EU, handen af van onze pensioenen!

Screenshot_87

(Door: “Cultuur onder vuur”)

Brussel versterkt zijn greep op het enorme bedrag aan Nederlandse pensioengelden: € 1400 miljard! Dit geld was bestemd voor onze oude dag. Nederlanders hebben het eigenhandig verdiend: met zuinigheid en vlijt. Maar als de Europese Unie een transferunie wordt, verdwijnen uw en mijn pensioen in een anoniem Europees fonds. Gratis geld van iedereen en voor iedereen! De nekslag dreigt nu te komen van het Europese Hof. Dat wil een eind aan ons pensioenstelsel maken. Terwijl het als het beste ter wereld te boek staat. Alleen omdat het niet volgens de Europese regeltjes is! Hoogleraren pensioenrecht luiden de noodklok in Trouw. Als Nederland niet goed uitkijkt, dreigt “een compleet verbod”.

En wat kopt Trouw vandaag? “Korting dreigt op 8 miljoen pensioenen”. We mogen dit niet laten gebeuren. Onze pensioenen zijn van ons. Teken daarom vandaag nog de petitie aan president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Vraag hem alles in te het werk te stellen om ons pensioenstelsel veilig te stellen tegen Brussel. Red onze pensioenen. Teken de petitie! Dat de EU verlekkerd in onze richting kijkt, hoeft niet te verbazen. Dankzij het degelijke Nederlandse pensioenstelsel maken onze pensioenen inmiddels de helft van de pensioengelden binnen Europa uit: € 1400 miljard! Van dat bedrag komt ieder van ons een stukje toe. We hebben het zelf gespaard. Het is ons eigendom.

De Berlijnse Muur viel in 1989. Maar communistische ideeën leven onder de EU-elite door: geen respect voor privé-eigendom. Bovendien is de Europese Unie een elitair prestigeproject, dat chronisch om geld verlegen zit. De EU invloed geven op onze pensioengelden is de kat op het spek binden.

Bedenk dat de EU in de landen bij de Middellandse Zee, met name Griekenland, de zaak economisch al volledig uit de hand heeft laten lopen. Frankrijk staat er evenmin goed voor. Moeten Nederlandse pensioenbetalers de rekening betalen van dat geblunder? President Macron van Frankrijk kijkt om zich heen hoe hij zijn tekorten kan aanvullen, zonder zelf de buikriem aan te hoeven halen.

De Europese Unie ziet op haar beurt mogelijkheden om haar macht in de lidstaten verder uit te breiden. Wat is dan gemakkelijker voor de EU en Macron om samen een beroep te doen op economische ‘solidariteit’ in het kader van een ‘transferunie’? Nederland wordt zo de pinautomaat van Frankrijk en andere Zuid-Europese landen, waarschuwt EU-kenner Derk Jan Eppink. Want ‘transferunie’ wil niets anders zeggen dan: een unie waarin geld van land A naar land B vloeit, zoals water tussen communicerende vaten.

Voor wie aan privébezit weinig betekenis toekent, is dat een kleine stap. Bij tekorten bovendien een voor de hand liggende. Maar concreet betekent het dat de EU ons van onze rechtmatige oudedagsvoorziening berooft! Bovendien wordt het eigenlijke probleem van verspilling en schulden maken niet opgelost, maar juist aangemoedigd: zodat het privé-eigendom nóg meer onder druk komt te staan. Laten we iedere twijfel wegnemen wat elke Nederlander van de wettige toezichthouder op onze pensioenen verwacht: dat hij die absoluut veilig stelt! Teken daarom vandaag nog de petitie aan Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank. We moeten van ons laten horen. Anders gaat het allemaal gewoon zijn gang en staan we dadelijk voor een voldongen feit.

Het gaat erom ons eigendom veilig te stellen. “Privé-eigendom wordt steeds meer voorgesteld als een voorrecht waar alleen zelfzuchtige mensen aan gehecht blijven”, zegt de Braziliaanse denker Plinio Corrêa de Oliveira. Voor gewone mensen zoals u en ik, is eigendom echter de vrucht van onze eigen inspanningen. En als we erven, het resultaat van de arbeid van onze ouders. Niemand anders mag over onze pensioenen beschikken dan wijzelf. Dat is het wezen van eigendom. Eigendom beschermt ons tegen een tirannie van de staat. Het is de basis van een veilige en geordende samenleving.

