‘EU moet voortouw nemen bij klimaattop’

Screenshot_96

Nederland moet samen met andere lidstaten van de Europese Unie op internationaal niveau de leiding nemen als het om klimaatmaatregelen gaat. Dat zegt de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). In de aanloop naar een extra klimaattop van de Verenigde Naties op 23 september in New York, roept de AIV Nederland en de EU op snel concrete maatregelen te nemen. De adviesraad geeft regelmatig advies aan het kabinet en de Tweede Kamer over internationaal beleid.

De belangrijkste doelstelling die voortkwam uit de historische klimaattop in Parijs in 2015 – het beperken van de opwarming van de aarde tot de veilig geachte 2 graden – dreigt niet gehaald te worden.

Volgens de AIV zijn vooral financiële prikkels effectief om verdere opwarming van de aarde te beperken. “Met CO2-beprijzing kan een daadwerkelijke energietransitie tot stand komen”, aldus de adviesraad. Verder moet de EU in New York aankondigen “extra inspanning” te leveren voor onder meer duurzame energie en het tegengaan van ontbossing.

Bron:
https://nieuws.nl
(h/t J.B.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Links fascisme, Marxisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op ‘EU moet voortouw nemen bij klimaattop’

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  “…roept de AIV Nederland en de EU op snel concrete maatregelen te nemen.”

  Het moet vooral snel, dan is er minder tijd om erover te beraadslagen. Zo worden we genaaid vóór we er erg in hebben.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • Dewevoga zegt:

   Dus in de zomervakantie, net als het met de pensioenfondsen gebeurde. En als beloning voor die handelswijze van de PvdA staan ze er nu steeds beter voor in de peilingen.

   Like

 2. Joshua zegt:

  Wie maakt uit dat de eu het voortouw moet nemen?
  De eu moet helemaal niets dit imbecielen instituut heeft al teveel macht gekregen van “ons” politiek correcte schorem !

  Like

 3. Pistolen-Paultje zegt:

  Absolute kolder. Een scooter in Afrika of Indonesië stoot net zoveel uit als een oude afgekeurde vrachtwagen in Nederland. In sommige landen wordt het vuil gewoon in een rivier gedumpt.

  Als je nu echt iets aan vervuiling wilt doen, leer Afrikaanse, Latijns Amerikaanse en Aziatische landen dan de theorie van een vuilnis ophaal systeem en verwerking. Verbied Amerikaanse en Europese bedrijven om hun afval niet in Afrika en Azië te dumpen. Zolang dat niet gedaan wordt, heeft het geen enkele zin om in Nederland zo hysterische te investeren in het milieu……

  Geliked door 2 people

 4. exmarineman zegt:

  Ik vraag mij aktijd weer af: wie hebben zitting in al die “adviesraden” en door wie worden deze gefinancierd? Wat is hun dagelijkse werk en wie of wat is hun werkgever? Lezen deze mensen wel alle kritiek die er van de kant van wetenschappers komt en hebben ze ook de laatste verklaring van de VN-IPCC-wetenschappers gehoord en gelezen? Of is het simpelweg zo dat de financiele belangen dermate groot zijn dat alles er gewoon doorgedrukt wordt?

  Like

  • exmarineman zegt:

   Ja helemaal nu die nieuwe Soros metafoor Von der Leyen de nieuwe voorzitter is van de EC. Dan zal Timmerfrans gezien zijn agenda ook wel heel graag vieze-voorz willen zijn gezien haar “programma” .

   Like

 5. de NASA voorspelt een nieuwe ijstijd en bewees dat de temperatuur op aarde daalt

  Like

 6. Qvic zegt:

  Ik dacht dat de VN uit New York moest vertrekken, nu Trump het VN contract opgezegd heeft en hij wil dat het hoofdkwartier van de VN ook uit Amerika moet vertrekken. Tevens zou alle leden van het AIV het advies nog een keer opnieuw samenstellen, maar dit keer met inneming van een waarheidsserum. Want ze kramen nu de grootste onzin uit. Zo ook waar uit zou het blijken, dat die maatregelen die er al zijn genomen te kort zouden schieten. Het KMNI kan nu nog steeds niet het weer exact bepalen van volgende week, maar het AIV kan wel het weer bepalen over 10 jaar. Wie van beide doet hier iets niet goed of kramen zij beide maar wat uit? In de hoop dat er mensen zijn die hun geloven.

  Like

 7. andre zegt:

  Een prima klusje voor de EU, geen grondslag, geen onderbouwing, geen oplossing is precies waar de EU voor staat met de klimaattop.

  Like

 8. C. Maas zegt:

  Nederlanders verplichten zo min mogelijk de CO2 uitstoot te produceren. Maar wel even 8 van die F35 extra er bij kopen. D66 waar blijf je

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Geleerden zijn druk aan het onderzoeken wat de gevolgen zijn voor het klimaat bij het lossen van darmgassen ….indien het schadelijk zou zijn …komt een “scheet” verbod

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s