzin. Deze laat nu in feite goed het verschil zien tussen iemand als Schmidt en flutfiguren als Stegner, Nahles, Klingbeil, Schulz, Maas…

   Je hoeft alleen maar al die koppen te zien om te weten wat voor ordinair gespuis daar nu de dienst uitmaakt. Geen wonder dat ze iemand als Sarazzin graag kwijt zouden zijn. Ironisch alleen, dat áls ze dat zou lukken, ze nog veel verder in de penarie komen, want het verschil in kwaliteit is maar al te duidelijk, en ze zullen dan ongetwijfeld nog veel meer stemmen verliezen.

   Overigens zal die uitzettingsprocedure nog jáááren duren, want Sarrazin laat zich er niet zomaar uitzetten, de rol als luis in de pels is hem op het lijf geschreven, op deze manier is zijn invloed het grootst.

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Het is voor de aanhangers van het ultra verlichte politiek correcte denken natuurlijk heel vervelend wanneer iemand uit de eigen gelederen haarscherp op de fouten wijst op de gevolgen van de politiek correcte ”heilsleer” Zo’n man past natuurlijk niet meer in de wonderbaarlijke nieuwe wereld waaraan links zo ijverig knutselt.Wat heb je aan de waarheid, wanneer de theorie zo mooi klinkt?
  Sarrazin kan echt beter overstappen naar de AfD.

  Like

 6. Marc zegt:

  Wat vind ik het jammer dat zijn boeken maar niet in het Nederlands vertaald worden!

  Geliked door 1 persoon

 7. droevige mof zegt:

  En wanneer wordt Kurt Schumacher postuum uit de SPD gezet? Hij was de eerste partijleider na 1945 en kwam ziek terug uit het concentratiekamp, waar hij halfdood was geslagen. Hij zei in een toespraak voor de eerste Bundestag: “Communisten zijn rood gelakte fascisten”.
  Dat is genoeg, dat is haat. Weg met hem.

  Like

 8. Rensk. zegt:

  Ik denk niet dat hij er bij blijft omdat hij het zo´n fijne partij vind. In het dagelijkse leven tussen zulke mensen te zitten is niet bepaald een prettig gegeven. Mensen, die allemaal met het gezicht dezelfde kant uitkijken en geen andere meningen dulden. Ik denk dat hij ze een lesje wil leren. Hij kan beter overstappen naar de AFD. Aan de andere kant vind ik het ook wel weer sterk met zijn positie deze partij het knap lastig te maken. Hopelijk gaat het niet ten koste van zijn levensvreugde. Linkse mensen zijn beter georganiseerd. Dat is gewoon zo. Juist omdat ze eenheidsworst zijn en geen andere worst dulden. Dat is jammer genoeg de realitieit.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  Socialisme is het echte fascisme, vermomd onder een flinterdun laagje politieke correctheid.

  Geliked door 1 persoon

 10. koosv8 zegt:

  Wat kan deze man, die het realistisch toch aardig goed voor ogen en geest heeft , het toch in hemelsnaam schelen dat zijn lidmaatschap op de helling wordt gezet bij de SPD. Hij had uit eigen beweging allang al de overstap naar de AFD MOETEN MAKEN. DAN HAD LINKS EEN MOOIE VEEG UIT DE PAN GEHAD. DIE RECHTERS WIN JE HELEMAAL NIETS MEE!!!!

  Like

 11. koplampkapot zegt:

  Dr. Sarrazin heeft in Maart een lezing gehouden in Münster. Publiek werd aangeraden via de achteringang naar binnen te gaan in plaats de vooringang van de zaal om de Antifa demonstranten niet te provoceren (sic!). Bij de lezing was de zaal muisstil. Daarna een discussie met Professor Mouhanad Khorchide, van het instituut voor islamologie van de Uni Münster. Hoewel discussie…, iemand in het publiek merkte later op dat de standpunten van professor Khorchide naadloos aansluiten bij de mening van de Afd. Het geeft wel weer eens aan hoe hoog de bestuurlijke elites in hun ivoren torens zijn geklommen.

  Geliked door 1 persoon

 12. Aegolius cs zegt:

  Wetenschappelijk cijfer en feitenmateriaal benoemen zou discriminatie zijn?!