Bedenk hoe een pensioen ontstaat: stukjes loon die apart gezet worden voor later. We verdienen het zelf bij elkaar. Het is de uitkomst van de traditionele Nederlandse spaarzin. “Eigendom wegnemen is loon wegnemen en dus de arbeider in slavernij voeren”, oordeelde dezelfde denker. Alleen een slaaf werkt zonder loon. Voor zover wij ons pensioen zelf hebben opgebouwd, heeft geen enkele instantie het recht daar aan te komen. Onze pensioenen zijn geen appeltjes voor andermans dorst.

“De grootste spaarpot van Nederland moet door Nederland gecontroleerd worden, niet door Brussel”, waarschuwt Pieter Omtzigt. Hij geldt als de pensioenspecialist van de Tweede Kamer.

Screenshot_88

Bron:
https://cultuurondervuur.nu
(h/t “Tistochwat” en J.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, dictatuur, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

46 reacties op EU, handen af van onze pensioenen!

 1. Johan de Derde zegt:

  Waarom moet het onder worden gebracht in de EU, het is geld van de mannen en vrouwen die hun geld daar in hebben ondergebracht. WAAROM hebben de directeuren van die pensioenfonsen dat toe gestaan. WAAROM is het geld wat die lubbers uit de fonsen heeft gehaald nooit terug betaald. WAAROM halen de directeuren van de fonsen het geld niet terug uit de de ECB. WAAROM hebben we nog die directeuren.

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   “Cultuur onder vuur….”
   ’n Petitie tekenen aan die president van de Nederlandsche Bank?
   Belachelijk idee!
   Dacht je nou ècht dat dàt iets uit zal maken…?
   We moeten de straat op!
   Algemene stakingen organiseren en als het moet bruut geweld gebruiken.
   Dat regententuig lacht zich kapot om dat stukkie papier van jou!

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Dit schijf ik al meer dan 16 jaar in de kranten, nu ook op Bron, u pensioen gaat naar de EU in hun statuten staat dat zij een EU staatspensioen willen, van 750 euro de man arm of rijk. Hier zit u aow en u pensioen in, dus het word dan armoede voor heel Europa. Het zal mijn tijd wel uithouden misschien nog een jaar of 15, de juicht gaat dit gelag betalen.

  Liked by 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Monalisa (19 juli 2019 om 08:41)

   Dames en Heren.

   Een uniform EU-staatspensioen van € 750,00 de man.
   Is dat bruto of netto ???
   Welke duivelse EU schurken hebben dat bedacht ???
   Hoe communistisch wil je het hebben.
   Dat lijkt wel uit de voormalige DDR te komen !!!
   Hoe moet een gepensioneerden rondkomen van € 750,00 ???
   Mijn huishuur is per 1 juli met 4,1% verhoogd naar € 837,33 !!!
   Hoe moet ik dat dan gaan betalen ???
   Dan rest mij als gepensioneerde dus niets anders meer, dan “proletarisch winkelen”.
   NEXIT NEXIT NEXIT !!!

   Like

   • Monalisa zegt:

    Netto

    Like

   • Monalisa zegt:

    750 de man samen 1500 euro.

    Like

   • Oeps zegt:

    @ Monalisa (19 juli 2019 om 12:17)

    Dames en Heren.

    “750 de man samen 1500 euro.”
    Maar ik ben alleenstaand. Dus ….

    Liked by 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    U krijgt straks een touwtje, we worden te lastig

    Liked by 1 persoon

   • Benno stet zegt:

    Afblijven van onze pensioenen het is van ons en niet van Brussel we betalen algenoeg belasting aan Brussel

    Liked by 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Benno stet (20 juli 2019 om 14:01)

    Dames en Heren.

    Ik ben het er helemaal mee eens dat het one pensioenen zijn en dat ze er vanaf moeten blijven. Maar Rutte denkt daar helaas toch een beetje anders over. En bij de EU denken ze aldus: “wat van mij is, is van mij en wat van jou is, is van mij, en wat van mij is, blijf jij af”.

    Like

 3. koddebeier zegt:

  NEXIT NU !!

  Liked by 1 persoon

 4. Monalisa zegt:

  De petitie teken??? daar lach de heer Klas Knot om, met deze bladen veegt hij zijn kont mee af. dit is allang bestookt, u als Nederlander heeft niks meer te vertellen u bent een nummer, de uitvinding van de man met de Snor, BSN nummer heeft u.

