Sarrazin beschuldigt SPD van realiteitsweigering: “Het zou nooit tot de oprichting van de AfD gekomen zijn”

Screenshot_172

(Vertaling: E.J. Bron)

De door partijuitsluiting bedreigde voormalige Senator van Financiën van Berlijn, bestuurslid van de Deutsche Bank en bestsellerauteur Thilo Sarrazin (foto) wil ondanks de dreigende partijuitsluiting deelnemen aan de geplande ledenenquête  over de nieuwe partijtop. “Ja, natuurlijk zal ik meestemmen. Ik zal van tevoren heel goed naar de kandidaten kijken”, zei Sarrazin tegenover de “Bild-Zeitung”.

Duits - Zuerst

Overigens zou hij “gematigd boos” zijn over de beslissing van een arbitragecommissie van de partij, die pleit voor zijn uitsluiting. De beslissing zou aantonen dat de partij zich zou afsluiten voor een islam-kritische discussie. Door zijn partijuitsluiting zouden ook “veel anderen in de SPD en in de samenleving monddood gemaakt worden”, voegde Sarrazin er aan toe.

In de motivering van de arbitragecommissie stond dat Sarrazin “grote schade” aan de partij zou hebben toegebracht. Hij zou met zijn islam-kritische thesen “aanzienlijk de fundamentele principes van de partij overtreden”.

Dat spreekt Sarrazin tegen. “Wat de SPD geschaad heeft, is dat ze zich verstopt voor problemen. En dat schaadt haar tot op de dag van vandaag”. Al in zijn in het jaar 2010 verschenen boek zou hij voor de nu intredende gevaren voor de partij hebben gewaarschuwd. “Als de SPD destijds inhoudelijk op mijn waarschuwingen zou zijn ingegaan, dan zou het waarschijnlijk nooit tot de oprichting van de AfD zijn gekomen. En dan zou de SPD nog steeds de grootste arbeiderspartij van Duitsland zijn.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Sarrazin beschuldigt SPD van realiteitsweigering: “Het zou nooit tot de oprichting van de AfD gekomen zijn”

 1. Rensk. zegt:

  Ik begrijp niets maar dan ook helemaal niet van mensen, die problemen niet kunnen/willen erkennen en doen alsof het er niet is. Kleuters doen precies hetzelfde. Van echte kleuters kan ik het hebben, maar niet van volwassen kleuters. Kan niets met dat soort mensen en wil er ook niks meer mee. Helemaal niets. Problemen daar moet je oplossingen voor bedenken. Wegkijken is laf en oliedom

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Misschien heeft Sarrazin dat ook gelezen………
  Opnieuw granaataanslag in Antwerpen: zes auto’s en drie gevels beschadigd ik was 36 jaar een politieagent te Antwerpen maar nooit ofte nimmer heb ik zoiets gehoord……zouden de getaande broeders er iets mee te maken hebben…..ik durf er geen antwoord op geven….ik wil links en de brengers van DE vrede niet tegen het hoofd stoten (bron HLN een vlaamse krant)

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Op lazeren met die linkse idioten die nog ijskoud durven te zeggen dat hij de partij grote schade heeft toegebracht. Het laat wel heel duidelijk zien dat het hen om de zeteltjes gaat.
  Net als hier, en niet om het land. En Thilo Sarrasin heeft de problemen in het land dan wel scherp in de smiezen, maar dat hij nog bij die partij wil blijven horen kan ik niet begrijpen.
  AFD…. DE NIEUWE ARBEIDERS PARTIJ.

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Las net dat stukje over gedwongen gasafsluiting. Dwingen? Wat gaan ze nog meer bedenken om mensen in een keurslijf te heffen? Wat een godvergeten griezels in Brussel met hun marionetten. Als er dan geen volksopstand komt dan weet ik het echt niet meer. Overheidsprojecten? Gaat praktisch nooit goed. Grote goedheid waar gaat dit in vredesnaam heen.

  Like

 5. Jan zegt:

  Als de politieke ovrtuiging maar juist is dan is leerplicht plotseling niet meer belangrijk

  Like

 6. Jan zegt:

  Gekkenhuis Duitsland

  Stürzenberger veroordeeld omdat het kenteken van zijn auto niet zichtbaar was. Voorwaardelijke gevangenisstraf en fikse boete

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s