Waarom leven moslims in een parallelle samenleving?

Screenshot_28

(Door: Bert Dijkstra)

In een programma op WNL merkte Wierd Duk op dat moslims veelal in een parallelle samenleving leven. Dat is een samenleving op islamitische grondslag, die geen boodschap heeft aan de Nederlandse overheid. De SP geeft de schuld aan het mislukte integratiebeleid van de afgelopen jaren. Niets is minder waar. Het streven naar een parallelle samenleving komt voort uit de islam zelf.

Het centrale begrip in islam is de tawheed, de eenheid van god en schepping. Mens en god vormen een geheel, maar de mens gedraagt zich niet altijd volgens de regels van Allah. Vandaar de tussenkomst van de profeet. De voorschriften van islam die het leven van een moslim regelen, vereisen heel veel studie en vandaar dat islamisering een langdurig proces is. De belangrijkste punten voor de moslim zijn echter na te volgen wat verplicht (fard) is en na te laten wat haram is.

Een belangrijk – want verplicht – onderdeel hiervan is de reiniging (tahaarah). (uitgebreide toelichting). De reiniging heeft tot doel te tonen dat de moslim zijn best doet om de voorschriften van Allah te volgen. Er zijn heel veel zaken onrein op aarde en de moslim moet zich dus vaak reinigen. Een belangrijk aspect hierbij is dat het gebed een plicht is voor de moslims (5 keer per dag) en dat geen enkel gebed wordt geaccepteerd door Allah als er geen reiniging heeft plaatsgevonden. (soera 5:6 https://koran.nl/soera-5-al-ma-idah-de-tafel/).

De onreinheid kan voortkomen uit fysieke zaken, zoals straatvuil, vlekken, maar ook geestelijke situatie zoals twijfel, ongeloof. En omgang met ongelovigen.

Dit blijkt uit de volgende teksten:

Koran 9:95
Zij zullen tegenover jou bij Allah zweren, wanneer jullie tot hen zijn teruggekeerd, opdat jullie je van hen afwenden. Wend jullie dan van hen af. Voorwaar, zij zijn onrein en hun verblijfplaats is de Hel, als vergelding voor wat zij plachten te verrichten.

Koran 9:125
En wat degenen in wiens hart een ziekte is betreft: bij hen stapelt dit (nieuw) ongeloof op hun ongeloof en zij sterven terwijl zij ongelovigen zijn.
(ongeloof is de uiterste vorm van onreinheid)

Koran 9:28
O jullie die geloven: voorwaar, de veelgodenaanbidders zijn onrein. Laat hen daarom de Masdjid al Harâm (de gewijde moskee in Mekka) niet naderen na dit jaar van hen. En als jullie armoede vrezen; Allah zal jullie rijk maken door Zijn gunst, als Hij het wil. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alwijs.
(‘veelgodenaanbidders’ verwijst ook naar christenen, omdat die geloven in de Drie-eenheid).

Koran 8:37
Opdat Allah het slechte van het goede zal scheiden en Hij de slechten op elkaar zal plaatsen en Hij alles tezamen zal opstapelen en de Hel in zal voeren. Zij zijn degenen die de verliezers zijn.
(de slechten zijn de ongelovigen, de onreinen).

Er zijn natuurlijk altijd mensen die stellen dat dit soort verzen in context misschien iets anders zouden kunnen betekenen. Deze mogelijkheid werd al opgemerkt door de moslims in de eerste eeuwen van de islam. Al in de 10de eeuw werd hierom de tafsir ofwel koran-exegese opgesteld. In de tekst van koran 9:28 wordt de term mushrikeen gebruikt (bron: tafsir van Kathir). Strikt genomen zijn dit de mensen die shirk beoefenen, dat wil zeggen afgodendienerij. Daaronder valt in de islam bijvoorbeeld ook de aanbidding van Maria, heiligen en de Drie-eenheid. In vers 9:32 en 9:33 worden de ongelovigen en de mushrikeen in dezelfde betekenis genoemd en een tekstuitleg geeft aan dat de twee groepen nagenoeg overeenkomen. (bron: islam question and answer, met uitleg van Shaik ibn Baaz, een van de vooraanstaande moefti’s van KSA.)

Voor alle duidelijkheid citeer ik uit de tekst:

The Jews and Christians are both kaafirs and mushrikeen.