  Like

 13. Cleo zegt:

  Blijkbaar mag de waarheid tegenwoordig niet meer worden gezegd, gesproken, beschreven.
  De Westerse beschaving regresseert…

  Like

 14. paulzwueste zegt:

  Sarazin is ze de baas!

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   @ 𝙥𝙖𝙪𝙡𝙯𝙬𝙪𝙚𝙨𝙩𝙚 𝙯𝙚𝙜𝙩:12 𝙟𝙪𝙡𝙞 2019 𝙤𝙢 15:32

   “…𝙎𝙖𝙧𝙖𝙯𝙞𝙣 𝙞𝙨 𝙯𝙚 𝙙𝙚 𝙗𝙖𝙖𝙨!..”

   Foutje zwueste (potverdikke lijk ik wel die J.C.Th.Köhler 🙂
   het is 𝐒𝐚𝐫𝐚𝐳𝐢𝐧 𝐢𝐬 𝐛𝐚𝐚𝐬 en opgelet hé want dat is zonder uitroepteken.
   PS is ook een oud Vlaams gezegde, kan je creatief met omgaan 🙂

   Geliked door 1 persoon

 15. paulzwueste zegt:

  Geweldige kerel, hij holt ze van binnen helemaal uit!

  Geliked door 1 persoon

 16. Peter zegt:

  Den Haag internationale stad van vrede en recht !!!!
  Den Haag gaat boerkaverbod handhaven: ‘De Nederlandse wet geldt overal’
  Lang leve mijn geliefde geboortestad.
  Nou effe een harinkie happen met een glaasje korenwijn.

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Nog even en de SPD gaat over tot boekverbranding. Dat nooit zullen velen denken!? Wees daar niet van overtuigd. De SPD is gelijk als de P.v.d.A. ideologisch geheel dol gedraaid. Waar ze vroeger de strijd tegen het kapitalisme als hoofd agendapunt had is dit nu verruild met de strijd tegen het vermeende racisme en gender quatsch. Beide ideologieën zowel het anti kapitalisme alsook het anti racisme zijn op de keper beschouwd gebouwd op drijfzand. De ideologisch dol gedraaiden zien zaken die in werkelijkheid niet zijn en voeren daar een strijd tegen. Daarnaast zien ze essentiële zaken die een grote impact hebben op de samenleving juist weer niet en zijn derhalve niet in staat een goede probleemanalyse te maken waardoor ze tegen de figuurlijke windmolens aan het vechten zijn. De echte milieu vervuilende windmolens met hun slagschaduw bodemvervuiling (betonblokken zo groot als een huis) vogel en insecten vermalende activiteit zien ze daarentegen als vooruitgang. Zie hoe een ooit fatsoenlijke partij geheel overgenomen is door verwende voor de bühne wereldverbeteraars en geheel naar de gallemiezen geholpen is. Willy Brand en Helmuth Schmidt zullen zich omdraaien in hun graf.

  Like

 18. Jan j zegt:

  De SPD laat hiermee zien dat ze geen afwijkende meningen duld

  Like

 19. Trucker zegt:

  In Merkelland moet iedereen met de pink op de naad in de pas lopen, de koers wordt geduid door een communiste die het plan heeft opgevat om het Avondland om zeep te helpen.
  Tot op heden loopt het volgens haar richtlijnen en in eu HQ brussel kijken ze genietend toe hoe die (grootste naoorlogse) misdadigerster iedereen laat wegzuiveren die in haar weg loopt.
  Was het nog als dertig jaar terug zonder het www zouden er al doden gevallen zijn, nu is dat wat moeilijker geworden.
  Links met rechtse ratten (die zijn er ook en die zijn het ergst) en de islam vormen een homogene groep die één doel heeft de vernietiging van het Vrije Westen.
  De islam(ieten) hun agenda is nog verregaander maar die laten de nuttige idioten voor hun de strijd voeren tot ze obsolete geworden zijn.

  Geliked door 1 persoon

 20. Wachteres zegt:

  https://blog.ard-hauptstadtstudio.de/video-566201/

  Oliver Köhr, ARD Berlin, zum Ausschluss Sarrazins aus der SPD. VIDEO.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het is een mooi interview. Ze moeten toegeven dat Sarazin hen aan een riem met neusring door de televisiestudio leidt. En hij krijgt zelfs geld voor zijn boeken….

   Like

 21. kampersrene zegt:

  Hij had beter een andere tittel voor zijn boek “Het einde van trillende Merkel en Duitsland”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s