Moskeeën ongewenst: Slowakije besluit tot drempel voor erkenning van religiegemeenschappen

Screenshot_457

(Vertaling: E.J. Bron)

In Slowakije leven naar verhouding maar weinig moslims. Desondanks heeft het parlement nu een wetsontwerp aangenomen dat de erkenning van de islam als religiegemeenschap moeilijker moet maken.

Duits - Zuerst

Het wetsontwerp is weliswaar niet nadrukkelijk tegen de islam geformuleerd, maar maakt principieel de erkenning door de staat moeilijker van welke religie dan ook die minder dan 50.000 aanhangers heeft in Slowakije. Tot nu toe was de drempel 20.000 aanhangers. In het vervolg moet een gemeenschap nu 50.000 aanhangers hebben om in Slowakije subsidie van de staat te krijgen en eigen scholen te mogen exploiteren.

Het parlement nam het wetsontwerp aan, dat door de Slowaakse Nationale Partij (SNS) werd ingediend, met een twee derde meerderheid. Zowel regerings- als oppositiepartijen waren het met elkaar eens.

Door de verandering wordt het voor moslims moeilijker om zich te laten registreren als officieel erkende religiegemeenschap. Volgens de nieuwste cijfers wonen er maar ongeveer 2000 moslims in Slowakije en bestaat er geen erkende moskee. De “Islamitische Stichting in Slowakije” schat het aantal moslims op ongeveer 5000.

De SNS verklaarde tegenover vertegenwoordigers van de media dat de nieuwe wet vooral zou moeten verhinderen dat groeperingen zoals de “Kerk van het vliegende spaghettimonster” in Slowakije als religiegemeenschap erkend worden. Deze parodistische beweging ontstond in 2005.

De leider van de SNS, Andrej Danko, zei echter ook: “We moeten er alles aan doen, opdat er in de toekomst geen moskee gebouwd wordt.” Danko had al stappen geëist om het dragen van boerka´s in het openbaar te verbieden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", gezond realisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Nationalisme, Patriottisme, Slowakije. Bookmark de permalink .

18 reacties op Moskeeën ongewenst: Slowakije besluit tot drempel voor erkenning van religiegemeenschappen

 1. henk verhoef zegt:

  onderdrukken werkt niet en heeft ook nooit gewerkt
  Iets heel erg duur maken– dat werkt wel-
  dus oke als jij moslim wil zijn en zo -maar dan wel eigenbroek ophouden en binnen de wetten van land
  ergo man en vrouw gelijk( nou ja!!) en geen onderdrukking vrouw in huis en geen besnijdenis van jongen meisje- gelijke erf rechten en verdeling goederen en zo bij scheiding
  Je moet dan wel oppassen dat je HET dan ook niet gelijk de gristelijke en roomse moeilijk /duur maakt– want zoveel verschil zit er niet tussern het ene enge en andere enge geloof

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Als er geld moet komen omdat het te duur wordt, dan verzamelt de rest van de umma deze wel in of ze sturen een zak geld uit Qatar.
   Dat doen ze voor moordenaars ook om ze te steunen in hun onderhoud.

