Touwtrekken om smokkelschepen: Malta dreigt het leger in te zetten

Screenshot_460

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook het Duitse “reddingsschip” de “Alan Kurdi” zorgt voor onrust in de Middellandse Zee. Het door de Beierse smokkelorganisatie “Sea Eye” geëxploiteerde schip, dat geen toestemming heeft gekregen om in de Italiaanse haven van Lampedusa aan te meren, neemt nu als alternatief doel koers op Malta. Maar ook daar zit men niet op het met 65 illegalen volledig bezette schip te wachten. De regering in Valletta dreigt nu het leger in te zetten. De regering gaf opdracht aan het leger om “gepaste acties” te ondernemen.

Duits - Zuerst

Zaterdag was er nog een tweede Duitse schip op zoek naar een haven: de “Alex” met 41 uit zee geredde mensen aan boord. Die kregen echter toestemming om in Lampedusa aan land te gaan. Het schip was daarvoor, in strijd met het verbod van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, de haven van het eiland in de Middellands Zee binnengelopen. Eerst verklaarde Salvini niet toe te staan dat iemand van de “Alex” aan land gelaten zou worden. De beslissing om de mensen toch aan land te laten, zou nu door de fiscale politie zijn genomen voor onderzoeksdoeleinden. Zij is ondergeschikt aan het ministerie van Economische Zaken en niet aan Salvini´s ministerie van Binnenlandse Zaken.

In het weekend zijn de spanningen vanwege de “Alan Kurdi” tussen Duitsland en Italië toegenomen. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer (CSU), heeft zijn Italiaanse collega Salvini ertoe opgeroepen een einde te maken aan de voortdurende crisis van de reddingsschepen in de Middellandse Zee. “We kunnen het niet verantwoorden dat schepen met geredde mensen aan boord wekenlang in de Middellandse Zee drijven, omdat ze geen haven vinden”, schreef Seehofer in een brief aan Salvini. Die had daarvoor aan Seehofer geschreven dat Duitsland de verantwoordelijkheid voor de hulporganisatie “Sea Eye” op zich zou moeten nemen. Seehofer maakte inmiddels – naar verwachting – bekend dat Duitsland een deel van de geredde personen zou opnemen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Algemeen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Malta, Nationalisme, NGO´s, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

15 reacties op Touwtrekken om smokkelschepen: Malta dreigt het leger in te zetten

 1. Joannes den Hollander zegt:

  @ De regering gaf opdracht aan het leger om “gepaste acties” te ondernemen.@

  Dit is het enige juiste antwoord tegen de invasie van de barbaren.

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   als de “gepaste actie” het lek schieten van het schip is ben ik het er wel mee eens
   maar zal het wel knuffelen worden van die verrijklers worden bij binnenkomst– door blonde meisjes van de groenen
   Oh dat lek schieten mag ook wel na dat schip zijn vuil heeft afgegeven en op weg is na nieuwe lading

   gepaste hulp zou ook kunnen zijn — met een drone in pootje badenhoogte water op stranden van libie die rubber bootjes lek schieten
   \Moet niet moeilijk zijn– Obama schoot ook regelmatig met drone zijn “vrienden” dood

   Geliked door 1 persoon

 2. Marc zegt:

  Achterlijke Duitsers!

  Geliked door 1 persoon

 3. Freda110 zegt:

  Nou hoop ik maar dat gepaste maatregelen niet alleen vingertje zwaaien inhoud, maar na een schot voor de boeg de volgende in het midden geplaatst wordt.
  Wedden dat de z.g. mensenredders zich daarna wel drie keer zullen bedenken voordat ze richting Malta varen?

