GEGIJZELDE of JIHADISTE?

Screenshot_59

(Door: Jean-Michel Décugis en Jérémie Pham-Lê – Vertaling: “delamontagne”)

Hoe Franse Justitie zich ’t hoofd breekt over een jonge “Française”

Deze jonge volwassene, gearresteerd bij haar terugkeer in Frankrijk en opgesloten in ’t gevang, was 3 jaar oud toen haar moeder haar ontvoerde bij haar vader in Toulouse en naar Syrië vertrok. Rehane B. spreekt rudimentair/beperkt Frans en kan de taal noch lezen noch schrijven. In Syrië, waar de jonge vrouw is opgegroeid, was er niemand die haar dat leerde. Ook niet haar moeder, een vrouw uit Toulouse, 47 jaar oud en geradicaliseerd, die haar bij haar vader wegnam toen ze pas 3 jaar oud was. Rehane B. werd op zeer jonge leeftijd in 2004 meegenomen uit het departement “Haute-Garonne” [= departement waar Toulouse in ligt] naar Syrisch grondgebied in het jaar 2004. Dat was dus lang voor de tijd dat dit land in de duistere burgeroorlog wegzonk en er het zelfverklaarde kalifaat “Islamitische Staat” ontstond.

Na haar kinderjaren en pubertijd van ’n jaar of 15, waarin zij later meehielp aan de opkomst en daarna de neergang van ISIS, werd Rehane B. nu gearresteerd, ondervraagd en gevangen gezet wegens medewerking aan en samenzwering met terroristen.

Het verhaal dat we onthullen over Rehane B. komt niet voor in de annalen van de Jihad. Het bezorgt de Franse Justitie hoofdbrekens: moet de jonge vrouw worden gezien als een simpele ziel, een Jihadiste, die teleurgesteld is door de  militaire nederlaag van de Islamitische Staat? Of is zij het slachtoffer van de ontvoering door haar moeder jaren geleden en is ze dus eveneens slachtoffer?

De jonge vrouw werd door de Turkse autoriteiten het land uit gezet, samen met een echtgenoot, Brahim L.,  die ze in Syrië had opgedaan, en hun baby. Het is voor ’t eerst dat de jonge vrouw weer haar geboortegrond betreedt na haar ontvoering 15 jaar eerder. Maar veel tijd om over de culturele schok te mijmeren heeft zij niet. Ze wordt bij aankomst onmiddellijk gearresteerd en afgevoerd en onder arrest gesteld.

Haar echtgenoot van 19 jaar werd op hetzelfde moment aan de DGSI voorgeleid. Hij werd ondervraagd, in staat van beschuldiging gesteld en in Fleury-Mérogis gevangen gezet. Ook hij werd meegenomen naar Syrië toen hij minderjarig was, maar veel later dan zij en onder de schadelijke invloed van zijn vader.

Bron:
www.leparisien.fr
Door: Jean-Michel Décugis en Jérémie Pham-Lê

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op GEGIJZELDE of JIHADISTE?

 1. koddebeier zegt:

  Moslims kunnen het beste in een islamitisch hun heil zoeken, wat hebben ze in het westen te zoeken ???? Behalve een uitkering en een goede medische zorg !

  Geliked door 1 persoon

  • Ton Ruygrok zegt:

   Nee .. dat heb je helemaal mis.. hoorde op npo1 .. bij Sven Kockelmann om 11.30 ..de advocaat voor kleine isjes dat de westerse sameleving beter voor hen is ..sluit meer aan op hun beleving , dan bijv. Saoedi Arabië..of zo.., … echtwaar.., deze jurist staat ook klaar om die Utrechtse Tram moordenaar bij te staan.., fijn man hoor.., de ..is.. kindjes hebben een gevoelige snaar in zijn tere ziel geraakt…, ben benieuwd hoeveel hij er zelf aan tafel laat aanschuiven..,
   A.Ruygrok,Monster.

   Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Helaas sommige mensen krijgen geen kans in hun leven. Zijn vanaf hun geboorte gedoemd in ellende te leven. Dit zijn geen unieke gevallen. Komt overal op de wereld voor. Kijk binnen de Nederlandse kinderbescherming, kijk in de midden Afrikaanse kobalt mijnen, kijk in de mondiale kinderprostitutie, Kijk op de coca plantages in centraal en Zuid Amerika. Nu ook met kinderen die door hun ouders ontvoerd of meegenomen werden naar een islamitisch helle gat. Kunnen we deze kinderen redden. Denk het niet. De trein naar hun levensgeluk is al jaren geleden vertrokken en zij staan op het perron beduusd te kijken. Moeten we al deze kinderen gaan helpen? lastige vraag. Er blijven altijd meer kinderen over die niet geholpen kunnen worden en die kinderen die geholpen worden staan vaak ook nog afwijzend tegen hulp omdat hulp meestal een tegenprestatie verlangt. Jonge slachtoffer identificeren zich meer met hun figuurlijke pijnigers dan met die mensen die hun verlossen willen van de pijn. Stuur ze terug naar Syrië en hoop dat het allemaal goed komt. De wereld verbeteren zal ons niet lukken. Wat we wel kunnen is onze eigen wereld beschermen. Tenminste als er de wil en de motivatie voor is.

  Geliked door 2 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  weg ermee

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  Over wat ze daar allemaal heeft uit gespookt, daar lees ik niks over.
  Zal vast niet alleen koken geweest zijn en op de kinderen passen.

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Kinderen zijn in dit geval het slachtoffer.
  Maar er is wel een kleine oplossing.
  Laten we het hebben over kinderen tot laat Ik zeggen 3 jaar die hebben misschien wel een en ander gehoord gezien maar zijn nog te plooien
  Moeten die kinderen dan hier naartoe komen.
  Ik zou zeggen ja maar alleen als de beide ouders afstand tekenen van de kinderen wel 3 jaar of jonger bedoel Ik dan, waarbij de Nederlandse staat de zorgen van deze kinderen over neemt en zodoende de ouders ook niet terug kunnen komen vanwege hun kinderen.
  Laat die maar verrekken in hun “kalifaat en daar veroordeeld worden.
  Die ouders die dus afstand tekenen staan voor hun kinderen en die niet tekenen staan binnen de kortste keren voor de deur van het UVW en gaan dan lekker gezamelijk de terrorist uit hangen dus die hebben we niet nodig.
  Oplossingen zijn altijd voorhanden als je maar wilt.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Henk der niederlander. Ook hier bespeur ik weer weekhartigheid in uw oplossing die geen oplossing is. Ik wens niet voor andermans kinderen te betalen. Die jihadkinderen, gaan als ze eenmaal groot zijn en hun geschiedenis kennen, bijten in de hand die ze heeft groot gebracht. Dat zie je ook terug bij kinderen van na wow2. Niet weekhartig zijn dus.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s