Zuid-Afrika zet leger in tegen bendes die het land terroriseren

Screenshot_436

Alleen al dit jaar 900 moorden in West-Kaap

Het Zuid-Afrikaanse leger wordt ingezet tegen bendes die vooral Kaapstad terroriseren. Minister van Politie Bheki Cele heeft aangekondigd dat de stap wordt gezet naar aanleiding van de vele gruwelijke moorden in de provincie West-Kaap, vooral in de metropool Kaapstad.

Post online

Er zijn dit jaar al negenhonderd moorden gepleegd in West-Kaap die in verband worden gebracht met criminele bendes. Afgelopen weekend nog werden in de zuidelijke wijk Philippi in Kaapstad elf mensen doodgeschoten. Zuid-Afrikaanse media meldden dat in West-Kaap tussen tussen vrijdag 5 en maandag 8 juli 55 mensen zijn vermoord.

In de golf van geweld is eerder al geroepen om militairen, onder anderen door de premier van West-Kaap, Alan Winde. Hij heeft beklemtoond dat politie en leger wettelijk veel meer mogen en kunnen doen. Cele en andere bewindslieden aarzelden echter, omdat militairen in de straten het aanzien van de regerende partij ANC zouden schaden.

Premier Winde verwelkomde de aankondiging dat het leger komt helpen als “heel goed nieuws”. “De mensen in de regio hebben hier al heel lang om gevraagd, want het aantal moorden is volkomen uit de hand gelopen.” Aangenomen wordt dat het leger wordt ingezet bij het afsluiten en doorzoeken van wijken waar drugsbendes de dienst uitmaken.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Censuur, Criminaliteit, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

24 reacties op Zuid-Afrika zet leger in tegen bendes die het land terroriseren

 1. E.J. Bron zegt:

  Goed zo, laat ze die bendes van die blanke Boeren maar eens goed aanpakken . . . 😦

  Liked by 2 people

 2. paulzwueste zegt:

  Negers onder elkaar…!

  Like

 3. fleckie zegt:

  Overeenstemming, In Zuid- Afrika ‘ eigenen’. DONKER- GETINTEN. bezittingen. van blanken zich. brutaalweg toe,……. maaaar……..hetzelfde ‘proces’. begint zich. hier. in. onze. ‘blanke landen. toch ook. af. te. spelen, te beginnen , : al bij de zogenaamde ‘ NO. GO. ZONES’ waar. GETINTEN. het. Voor het zeggen. hebben,…( taboe is voor de oorspronkelijke blanke bewoners, OOK. met risico. ‘gekoppensneld’ .te. worden!!!…………..<~<~<~<~<~<~<~

  Liked by 1 persoon

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik ben bang Bert dat de Blanken niet echt zullen profiteren dat het leger ingeroepen wordt, maar eerder dat het leger gebruikt zal gaan worden om de blanken aldaar nog meer te onderdrukken.
  Want zoals bekend is alles wat fout loopt daar te danken aan de blanken.
  Sinds het ANC aan de macht is word namelijk alles wat scheef zit op de blanken afgeschoven, terwijl weldenkende Zuid Afrikanen< ook de zwarten steeds meer gaan roepen om de blanke boeren met rust te laten omdat die als enigen in staat zijn om genoeg voedsel te produceren voor het land

  Like

 5. henk verhoef zegt:

  links/pvda heeft jaren lang groninger gasgeld naar de opstande;lingen ( mandela en zo van ANC – werden dan na vrijheid gelijk miljardair in us dollars) gestuurd
  Nu blijkt dat bv de ZWARTE vrouwen het meest slachtoffer worden van die vrijheid== zij worden
  MASSAAL verkracht en vermoord dan wel besmet met AIDS en moeten nu sloven voor de zwarte “heren” en die zwarte vrouwen betalen de hoogste prijs voor die “vrijheid” met dank aan de Linkse uit europa
  Zou daar dan over een tiental jaren weer een sorry voor moeten komen en natuurlijk ook compensatie van die blanke boze man( om de advocates te betalen) en natuurlijk een monumentje zonder tegenwerking( tegenwerking alleen biij joden momument)