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Niet alle jongeren laten zich van de moreele maffia naaien, en zeker niet de jonge blonde meisjes. Naomi Seibt, 18 jaar, is niet alleen het optische alternatief voor de heilige Greta. Met intelligentie en charme verwoest ze de tempels van de linkse kerk.
  Ze spreekt Duits, langzaam en duidelijk en is gemakkelijk te begrijpen. (Het is tijd dat Jensen haar interviewt.)
  Hier spreekt ze over de zogenaamde zeeredding.

  https://juergenfritz.com/2019/06/21/uns-fehlen-keine-frauen-in-der-politik-sondern-kompetente-menschen/

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het hele probleem smeekt om simplificatie.
  A) zijn het vluchtelingen of migranten.
  B) als ze beweren vluchteling te zijn stel vast waar ze voor op de vlucht zijn en welke route ze afgelegd hebben.
  C) als blijkt dat ze of geen vluchteling zijn of onderweg veilige gebieden zijn gepasseerd geld dat ze per direct terug moeten naar het punt van vertrek.
  D) het (zeer kleine) deel dat niet teruggestuurd kan worden moeten opgevangen worden in afgesloten kampen.
  E) de kampen dienen onder toezicht schoon gemaakt te worden door de bewoners. Bij weigering per direct repatriëring.
  F) een verblijfsvergunning is ondenkbaar, zodra het gebied waaruit ze zijn gevlucht weer veilig is volgt terugkeer.
  Het is compleet absurd als een schip op minder dan 100 kilometer uit de kust mensen oppikt dat ze vervolgens duizenden kilometers gaan varen naar een haven in Europa, dan ben je geen redder maar een smokkelaar.

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  De stad Parijs geeft Carola Rackete en Pia Kemp de “Médaille Grand Vermeil” en maakt Euro 100.000 over naar SOS Méditerranée.

  Om opnieuw hun solidariteit en medeleven te tonen wat betreft de mensenrechten heeft de stad Parijs deze médaille aan de 2 capitaine van de Seawatch uitgereikt.
  Tegelijkertijd heeft de parijse Gemeenteraad gestemd om een bedrag van 100.000Euros aan SOS Mediterranée over te maken zodat ze opnieuw uit kunnen varen om “migranten”te redden……..
  https://www.fdesouche.com/wp-content/uploads/2019/07/Screenshot_2019-07-12-Caroline-Rackete-et-Pia-Klemp-recevront-la-Médaille-Grand-Vermeil-de-la-Ville-de-Paris-pdf1.png36+

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat is een goeie Delamontagne.
   Het lijkt er dus op dat Parijs zijn probleem met 400.000 illegalen opgelost heeft.
   Anders zou je toch zeggen dat zo’n gemeentebestuur een en ander niet goed begrepen heeft.
   Of zie Ik dat verkeerd???

   Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   Matteo Salvini noemde Carola Rackete met een mannelijk persoonlijk voornaamwoord. Dit versterkte het vermoeden dat zij een man is. En de speculaties gaan door: hij/zij zou de vermiste Duitse entertainer Daniel Kübelböck zijn. De overeenkomst is inderdaad indrukwekkend, zelfs de vorm van de oorschelpen.
   Maar niets is bewezen, tot nu toe alleen maar incorrecte speculatie. Een werkhypothese als het ware, nogal gek, maar niet helemaal gek in de tijd van LGBTQRSTUVW……

   Geliked door 1 persoon

 7. de boot afmeren in Marokko lost alles op

  Geliked door 3 people

 8. Ruud zegt:

  Een schot voor de boeg doet vaak wonderen…………………..

  Geliked door 2 people

 9. Geronimo zegt:

  Het maritieme recht voorziet dat schepen zonder uitzondering verplicht zijn om op zee mensen in nood te helpen, zowel in vredestijd als in oorlogstijd. Het gaat in feite om dezelfde plicht die elke mens heeft om, waar ook, een medemens in nood hulp te bieden. Elk schip dat zodoende kennis krijgt dat er in haar buurt een schip in nood verkeerd, is gehouden om hulp te gaan bieden. Geen enkele, al dan niet commerciële reden kan door een zeekapitein worden in geroepen om dat niet te doen. Zelfs in oorlogstijd is deze wet van toepassing.

