Slovenië breidt grens-hek uit: 40 kilometer extra “technische barrières” besteld

Screenshot_81

(Vertaling: E.J. Bron)

Maribor – Er wordt weer geüpgraded aan het “vluchtelingen”front op de Balkan.: nu breidt Slovenië zijn in het jaar 2015 opgerichte hek aan de grens met buurland Kroatië blijkbaar verder uit. Volgens Sloveense media werd er nog eens 40 kilometer besteld en door de regering in opdracht gegeven. De toewijzing van bijna € 5 miljoen ging naar een Servische onderneming.

Duits - Zuerst

Op de 380 kilometer lange “Schengen”-grens op het vasteland tussen de beide EU-landen werd tot nu toe een hek met een totale lengte van bijna 179 kilometer gebouwd. Het bestaande grens-hek bestaat uit bijna 119 kilometer prikkeldraad met messen, “Concertina” genaamd, en 63 kilometer paneel-hek. Waar de “technische barrières”, zoals ze officieel heten, verlengd moeten worden, wil het Sloveense ministerie van Binnenlandse Zaken niet vertellen. Het zou om vertrouwelijke informatie gaan, zei men.

Het nieuwe grens-hek zou daar opgericht worden waar het nodig zou zijn om illegale grensoverschrijdingen te verhinderen, zei men nog. In veel gebieden zou het nieuwe hek ook alleen maar het oude beschadigde hek vervangen. “Waar, wanneer en in welke omvang wordt op grond van concrete voorstellen door de Sloveense politie beslist”, zei men verder.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", Balkan, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Kroatië, Slovenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Slovenië breidt grens-hek uit: 40 kilometer extra “technische barrières” besteld

 1. Monalisa zegt:

  Zouden ze ook in Nederland langs de hele grens moeten doen

  Geliked door 1 persoon

 2. En gelijk stroom erop zetten

  Geliked door 1 persoon

 3. Blaffertje zegt:

  Oeps.
  Moet 10.000 zijn.

  Like

 4. andre zegt:

  technische barrieres….. pfff ik weet niet hoe ik dat streepje erop moet krijgen maar ik vind het een gaaf woord wat ik graag meer zou willen horen.

  Like

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Laten we beginnen met een hek onder stroom te zetten rond amsterdam en den haag. Zou een geweldig veilig gevoel geven. Ook alle telefoonverbindengen uitzetten. Dat haagse gelul is alleen voor intern gebruik op het binnenhof en verder niets

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s