De vesting Rijksdag: Hoe de regerenden zich wapenen tegen de gevolgen van hun politiek

Screenshot_179

(Door: Ramin Peymani – Vertaling: E.J. Bron)

Zelden had een plan een grotere symbolische betekenis dan de aankondiging om de voorzijde van de Rijksdag in Berlijn te laten versterken door een tien meter brede en twee en een halve meter diepe gracht. Ook zal er een meerdere meters hoog veiligheidshek worden geplaatst. En de controle van de bezoekers dient in het vervolg in een 50 meter brede veiligheidszone plaats te vinden.

epoch times

Voor het project staan € 150 miljoen gepland. Of die financiële middelen afgeboekt worden onder bewapeningsuitgaven is twijfelachtig. Daarentegen is het wel zo goed als zeker dat de Duitse belastingbetaler rekening moet houden met een behoorlijke budgetoverschrijding. En ook het tijdschema is nauwelijks haalbaar.

Het afweerbolwerk dient al in 2013 klaar te zijn, hoewel er tot nu toe blijkbaar nog niet een een concreet bouwplan bestaat. De beroepspolitiek komt in tijdnood. De angst is te groot om het slachtoffer te worden van de zelf veroorzaakte splijting van de samenleving.

De politiek van de afgelopen jaren – met in de eerste plaats de in verkeerde banen geleide migratiepolitiek – eist nu al haar tol. En terwijl de als “vijand” uitgemaakte politieke tegenstander op dit moment nog steeds rechts wordt gezien, is het slechts een kwestie van tijd totdat linkse extremisten in hun verdelingsgevechten de Rijksdag op de korrel nemen en religieuze fanatiekelingen de seculiere staat aan diens wortels pakken.

De versterkingen moeten snel opgericht worden, want de economische recessie werpt haar schaduwen vooruit. Burgers, die hun volksvertegenwoordigers in tijden van welvaart niet waarderen, zouden tot het uiterste kunnen besluiten wanneer op zeker moment alles van hen is afgepakt. Dat merken ook de regerenden, hoezeer ze zich anders ook van hun kiezers afsluiten.

30 jaar na de val van de Berlijnse Muur staan we op bijna dezelfde plek opnieuw voor de oprichting van een veiligheidshek tegen de eigen burgers

De commissie bouw en ruimtelijke ordening van de Bondsdag had al langer dan een jaar geleden besloten tot de bouw van de gracht. Dat dit plan tot voor enkele dagen niet bekend was, zou wel eens de schuld kunnen zijn van de tussentijdse verkiezingen. Per slot van rekening vonden sindsdien behalve de uit het oogpunt van de regeringscoalitie bijna mislukte EU-verkiezingen ook de deelstaatverkiezingen in Beieren en Hessen plaats, waarbij de CDU/CSU en de SPD vermoedelijk nog veel grotere klappen zouden hebben gekregen als de besloten versterking van de Rijksdag een verkiezingsthema geworden zou zijn.

Omdat de voorgeschreven planningsprocedure echter moet beginnen, wanneer men zich nog een beetje aan het tijdschema wil houden, kon de Duitse regering de bouw van de versterkingswerken nu niet langer meer geheim houden. Daarom staan we dus 30 jaar na de val van de Berlijnse Muur op bijna dezelfde plek opnieuw voor de oprichting van een veiligheidshek. Deze keer dient dit echter niet de vlucht van acht miljoen mensen te voorkomen, maar het miljoenen te verhinderen diegenen onder handen te nemen die hen vanuit het binnenste van de vesting elke dag het leven moeilijker maken.

En terwijl de beroepspolitiek ons steeds weer slimme adviezen geeft als we voor onze eigen veiligheid zorgen, verschanst zij zich in een extra beveiligd gebouw. En dat terwijl angst voor de gewone burger geen goede raadgever is. Waar Angela Merkel aanraadt om samen blokfluit te spelen en andere verantwoordelijken een armlengte afstand of een alarmbelletje in de handtas adviseren, grijpt de kaste van de volksvertegenwoordigers in eigen zaak wat betreft veiligheid liever diep in de defensiepolitieke lade.