Het lijkt erg onlogisch te verwachten van moslims dat ze zouden willen samenleven met mensen die ze als onrein beschouwen. Bovendien gaat het verder dan een mening over onreinheid: de koran schrijft voor dat moslims moeten strijden met alle middelen tegen de ongelovigen. De moslims hoeven zich niet te bekommeren om de slachtoffers onder de ongelovigen, want deze gaan toch naar de hel. (Koran 9:32-33). Alle propaganda die wordt verspreid over ‘hoe moslims, christenen en joden een verdraagzame samenleving schiepen’ is dan ook niet meer dan dat: propaganda die bedoeld is om mensen te bedriegen.

Dan zijn er natuurlijk ook altijd nog mensen die stellen dat heilige teksten van alles kunnen beweren, maar dat dit nog niet betekent dat de gelovigen daarnaar leven. Zijn er niet veel moslims die elke dag in contact komen met mushrikeen?

Die zijn er ongetwijfeld, maar dat is geen tegenargument. Deze moslims kunnen zich reinigen door gebed nadat ze contact hebben gehad met ongelovigen. Bovendien kunnen ze zich verdedigen met het argument dat ze het doen in het belang van de islam. De koran verbiedt niet het contact met mushrikeen, maar wel om dat te doen zonder reiniging.

Naast de theologische uitweg werken moslims wel degelijk aan de inrichting van een parallelle samenleving om contacten met de mushrikeen te beperken. Dit is niet onopgemerkt gebleven. De AIVD houdt zich er al jaren mee bezig. De inlichtingendienst stelde in 2007 al vast dat het gewelddadige jihadisme werd afgekeurd in het Westen, omdat…

…men zelfstandig tot de conclusie [komt] dat het schade kan toebrengen aan de doelstellingen van de radicale dawa als men deze vorm van jihadisme ondersteunt. De radicale dawa is eerder gebaat bij een gestage, maar duurzame voortgang die geen negatieve en de groei belemmerende aandacht oproept van autoriteiten of samenleving. (AIVD, Radicale Dawa in verandering, 2007, p. 19-20).

Een voorbeeld van deze werkwijze bleek recent uit het feit dat de burgemeester van Amsterdam constateerde dat op het Cornelius Haga Lyceum…

… de leerlingen antidemocratisch onderwijs krijgen, met een, zoals ze dat omschreef, ‘afkeer van de democratische rechtsorde.’ (Het Parool, 10 maart 2019).

Deze voorbeelden onderstrepen dat het streven naar een parallelle samenleving door moslims niet een gevolg is van uitsluiting, maar vooral van de islam zelf uitgaat. De parallelle samenleving is onderdeel van een lange termijn strategie om de heerschappij van de islam te vestigen.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, koran, kwaadaardige opzet, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Waarom leven moslims in een parallelle samenleving?

 1. Lucky zegt:

  Omdat het mogelijk is?
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/wtf-marokkaanse-asielzoeker-bouwt-in-een-jaar-8-a4tjes-aan-strafblad-op-hoeft-slechts-5-maandjes-te-brommen/

  Wtf: Marokkaanse asielzoeker bouwt in één jaar 8 A4’tjes aan strafblad op, hoeft slechts 5 maandjes te brommen

  Je kan dus in een jaar tijd een strafblad van maar liefst acht kantjes opbouwen, maar de Nederlandse rechter haalt alsnog z’n hand over z’n hart en geeft je maar vijf maanden aan celstraf. Inbraken, bedreigingen, vernielingen en all around agressief, onwenselijk gedrag? Boeit allemaal niet hoor. Ga maar lekker door en je krijgt misschien een tik op de vingers.

  Liked by 1 persoon

 2. Moet je mee aan komen bij dat VULLES op Het Binnenhof!! Misdadigers van het ergste soort!! Nog erger dan ISIS! NSB’ers Anno 2019!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Tja, heb daar eigenlijk niets aan toe te voegen, Bert Dijkstra beantwoordt z’n eigen vraag netjes…

  Like

 4. Peter Rissing zegt:

  Zeer juist weergegeven heer Dijkstra. En als ik -om uw argumenten wat aan te zetten- even een beetje onder uw duiven mag schieten, ik schreef al bijna 10 jaar geleden hoe in de salafistische As-Soennah moskee in Den Haag nadrukkelijk ten faveure van deze parallelwereld wordt gepredikt.
  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/15/een-vreemdeling-zijn-en-blijven-ofwel-taqiyya-ontrafelt/
  Het verbaast en ergert mij dat deze haathut jarenlang subsidie mocht blijven ontvangen van de respectievelijke burgemeesters in dat dorp, ondanks dat -naar ik mag aannemen- deze informatie bij de gemeente bekend was.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Parallelle maatschappij, want over samenleven heeft de profeet een geheel andere mening dan de linksche looney brigade in hun doctrine over hun beoogde Utopia.
  Het doel heiligt alle middelen is een overeenkomstige en veelgebruikte frase in kringen die vaak uitblinken in een allesomvattende haat jegens de westerse wereld, en het Westen willen veranderen in het Oosten…..de toekomst blijft echter een onzeker gegeven waarvan niemand weet hoe het er straks uit gaat zien, ook al heeft de Linksche Looney Brigade het slecht voor met ons, en poogt men onze westerse geschiedenis te herschrijven. Ik denk dat blijven ageren tegen de islamisering de enige manier is om als westerse samenleving te overleven in een veranderende wereld,
  De wereld staat niet stil, en zal ook nooit stil gaan staan, de zon komt s’morgens gewoon op…ook al staan er rode vlaggen met maan en ster op de Rotterdamse bruggen en het stadhuis.

