Dwarsliggen i.p.v. politiek: CDU bekrachtigt samenwerkingsverboden met de AfD

Screenshot_252

(Vertaling: E.J. Bron)

De CDU-districtsafdeling van Kaiserslautern heeft unaniem besloten om een partijuitsluiting procedure tegen een wethouder uit Frankenstein te starten. De districtsafdeling motiveerde haar besluit ermee dat de fractiesamenwerking van de CDU-politica Monika Schirdewahn met haar man en AfD-raadslid Horst Frans Schirdewahn in de gemeente Frankenstein in de Pfalz geldende besluiten zou overtreden.

Duits - Zuerst

De districtsvoorzitter van de CDU, Klein, deelde mee dat mevrouw Schirdewahn ongeacht de scherpe kritiek van haar partij een samenwerking aangegaan zou zijn met de enige vertegenwoordiger van de AfD in de gemeenteraad. Zodoende zou ze grote schade hebben toegebracht aan de CDU. In een mededeling van de districtsafdeling zegt men bovendien dat de gemeentepolitica opzettelijk en aanzienlijk de fundamentele principes en voorschriften van de CDU zou hebben geschonden.

Schirdewahn had de samenwerking met haar man gemotiveerd met een ruzie om de drinkwatervoorziening. “Het gaat niet aan dat men mij daarom uit de partij wil uitsluiten, alleen omdat de AfD me hier als enige partij hulp heeft aangeboden”, had ze volgens het persbureau dpa voor de vergadering van het districtsbestuur gezegd. Ze zou “tot in laatste instantie” vechten tegen een mogelijke uitsluiting.

De top van de CDU had eind juni in een besluit nogmaals coalities of andere vormen van samenwerking met de AfD uitgesloten. Al op het partijcongres eind verleden jaar werden bondgenootschappen met de AfD verboden. Vooral in de oostelijke deelstaten vinden er sinds de goede prestatie van de AfD bij de EU-verkiezingen afgelopen mei binnen de CDU discussies plaats over de zin en onzin van afgrenzingsbesluiten tegenover de AfD.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), betutteling, burgermoed, christendemocraten, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dwarsliggen i.p.v. politiek: CDU bekrachtigt samenwerkingsverboden met de AfD

 1. Rensk. zegt:

  Wat daar gebeurd is exact hetzelfde als oude mensen en kleine kleuters hun stoeltje naast zich bezet houden voor alleen diegene, die deel uit maakt van hun groepje. Zijn mensen, die niets leren en waar je ook niet van kunt leren. En dat zit in de politiek.

  Geliked door 1 persoon

 2. Trucker zegt:

  In Vlaanderen kennen we dat zeer goed die uitsluiting, ze hebben er zelfs een naam voor ‘cordon sanitaire’, net alsof wij ziek of besmettelijk zijn.
  De pratende hoofden van de mainstream vinden dat uitsteken en stellen er zelfs geen vragen meer over (bv het democratische gehalte), maar integendeel suggereren in hun “duiding” (lees overheids propaganda) dat die partij nooit kan deelnemen aan de macht.

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Der Marcus (Klein) kan het goed vinden met Krampf Knarrenbauer

  en Markus Grübel (CDU) zal hem wel hebben ingefluisterd dat in negatieve bewoordingen spreken over de islam door de AfD er toe leidt dat aanvallen op muzelmannen steeds heviger wordt

  Vorig jaar schreef deze Grübel (hij zal wel niet lang hebben moeten grübeln) dat kopsvodvrouwen op straat aangevallen woorden vanwege dit elegante kledingsstuk, ook mannen (kuch) zouden niet meer veilig zijn:
  “Es ist unerträglich, dass muslimische Frauen und Männer auf offener Straße angegriffen werden.”
  https://www.evangelisch.de/inhalte/150122/21-05-2018/religionsbeauftragter-afd-befoerdert-uebergriffe-auf-muslime

  Geliked door 1 persoon

 4. Cleo zegt:

  …. Democratisch (???) …..

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het blijft toch een eigenaardig fenomeen, politici hebben altijd de mond vol over de “democratie” maar weigeren daar uitvoering aan te geven.
  Wat blijft er over van de democratie als je een complete partij het zwijgen oplegt?
  Inderdaad; niks.
  En het gebeurd in Duitsland, België en Nederland, in Frankrijk is de partij van Marine le Pen inmiddels dermate groot dat het niet meer kan, maar anders….!

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  cordon sanitaire is de toekomst,niet de groeten aan het “plebs” de “paupers” en de nutteloze uitvreters van de nazi bilderberg groep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s