Elektrische auto´s: Berlijn kan kinder- en dwangarbeid bij de productie van accu´s niet uitsluiten

Screenshot_2.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Accu´s voor elektrische auto´s uit Duitse productie kunnen grondstoffen bevatten die door kinderen of dwangarbeiders werden gewonnen. De Duitse regering kan niet uitsluiten dat er ook in accu´s voor elektrische auto´s uit Duitse productie grondstoffen zitten die gewonnen werden door kinderen of dwangarbeiders.

epoch times

Dat blijkt uit het antwoord op een interpellatie van de fractie van de FDP in het Duitse parlement, waarover de “Welt am Sonntag” bericht. Ongeveer 10 tot 20% van de kobaltproductie van de Democratische Republiek Kongo zou niet industrieel, maar “handmatig” gewonnen worden.

Daarbij zou vooral het risico op kinderarbeid en dwangarbeid bestaan.

“De productie gaat voor het grootste deel naar China, en het is daarom niet uit te sluiten dat in de kobalt bevattende producten die door China geëxporteerd worden ook handmatig gewonnen kobalt uit de Democratische Republiek Kongo voorkomt”, aldus de Duitse regering.

Ook Duitse producenten halen hun accucellen deels uit China. Weliswaar wijst de regering op initiatieven van enkele producenten om de herkomst van de grondstoffen te controleren, maar er zouden “nog steeds afzetmarkten voor illegaal materiaal” bestaan. De woordvoerder verkeerszaken van de FDP, Oliver Lusic, bekritiseerde gezien de situatie dat de Duitse regering vastbesloten is om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren. “Het jezelf economisch vastpinnen op door accu´s aangedreven auto´s is niet alleen een risico voor een Duitse sleutelindustrie, het gaat ook gepaard met problematische arbeidsomstandigheden en milieuverwoesting.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Duitsland, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Links fascisme, Mensenrechten, Milieu, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Elektrische auto´s: Berlijn kan kinder- en dwangarbeid bij de productie van accu´s niet uitsluiten

 1. Ruud zegt:

  Ook de lithiumwinning schijnt op mensonterende wijze en natuurverwoestend plaats te vinden. Daar horen we dus liever niets over want lithium is nodig voor onze “schone” stekkerauto’s en nog veel meer kleinere toepassingen zoals zelfs onze golfkarren! Nogal hypocriet zou ik zeggen en de vraag dringt zich op waar de milieuwinst hem dan nog in zit.

  Geliked door 2 people

  • andre zegt:

   Voor 1 liter lithium is 2 miljoen 100 duizend liter water nodig. Om een groene stekkerbak op te laden moeten kolen centrales brullen met directe ondersteuning van aardgas turbine centrales. Doe mij maar een dieseltje gewoon 1 ordinair litertje doe je ruim 20 km mee. Tesla kan niet eens in de schaduw hiervan staan.

   Geliked door 2 people

 2. Monalisa zegt:

  Een diesel is net zo schoon als een elektra wagen.
  Dus dat kinderarbeid kan dus stoppen

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Aan de NOS Nieuwsuur.
  Advocaat van Nederlandse IS-vrouwen overweegt kort geding tegen overheid
  Waarom vergast u het Nederlandse publiek met een rapportage over lopende klagende haathutten waar ons land niet op zit te wachten ?

  Like

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Het ergste is dat die hele shit over kinderarbeid en verdere vervuiling van het milieu al jarenlang bekend is maar de groene maffia verdiend hieraan een godsvermogen dus, het liefst zouden de klimaatschoften ons de mond willen snoeren.