  Liked by 2 people

 6. Pietersen zegt:

  Zeer verhelderend artikel. Moslims willen niet integreren met Christenen, Joden en ongelovigen omdat de koran (het woord van allah) dit verbiedt. Zij verwerpen onze maatschappij omdat die niet islamitisch is.
  Alle laffe politici bijten hier hun tanden op stuk terwijl het toch zo duidelijk is. Wij hoeven ons niet schuldig te voelen, de islamiet wil zelf absoluut niet meedoen met onze leefwijze.
  Dan is het toch ook volstrekt legitiem om de mohammedanen uit te zetten en ook nooit meer toe te laten.
  Zij zullen er zelf echt niet raar van staan te kijken als dit gebeurd want zij weten donders goed dat wij gelijk hebben, net zo goed als zij door hebben dat hun ‘religie’ een gevaar is voor de mensheid.

  Liked by 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   En hopelijk komen dit door radicale moslims na hun dood het paradijs van Allah NOOIT EN TE NIMMER in!

   Like

   • Pietersen zegt:

    Ach joh, laat ze maar in die waan. Allah en het paradijs bestaan namelijk niet.

    Liked by 1 persoon

   • woodensledge zegt:

    Inderdaad “Pietersen”- Het is mogelijk dat Allah en zijn Paradijs (evenals God en het hiernamaals) niet bestaan.
    Maar het levensgevaarlijke aan dit alles is dat men er vast van overtuigd is en dus blijft geloven.

    Like

 7. Wim zegt:

  Wie op de link klikt naar het interview met Jasper van Dijk (SP) krijgt meteen door dat deze partij wanhopig op zoek is om de verloren achterban terug te winnen door stoere taal uit te slaan.. En dat terwijl Van Dijk nog niet eens de werkelijke analyse kan/wil maken hoe het zo ver heeft kunnen komen. Als hij die wel zou maken zou de hand diep in eigen boezem moeten gaan. Nu toont hij zijn zwakte door tegen beter weten in te doen aan kwaadaardige, leugenachtige framing: Wilders discrimineert de moslims (terwijl W. het altijd heeft over de islam) en Van der Staay discrimineert homo’s, wat ook niet waar is.

  Like

  • Pietersen zegt:

   Jammer dat die van Dijk bij zo’n overbodige partij zit. Hij kan heel scherp zijn, maar gebruikt zijn verstand tav immigratie en islam niet.

   Like

 8. Peter Bontenius zegt:

  Islam = 270 miljoen doden in ca 1350 jaar!!

  Like

 9. Wakkere Joost zegt:

  Het zijn baal worshippers en dat geld ook voor links.
  Daarom kunnen ze het zo goed vinden met elkaar.
  De moslims noemen zich niet voor niks Moon peeple,de meeste dan.
  En daarom hebben de mensen die hun als buur hebben zware overlast en letterlijk
  zelf geen leven meer, en kunnen zich een verschrikkelijke tijd te gemoed zien.
  ik heb hier zelf mee te maken, je hele leven staat en licht op zijn kop met dit tuig.
  En hun denken en schrift is van rechts naar links zij leven als het even kan andersom.
  De nacht is voor de meeste dag en de dag is nacht.Tada! daar heb je het eerste conflict.
  De meeste mensen begrijpen dit overigens niet.Het is simpel hun denkpatroon en kijk
  op het leven hoe het moet is anders dan de onze en aanpassen vergeet het maar!
  kijk maar hoe zij hun huishouden doen en koken en gebruik maken van de keuken enz
  Heel anders! Onze normen en waarden aanleren ha! vergeet het maar dat is slecht vinden
  ze. Haram heet dat geloof ik.
  Waardoor natuurlijk eveneens overlast ontstaat en dit doen ze rustig ook nachts.
  Tada! conflict.Zij zijn anders punt.Hun leven en denken is gewoon anders dan ons zij zijn gewoon niet hetzelfde En dat zal altijd blijven.Zij kunnen gewoon niet met ons samenleven en zij
  weigeren pertinent dit zelf ook te doen.
  Mijn moslimbuur slaapt als het even kan een gat in de dag. Jawel tot 4 uur middags
  om lekker fris aan de nacht te beginnen.en schijt te hebben aan de buren.En hij eist dat
  zijn omgeving zolang hij slaapt stil is anders zul je het weten ook.En geen enkele moslim
  is hier van uitgezonderd zo zijn ze nu eenmaal.Deze lui zijn een hel voor de mensen met hun als buur..Ja als ze bidden word hij even wakker en daar moeten hun buren luidruchtig van meegenieten de islam moet verplicht nu eenmaal verspreid worden.en de ongelovige hond verjaagd zo dat hun huis aan zijn collega moslim gegeven kan worden.
  En dan is zijn opzet geslaagd.
  Arme mensen die dit soort beesten als buur krijgt.Dan wens ik ze alvast in de nabije
  toekomt veel sterkte.Je leven veranderd in een hel.

