Stortvloed aan vuilniszakken bedreigt Amsterdam: kan betaling afval-inzamelaars niet garanderen

Screenshot_107

(Door: Wout Willemsen)

Gemeente Amsterdam is in crisis! Amsterdams afvalenergiebedrijf AEB, waar de gemeente volledig eigenaar van is, staat op het punt om te vallen. De gemeente kan betalingen niet garanderen en vertikt het om 150 miljoen euro in het bedrijf te steken om het van de ondergang te redden. Amsterdam riskeert daarmee een stortvloed aan vuilniszakken in de straten te krijgen! Dat meldt Het Parool.

Een groot deel van de verbrandingsovens van AEB is stilgelegd. De veiligheid voor de medewerkers kon niet worden gegarandeerd. Daarmee moet zo’n 70 procent van het afval elders worden heengebracht. Andere afvalverwerkers hebben beloofd de verwerking over te nemen, maar dat kan alleen als de gemeente daar geld voor uit wil trekken. De gemeente Amsterdam gaf in het spoedberaad van deze ochtend echter aan dat het AEB de afvalverwerkers en -inzamelaars niet kan garanderen dat ze hiervoor betaald zullen worden.

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, Groenen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Milieu, onwetendheid, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Stortvloed aan vuilniszakken bedreigt Amsterdam: kan betaling afval-inzamelaars niet garanderen

 1. Dr. Heinz zegt:

  Mooi!!!

  Hoe groen is GroenLinks?

  Nou helemaal niet groen, kijk maar!!

  Like

 2. koosv8 zegt:

  Regeren is vooruitzien, GROEN NIKS lost al uw problemen op . Hoe moet u zelf bedenken want ja, ze hebben het al zo druk met al de mensen die hier niets te zoeken hebben. Die op hun beurt ook vuilnis produceren en daar niets voor hoeven te betalen…….waar wel voor trouwens. Dat is allemaal voor uw portemonnee, en denkt u nu echt dat deze onkunde vanzelf overgaat.?????

  Like

 3. Monalisa zegt:

  De ratten lopen straks in de groene stad gratis vlees

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Misschien dat Amsterdam weer vervalt in artikel 12.Of zetten ze daar nog in? Laat het daar maar 1 grote vuilnishoop worden met een flink aantal ratten. Het is toch al een verloren stad. Krijgen de Opperrat Halsema , de Nederlandse rat Lenin en de van de ratten besnuffelde Simons gezelschap van hun soortgenoten.

  Geliked door 1 persoon

 5. boorzalf zegt:

  De ratten in Amsterdam vieren feest, ze kunnen er van de vloer eten.🐀 Er ligt genoeg.

  Geliked door 2 people

 6. Trucker zegt:

  Wat is het probleem, heeft Femke een plotse aanval van geheugenverlies?
  Er lopen toch rechtop lopende vuilniszakken in Amsterdam rond die dat mogen, sterker nog ze heeft de politie opgelegd dat lopende vuilniszakken geen prioriteit zijn om te verwijderen.
  Was ik Amsterdammer (in geen miljoen jaar) zie ik er één rond schuifelen die klep open en de meuk er in en zijn ze vol, hoewel die kunnen best een paar kliko’s vuilnis torsen die waggelende tenten want ze stoppen magnum flessen tussen hun … ja wat en proppen ondertussen nog het één en onder onder die vodden.

  Geliked door 2 people

 7. Jean zegt:

  Amsterdam verknoeit liever belastinggeld aan vreemdelingen/islamieten dan te zorgen dat de eigen burgers in netheid kunnen leven.
  Trap die hallalsema eruit en zet Geert Wilders op die stoel.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Jean (19 juli 2019 om 20:13)

   Dames en Heren.

   Geer Wilders op de stoel van Halsema ??? Nee, nee, dat is geen goed idee. Dat moet je vooral niet doen. Die Geert is in staat, om al die haatbaarden en kopvodden de stad uit te werken. En dan zitten wij in de provincie er mee opgescheept.
   Gooi al die vuiniszakken maar gewoon bij de Stopera weg. Daar voelen de ratten zich immers helemaal thuis.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Op de stoel van Rutte, bedoel je.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • Jean zegt:

    Ik zie Geert Wilders liever op de allerhoogste stoel zitten en van Nederland, België, Luxemburg één Republiek maken zodat we over ‘echte’ democratie kunnen spreken.

    Like

 8. toetssteen zegt:

  In onze gemeente waar links met een vereniging van idiote partijtjes die het woord samenwerken niet kunnen spellen, de VVD buiten gezet. In mijn wijk, een nogal elitaire wijk, gaat het goed en we gebruiken de biobak alleen voor tuinafval en de rest gaat gewoon in de prullenbak die drie keer per week af wordt gevoerd. Man dat stop je echt niet in die stinkbak!
  Plastic…, normaliter gooide we dat 1 maal per week in een inzamelbak voor het winkelcentrum. Weegt niks, eitje. Nee, nu staat er een pronte bak, die elke twee weken wordt geleegd terwijl hij hooguit eens in de 6 weken het 60 procent peil bereikt. Papier, ook zo’n verhaal.

  Laat mensen hun huisvuil dumpen in een bij huis container en haal die elke week op!

  Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Die vuilniszakken zijn wel inclusief. Zeker weten!!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Mary zegt:

  Ik heb altijd al gezegd dat Amsterdam een vuilnisbak is, overal waar communisten aan het roer zitten zinkt het schip, ik vond het ook een uitstekend idee dat ze zich af wilde scheiden van de rest van Nederland, wel een grote muur er om heen je moet er niet aan denken dat ze zich over de rest van Nederland gaan verspreiden met hun communistische stemgedrag van de afgelopen decennia.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Probleem is binnenkort opgelost want dan komen in Amsterdam met instemming van de burgermoeder plenty wandelende vuilniszakken op straat.

  Like

 12. exmarineman zegt:

  Tja als illegalen, buitenlanders, krakers, enz je 1e prioriteit zijn als gemeentebestuur plus “het klimaat” en anti-auto enz met GroenLinks aan het hoofd, wat verwacht je dan van een “groene” stad?! Geld totaal verkeerd besteed aan integratiecommissies en ga zo maar door en GroenSlinks die dan milieu in het vaandel zegt te dragen……maar waar het bestuur echt voor is: de burgers van de inwoners dienen en haar taakstellingen uitvieren, ja gewoon de basis-taakstellingen: nee ho maar wij van (Groen)links incl PvdA enz. doen niet aan onze opgelegde taken. Wij hebben en zijn geroepen tot het hogere…….klimaat, milieu, en de mensen kunnen de bekende p.t op.

  Like

 13. Bob Koster zegt:

  Ik vermoed dat AEB binnenkort overgenomen wordt door een Chinees bedrijf. In heel Europa zijn de Chinezen daarmee bezig omdat zij kennelijk wél brood zien in afvalverwerking. Weer een bewijs dat Chinezen intelligenter zijn dan Europeanen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s