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  In het groene sprookjesland moeten de e-auto’s natuurlijk op “schone” elektriciteit rijden, bijvoorbeeld van windmolens. Maar deze kutdingen ontsieren niet alleen de natuur en
  versnipperen vogels en insecten, ze hebben ook een belangrijk aardmetaal, neodymium, nodig. Neodymium is zeldzaam en wordt bijna uitsluitend in China en Afrika gewonnen. De mijnbouw is uiterst schadelijk voor het milieu, de werkomstandigheden zijn rampzalig. Maar het maakt niet uit, groen is goed.
  https://groene-rekenkamer.nl/1795/windenergie-nederland-de-dodelijke-keerzijde-van-windenergie/

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  Het is weer een leuk nieuw gadgetspeeltje voor de elite. Heeft niks meer met milieu te maken. Diesel schijnt nog vriendelijker te zijn voor het milieu. Zag trouwens ook nog op de buis dat er schande werd gesproken dat migranten die naar Amerika onder mensonterende omstandigheden zitten, waaronder slapen op de betonnen grond. In 2010 zag ik in een dorp in het Noorden van Ghana dat de twee vrouwen van een Ghanees gewoon op de betonnen grond sliepen zonder kussen zonder niks. Heb ik ze nog nooooooooooooit over gehoord op de buis. Hebben die drollen ook nooit gezien. Overal geweest en niks gezien. Net als Ploumen en consorten. Onderdeel van het leger der truttebollen

  Like

 7. fleckie zegt:

  ‘ STELLA. ERA’ is. ‘LAADPAAL. OP. WIELEN’, NIEUWE. ZONNEAUTO. SOLAR. TEAM TU/ eUI
  .’ VELDHOVENS WEEKBLAD DO. 11.7.2019…………. Van de redactie.
  ‘ SOLAR. TEAM. EINDHOVEN heeft de nieuwe zonneauto Stella Era gepresenteerd. Een auto
  met een dak vol zonnepanelen zodat zij genoeg energie heeft om in theorie een afstand van 1800 kilometer af te leggen: haar overvloedaan zonne-energie kan ze direct met andereelectrische voertuigen delen.
  EINDHOVEN- Daarmee is het volgens de TU/e-studenten de eerste laadpaal. op wielen ter wereld. Met deze auto verdedigt het Eindhovense team in oktober haar wereldtitel tijdens de Bridgestone World SOLAR Challenge in Australië.
  We presenteren niet alleen een nieuwe zonneauto, maar een nieuw tijdperk waarin auto’s. geen. energieconsumentenn zijn, maar. energiebronnen. Daarom noemen. we. haar: ‘Stella. Era’, aldus Carien Mulder, team manager van SOLAR Team. Eindhoven. “ Als we in 2030 emissieloos willen autorijden, zoals in het klimaatakkoord. staat, moeten er dagelijks zo’n 200 laadpalen bij geplaatst worden. om. alle. elektrische auto’s in 2030 van energie te kunnen voorzien”., zegt Mulder. “ Dat is al onrealistisch, en daarbij komt op dit moment nog eens 85% van de elektriciteit uit niet- duurzame bronnen. Onze maatschappij staat, kortom voor een enorme uitdaging”.
  De oplossing volgens de studenten is het gebruik van auto.’s als. rijdende. laadpalen.
  Stella. Era. heeft. een. actieradius van 1200 kilometer met vier inzittenden volgens de standaard Europese. berekening. voor. de actieradius. van. elektrische auto’s. De afstand die de studenten tijdens de Bridgestone World. SOLAR. Challenge. met. de auto hopen af te leggen overbrugt wel. 1800 kilometer. De gemiddelde afstand die automobilisten. dagelijkskilometer per dag,waardoor een groot deel van de energie over blijft. Daarnaast houdt de auto rekening met de weersvoorspelling en de nog te rijden kilometers en bepaalt zo hoeveel energie ze overnheeft om te delen. De door het team ontwikkelde Stella. App. zorgt er vervolgens voor dat je als eigenaar, de zonne-energie kunt verkopen aan anderen.
  Een andere, opvallende feature is dat Stella. Era. zichzelf. door. autonome. functies. naar een zonnige parkeerplek verplaatst en zich zo de hele dag kan opladen. “ Stella. Era. is een auto die altijd, ook zonder bestuurder, het maximale uit de zon haalt” vertelt Mick van. der. Spoel, projectmanager van het studententeam. “ Voor het lage energieverbruik. zijn. zowel. de. aërodynamica, het gewicht. en. de. elektrische efficiëntie belangrijk. Dat laatste is dit jaar sterk. verbeterd door de complete. aandrijflijn. zelf te ontwikkelen. Wat er nu op de markt is voldoet gewoon niet aan de eisen voor een zonneauto”. Daarom. heeft. het. team. de. complete. aandrijflijn, van Battery. Management System tot de elektrische motoren, in slechts 10 maanden. eigenhandig. ontworpen. en. gebouwd. …Hierdoor komt. Stella. era. ,met een batterijpakket dat een vergelijkbare grootte heeft als dat van. een. huidige. gemiddelde. elektrische. gezinsauto, zelfs zonder zon, meer dan 4 keer zo. ver…………..”
  COMPLETE. AANDRIJFLIJN. IS. ZELF. ONTWORPEN. EN. GEBOUWD….
  ……………………<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

