Duitsland: Identitaire Beweging heeft kritiek op kwalificatie “rechts-extremistisch”

Screenshot_4

(Door: Julian Schernthaner – Vertaling: E.J. Bron)

De chef van de Bundesverfassungsschutz (Duitse binnenlandse veiligheidsdienst), Thomas Haldenwang, kwalificeerde afgelopen dinsdag de Identitaire Beweging in Duitsland van verdenkinggeval tot observatieobject. De beslissing van Haldenwang om de Identitiare Beweging Duitsland als “bewezen rechts-extremistische poging tegen de liberaal-democratische fundamentele orde” te beschouwen, stuit bij de betrokkenen op onbegrip, vooral de motiveringen stuiten de patriottische protestbeweging zwaar tegen de borst.  

Die Tagesstimme

Standpunten “niet verenigbaar met de grondwet”

Het drie jaar durende onderzoek van de veiligheidsinstantie kwam daarvoor tot de conclusie dat de standpunten van de Identitairen “niet verenigbaar zouden zijn met de grondwet”. Ook de vorige status had volgens de veiligheidsdienst met hun “anti-asiel agitatie in verband met de migratiebeweging” te maken. De Identitaire Beweging Duitsland zou “mensen van niet-Europese afkomst uitsluiten van democratische deelname” en zou multiculturalisme zien als “cultuur-vernietigend”.

Haldenwang: Identitairen zijn “geestelijke brandstichters”

In dit verband bevestigde Haldenwang dan men de focus “niet alleen op geweld georiënteerde extremisten zou moeten leggen”. Veelmeer zou men ook “diegenen in de gaten moeten houden die verbaal met vuur spelen”. De Identitairen zouden “geestelijke brandstichters” zijn, die spreken van “vreemde overheersing”, hun eigen identiteit “verhogen” en “doelbewust vijandbeelden zouden aanwakkeren”.

Identitairen bespeuren “duidelijk politieke motivering”

De Identitairen reageerden prompt met een persmededeling, volgens welke men in de hogere kwalificatie een “duidelijke politieke motivering” in het kader van een “om zich heen grijpende anti-rechts hysterie” zou zien. Ook in het kader van een lopende procedure tegen de nu niet meer geldende kwalificatie “verdenkingsgeval” zou al zijn aangetoond dat “de binnenlandse veiligheidsdienst wordt bepaald door een toenemende ideologisering en partijdigheid”.

Het resultaat zou een “vage, van de richtlijnen van de rechtsstaat grotendeels losgekomen ruimte” zijn, waarin een burger al op grond van een immigratie-kritische houding en het opkomen voor het behoud van de eigen identiteit “kan worden blootgesteld aan repressies door de staat”. De autoriteit waarschuwt hierbij volgens de activisten niet voor een reëel gevaar, maar “construeert een extremistisch spook”.

Kwalificatie volgens de groep “alarmerend voor de rechtsstaat”

Door deze handelwijze zou de “instrumentalisering van de binnenlandse veiligheidsdienst voor politieke doeleinden duidelijk worden”. Het zou blijkbaar zaak zijn om “iedere politieke oppositie” uit te sluiten, te criminaliseren en te verscheuren. De Identitairen zouden hun verlangens altijd vreedzaam kenbaar gemaakt hebben en “bij hun acties het principe van geweldloosheid nooit geschonden hebben”.

Men zou toegeven deze verlangens subversief en provocatief uit te voeren. Maar “onder geen enkele omstandigheid” zou dit grondwet-vijandig of extremistische zijn. Zo´n kwalificatie zou “alarmerend voor de rechtsstaat” zijn en “een eclatante schending van het principe van het evenredigheidsbeginsel”. De Identitairen beoordelen het optreden als “sabotagepoging” tegen hun activisten. Men zou zich daardoor echter “niet laten intimideren”.

Politieke reacties: van jubelstemming tot verbazing

De beslissing van de binnenlandse veiligheidsdienst zorgde voor polariserende reacties onder politieke spelers op het sociale netwerk Twitter. Torben Braga, de perswoordvoerder van de AfD in de deelstaat Thüringen, vond het bijvoorbeeld curieus dat de verklaringen zich volgens een bericht in de “Welt” o.a. op een spandoek met het opschrift “Grondwet in plaats van sharia” zouden beroepen.

Ralf Stegner (SPD) daarentegen maakte van de gelegenheid gebruik om eens temeer de aflossing van de vorige chef van de veiligheidsdienst, Hans-Georg Maaßen, te prijzen. In dezelfde teneur bejubelde de fractievoorzitter van de sociaaldemocraten in de deelstaat Schleswig-Holstein al in januari de inmiddels door de rechtbank verboden benoeming van de AfD als “onderzoeksgeval”, waarover “Die Tagesstimme” berichtte.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Julian Schernthaner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Multiculti, Naïviteit, Nationalisme, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Patriottisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Duitsland: Identitaire Beweging heeft kritiek op kwalificatie “rechts-extremistisch”

 1. aquarius4422 zegt:

  Voor wie er nog aan mocht twijfelen dat Duitsland langzaam maar zeker in een dictatuur naar DDR voorbeeld verandert.

