Nederlanderschap van jihadisten afpakken lukt maar mondjesmaat

Screenshot_27

DEN HAAG – Het lukt de overheid maar mondjesmaat om bij jihadistische uitreizigers het Nederlanderschap af te pakken. Er zijn nog circa negentig Nederlanders die mogelijk in aanmerking komen voor intrekking van de nationaliteit, omdat ze naar Syrië of Irak zijn vertrokken met kwade bedoelingen, maar het kabinet verwacht desondanks dat het intrekken maar in ’enkele nieuwe gevallen’ gaat lukken.

Dat moeten minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en staatssecretaris Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) in een Kamerbrief toegeven.

De Tweede Kamer had het kabinet gevraagd om nog eens goed te kijken naar de grote groep uitgereisde Nederlanders. Het parlement wilde dat hun zaken nog eens beoordeeld zouden worden om te zien of hun Nederlanderschap toch niet ingetrokken kan worden.

Lees verder>>>
De Telegraaf
h/t “Wachteres”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Irak, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Rutte, Salafisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nederlanderschap van jihadisten afpakken lukt maar mondjesmaat

 1. Monalisa zegt:

  Alle buitenlanders hun Nederlandse paspoort afpakken wie heeft ooit dit bedacht. Ze worden nooit een Nederlander, het gaat hun om de poen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jade zegt:

  Stelletje slapjanussen.
  Waar een wil is, is een weg.

  Geliked door 2 people

 3. Marie zegt:

  Met zweethandjes wordt er in de bestaande wetgeving gebladerd om een probleem op te lossen dat niet bestond toen de huidige wetten ingevoerd werden. Realisten hadden al lang nieuwe wetgeving kunnen ontwerpen die wel bescherming biedt in het huidige tijdsgewricht. Maar nee, liever kwezelen over inclusieve samenleving, liever jacht maken op Wilders, liever zoete broodjes bakken met openlijk dreigende import nep-Nederlanders , alles liever dan de realiteit onder ogen zien.

  Geliked door 3 people

  • Thomasson zegt:

   @Marie. Hoge bobo’s die nauwgezet de schema van de EU/BILDERBERG/NWO voor de Kalergi-Plan volgen, willen vanzelfsprekend niet de realiteit onder ogen zien. Onze realiteit is niet hen realiteit. Ze zorgen ervoor dat de realiteit voor hen en hun bankrekening er anders gaat eruit zien. WIE ZIJN WIJ?

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Toen destijds Suriname onafhankelijk werd moesten Surinamers kiezen tussen het Nederlandse of het Surinaamse paspoort, beiden tegelijkertijd kon niet, het was het één of het ander.
   In een later stadium is men letterlijk met het Nederlanderschap gaan strooien, zelfs mensen die geen woord Nederlands spraken kregen het. Een dubbel paspoort, hoe verzin je het !!

   Like

 4. Tineke zegt:

  Nee,lukt natuurlijk niet…..
  Het enige wat die lamstralen wel lukt,is de eigen bevolking een poot uitdraaien.
  Wat zit er toch een bijeengeraapt zooitje daar op dat binnenhof !

  Geliked door 4 people

 5. Steven zegt:

  Tuurlijk kunnen ze dat wel…maar ze WILLEN dat gewoon niet…
  Of ze zeggen dat ze het staatsburgerschap gaan intrekken maar voeren het gewoon niet uit…
  je weet wel… de omvolking moet gewoon door gaan…en daar kunnen deze terroristen GOED bij helpen als ze terug komen!!

  Geliked door 3 people

 6. Hendrik M. zegt:

  Het is ook nogal belangrijk of hij die hals met het mes in de linker of toch in de rechterhand doorsneed, hoe scherp het mes was, of hij zagende of wrikkende bewegingen maakte…
  We waren in oorlog met IS, zie de inzet van onze F16s, Hier dient dus oorlogsrecht te gelden!
  Ow ja, dan tevens de mensen berechten die hoogverraad pleegden door IS te steunen met 4-wheeldrives, communicatie apparatuur en kleding….

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   Hendrik M, u bedoelt standrecht. Ben ik voor. iedere iser afmaken, inclusief hun nageslacht. Je moet er alleen even je morele en godsdienstige bakens voor verzetten om het met mijn mening eens te zijn. De meeste Nederlanders zijn te slap en zodanig verwijfd dat ze nog geen levende kip de kop af kunnen bijten. Dus hopen de slapjanussen dat anderen dit probleem oplossen.

   Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Er is een wet die bepaalt, dat indien jij hebt gestreden voor een ander land, je paspoort en nationaliteit kwijt bent.
  Dus handhaven die wet en dan is het probleem opgelost zou je zeggen.
  Maar ja,…..
  Dit is Nederland hè.
  Daar tellen alleen de wetten en regels voor Jan lul uit de biertent.

  Je kan niet anders verwachten van die slappe zakken van justitie dat zij niet handhaven bij de jihadisten, “want daar moet je begrip voor hebben en zo. Zij zijn gefrustreerd en kunnen zomaar boos worden. Ontploffen of zo”.

  Maar owee als jij als braaf burgertje eens iets uitvreet, je hoeft maar een papiertje op straat te gooien of je hond los te laten lopen en je bent al de lul.

  Geliked door 2 people

 8. Ruud zegt:

  Waar een wil is is een weg. Omkering van de bewijslast is ook fiscaal geaccepteerd als er gegronde vermoedens zijn om aan te nemen dat de aangeklaagde liegt. Kan dus hier ook als het om nog veel belangrijkere levensdelicten betreffende dood en verderf gaat.Je moet het wel willen maar of onze rechters zo onafhankelijk zijn is maar de vraag. Omgekeerd wel van hun salaris natuurlijk en daar gaat hun eerst zorg naar uit.