  .

  Like

 8. Ronald zegt:

  En als de Hema of H&M en andere bedrijven kleding laten maken waarvan later blijkt dat dit door kinderen is gebeurd , breekt de pleuris uit…

  Geliked door 1 persoon

 9. M. zegt:

  Het linkse beleid van destructie moet koste wat het kost bij iedereen door de strot geduwd worden.
  Dat het ‘groene’ beleid helemaal niets goeds te brengen heeft voor het groen doet niet ter zake want men kan niet meer toegeven dat men al decennia onzin zit te verkondigen waar noch klimaat noch milieu beter van gaat worden.
  Zelfs de kinderen worden met die onzin bestookt op school om een nieuwe generatie linkse masochisten te kweken die streven naar hun eigen smart armoede en hun eigen elektronische smart gevangenis.
  De kinderen gaan ze op school niet vertellen dat al hun doemscenario’s helemaal niet uitgekomen zijn en dat het goed gaat met de ijsbeertjes in tegenstelling wat ze de kinderen wijs gemaakt hebben om ze bang te maken.
  Ook gaan ze de kinderen niet vertellen dat ze ongelijk hebben gehad over het zogenaamde smelten van de ijskappen die juist blijken aan te groeien.
  Dat de zwembroek tijdens de tropenroosters die we voorheen hadden meer uit de kast vandaan kwam dan vandaag de dag tijdens de zogenaamde opwarming zullen ze de kinderen ook niet vertellen.

  De kinderen op school zullen ze gewoon blijven voorliegen want daar zitten ze immers voor op school om geconditioneerd te worden met linkse waanzin en alles wat afwijkt van de normale norm.
  Blijkbaar heeft men als onderwijzer of leraar geen moeite met het voorliegen van de kinderen en interesseert het de meerderheid van de ouders geen moer wat voor waanzin hun kinderen door de strot geduwd word op school.

  Geliked door 1 persoon

 10. guusvelraeds zegt:

  Wat maakt dat uit of de Lithium Carbonaat accu’s vervuilend zijn en dat de kobalt met kinderarbeid gewonnen wordt. Het is toch allemaal voor het goede doel namelijk om het klimaat te redden. Wij intussen denken dat ze in de middeleeuwen achterlijk waren met hun heksen, geesten en duivelswanen. De wanen die ons vandaag de dag overspoelen betreffende klimaat, milieu, duurzaamheid, multi-culti gender, religie en racisme humbug zijn in de geschiedenis onovertroffen. Net als toen ook nu weer colonnes van profiteurs en goedgelovigen. Helaas zullen de mensen die de ratio respecteren het gelag betalen gelijk als vroeger en zal de klok ondanks de computer, de zelfsturende auto en de reizen in de ruimte eeuwen terug gedraaid worden. Eigenlijk niets nieuws onder de zon.

  Geliked door 2 people

 11. Duidelijk. De elite bende houdt alleen rekening met zichzelf en “hun investeringen”. Winst=Slavernij.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s