“White privilege”, Amsterdam 1913 . . .

Screenshot_173

Voor Rutger Groot Wassink, die zich blijkbaar onbewust is van het feit dat de meerderheid van de Amsterdamse bevolking vroeger in totaal vervuilde, overbevolkte krotten zonder schoon water en deugdelijk voedsel moest leven.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “K. Vlaardingerbroek“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, Groenen, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Slavernij, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

17 reacties op “White privilege”, Amsterdam 1913 . . .

 1. kampersrene zegt:

  Dat is de reden waarom die horde naar Europa komt…Nederland heeft iets kunnen opbouwen De getaanden konden dat niet… te lui..te lomp en mede dank zij hun achterlijke godsdienst Zij hebben hun oog laten vallen op onze welvaart ! en willen kunnen genieten waar onze voorvaders voor gevochten hebben……wie daar niet mee akkoord kan gaan is een racist

  Geliked door 7 people

  • delamontagne zegt:

   Ben TROTS om dan “maar”racist te worden genoemd.
   Ik heb dat artikel van de meisje met filmpje naast de Heer Wilders gelezen, IK KON M’N OGEN HAAST NIET GELOVEN, dat mensen zich zo verlagen om andemans mening niet kunnen verdragen.
   N[r]áar land is NL aan .t worden…………..

   Geliked door 5 people

   • guusvelraeds zegt:

    Totale verbijstering bij het lezen van de socialistische drijfjacht op een in principe weerloos meisje dat triomfantelijk en zonder eigen risico om de verkeerde mening aan de kunstmatig opgeklopte morele schandpaal werd gezet.

    Geliked door 3 people

   • ronjaspers zegt:

    delamontagne.Kom jij daar nu pas achter,het extreem linkse nageboorte is al decennialang landen van binnenuit aan het slopen,gesteund door de machtige bilderberg groep.Dit alles voor een N.W.O.

    Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Schoon drinkwater was toen zelden, bier was minder ongezond.

  Geliked door 2 people

 3. Piet Snot zegt:

  Zo zijn zelfs mijn oma en opa nog opgegroeid, in een klein keldertje in de Jordaan van een paar vierkante meter.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik dacht dat zelfs mijn moeder in 41 nog ergens geboren is in een klein keldertje in de Jordaan.
   Maar ik heb geen idee of het toen al wat beter ging met de mensen in die tijd daar, wat betreft stromend water en hygiëne.

   Like

 4. bedonderde burger zegt:

  Nee, natuurlijk weet die lummel daar niets van, het is vast een klootzak uit een beter milieu zoals die Halsema en Rosenmuller. Wie denkt nu echt dat dat soort iets over de afkomst van gewone mensen weet. Daarom ook zijn ze zo erg. Zij hebben een schuldgevoel ten aanzien van de derde wereld vanwege het gouden lepeltje waarmee zij zijn grootgebracht en vanwege dat schuldgevoel moeten gewone mensen de lasten dragen en voor hen betalen terwijl zij, als bestuurders, dikke pakken geld in hun zakken steken. Het zijn ordinaire roofridders al die politici en met name dat linkse tuig. Maar zij doen al zoveel goed. Zij bedenken strafmaatregelen en dwangmiddelen om die akelige witte arbeiders en andere gewone mensen, die in hun beleving van privileges aan elkaar hangen, uit te knijpen voor die derde wereld. Om dat te kunnen moeten zij natuurlijk wel de betere banen hebben, met uiteraard de daarbij horende leuke vergoeding. Zo verdienen zij er ook nog eens aan, Een win/win situatie voor hen..Ja,ja hypocriete schoften dat is wat zij zijn. Veelal allemaal uit betere milieus en om hun schuldgevoel weg te poetsen mag.de maatschappij, het gewone volk dus, de rekening betalen, Nieuwe Franse adel dat is wat dit vooral hypocriete linkse tuig is. Een troost, de islamieten zullen wel met hen afrekenen, zoals al vaak gebeurt. Eigen schuld, dikke bult

  Geliked door 2 people

 5. Blaffertje zegt:

  Deze mensen waren ook slaven van de gegoede burgerij, maar daar word geen woord over gerept want zij zijn blank hè!
  Dat zij uitgebuit werden telt niet mee want ze hebben het verkeerde kleurtje.

  Ik heb vroeger in een vergelijkbaar krot gewoond tot mijn derde.
  Het huis mocht eigenlijk niet meer verhuurd worden omdat het op de afbraak lijst stond, maar mijn ouders hadden geen keus.
  En dat was nog relatief kort geleden in 1961.
  Misschien dat ik daarom wel een ras PVVer ben en het vechten met de paplepel ingegeven heb gekregen.
  Als je in zulke omstandigheden opgroeit, want in de jaren daarna was het huisje wel ietsje beter maar verder was het armoedje troef, dan leer je in te zien dat wat ons nu overkomt met deze tsunami van uitvreters die alles wat wij met bloed zweet en tranen weer hebben opgebouwd het weer naar de gallemiezen helpe en dat wij weer die zelfde kant opgaan en weer in armoede vervallen.

  Toepasselijker spreuk bestaat er niet :”Vele varkens maken de spoeling dun”.
  De varkens slaan uitstekend op onze ongewenste gasten.

  Geliked door 3 people

 6. koddebeier zegt:

  Het probleem van de linkse ‘elite’ is dat niemand van hen ooit echte arbeid hebben verricht, maar altijd hebben geparasiteerd van het geld van anderen !!

  Geliked door 2 people

 7. verwardeman zegt:

  Beste Piet Snot , maar natuurlijk werd er toen in moslimiestan al geld in gezameld voor
  de ” mamaas van de Jordaan ” ….ja toch ?
  Oh , en natuurlijk ook voor “kleine Sjonnie ” , en al die zielige “oranje babies”.
  Nee wij witten hebben alles van die arme islamietjes en swartjes gestolen , althans volgens
  die rotte vuile linkse kankerkerk !

  Geliked door 1 persoon

 8. Aegolius cs zegt:

  Eigenlijk zijn het universele beelden uit die tijd waarbij ik aan het platte land denk, alsook aan Amsterdam en andere grote steden.

  Door wie zijn die schrijnende situaties veranderd. Door de politiek, de kerk of alleen door voorvechters?

  Thans verkeren we sociaal gezien in het luxehotel NL. Dat weten de vluchtelinge ook, maar niet op welke wijze we het luxehotel NL in stand kunnen houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s