  Like

 2. Pingback: Veiligheidsdienst Duitsland noemt rechts extremistisch! | eunmask

 3. Steven zegt:

  Gisteren hadden ze ook weer een kwart uitzending op het nieuws over “rechts-extremistisch”.
  Ze hebben het er nooit over wat de binnen gehaalde allochtoontjes allemaal uitvreten…
  Want ‘rechts’ is veel gevaarlijker…

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Links gebruik de uitdrukking rechts-extremistisch om anders denkende in een kwaad daglicht te plaatsen, ook omdat extreem rechts het fascisme etiket opgeplakt krijgt.
  Geheel ten onrechte daar het fascisme ofwel het Nationaal Socialisme links is !!
  Waaruit ook blijkt dat het huidige links weinig verschild met toenmalige fascisme !

  Geliked door 1 persoon

 5. Jules Vismale zegt:

  Thans zijn er in Duitsland en daarbuiten ook rechts-radicale hipsters actief die zich verzetten tegen “vluchtelingen en asielzoekers” naar aanleiding van dit artikel:

  ​Rechts-radicale hipsters demonstreren in Berlijn tegen vluchtelingen

  In Berlijn lopen ongeveer 650 mensen mee met een demonstratie van de Identitaire Beweging. Er zijn (begrijpelijk!) zo’n 1500 linkse tegendemonstranten op de been en die hebben al helemaal geen sentimenteelheid meer voor Duitsland. De Identitairen worden ook wel nazi-hipsters of nazi’s 2.0 genoemd.

  Dat komt vooral omdat ze er heel anders uitzien dan ouderwetse neo-nazi’s. Geen kale koppen of kisten, maar baarden, skinny jeans en sneakers. Ze voeren vooral actie tegen vluchtelingen, asielzoekers en moslims die helemaal NIEt thuishoren in Duitsland omdat de grote meerderheid daarvan gewoon ondankbare uitvreters zijn!.

  Vorig jaar beklommen ze onder meer de Brandenburger Tor om een anti-immigratiespandoek op te hangen en verstoorden ze een(huichelachtige) toneelstuk over vluchtelingen. Beelden van deze acties verspreiden de Identitairen dan overal in gelikt gemonteerde filmpjes op internet.

  In Duitsland wordt het aantal leden geschat op honderden. In Oostenrijk en Frankrijk loopt het aantal aanhangers op tot in de duizenden. Niet heel veel, maar toch potentieel gevaarlijk, vinden de Duitse inlichtingendiensten en joden die soms ook nog de links extremisten en moslimextremisten in de gaten? Vergeet het maar!
  Die houden de beweging sinds een jaar in de gaten terwijl zij gewoon te stom zijn om te snappen waarop dit soort groeperingen overal zo snel in aantallen toenemen!

  “Ze hangen een theorie aan die onderscheid maakt op basis van afkomst, het ethnopluralisme. Op basis daarvan maken ze op extreme wijze stemming tegen vluchtelingen, asielzoekers en vooral tegen de moslims.
  Dat zou een gevaar kunnen zijn voor onze democratische samenleving”, vertelt een woordvoerder van federale dienst. Het gevaar zit hem volgens de inlichtingendienst (flikker toch op, man, daar links en de islam al helemaal NIETS meer geven om de democratie en daar alleen maar misbruik van maken!) ook in de invloed op social media.

  Ze weten hoe ze jongeren aan moeten spreken en dat is gevaarlijk.

  Woordvoerder federale dienst

  “Ze zoeken jongeren op daar waar ze zitten. En spreken hun taal. De juiste muziek, propaganda met een emotionele boodschap. Ze weten hoe ze jongeren aan moeten spreken en dat is gevaarlijk.”

  Dat de acties op sociale media succesvol zijn, bleek onlangs toen de nazi-hipsters (tijdens WO II had je ook Duitse jongerengroepen die zich op een weerzinwekkende manier verzetten tegen de overheersing van de Hitlerjugend) meer dan 60.000 euro ophaalden voor een actie op de Middellandse Zee.
  Ze willen daar met een boot de reddingsacties van NGO’s en Frontex gaan blokkeren en hoe meer hoe beter!

  AfD

  Banden met politieke partijen hebben de Identitairen officieel niet. De rechts-populistische partij Alternative für Deutschland wil eigenlijk niks met ze te maken hebben, verklaarde de partijtop eerder.
  Toch flirt de jongerenafdeling van AfD openlijk met de prominente figuren van de beweging omdat ze een aantal overeenkomsten met elkaar hebben.

  Volgens de inlichtingendienst zijn deze connecties op dit moment niet serieus genoeg om te onderzoeken. De dienst kijkt wel naar banden tussen de Identitaire beweging en ‘bekende rechts-extremisten’.
  Laat die inlichtingendienst anders gewoon een hele bende radicale moslims of liesextremisten op bezoek krijgen die hen gewoon als verraders en huichelaars zullen zien! Ze leiden al veel te lang aan het ‘Stockholmsyndroom’ omdat zij hun onderdrukkers gewoon als helden zijn gaan zien!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik zegt:

  Men probeert te focussen op rechts en op hetzelfde moment miljoenen moslims binnen te halen. Is slechts een afleiding om de eigen plannen door te zetten

  Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Allemaal leeglopers.

  Geliked door 4 people

 8. Ludo Tausch zegt:

  Ik ben niet bekend met Identair Verzet. Is deze groep antisemitistisch?

  Like

 9. M. zegt:

  Geen woord aan gelogen, het is toch om de westerse cultuur te slopen omdat we respect moeten hebben voor een cultuur die de onze wil afbreken omdat het nergens respect voor heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s