  Liked by 2 people

 5. koddebeier zegt:

  Waarom staan alle eurofielen achter deze zelfvernietigingskoers van Nederland door EU ???

  Liked by 2 people

 6. Monalisa zegt:

  De Berlijnse Muur viel in 1989 die had NOOIT moeten vallen

  Liked by 2 people

 7. Monalisa zegt:

  De grootste spaarpot van Nederland is je ouwe sok, niemand kan bekijken wat je bezit ,daarom willen ze dat je alles gaat pinnen, och wat zijn ze slim.

  Liked by 4 people

 8. Dijkstra zegt:

  Kan Pieter Omzigt wel zeggen, maar volgens art 91, 92 en 93 van de Grondwet is alles wat in Brussel besloten wordt automatisch wet in Nederland. Er is zelfs geen goedkeuring nodig.
  En de christendemocraten en socialisten en groenen vormen een absolute meerderheid in Brussel. De christendemocraten voeren feitelijk een socialistische politiek uit. Iedereen die stemt op een van de drie genoemde politieke groepen, stemt eigenlijk op het overhevelen van kapitaal (zoals pensioen) naar Zuid Europa en Afrika op allerlei manieren. Nivelleren is een feestje – maar niet voor Nederlanders. We moeten solidair zijn – dat houdt in wij geven en zij ontvangen. Heb altijd gedacht dat solidariteit twee kanten op zou moeten werken.

  Like

 9. Steven zegt:

  Ze willen dat geld gewoon legaal AFPAKKEN… daar kunnen ze dan de idiote asielwaanzin weer van sponsoren!

  Liked by 1 persoon

 10. droevige mof zegt:

  Het Duitse pensioenfonds werd systematisch geplunderd. Het geld van de bijdrageplichtigen werd weggegeven aan mensen die nauwelijks of nooit hebben gewerkt. Als ziekenhuisarts krijg ik binnenkort een pensioen van 1800,- €. Twee mensen moeten ervan leven. En dat na 45 jaar hard werken, dag en nachtploeg.
  Mijn collega-verpleegkundige krijgt 1400,- € pensioen. Hij zwoegde nog harder dan ik.

  Liked by 2 people

  • Monalisa zegt:

   Mijn Duits buurman had 3200 euro per maand aan pensioen met hart werken had hij sit bereikt, helaas de man is aan de korting die in 2008 optrad aan overleden, zo kwaad heeft hij zich gemaakt, van die 3200 euro bleef ng maar 2000 over.

   Liked by 1 persoon

 11. Marc zegt:

  Vijf jaar geleden nog was het mogelijk met 63 jaar met de VUT te gaan. Zelfs 61 jaar zelfs nog mogelijk. Nu is het 68 jaar. Een feitelijke roof van niet drie (vanaf 65 jaar) maar van vijf of zelfs zeven pensioenjaren. En dat alleen al onder Rutte, zonder de EU!

  Ik teken de petitie natuurlijk. Maar ik maak mij ook geen enkele illusie dat mijn pensioen (mijn pensioendatum ligt nu ergens in 2027) over enkele jaren in het geheel niet meer bestaat: de opvang van immigranten (in Nederland of in Duitsland) moet ten slotte ergens van betaald worden.

  Maar, eerlijk is eerlijk, we hebben het er ook wel beetje zelf naar gemaakt door veel te weinig kinderen te nemen. En de trend voor het ideale kindertal per paar is nog steeds dalende: een kind, of zelfs geen, is tegenwoordig hot. Vast en zeker omdat het milieuvriendelijker is!

  Per saldo gaan eerst onze pensioenen naar de haaien, daarna de autochtone bevolking zelf.

  En we hebben er zelf om gevraagd!

  Liked by 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Uw verhaal over de VUT klopt niet, 2 oktober 2004 vond de grootste vakbondsdemonstratie ooit plaats op het Museumplein in Amsterdam, het was vergeefs de plannen gingen gewoon door.
   Er bleven voor sommigen wel afwijkende regelingen maar die waren dermate fiscaal onaantrekkelijk gemaakt dat die het niet lang volhielden.
   Vanaf dat moment was men dus weer aangewezen op de AOW leeftijd van (toen) 65 jaar.
   Wat vaak wordt vergeten is dat de regeling ontworpen was om te voorkomen dat jongeren niet voldoende doorstroomden naar de arbeidsmarkt (en dus in een uitkering terecht kwamen) Maw de oudere werknemer moest plaatsmaken voor de jongere.
   Hoofdrolspelers in het afschaffen waren premier Balkenende, min. van financiën Zalm en Louis de Waal (FNV).
   Let wel; de demonstratie had een klein succesje, het werd allemaal iets geleidelijker uitgevoerd dan oorspronkelijk het plan was.

