De dwaas spreekt

Screenshot_65

(Door: “bozeoudeman”)

Verschil moet er zijn, vindt onze zeer vakkundige regeerploeg. Amsterdam laat heel definitief weten boven wetten te staan en stelt dat als er een verbod op gezicht bedekkende kleding komt, deze wet in Amsterdam niet zal worden gehandhaafd. Zo, en nu die regering weer. Wie denken ze dat ze zijn dat ze Malsema de wetten willen voorschrijven. Nou, nee dus! Het blijft oorverdovend stil vanuit de regeerploeg.

Een andere gemeente wil geen islamitische basisschool en onmiddellijk staat er een stampvoetende minister te briesen en eist dat die gemeente doet wat de minister verlangt, of anders… De minister dreigt, indien noodzakelijk, de gemeentepolitiek dictatoriaal te gaan overrulen en dus de democratie buiten spel te zetten. Die school moet er komen, punt! De onderwijswet moet worden nageleefd en uitgevoerd!

Dus, verschil is er! Als Amsterdam spreekt, besluit de Haagse dwingelandij te zwichten, om te beginnen die regeerploeg met de ‘ras-democraat’ erin, die in haar vorige functie als wethouder in dat Amsterdam opriep om de stad af te scheiden van het land en de republiek uit te roepen, dit alles om de democratie te beschermen als er wetten werden geopperd die haar als ‘ras-democraat’ niet bevielen.

En dat terwijl een andere, kleinere, gemeente lijkt te moeten slikken en stikken en haar genomen besluit teniet doen, voor opeens een soort Erdoğan-democratie vanuit Den Haag. Dit lijkt duidelijk; het zich oppermachtig voelende Amsterdam mag doen wat het wenst van laffe of dus ook partijdig ogende Haagse bestuurders, terwijl een kleine gemeente zijn “bek moet houden en doen wat die Haagse ‘maffiaclub’ eist”.

Opeens staan Haagse bestuurders op hun strepen en smijten zij, met name de allerkleinsten uit de CU, die inmiddels collectief aan een soort van hoogmoed lijken te lijden, democratische grondbeginselen als overbodige ballast overboord. Discriminatie via willekeur? Nee, dat kan niet, niet die keurige christenen, die maken zich toch niet schuldig aan discrimineren en iets ordinairs als machtswellust?

Buigen voor de door Merkelinanen gewenste voortrollende islamisering? Nee, dat is het natuurlijk helemaal niet. Belachelijk, het idee alleen al. Het is toch echt niet al zover in dit land dat als Erdoğan via Kuzu spreekt het hele land plat ligt. Of dat men zwicht als kroonprins Bin Salman boos wordt en dreigt een Nederlands ‘journalist’ in plakjes ham te laten snijden enkel omdat een Asterix-gemeente de euvele moed heeft de afgesproken islamisering te frustreren.

Natuurlijk is dit alles weer zo’n belachelijke complottheorie van een totaal gestoorde oude vent die niet met zijn tijd kan meekomen. Zo’n idioot die niet wenst te bankieren via internet, die weigert om de hele dag bereikbaar te zijn via een mobiel, die niet wenst te Twitteren en als klap op de vuurpijl niet heilige Zuckerberg als god vereert. Nou ja, dan weet je waar je mee te maken hebt, toch? Zijn bloedsuikerspiegel is vast ook niet op orde! Een verwarde man?

Door:
“bozeoudeman”
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De dwaas spreekt

 1. Lambiek zegt:

  Deze minister was ook tegen maar wordt door een uitspraak van de Raad van State gedwongen. Vertel het hele verhaal en niet aĺleen dat deel wat je uitkomt.l

  Geliked door 1 persoon

  • bozeoudeman zegt:

