Het valse schuldgevoel: voor alles wat aan de wereld hapert waren christenen ineens medeverantwoordelijk

Screenshot_63

(Door: Robert Lemm)

‘Wat niet past in het rood-groene of links-liberale klimaat wordt gedemoniseerd’

‘Rechtzinnige christenen trekken samen met de cultuurchristenen van Forum voor Democratie ten strijde tegen het verval van Europa in een kruistocht tegen goddeloos links’klaagt De Volkskrant van 12 juli 2019.

Het rood-groene of links-liberale klimaat heerst en tegen zijn uitstoot valt geen verandering te verwachten. Wat er niet in past, wordt gedemoniseerd. Pim Fortuyn, die in het begin van de eeuw dat klimaat probeerde te veranderen, werd vermoord, en zijn moordenaar loopt vrij rond. Ook de kerk loopt keurig in het gareel. Aan het begin van diezelfde eeuw bood paus Johannes Paulus II namens de kerk verontschuldigingen aan voor de kruistochten, de inquisitie en de kolonisatie. Wij voelden ons links ingehaald door een als conservatief poserende plaatsbekleder van God op aarde. Wij, dat zijn de katholieken die traditiegetrouw op zondag de Tridentijnse Mis vieren en die door de spraakmakende cultuurtheoloog dr. Frank Bosman, spreekbuis van  de politiek–correcte kerkgangers, weggezet worden als ‘neo-tridentijnse hipster fascisten’.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, liberalen, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het valse schuldgevoel: voor alles wat aan de wereld hapert waren christenen ineens medeverantwoordelijk

 1. Taljaard zegt:

  Deze conservatieve protestant zei 20 jaar geleden al het liever met een rechtzinnige Rooms Katholiek te doen te hebben, dan met een vrijzinnige protestant. En kan dhr. Lemm daarom dan ook volkomen bijvallen.

  Geliked door 1 persoon

 2. M. zegt:

  Misschien dat men ook wat aan het eenzijdige opdringen van de ideologie aan onze kinderen op school kan gaan doen met die verplichte bezoekjes aan de kazerne want andersom word er niets opgedrongen of verplicht.
  Dus alleen onze kindertjes worden daar mee lastig gevallen en een ideologie opgedrongen door misbruik te maken van hun jonge leeftijd waardoor ze nooit zelf een goed oordeel over iets kunnen hebben dan een die word opgedrongen.
  Beter 10 geboden opdringen op school want daar zijn wel heel veel mensen gelukkiger van geworden voor hele lange tijd daar doet geen enkele God allergie of ongeloof wat aan af.
  De dood doener dat alle geloven kut zijn is slechts een bekrompen idee van mensen die niet willen zien of niet in staat zijn vanwege hun vooringenomen gesloten mind om te willen zien wie de daders zijn en wie de slachtoffers.
  En welke geloven kut zijn voor andere mensen en welke niet.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   M, als je als kind een beetje normale opvoeding mee krijgt, dan leer je al dat je niet moet stelen, je broertjes de hersens niet moet inslaan en respect te hebben voor je ouders.
   En meer van dit soort normale omgangsnormen om het een beetje uit te houden met mekaar.
   Al zijn je ouders de grootste atheïsten due jij maar kan bedenken, dan nog krijg je dit mee.
   Als je dat op een school nog moet gaan bij spijkeren, dan ben je al te laat.

   Like

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot op 18/7 om 12:40

    De opvoeding, dus het bijbrengen van normen en waarden, is primair een taak van de ouders. Gelukkig zijn er zeer velen zonder religieuze achtergrond die hun kinderen een fatsoenlijke opvoeding geven, en beginnen daar dan vaak al op hele jonge leeftijd mee. Daarvoor hoef je dus niet persé gelovig te zijn.
    Ik ben het dan ook met je reactie eens.

    Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Raar. Linkse partijen en christelijke partijen streven in praktijk precies hetzelfde na: massa-immigratie, islamisatie. Op papier zijn er wel verschillen, maar in praktijk is daar weinig van over.

  Like

 4. QenQ6 zegt:

  https://www.kn.nl/nieuws/brits-rapport-tijd-om-iets-tegen-christenvervolging-te-doen/

  ‘Politieke correctheid’
  Onder de niet-gouvernementele organisaties die meewerkten aan het rapport, was ook Kerk in Nood. In een reactie zegt CDA-Kamerlid Martijn van Helvert tegen de Nederlandse tak van de hulporganisatie, dankbaar te zijn voor het rapport.

  “De politiek correctheid zorgt ervoor dat in West-Europa aan elke verdrukte minderheid wordt gedacht, behalve aan de grootste vervolgde groep ter wereld: de christenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s