  Wat al die NGO-schepen in de Middellandse Zee doen is evenwel iets totaal anders. Het zijn noch vissersvaartuigen, noch koopvaardijschepen, maar gewoon overzetboten, die bewust voor de kusten van Libië gaan ronddobberen, met als enig doel het aan boord nemen van klanten van notoire mensensmokkelaars. Hier is dus helemaal geen sprake van schepen die op hun normale vaarroute onverwacht kennis krijgen van een vaartuig in nood, waarbij zij schipbreukelingen moeten gaan redden. Neen, deze boten gaan er wel degelijk bewust naar op zoek. Zodoende zijn ze noch min noch meer handlangers van de mensensmokkelaars en hun criminele organisaties. Wie handlanger is van een crimineel is bijgevolg zelf een crimineel. Bovendien weten ze maar al te goed dat zij door hun hun acties zorgen voor een aanzuigeffect voor allerhande gelukszoekers. Zo houden zij uiteraard hun criminele bezigheid intact. Bij uitbreiding zijn alle mensen en organisaties van welke aard ook die achter deze NGO-veerboten en hun acties staan, ja, er zelfs de opdracht toe geven, dan ook ook handlangers van deze mensensmokkelaars en hun criminele organisaties.

  Het heeft ook veel weg van wat men “racketeering” heet, nl. een georganiseerde criminele daad, die er in bestaat een substantiële handelsbezigheid uit te oefenen als middel om illegaal geld te verdienen, hetzij op voortdurende basis, hetzij herhaaldelijk voor kortere periodes. In dit geval is er dus duidelijk sprake van een herhaald/voortdurend misdrijf. Hier worden ook duidelijk op bedrieglijke wijze diensten aangeboden om een probleem op te lossen dat er zonder hun toedoen (mensensmokkelaars, NGO’s en hun diverse opdrachtgevers en politieke steunpilaren) eenvoudigweg niet zou zijn geweest. Ook de aangeboden diensten (smokkelschepen en NGO-veerboten) zouden dan geen reden van bestaan hebben.
  (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racket_(crime))

  Al die NGO-veerboten die zogezegd uit menslievendheid mensen gaan redden op zee, participeren dus in de georganiseerde misdaad door een oplossing te bieden voor de criminele mensensmokkelaars, zonder dewelke het probleem in kwestie niet eens zou bestaan, en die op deze manier op criminele basis geld kunnen blijven verdienen aan hun voortdurend misdrijf.
  NGO-veerboten als racketeers. Hen komt de oorlog goed uit, net zoals voor de vakbonden de werkloosheid. Alleen worden wij door deze criminelen in Europa opgezadeld met een levensgroot migratieprobleem dat er zonder hen en hun diverse handlangers niet zou zijn geweest.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Racket_(crime)

  Wij, Europeanen, zijn de gevangenen van enkelen onder ons, die een probleem gecreëerd hebben dat er niet hoefde te zijn. Er zijn daarvoor geen redenen, noch oorlog, noch armoede, noch klimaat, noch wat anders. Migratie is enkel en alleen het gevolg van overbevolking. Alleen de strijd tegen de overbevolking van onze planeet kan de mensheid helpen. Al de rest is zinsbegoocheling en pure oplichting onder het mom van menslievendheid.

  Geliked door 2 people

 10. Oeps zegt:

  Dames en heren.

  Het staat buiten kijf, dat drenkelingen op zee gered moeten worden. Dus al die idioten die met niet zeewaardige bootjes voor de Noord-Afrikaanse kust aan het ronddobberen en/of aan het verzuipen zijn, keurig oppikken en in de dichtstbijzijnde Noord-Afrikaanse haven aan land zetten. Die bootjes aan gort schieten en afzinken, zodat die nogmaals gebruikt kunnen worden. En tegen die zielepoten de boodschap meegeven, dat ze geluk gehad hebben te zijn gered en dat ze maar beter terug naar huis gaan. Desnoods de marine er naar toe sturen, om het klusje te klaren. O,ja de NGO’s nog even als een criminele organisatie brandmerken en verbieden

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s