Syriëgangers veroordeeld tot celstraffen

Screenshot_204

Straf voor Oussama A. geldt ook voor het lachend poseren op een foto met een gekruisigd persoon

De Syriëgangers Oussama A. (24) uit Utrecht en Reda N. (25) uit Leiden zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank Den Haag acht dinsdag bewezen dat zij in Syrië en Irak meededen met de terreurorganisatie ISIS en terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.

De straf voor A. geldt ook voor het lachend poseren op een foto met een gekruisigd persoon. Met het Openbaar Ministerie noemt ook de rechtbank dit een oorlogsmisdrijf. Het is de eerste keer dat een jihadist in Nederland hiervoor is berecht. A. heeft met de foto de persoonlijke waardigheid van de overledene aangetast, iets wat is vastgelegd in de Geneefse verdragen. Met de verspreiding van de foto droeg A. bij aan de verheerlijking van IS, vindt de rechtbank, die alleen al voor deze foto 2,5 jaar cel meetelde. De verspreiding van twee andere foto’s waarop ook gedode IS-slachtoffers stonden, vindt de rechtbank geen oorlogsmisdrijf.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, gezond realisme, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Justitie, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

9 reacties op Syriëgangers veroordeeld tot celstraffen

  1. ruud beijer zegt:

    Ophangen
    Klaar!!

    Geliked door 3 people

    • Trucker zegt:

      Voor een keer ben ik akkoord met eenccomment van uw hand.
      Inderdaad peine capitale en bij voorkeur zo kosten besparend als mogelijk, maw alle methodes zijn toegelaten.
      Simpelste is in Schiphol bij aankomst te regelen is op zichzelf al een win win situatie.

      Like

  2. Rensk. zegt:

    Die uitdrukking op het gezicht van met name de middelste heb ik vaker gezien. Dat wordt nog wat als die gasten weer vrij komen.

    Geliked door 1 persoon

  3. Wedden dat die hele rechtbankZOOI meer met Verrijkers ‘in de weer is’, dan met Kaaskoppen! Wedden dat die hele rechbankZOOI vet aan het cashen is van ONZE CENTEN!! De rechtbanken, politie etc. kunnen al het werk nauwelijks aan. Wat wil je ook met alles wat hier ONTHAALD is (met koortje en al)!! Geert Geef Meer Gas!! Het moet veel duidelijker worden wat hier aan de hand is! Wat zich hier heeft afgespeeld de afgelopen 45 jaar!! En dan nog de 500 M I L J A R D die ons is AFGEJAT om het HET MISDADIGE PROJECT te voltooien!

    Like

  4. edwin vissers zegt:

    schietgebed ,het sterven van een cristen ,satan wil jullie ziel .

    Like

  5. Monalisa zegt:

    Ze zitten weer in een duur hotel, gratis eten en drinken.

    Like

  6. Henk der Niederlánder zegt:

    Het is maar even wachten totdat een vervroegde invrijheidstelling uitgevoerd wordt.
    Hebben we dat al niet meer gezien.
    Ja dat hebben we regelmatig gezien.
    Tering met die rechtspraak en pleur nou eens langzaamaan op.

    Like

  7. Tijl Uylenspiegel zegt:

    En kunnen we in het kader van “Naming and Shaming” ook zoveel mogelijk gegevens van de advocaat openbaar maken, liefst met woonadres zodat hij ook persoonlijk bedankt kan worden ?

    Like

  8. koosv8 zegt:

    Het laat weer overduidelijk zien dat de rechters in dit land helemaal geschoffeld zijn.

    Like

Plaats een reactie