“Sea-Watch”-schandaal: Italië onthult gezamenlijke praktijken van mensensmokkelaars en NGO-schepen

Screenshot_155

(Vertaling: E.J. Bron)

Een geheimzinnige Facebook-groep. Gejubel op smokkelschepen. De feiten zijn verpletterend. Een 21-jarige Libiër sprak voor de camera over de nauwe samenwerking tussen smokkelaars en NGO-schepen zoals de “Sea-Watch 3”. Een journalist voegt er nog iets aan toe.

epoch times

Dat de Italiaanse justitie beschikt over informatie dat Libische mensensmokkelaars en NGO´s contact met elkaar zouden onderhouden, had de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini al in de tv-show “La quarta Repubblica” op 8 juli aangekondigd. Nu onthulde hij een week geleden in de talkshow “Quarta Repubblica” op Rete 4 dat er inderdaad bewijzen zijn voor een afspraak tussen mensensmokkelaars en NGO´s. Hierover berichten internationale media, bijvoorbeeld “Free West Media” of de Italiaanse site “liberoquotidiano.it”.

In een 5 minuten durende film waren migranten aan boord van een smokkelschip te zien die schreeuwden en dansten voor hun redding. Ze belden naar huis en deelden hun familieleden mee dat ze weldra in Europa zouden zijn. Deze manier van doen zou volgens “Free West Media” in schril contrast staan tot andere documentaires over “Sea-Watch”, bijvoorbeeld die van ARD-Panorama. Ook op Facebook zouden al langere tijd de reële omstandigheden worden getoond.

In de film onthult een 21-jarige Libiër, die enkele weken geleden naar Italië was gekomen, de handelwijze van de mensensmokkelaars:

“Ja, ja, hij zei contact te hebben met veel schepen van hulporganisaties. ´Sea-Watch´ en vele anderen, waarvan ik de namen niet meer weet.”

Hij zei dat de plaatsen waar schepen zoals de “Sea-Watch 3” zouden wachten, bekend zouden zijn. Als er iets zou gebeuren, zou de “Sea-Watch 3” een melding krijgen. Op zijn mobiele telefoon liet hij de nummers van verschillende organisaties zien. “Ongeveer vier of vijf nummers. Inclusief eentje van ´Sea-Watch´”, herinnert de Libiër zich.

De Libische maffia zou betaald worden, zodat de boten niet aangehouden worden.

Journalist levert bewijzen

Een Italiaanse journalist deed de proef op de som: hij deed zich voor als Marokkaanse migrant die naar Italië wil. Hij nam contact op met Lukman Zauari. Het gesprek werd via de versleutelde chat-service “Viber” gevoerd.

“De overtocht kost $ 1600,-“, zei de mensensmokkelaar.

Als de journalist vertelt dat hij zich grote zorgen zou maken over de overtocht, zeigt Lukman:

“Ik ben een serieuze en professionele man. […] Wij onderhouden contact met ´Sea-Watch´.”

Dan vraagt de journalist aan hem: “U hebt dus contact met hen en als er iets gebeurt, belt u ze op om ons te redden?”

Lukman antwoordt: “Ja, ja, ik heb contact met hen.”

Lukman bood aan om de undercover journalist naar Zuara te brengen. Daar zou de “Open Arms” liggen, een ander NGO-schip.

Een feit zou volgens “Free West Media” zijn dat deze mensenhandel in hoge mate van de NGO´s zou afhangen, omdat hij zou teruggrijpen op de met GPS geregistreerde verblijfplaatsen.

Inmiddels heeft Carola Rackete niet alleen Italië, maar ook “Sea-Watch” verlaten. Haar advocaat Alessandro Gamberini zei volgens “Focus” na haar verhoor door het Openbaar Ministerie afgelopen donderdag in het Siciliaanse Agrigento dat zij “geen deel meer zou uitmaken van de huidige bemanning van de ´Sea-Watch 3´”. Ze zou andere dingen te doen hebben. Eerst gaat ze naar Duitsland.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, Europa, Globalisering, Groenen, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Libië, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, NGO´s, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op “Sea-Watch”-schandaal: Italië onthult gezamenlijke praktijken van mensensmokkelaars en NGO-schepen

 1. Pingback: “Sea-Watch”-schandaal: Italië onthult gezamenlijke praktijken van mensensmokkelaars en NGO-schepen | eunmask

 2. Bert zegt:

  We worden verneukt waar we bij staan, en iedereen laat het toe, geen woningen, dure lasten, alles duurder, en die mensen kunnen wel 1600 betalen?

  Geliked door 2 people

 3. paulzwueste zegt:

  Het vuur wordt die omgebouwde vent te heet onder de voeten!
  Maar ze pakken ‘m nog wel…

  Geliked door 1 persoon

 4. Hans Kreuger zegt:

  Dit was toch al lang bekend, waarom denkt je dat de piraten de vluchtelingenscheepjes met rust laten?

  Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Er zijn ook z.g.n migranten, [ in werkelijkheid zijn ’t Invaders ! ], die niet zeeziek willen worden en liever met ’t vliegtuig, gratis, op de vleugels op weg willen naar luilekkerEU-land.
  De onnozele moslim ten Top……..

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  De”heldin” volgens de Duitse Media, hier een reportage van TV -DUITSLAND…

  Like

 7. Janneke zegt:

  Ik vraag me weleens af waar die hulporganisaties mee bezig zijn. Vele verschillende culturen worden op 1 grootte hoop gegooid met alle gevolgen van dien . Dit blijft nooit goed gaan omdat niemand ‘echt’ weet wie we binnenhalen. Oh zo dom en niet doordacht. Het bezorgd alleen maar nog meer onrust in Europa. We kunnen toch niet heel Afrika hier heen halen toch? Die hulporganisaties moeten ophouden met mensen hierheen te transporteren. Het wordt hier in Europa 1 grootte bende. En dat blijft nooit goed gaan.

  Like

 8. Ik vraag me af waarom niemand het idee had bedacht van een complot tussen de redders en de smokkelaars. Zelfs als het niet bestond, had het uitgevonden moeten worden. Het zou een prachtig instrument zijn geweest om alle reddingsoperaties te stoppen.

  Like

  • Rinske de VriesA zegt:

   “Big bisniss” voor de mensensmokkelaars, en de invasie van deze asielparasieten, gaat nog steeds door!! Grenzen dicht, en weer “ouderwetse,” grens-controle door de marechaussee, en terugsturen naar het land van herkomst. Komen hier alleen om onze sociale bijstand-“ruif” leegeten, plus onze fmeisjes/vrouwen intimideren, aanranden, vrrkrachten en vermoorden, vanwege hun dood en verderf-zaaiende, “vredelievende” godsdienstwaanzin! Dit moet STOPPEN! Er komt burgeroorlog van!

   Like

 9. Republikein zegt:

  Goed idee Julius, gooien we in de denktank.

  Like

 10. Rinske de Vries zegt:

  “Big bisniss” voor de mensensmokkelaars, en de invasie van deze asielparasieten, gaat nog steeds door!! Grenzen dicht, en weer “ouderwetse,” grens-controle door de marechaussee, en terugsturen naar het land van herkomst. Komen hier alleen om onze sociale bijstand-“ruif” leegeten, plus onze fmeisjes/vrouwen intimideren, aanranden, vrrkrachten en vermoorden, vanwege hun dood en verderf-zaaiende, “vredelievende” godsdienstwaanzin! Dit moet STOPPEN!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s