  Nogmaals zij denken niet in ons patroon incluis ook de meeste andere culturen.
  We zijn niet hetzelfde hoe je het ook went of keert het is een feit punt.

  Like

 10. henk verhoef zegt:

  wacht even – een 70 jaar geleden in mijn dorpje( westland) met 3 geloofjes en de “rooie socialisten=lees armoedzaaiers) had je 4 verschillend levende gemeenschapjes met alles zelf- school/dr/winkel/ kerk– en werd er ook ALLEEN MAAR in die gemeenschap getrouwd
  Wel VOCHTEN we als kind al tegen elkaar en appels stelen bij die “anderen” was geen diefstal

  Ging pas een beetje verANderen toe er veel anderen( toen nog nerdelranders) KWAMEN WONEN
  MAAR HAD EEUWEN GEDUURD– kon je ook goed zien Er waren aardig wat “gekkenhuizen| waar de inteelt in verstopt werd
  en was het westland niet enigste gebied he– limburg/branbant en nu nog zeeland om over groniingen drente fries;and maar te zwijgen
  ergo mens verschilt niet zoveel== heb met jou op school/tennis gezeten dus ken ik je en — die nee die ken ik niet– wil ik ook niet kennen

  Like

 11. ruud beijer zegt:

  Hahaha de SP.Grotere huichelaars en wegkijkers moeten nog gevonden worden.

  Like

 12. romLd zegt:

  Wij weten allemaal dat de meeste moslims naar Europa zijn gekomen voor het GRATIS GELD!!!!!!!
  Ze lachen de echte EU burgers hard uit…….ondankbaar ongedierte!!!!

  Liked by 2 people

 13. Lucky zegt:

  Waanzin, laten we allemaal ook wiet gaan roken?

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/rechter-laat-kansenparel-vrijuit-gaan-na-moord-op-joodse-vrouw-want-onder-invloed-van-wiet/

  Een Franse moslimman die twee jaar een Joodse vrouw uit een gebouw wierp en haar daarbij vermoordde, komt vermoedelijk met de schrik vrij. De man was onder de invloed van wiet en kan daarom niet aansprakelijk worden gesteld voor de antisemitische moord, zo oordeelde een rechter deze week. Verbijsterend.

  Joodse belangenorganisatie reageren, terecht, verbijsterd. Want als je een moordenaar een moord niet kwalijk kan nemen vanwege een beetje wiet, hoe moet je dan een alcoholist zijn drankmisbruik kwalijk nemen als hij daarmee iemand doodrijdt? Joodse belangenorganisaties in Frankrijk onderstrepen dat argument ook.

  Like

 14. Bob Koster zegt:

  Moslims zijn de enigen die geweldadig worden van cannabis. Normale mensen worden er vredig door gestemd. Dat is uitgebreid onderzocht door het Amerikaanse leger.

  Like

 15. Jan zegt:

  Moslim: Ik ben moslim en heb niets met jullie veiligheidsvoorschriften te maken
  (https://www.youtube.com/watch?v=Vy8jNGbwOZk)

  ….
  he Egyptian ambassador explained that an altercation took place between the plane’s crew and the Moroccan wife, as she placed a bag on the emergency door, which happened to be next to him, which the crew considered a danger to the safety and security of the passengers, and contrary to the procedures of securing the trip.
  ….
  https://www.tellerreport.com/news/2019-07-19—security-of-a-roman-plane-forcing-an-egyptian-to-leave—-and-angry-with-the-sites-of-communication-.ByOh0uJzH.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s