  De rijke slimme blanke boer– die zit allang in australie/nzealand/usa
  Jan met de korte achternaam is ook de sjaak

  Like

 6. Trucker zegt:

  Te laat, het kwaad ettert al veel te lang en is in alle hoofden van de negers doorgedrongen.
  F De Klerk heeft één fout gemaakt, een knieval voor de negers en de heilige Mandela vrijgelaten, toen is de nachtmerrie begonnen voor de blanken en het zal niet meer ophouden.
  Eens praten met mensen die gevochten hebben in staten waar negers “oorlog” voerden, primitief, dom en gevaarlijk want ze dachten (denken nu nog) dat ze door tovenarij onkwetsbaar zijn.
  Kan het niet genoeg herhalen Rhodesië en Zuid Afrika prachtige landen tot de neger dacht dat hij het beter kon als de blanken, de lijst is lang van oud koloniën die nu onder zwart bewind levensgevaarlijk zijn.

  Liked by 2 people

  • Giny zegt:

   Klopt Trucker. Toen de apartheid er nog was en Mandela nog gevangen zat op het Robbeneiland, heb ik daar drie jaar gewoond.
   Er zaten en geen tralies voor onze ramen, je kon er normaal leven. Nu is het er om te janken en dat heb ik ook gedaan.

   Liked by 2 people

 7. Thomasson zegt:

  De Zuid Afrikaanse Minister van Politie Bheki heeft besloten de Zuid Afrikaanse leger tegen de bendes in te zetten, niet om de blanke boeren en de blanke bewoners van Kaapstad te verdedigen. De negers schijten in hun broek van de mogelijkheid dat de blanken in opstand zouden komen en hun eigen republiek oprichten. Iets wat eigenlijk allang moest gebeuren. De blanken gaat hun republiek negersvrijf maken om herhalingen te voorkomen. De bendes zouden verder hun eigen mensen mogen afslachten. De blanke Zuid Afrikaanse republiek zou binnen 10 – 15 jaar bij de toplanden van de wereld horen en de gekleurde republiek Zuid Afrika zal verder glijden tot het niveau van een land zoals Kongo.

  Liked by 2 people

 8. jack black zegt:

  Pack ze maar liever hier aan ! Duitsland 2019 ! Verzekeringsspecialist aan het werk !

  Like

 9. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://tpo.nl/2019/07/12/grote-groep-migranten-bestormt-en-bezet-pantheon-in-parijs-groep-eist-verblijfsvergunning/

  ‘Grote groep migranten’ bestormt en bezet Panthéon in Parijs, groep eist verblijfsvergunning
  200 tot 300 migranten, vooral uit West Afrika, noemen zichzelf ‘Zwarte Hesjes’

  De groep van 200 tot 300 migranten, vooral uit West-Afrika, noemt zich de “zwarte hesjes”, verwijzend naar de gele hesjes die de afgelopen maanden op plaatsen in heel Frankrijk hebben gedemonstreerd tegen het beleid van de regering van Emmanuel Macron. Enkele tientallen politiemensen houden de demonstranten aan een kant van het gebouw.

  Like

 10. Peter zegt:

  Negers gaan negers bestrijden.

  Liked by 1 persoon

 11. Bob koster zegt:

  @bezigebij1956. Heb ik al eerder gezegd: een hek om Afrika, Kalasjnikovs uitdelen en laat de negernatuur zijn gang gaan. Binnen het jaar is de bevolking gehalveerd zodat oerwoud en savanne weer ongerepte natuur worden en Afrika een nieuwe kans krijgt. Een win-win oplossing.

  Liked by 4 people

 12. M.A.L. Sion zegt:

  Gezegend is een land waar de PRESIDENT zingend en dansend oproept: KILL THE FARMERS !!!
  Verstandige Zuid Afrikaanse boeren zijn al naar Australië en Nieuw Zeeland vertrokken. Alle reden om Australië en Nieuw Zeeland te feliciteren met deze AANWINST.
  malsion@orange.fr

  Liked by 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s