   Beste Lambiek, voor de goede orde, het gaat niet of Slob wel of niet voor of tegen is, het gaat om willekeur. Waarom wordt Amsterdam niet gedwongen om wetten na te leven? En verder gaat het om ‘dwergen’ die opeens denken reuzen te zijn? Want de ‘dwergreus’ Slob schijnt zijn argument naar die Raad van State opnieuw niet voldoende onderbouwd te hebben, dit betekent naar mijn smaak een van twee dingen: ofwel je bent stupide en weet niet wat je doet, ofwel je wil helemaal niet winnen en dan is de vraag of Slob werkelijk wel zo’n tegenstander van die school is. Of roept hij dat nu maar wat om zijn achterban niet volledig kwijt te raken? Beide partijen tevreden houden? Wat is het? Maar hoe dan ook het is niet enkel dat wat de Volkskrant gisteren schreef. Bovendien komt het echt voor dat uitspraken van de Raad van State worden genegeerd. Soms terecht, soms niet, en gaat een partij opnieuw naar de rechter en start het hele circus nogmaals.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het zou niet de eerste keer zijn dat een uitspraak van de Raad van Onbenul niet opgevolgd wordt !

   Like

 2. Hovawart zegt:

  Het Meten Met Twee Maten beleid, pro-islam en anti-islam, ja en nee, zo gemakkelijk ligt het tegenwoordig in politiek Pays-Bah.

  Geliked door 1 persoon

 3. heksenhiel zegt:

  Je hebt wel gelijk Lambiek, maar het is dus De Raad Van State die die verschrikkelijk domme fout heeft gemaakt om dit maar toe te staan, de idioten !!! En verder staat er dan zo een Nederlandse wethouder, die stiekum ook een JIHADIST op zijn achterste benen en eist dat die school er komt. En geloof me binnenkort zijn die WREDE ALLOCHTONEN die hier maar binnenstromen hier in de EU de baas, daar ze al op gang zijn en iedereen in de EU zijn ogen dicht heeft. Hoop dat ik geen gelijk heb.

  Geliked door 2 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Leuk dat u een standbeeld van mij boven uw artikel plaatst 😀
  Dan even over die “kleine Gemeente” die lang niet zo klein is als u denkt, de Gemeente Westland omvat de vroegere gemeenten Naaldwijk, ’s Gravenzande, Monster, Poeldijk, Wateringen, de Lier en Maasdijk en omvat zoals de naam al aangeeft het hele Westland, een belangrijke motor van onze economie waar een fors deel van onze export vandaan komt.
  Maar goed dat gezegd hebbende heeft u helemaal gelijk, de wet en regelgeving is goedgekeurd door ons parlement en derhalve (min of meer) democratisch tot stand gekomen en het is te gek voor woorden dat een burgemeester zegt deze niet te zullen gaan uitvoeren, nóg gekker wordt het als noch de regering noch het parlement hier niet tegen in opstand komen.
  Het minste dat ze zouden moeten doen is haar benoeming terugdraaien, het liefst als ontslag wegens verregaande ongeschiktheid.

  Like

 5. Qvic zegt:

  We denken dat we nog een soeverein land zijn, maar dat zijn we allang niet meer. Sinds 11-05-1940 niet meer, dus toen Koningin Wilhelmina haar koningschap neer legde en naar Engeland vluchtte. Van 11-05-1940 t/m 25-04-1945 stond ons land onder het nazi bewind. Vanaf 25-04-1945, dus nog voor onze zogenaamde bevrijding van 05-05-1945, werd Nederland al lid van de VN. Ieder land dat lid is van de VN, is geen een soeverein land meer. De VN bepaald sindsdien min of meer indirect alle wetten en de lidstaten net zo bij de EU moeten deze maar opvolgen.

  Geliked door 2 people

 6. De recent bekend geworden actieve salafisten bij het Haagse jongerenwerk hebben een negatief effect op de veiligheid in de wijk en op de integratie van moslims aldaar. Prof. Pim Fortuyn, Winston Churchill en Mahatma Gandhi hadden al gewaarschuwd voor de intolerante islam, maar de politie, de wethouders en ministers luisterden daar niet naar; nu zitten we met de gebakken peren.

  Geliked door 1 persoon

 7. heksenhiel zegt:

  Beste A.M. Volkomen gelijk, maar wat haast niemand weet is dat een lan die zgn. ASIELZOEKERS opnemen per persoon € 5.000,00 ontvangen van de Wereld Vluchtelingen Organisatie !!! Dus alles en alles draait om GELD, GELD EN NOG EENS GELD.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s