   Liked by 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Mijn moeder ging de vut al in toen ze 58 werd.
    Was gewoon verkoopster in een grote winkel.

    Like

 12. wauso zegt:

  Voor mijn mogen ze alle geld naar Afrika over maken. Bij de laatste Europese verkiezingen hebben ze dit ook kenbaar gemaakt. Nederlanders kiezen hiervoor dus accepteer het en laat ze zelfmoord plegen. Als het tempo van achteruitgang en immigratie iets zou versnellen dan maak ik de aankomende oorlog met veel doden nog mee. Dat zou ik geweldig vinden ! Dan zie je het achterlijke hollandse volk elkaar doden voor een boterham. Hopelijk komt dat dan ook nog op T.V. Ik ben er dan wel van overtuigd dat het afgelopen is met vlaggetjes zwaaien als dikke Willy, de grootste uitkeringstrekker, in zijn gouden koets weer eens voorbij komt.

  Liked by 4 people

 13. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De EU wordt bestiert door duivelse schurken. Ze liegen, roven en stelen !!!
  Waarom accepteren wij dit ???
  Wordt go#######me wakker !!!
  Keer de EU dictators de nek toe !!!
  NEXIT NEXIT NEXIT !!!

  Liked by 2 people

  • Monalisa zegt:

   Even een like zo, weet niet hoe dat werkt.

   Liked by 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Oeps een Nexit wat vele nederlanders willen, komt er niet. Er zit te veel macht en geld achter, Twee personen reggeren de Rotschild en de Bilderberg club. En daar hebben velen 79 jaar geleden hun leven voor gegeven, voor een vrij Nederland. Daar moet is even op kotsen. Daarom ben ik ook weg uit u land.

   Liked by 1 persoon

  • Nachtkaarsje zegt:

   Oeps, u vergeet moorden. Het zijn dieven, leugenaars en moordenaars.

   Like

  • Klaas Dijkstra zegt:

   Sorry Oeps, met alle respect!
   Allemaal “BLA-BLA en niks DAA” dat ik al jarenlang moet lezen en aan moet horen, maar als je op de man af aan familie, buren, kennissen ect. de vraag stelt: wat wil je er aan gaan doen, dan ziet men plotseling water branden en heeft geen idee hoe of wat te antwoorden.
   “TERWIJL HET ZO SIMPEL IS”!

   Liked by 1 persoon

 14. Republikein zegt:

  Ratten met dassen!
  Eerst pakken ze je het leven af, dan het geld..
  Hande hoch, du bist verhaftet.
  Zet er ff een umlaut op Bert, vielen Dank.

  Liked by 1 persoon

 15. Bob Fleumer zegt:

  Het zijn onze eigen regeringen die zoveel soevereiniteit hebben weggegeven en schreeuwen diezelfde lieden moord en brand dat dit de gevolgen zijn. We moeten uit de EU zo snel mogelijk voordat de boel op slot gaat .

  Liked by 1 persoon

 16. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik ben een alleenstaande AOW-er met een klein aanvullend pensioen.
  De AOW is per 1 juli netto met € 11,71 omhoog gegaan.
  Mijn aanvullend pensioentje gaat nooit meer omhoog.
  Dat dreigt binnenkort zelfs gekort te worden.
  Mijn huishuur is per 1 juli met € 32,98 verhoogd.
  Mijn voorschotnota per 1 augustus is met € 39,00 verhoogd.
  En per afgelopen 1 januari ook al met € 8,00 verhoogd.
  De BTW is dit jaar verhoogd.
  De boodschappen worden alsmaar duurder en duurder.
  De Gemeentelijke belastingen zijn verhoogd.
  Het Waterschap is duurder geworden.
  Enzovoort enzovoort enzovoort.
  En de regering had ons nog wel koopkrachtverbetering toegezegd.
  Hoezo ruttige leugens ???
  Wordt het zo langzamerhand geen tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid ???
  De duivelse Rutte lacht, liegt, lult en graait grisselijk !!!