  Geliked door 1 persoon

 9. fleckie zegt:

  Deze .IS- fanaten, hebben toch. VRIJWILLIG ‘. Nederland verlaten. En zijn in een ‘ vreemde. KRIJGSMACHT’ getreden,…….( wordt zoiets eigenlijk ‘ niet. ‘benoemd’ als. DESERTEUR.?!……………………….<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

  Geliked door 2 people

 10. Pietersen zegt:

  Ach gut, zielig. Ons parlement wil dat er van nog wat meer Jihadisten hun Nederlanderschap wordt afgepakt…Stelletje stumperds zien het echte probleem : de islamisering van Nederland, niet.

  Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat is het probleem.
  De politiek is het probleem men neemt een wet aan dat strijders voor een vreemde mogendheid het paspoort afgenomen word \.
  Lukt niet op korte termijn er gewoon een noodwet van maken.
  Welk probleem dan.
  Een politiek kutprobleem dat in stand gehouden wordt

  Like

 12. henk verhoef zegt:

  als ik de reacties lees dan denk ik– hebben we het nu over de 2e wereld oorlog en duistland en de nederlander
  echt geen verschil

  Like

 13. Heniusz zegt:

  Waarom zou je het ook makkelijk doen als je het ook moeilijk kan doen. Lees iets over “bewijslast”, maar dat zou sowieso geen issue moeten zijn. Heel simpel: Was je erbij, dan ben je erbij. Wat je precies hebt uitgevreten maakt niets uit, gewoon tot nooit meer ziens. De wil om op te treden ontbreekt, maar dat zullen ze natuurlijk nooit erkennen. Daarnaast: Zouden ze eens wel krachtig optreden, dan liggen de gekende deugpartijen natuurlijk dwars en om voor zo iets onbenulligs als een partijtje IS halsafsnijders een kabinetscrisis te riskeren… Laat die NuKuBu dat risico maar dragen.

  Like

 14. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/video-isis-kinderen-hijsen-de-isis-vlag-in-syrisch-vluchtelingenkamp-en-hun-moeders-nemen-er-kiekjes-van/

  Video! ISIS-kinderen hijsen de ISIS-vlag in Syrisch vluchtelingenkamp, en hun moeders nemen er
  kiekjes van

  Echte kandidaten voor spoedige immigratie naar Nederland, hè? Een nieuwe video gemaakt door een Syrië-correspondent laat weer eens zien waarom ook het terughalen van ISIS-kinderen en -vrouwen een groot gevaar voor ons land oplevert

  Like

 15. Thomasson zegt:

  Van wie is het Ministerie van Justitie zo bang? Waarom denkt Minister GRAPPENHUIS (de man is een grote grap) en zijn Staatssecretaris dat afnemen van het Nederlandschap van oorlogsmisdadigers met dubbele nationaliteiten zo moeilijk moet zijn? Deze gabbers en ook de autochtone bekeerlingen (met uitsluitend NL nationaliteit), zijn naar Syrië en Irak vertrokken om daar MENSEN TE VERMOORDEN IN DE NAAM VAN DE ISLAM. Men kan ze vergelijken met de 25.000 Nederlandse SS’ers uit de Tweede Wereldoorlog die bij de Waffen SS hadden gediend. Ook zij hadden een motief: MENSEN VERMOORDEN IN DE NAAM VAN HET NAZISME. https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26355/nederlandse-ss-ers-en-de-holocaust.html
  en https://www.youtube.com/watch?v=jwBy_hHtXd4 De weinigen die uit het oostfront waren teruggekeerd, werden berecht (vaak bij verstek). Groot deel van hen werd ter dood veroordeeld wegens oorlogsmisdaden en volkerenmoord. Daar had toen niemand bij de NL justitie probleem mee. Niemand bij de rechtbanken vroeg zich af hoeveel mensen had ieder van hen vermoord, of ze zijn naar Stalingrad vertrokken om daar de WC’s en andere sanitair schoon te maken. Waarom kan niet hetzelfde gelden voor de moderne ISLAM SS’ers? Waarom maakt het uit of men voor de Führer vocht, of voor zijn broertje Allah?

  Eigenlijk is de Nederlandschap-kwestie helemaal niet belangrijk. Deze oorlogsmisdadigers moeten ALLEMAAL berecht worden in de landen waar zij hun oorlogsmisdaden hadden begaan. Dus, in een Irakese rechtbank of bij een Syrische rechtbank in Damascus. Bashar Assad is nog steeds de rechtmatige leider van Syrië. Maar hopen dat ze allemaal zouden worden gefolterd en de doodstraf krijgen. Zo’n Arabische rechtbak is net als de waspoeder Witte Reus: “Kost een beetje en wast en berg:.

  Geliked door 1 persoon

 16. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nederlandse-nationaliteit-verliezen
  o.a: Intrekken Nederlandse nationaliteit door overheid

  Het is mogelijk dat de overheid uw Nederlandse nationaliteit actief intrekt. Bijvoorbeeld als u fraudeert bij het aanvragen en verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit. Of als u zich heeft aangesloten bij een organisatie die een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.

  Like

 17. Thomasson zegt:

  @Jowittteroosblog. Deze gevaarlijke ISIS pippo’s hebben in een vreemde krijgsmacht gediend en ze hebben zich ook aangesloten bij een levensgevaarlijke organisatie die een CONSTANTE BEDREIGING vormt voor de nationale veiligheid. Maar dat intereseert kennelijk niet de mensen die voor ons veiligheid moeten zorgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s