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Kijk, dat hadden de haagse lafbekken ook moeten doen. Nu is het meer dan te laat en worden de autotochtone Nederlanders onder de voet gelopen en gediscrimineerd door de moslimhordes. Naar aanleiding van hetgeen hier op dit blog werd geschreven heb ik het boek “de ontscheping” van jean raspail gekocht in nederlandse vertaling. Daarin wordt letterlijk ons toekomstbeeld geschetst. We eindigen allemaal als een hoop rottende lijken op elke straathoek, waarin legers ratten zich aan ons tegoed zullen doen. Het leger komt munitie tekort om alle invaders te doden en vlucht zelf alle kanten op. De regering is allang vertrokken naar veiliger oorden met medeneming van de rijksschatkist (wat daar van over is). De voedselvoorziening werkt niet meer, supermarkten zijn geplunderd en staan zonder ramen, te verroesten in weer en wind. ernstige ziekten zoals cholera en tyfus zijn grootschalig uitgebroken en de nog levenden liggen te sterven op straat terwijl ze al worden aangevreten door de ratten. Op hun geschreeuw van pijn en doodsnood, reageert niemand meer. Geen water, geen voedsel, geen licht, warmte of elektriciteit. De maatschappij is overleden, alleen de restanten geven nog een teken van leven maar dat duurt niet meer zolang. Zo blijft nederland achter, als een land zonder mensen met spooksteden want de overlevenden zijn gevlucht en trekken nu rond als nomaden, op zoek naar voedsel want in het kaalgevreten nederland is niets meer te eten. Als u mijn verhaal niet gelooft, koop dat boek zelf bij Bol.com voor 23 euro. Een aangrijpend boek zonder opsmuk. Ik hoor hier graag uw mening.

  Like

  • henk verhoef zegt:

   de eikenrups doet het reeds en zelfs daar delft men het onderspit

   men heeft het over dan GAAT Europa en zo naar de donder
   en vergeet dat EUROPA REEDS naar de donder is
   S;la de krant opne en lees over niet functioneren politie/onderwijs /overheid/nos /woningvoorraad etc
   en neem dan ook mee hoe jan modaal uitgekleed IS( wordt is reeds gepasseerd)

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Allemaal lapmiddelen. Durf naar de kern van de zaak te gaan. IS DE ISLAM EEN RELIGIE?
  Als het antwoord daarop nee is dan kan al het rottend vlees weggesneden worden. Liever vandaag dan morgen.

  Geliked door 1 persoon

  • Hendrik zegt:

   Islam is een ideologie verhuld in een religieuze gedaante. In werkelijkheid is het een bloedige terroristische ideologie waarbij Hitler een kleutertje lijkt. Dus islam verbieden.

   Like

 4. kampersrene zegt:

  Zijn er dan geen correcte politiekers in Slowakije…. is een geen partij zoals groen links… is daar geen verdraagzaamheid of begrip voor een andere cultuur hebben ze daar geen prachtpolitieker zoals Rutte….NEEN ! ….het land zal overleven !

  Geliked door 1 persoon

 5. Rensk. zegt:

  Hoe je het ook wendt of keert, de Islam is een sekte. Je kunt er niet uit, want dat leidt tot volledige uitsluiting en/of de dood. Ze hebben zoveel regels wat uitsluiting betreft dat je niet anders kunt concluderen dan dat het een enge sekte is. Net zo eng als de West-Europese leiders, die deze sekte aanhangen.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Je moet mijn buurvrouw eens schichtig om zich heen zien kijken als ze voordeur open doet.
   Als er dan niemand te zien is, zie je haar hele gezicht veranderen, en doet ze gewoon de deur open voor mij, zonder hoofddoek.
   De sociale controle is extreem te noemen onderling.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Normaal zet ze geen stap buiten de deur zonder traditionele Marokkaanse gewaden.
    Zomers en ’s winters, ongeacht het weer of de temperatuur.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Pietje, ouwe snoepert, de suikerkontjes weer op.🤣

    Like

 6. Pietersen zegt:

  Het is een soort van knieval voor de EU, een halve maatregel. Jammer. De islam verbieden is gewoon het beste en daar zijn meer dan genoeg legitieme redenen voor.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Chapeau Slowakije !!

  Like

 8. AEO zegt:

  In mei maakte ik een reis door Roemenië en Moldavië. Ik vond het daar zeer aangenaam. Ik zag er prachtige kerken die ook nog als kerk gebruikt worden. Geen moskee of hoofddoekjes gezien

  Like

 9. Peter zegt:

  Hoe minder moslims, hoe minder ellende.
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Een kankergezwel dient in een beginnend stadium te worden verwijderd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s