De opvolger van Honecker: Stem niet op de AfD – de laatste chef van de DDR en de SED, Egon Krenz, laat zich uit in Berlijn

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

Hij leidde de jeugdorganisatie van de SED-dictatuur en werkte zichzelf later op tot plaatsvervanger van Erich Honecker. Aan het eind van de DDR stond hij nog enkele maanden aan de top van de socialistische onrechtstaat.

epoch times

In het kader van zijn boekpresentatie in Berlijn zei de voormalige voorzitter van de staatsraad en chef van de SED, Egon Krenz, de opvolger van de socialistische leider en dictator Erich Honecker:

“Ik ben van mening dat er ondanks alle beledigingen niet één reden bestaat om op de AfD te stemmen.”

Egon Krenz volgde op 17 oktober 1989 Erich Honecker op en was tot 6 december 1989 de hoogste baas van de partij en van de staat.

 

De carrière van Egon Krenz in het SED-systeem ging stijl omhoog: in 1961 secretaris van de Centrale Raad van de FDJ voor universiteiten en hogescholen, studie aan de partijuniversiteit in Moskou, secretaris van de Centrale Raad van de FDJ voor agitatie en propaganda (vanaf 1967), vanaf 1971 bovendien chef van de kinderorganisatie “Thälmann-pioniers” (4e tot 7e schooljaar), vanaf 1973 lid van het Centraal Comité van de SED, vanaf 1981 lid van de staatsraad van de DDR, vanaf 1983 lid van het Politbureau en secretaris van het Centraal Comité van de SED voor veiligheid en jeugd, vanaf 1984 plaatsvervanger van de voorzitter van de staatsraad en DDR-leider Erich Honecker.

Ook gezien het bloedige neerslaan van de studentenprotesten in een bloedbad in 1989 op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking toonde Krenz zijn harde koers: er zou “… iets gedaan zijn om de orde te herstellen”.

De eertijds machtige baas van de DDR-jeugdorganisatie FDJ (1974-1983) werd in 1997 wegens doodslag in het proces rondom het schietbevel bij de Berlijnse Muur tot 6½ jaar gevangenisstraf veroordeeld. Krenz ontkende tot het laatste moment het bestaan van het schietbevel voor de Stasi-eenheden onder de grenstroepen.

Zoals de “Zeit” in 2007 onder de titel “Moorddadige SED-staat” schreef, werd het desbetreffende dienstvoorschrift in de Stasi-documenten van 1973 gevonden:

“Aarzelt u niet het vuurwapen te gebruiken, ook dan niet wanneer de grens/doorbraken met vrouwen en kinderen plaatsvinden.”

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Communisme, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Historie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op De opvolger van Honecker: Stem niet op de AfD – de laatste chef van de DDR en de SED, Egon Krenz, laat zich uit in Berlijn

 1. Hopelijk levert de AfD dit weer stemmen op! Ik hoorde onlangs dat veel politici bedreigt worden in Duitsland, vooral veel Achterlijk Linksen. Door extreem-rechts, wordt er dan bij gezegd. Tuurlijk wordt de AfD dan ook genoemd! De economie in DE kaggelt achteruit. De 100.000en nieuwe “arbeidskrachten” bleken niet inzetbaar. Ziet Vrouwtje Bibber donkere wolken aan de horizon??

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ze kan het niet helpen .
   Ik hoorde dat haar dildo naar binnen gevallen is .
   Vandaar dat gebibber , een soort chronisch orgasme .
   En met die batterijen er in , die maar nooit leeg willen , die Duracell krengen , komt er geen eind aan !

   Geliked door 1 persoon

 2. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die Egon Krenz was geboren en getogen in de voormalige DDR en heeft daar een super carrière gemaakt. Na de val van de Berlijnse muur en het ijzeren gordijn verdween de “gargamel” een tijdlang in het gevang. Natuurlijk heeft hij het recht, om zijn mening over de AFD te verkondigen. Maar wat hij te vertellen heeft, interesseert me eigenlijk niet. We weten maar al te goed waar de DDR destijds voor stond en hoe “gelukkig” de mensen daar waren. De waarden en normen van de voormalige DDR zijn niet de mijne. Gargamel zal wel, net als engeltje bibberheks, zodanig door het DDR-syteem gehersenspoeld zijn, dat hij anders kan dan die oude onzin uitkramen. Hij doet zijn best maar. We hebben geen behoefte aan een nieuwe soort DDR, Die kunnen we missen als kiespijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Advies :
  Volg de raad van Krenz niet op.

  Like

 4. koosv8 zegt:

  Ik had vroeger een tante in de DDR, toen ze 65jaar was mocht ze naar west duitsland haar moeder bezoeken. Als ik die verhalen hoorde over het systeem wat ze daar hadden. Dan komen we hier al aardig in de buurt van DICTATUUR. ALS UW MENING ANDERS IS ALS WAT DE MACHTHEBBERS CORRECT VINDEN, LET OP, UW VERRADER KAN IEDEREEN ZIJN.
  NET ALS TOEN IN DE DDR.

  Geliked door 2 people

 5. droevige mof zegt:

  Heeft Merkel op enig moment of plaats kritiek geuit op individuele machthebber van de DDR? Over Honnecker, Krenz, Modrow, Mielke?
  Ik wacht er nog steeds op.

  Like

 6. Jules van Rooyen zegt:

  Ik mis de link met Merkel, beste redactie, de link tussen Merkel en Krenz / Honnecker. Zij was toch ook die talentvolle, in Moskou gepromoveerde, in communisten uniform paraderende, omhoog gevallen kader communist van de Agitprop, met toegang tot Krenz ?

  Like

 7. Rensk. zegt:

  Dikke communistische plofkop. Krijgen ze vaak als ze in de partijtop zitten. Vreten en zuipen en daarnaast burgers kapot maken.

  Like

 8. Alex Delarge zegt:

  Egon Krenz? Gezellie de Sirtaki dansen. Maar wie is toch die vrouw ( naast de man die naast Krenz staat) die meedoet? https://www.youtube.com/watch?v=hKRWJ3eog04

  Like

  • droevige mof zegt:

   Er is een goede kans dat dit niet Angela Merkel is. Waarom, wordt beantwoord met een opmerking onder de YouTube clip. (Je kunt niet tegelijkertijd IM zijn en met Krenz op het podium dansen.)

   Like

 9. kampersrene zegt:

  Zijn papa was vermoedelijk een hooggeplaatste nazi in de politiek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s