Waar men al meer dan 100 jaar met het motto “Dem deutschen Volke” wordt begroet, is men als burger inmiddels een potentiële bedreiging

Het is nog niet te overzien of de gracht, die ons als esthetisch project aanlokkelijk gemaakt moet worden, op zeker moment in een andere functie gebruikt zou kunnen worden. Hij is in ieder geval breed genoeg voor allerlei militair materieel. Dan is het feit dat de uitrusting van het Duitse leger op dit moment weinig weerbaar aandoet een schrale troost.

Maar afgezien van het feit hoe kunstzinnig, gekleurd en uitnodigend de geplande onderaardse tunnel voor de volledig gecontroleerde kanalisering van de stromen bezoekers ook vormgegeven wordt, gaat er van de “Vesting Bondsdag” een fataal signaal uit. Terwijl de regerenden aan ons hun ideologie van de open grenzen opdringen, van hun mislukken van niet alleen de criminaliteitsstatistieken, maar ook van beschermingszones voor vrouwen, betonblokken en mes-verboden getuigen, verschansen zij zichzelf in hun Führer-bunker en ontkennen zelfs niet eens dat het de angst voor de terreur is die hen drijft.

Waar men sinds meer dan 100 jaar met het motto “Dem deutschen Volke” begroet wordt en tot voor tien jaar geleden tamelijk ongehinderd naar binnen kon gaan, is men als burger van dit land inmiddels een potentiële bedreiging. Er is niets dat de kloof tussen regerenden en geregeerden duidelijk zou kunnen documenteren dan de terugval in de middeleeuwen met citadellen, waarin de burchtheren bescherming tegen de bevolking zoeken.

Het is het brevet van onvermogen van een “politieke elite”, die dusdanig veraf staat van de burgers, dat zij deze niet meer als verleners van een tijdelijk beperkte macht ziet, aan wie zij rekenschap verschuldigd is, maar als gevaar waartegen men zich wapent. Versterkt als een burcht wordt de Rijksdag het symbool voor de machteloosheid van de op afstand gehouden soeverein.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Ramin Peymani

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, lafheid, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op De vesting Rijksdag: Hoe de regerenden zich wapenen tegen de gevolgen van hun politiek

 1. delamontagne zegt:

  …………“Dem deutschen Volke”………..,
  Derde naamval dan betekent het toch zoiets als:”aan, voor, ten dienste van Het Duitse Volk”.
  Nu dus ten dienste van de misleiders van het Volk.
  / / /
  ………….de beroepspolitiek ons steeds weer slimme adviezen geeft als we voor onze eigen veiligheid zorgen,
  idem dito in Nl.
  Daarom zie je het stadsbeeld ook successivelijk veranderen in de loop der jaren.
  ALLEMAAL VOOR DE VEILGHEID……………

  Liked by 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Als ik bijgelovig was, zou ik zeggen dat er een vloek op dit gebouw rust.
  De verhuizing van de regering van Bonn naar Berlijn stond symbool voor de terugkeer van Duitsland naar de kring van de machtigen. En als ik kijk naar de Duitse global players: bibber Mutti, verkrampte Karrenbauer, Heiko Maas mannetje.
  Mijn hemel, het volk van dichters en denkers en hun vertegenwoordigers.

  Liked by 1 persoon

 3. Kun je zien hoe wereldvreemd die Hotemetoten zijn! Alle tijd om zo’n huis leegtejatten! Ik heb al menig bericht gelezen dat bij BN’ers de huizen zijn leeggehaald. Bij Gerard Joling lukte dit niet, omdat hij glazen gevels had van 10 cm dik!
  https://www.lc.nl/friesland/Woning-Ed-Nijpels-leeggeroofd-tijdens-vakantie-Zo-veel-emotionele-waarde-bij-verdwenen-spullen-24659640.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.bing.com%2F

  Like

 4. Dijkstra zegt:

  O dus hier is plotseling wel een hek een goede oplossing? Ik neem aan dat dit hek de titel zal krijgen ‘antifascistische verdedigingswal’?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s