  Liked by 6 people

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Daar ik pensionado ben gaat deze discussie me zeer aan het hart, al jaren probeer ik voor mezelf duidelijk te krijgen wat het probleem is en ik krijg het maar moeizaam op een rijtje.
  Toevallig kreeg ik onlangs het jaaroverzicht van 2018 van het fonds waar ik deelnemer ben, wat blijkt, ze hebben 388.000.000.000,= in kas, jaarlijks keren ze 110.000.000,= uit aan pensioenen en terwijl de beleggingsresultaten tegenvielen tov voorgaande jaren haalden ze desondanks de afgelopen vijf jaar een rendement van 5,8% .
  Nou ben ik geen econoom maar je zou toch denken dat 5% van die 3,8 miljard aanzienlijk meer is dan de 110 miljoen die uitgekeerd werd, met andere woorden zelfs als ze de pensioenen ruim zouden verhogen dan nog stijgt het belegde vermogen nog met vele miljoenen per jaar.
  Maar door de truc met de rekenrente mag er al 11 jaar niet geïndexeerd worden, huidige en toekomstige deelnemers zijn er dus 15 tot 20% op achteruit gegaan!
  We zijn natuurlijk ook een makkelijke prooi, jeugdigen interesseren zich niet in hun pensioen omdat het een ver-van-mijn-bed-show is en ouderen kunnen geen vuist maken, staken is onmogelijk en een grote menigte op de been brengen fysiek niet mogelijk.
  De vakbonden laten verstek gaan en tekenen zelfs een “Pensioenakkoord” dat op zijn best een AOW akkoord is en daarbij een fopspeen, de AOW leeftijd gaat wel degelijk omhoog alleen een fractie langzamer dan de oorspronkelijke plannen.

  Liked by 2 people

  • Oeps zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel (19 juli 2019 om 12:09)

   Dames en Heren.

   De “REKENRENTE” is een bedenksel om een (toekomstige) greep in de kas van de pensioenfondsen te doen. Niemand van ons begrijpt precies wat het is en hoe het werkt. Duidelijk is, dat het een fictieve rente is, die nooit gehaald kan worden en wordt aangegrepen om op de pensioenuitkeringen en te korten. Pensioenfondsen bouwen aldus een nog groter kapitaal op. En daar wordt straks een greep in gepleegd door de roverheid. De stoelen van de “raden van bestuur” worden al heel erg lang bezet door geitenwollensokken uit PVDA-huize, die grossieren in goed betalende toezichthoudende baantjes, die ze elkaar toeschuiven. Zij snappen ook niet veel van die rekenrente, maar ze begrijpen wel, dat ze opdracht hebben van “hoger hand” om die rekenrente in stand te houden en daar vooral niet moeilijk over te doen. Inmiddels zijn de afgelopen jaren de pensioenreglementen gewijzigd, veranderd, bijgewerkt, aangepast en herzien. Het pensioenproduct is nu gereduceerd tot slechts een fractie van dat, waarvoor wij dachten premie te hebben betaald. En dat is voor de leden (de pensioengerechtigden), vanwege de “leesbaarheid”, met hele mooie woorden en kleurige folders kort samengevat gecommuniceerd. In dit hele proces viel het begrip “waardevast” per ongeluk/expres tussen wal en schip. Welke kniesoor let daar nu op !!! De spaarpotten van de pensioenfondsen zijn nu zo vol, dat de hotemetoten van de EU al met grijpgrage klauwen klaarzitten, om er grisselijk in te gaan graaien. Zeg maar dag met je handje tegen je pensioen. De inkt van het ruttige pensioenakkoord was nog niet droog, of er kwam een oekaze dat er binnenkort gekort moet gaan worden. En het Nederlandse klootjesvolk hoorde spreken over het mooie bereikte resultaat, maar luisterde niet, naar wat voor ruttigs er werkelijk werd gezegd.

