Ga terug naar waar je vandaan kwam

Screenshot_123

(Door: “eg regs”)

Donald Trump belandde in controversieel vaarwater. Hij had gesuggereerd dat Congresleden ‘met een migrantenachtergrond’, als zij het immers niet zo naar de zin hadden in Amerika, misschien maar beter zouden moeten terugkeren naar de plek waar zij vandaan kwamen. Afschuw en ontzetting waren het gevolg.

Ik kan me de verhalen van mijn moeder nog herinneren. Op een kwade morgen werden zij wakker en zij zagen hoe op de straat voor hun huis, op de straat die gisteren nog zo vreedzaam en vertrouwd had geleken, nu plotseling Japanse soldaten patrouilleerden – stukjes struikgewas op de helmen en al. Terwijl in de verte rookpluimen opstegen uit de brandende olie-installaties, die de Nederlanders in allerijl hadden weten te saboteren, zouden volgens de jongste geruchten in de binnenstad nu grootschalige plunderingen aan de gang zijn. Dit was kortom een tamelijk apocalyptisch einde van een tijdperk. De wáre ellende echter zou nog moeten volgen.

Wie de oorlogshandelingen had overleefd en (vanwege leeftijd of geslacht) niet naar Birma werd afgevoerd, bracht de eerstvolgende drieënhalf jaar door in concentratiekampen. Dat wil zeggen, als zij geluk hadden, want ongeveer 40% van de gevangenen heeft deze ontberingen nooit kunnen na vertellen. Mijn bejaarde overgrootvader bijvoorbeeld werd door de Kempetai doodgemarteld en zijn vrouw overleefde het kampenbestaan al evenmin. Naast de wrede en stelselmatige vernederingen waren hongeroedeem en malaria aan de orde van de dag.

Mijn eigen famlie is tot de ‘Papoea-crisis’ in Indonesië gebleven. Zij waren hier geboren en dit was ook het enige ‘thuis’ dat zij kenden. Zij spaken Indisch, zij aten Indisch en zij voelden zich Indisch. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wisten zij ook heus wel wat er zat aan te komen,maar desalniettemin bleven ze waar ze waren. Dit was hun thuis immers.

Maar toen kwam dus de voornoemde ‘West-Irian-crisis’. Bedrijven werden genationaliseerd, bedreigende graffiti verscheen op de huizen en aldus moesten deze ‘postkolonialen’ halsoverkop alsnog een veilig heenkomen zoeken in Nederland. Maar als u denkt dat hen in het ‘moederland’ een gastvrij onthaal te wachten stond, dan moet ik u helaas uit de waan helpen. Kortheidshalve zal ik de beschamende verhalen van bekrompen hatelijkheid achterwege laten, maar neem van mij aan dat niemand hier in een ‘gespreid bedje’ terechtkwam.

Waarom vertel ik u dit alles? Wel, omdat wij nu in Nederland op een moment beland zijn dat ook wij mensen zullen moeten terugsturen. Naar een land waar men niet is geboren en dat men zogezegd ‘niet kent’. Ik wil alleen maar zeggen: dit is helemaal niet zo erg. Met onze eigen mensen hebben we nooit enig medelijden gehad, dus waarom zouden we dat nu wel hebben met de volksvreemden die onder valse voorwendselen hier ooit zijn binnengeslopen? Stuur die Ghanezen, Surinamers, Turken en Marokkanen maar gerust terug naar waar ze vandaan kwamen.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ga terug naar waar je vandaan kwam

 1. waarom kregen ze een paspoort?

  Like

 2. Lucky zegt:

  Wat verzwegen wordt

  Liked by 1 persoon

 3. ruud 2 zegt:

  Waarom is geld zo aantrekkelijk? Er blijft straks niets over voor de rijke heren. Als de ene groep roept kom binnen mag de andere groep toch wel roepen pleur op?, maar niet zo dat de eerste groep een 2e privilege krijgt om de 2e groep uit te schelden voor racist e.d., dan gaat hek van de dam.Wat er bij de 1e groep allemaal gebeurd is hemel schreiend, ze worden vrijwilliger voor een goed doel,meestal een doel waar je onbeperkt kinderen kan misbruiken, sommigen hebben zo gedroomd van een grote staaf, die zijn helemaal de weg kwijt en kunnen het niet meer missen.

  Like

 4. Motorman zegt:

  Na de Algerijns- Franse oorlog, waarbij Algerije onafhankelijk werd zijn ongeveer een miljoen Franse burgers ( die er woonden en werkten ) verdreven uit Algerije. En die werden ook niet welkom geheten in Frankrijk.
  Wij kunnen dus ook wel een miljoen gelukszoekers die niet werken verwijderen zeker?

  Liked by 1 persoon

 5. bozeoudeman zegt:

  Dat ‘ga terug naar eigen land’ geldt wat mij betreft naast criminelen verder voor diegenen die ons willen overheersen en hen die hier niet willen aarden. Dat laatste betekent niet zuurkool met spek en worst eten, maar anderen respecteren en accepteren zoals die wensen te zijn en zoals die willen leven, mits zij daar anderen geen schade mee berokkenen.
  Al diegenen die hier sharia wensen in te voeren, donder op naar je thuisland of het thuisland van je ouders. Al diegenen die hier dezelfde spanning en strijd willen brengen tussen ‘zwart en wit’ zoals in de VS al zichtbaar is via hebzuchtige, enkel op eigenbelang uit zijnde stokers als hier SS, donder op terug naar Suriname, Nigeria, Ghana of waar dan ook. En iedereen die de totale bevolking een ‘linkse’ heilstaat wenst op te dwingen, donder op, ga naar Noord Korea!
  Mensen die hier gewoon willen leven met en onder ons Nederlanders, daar heb ik geen probleem mee, mits het beperkt blijft, want Nederland kan geen twintig of dertig miljoen mensen herbergen, zoals dat gestoorde zooitje van de VN in New York wil, zonder dat dit gaat leiden tot grote sociale, economische en infrastructurele problemen.
  Voor mij maakt het niet veel meer uit, maar voor iedereen die nog een ‘leven voor zich heeft’, denk eens na, hobbel niet achter de nieuwe fascisten aan die zich links en progressief noemen, denk zelf eerst eens na en weet wat je kiest, leven in vrijheid of geknecht in onderdrukking.

  Liked by 3 people

 6. Dr. Heinz zegt:

  En alweer heeft Trump gelijk!!!
  En om Europa weer leefbaar en gezond te maken, moet hier in ons Europa ook een Trump komen!!
  Het liefst in elk land een Trump!!

  Zegt het voort!!

  Liked by 2 people

 7. Jules van Rooyen zegt:

  De dubbele paspoorten is de zwakke plek in het systeem van oeverloze immigratie. Onze mensen uit Indië moesten ook kiezen, tussen of een NL paspoort of een Indonesisch paspoort. Ze kozen voor het eerste, en moesten dus weg. Dat gaat ook hier gebeuren als de verraders regeringen zijn weggestemd of weg gestuurd. Dat gaat de komende maanden gebeuren, een regering zonder vertrouwen onder het volk, is geen lang leven beschoren.

  Like

 8. Bezorgde burger zegt:

  Mooi stuk en helemaal mee eens! Hopelijk zal het nuchtere verstand weer over Europa regeren voordat het te laat is!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s