   Sorry, ik vergeet nog een klein “onbenullig” detail. Vroeger was Nederland een land van huurwoningen. Praktisch de hele naoorlogse nieuwbouw bestond uit huurwoningen en werd gefinancierd door de pensioenfondsen. Zij waren de feitelijke eigenaren van al de miljoenen woningen. Mede door de jaarlijkse huurprijs-verhogingen werd de verhuurmarkt een enorme bron van inkomsten, een goudmijn, voor de pensioenfondsen. Toen al die woningen grotendeels waren afgeschreven (afschrijven wil zeggen, terugverdienen van het geïnvesteerde vermogen) en dus voor nihil in de boeken stonden, werd de huuropbrengst, na aftrek van wat kosten, een 100% rendement. De pensioenfondsen werden er schatrijk van. Dat zagen ook enkele snelle yuppers. Die doken de achterkamertjes in. Daar werd bekokstoofd, dat het wenselijk was, het woningverhuurbedrijf bij de pensioenfondsen weg te halen en onder te brengen in aparte ondernemingen. Vesteda en soortgelijke ondernemingen werden opgericht. De woningvoorraad van de pensioenfondsen werd overgeboekt. De prijs, die voor de woningvoorraad werd betaald, is altijd omgeven geweest door mist en duisternis. Gingen de woningen over voor de boekwaarde (nihil), de marktwaarde, of iets daar tussenin. Feit is, dat de bewoners pas lang nadat de transacties voltooid waren er lucht van kregen. Zij werden echter met een kluitje in het riet gestuurd. De overdracht van de woningen zou geen enkele invloed hebben op de bestaande huurcontracten. Dat was zo immers in de wet geregeld. Om deze hele affaire te kunnen financieren werd een deel van het woningbezit afgestoten. Een deel van de bewoners kreeg de mogelijkheid, om hun uitgeleefde woning goedkoop, maar feitelijk toch erg duur, te kopen. En banken zorgden wel voor allerlei “leuke” hypotheekproducten. Het leek op rosegeur en maneschijn. Veel snelle yuppers van destijds zijn inmiddels verworden tot bonusboeven en woekerschurken. Door de jaarlijkse huurprijsaanpassingen (verhogingen) maken ze enorme winsten. Af en toe verkopen ze een paar huisjes. En met de boekwinst daarop kunnen ze zo lekker speculeren op de beurs. Je moet immers wat verzinnen, om een Maserati te kunnen rijden. En het Nederlandse klootjesvolk had helemaal niets door. Ze lieten het gewoon gebeuren, zonder er bij na te denken. Degenen, die denken met een eigen woning een kapitaal te kunnen opbouwen, komen binnenkort wel van een koude kermis thuis. Slaap lekker verder. Klootjesvolk met een kapitaal, dat is niet de bedoeling. Ze zullen er heel vakkundig van worden afgeholpen.

   Hoezo, LIST, LEUGEN en BEDROG ???

   Liked by 1 persoon

 18. Piet Snot zegt:

  Kon je je pensioen niet afkopen.
  Dan hou je in ieder geval nog wat over, voordat ze alles van je stelen.

  Like

 19. peter selie zegt:

  Dat krijg je ervan als je avond aan avond je door de, eveneens door u en mij riante betaalde publieke omroepen, laat misleiden!
  Direct als u het in uw portemonnaie gaat voelen en behalve niet meer een tweede vliegvakantie kunt boeken , zelfs geen last minute, maar ook uw huur en enrgierekening niet meer kunt betalen. Zodat de verrijkers hun riante inkomens voor een groot deel naar hun ons verachtenden thuislanderen over maken om er apartementen neer te zetten waarin ze de nog wel over voldoende geld beschikkende uniegenoten kunnen ontvangen.
  Uw eigen schuld! U heeft al die jaren verkeerd gestemd omdat u graag bij de Linkse kliek wilde horen!
  U heeft uw verdiende loon!

  Peter Selie

  Liked by 3 people

 20. bigljohn zegt:

  Breek mij de bek niet open over Nederlanders. Nederlanders worden pas wakker als je aan hun portemonnee komt. Maar dan is het in dit geval al te laat. Snel geven ze maar weer hun stem aan de VVD, Groen Links en de PvdA. Want ze vinden; die menen het goed met ons en zullen onze belangen beschermen. Ik ben bang dat de meeste Nederlanders het zich niet echt interesseert en zich erin laten tuinen. Tot onzer aller ergernis. Wordt vervolgd….

  Liked by 2 people

 21. Scarface zegt:

  Belasting alsnog afdragen en netto-bedrag terug aan de gerechtigden! Nooit in die EU-put!

  Liked by 1 persoon

 22. Marijke Van den Biggelaar zegt:

  Schandalig dat er aan de pensioenen wordt gesleuteld. Al die mensen die zoveel jaren gewerkt hebben en bijgedragen hebben aan de opbouw van de pensioenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s