Econoom Paech eist “afbouw van de industrie en 20-urige werkweek”

Screenshot_219

(Vertaling: E.J. Bron)

De economiewetenschapper (“milieueconoom”) Niko Paech (foto) eist een afbouw van de industrie in Duitsland en een duidelijke reductie van de gebruikelijke arbeidstijd.

Paech zei tegenover de Deutschlandfunk dat wanneer de arbeidstijd, en zodoende ook het inkomen, dalen er minder behoefte zou zijn aan mobiliteit, consumptie en woonruimte. De werkloosheid zou verdwijnen en iedereen zou op basis van een geringer arbeidsniveau een inkomen hebben.

Volgens de onderzoeker zou een 30-urige of 20-urige werkweek de mensen de tijd geven om, als aanvulling op een niet meer zo hoog inkomen, zelf prestaties te leveren. Als voorbeelden noemde hij de verbouw van voedingsmiddelen, het repareren van allerlei goederen en het gezamenlijke gebruik van de auto tot aan de grasmaaier toe.

Minder groei, meer klimaatbescherming

Paech zei dat het overwinnen van de dwang om te groeien ook de beslissende stap voor de klimaatbescherming zou zijn. Op dit moment zou de politiek echter handelingsonbekwaam zijn. Want ze zou in de bevolking geen meerderheid krijgen voor een klimaatpolitiek die deze naam zou verdienen.

“Met buren over cruise en SUV bakkeleien”

Om deze blokkade te boven te komen, zou er een harde maatschappelijke discussie nodig zijn. Mensen zouden ook een keer moeten bakkeleien wanneer de buurman een cruise zou boeken. Ze zouden aan anderen moeten vragen met welk recht zij eigenlijk in een SUV rijden of met het vliegtuig op skivakantie gaan.

Niko Paech doceert aan de Universiteit Siegen en heeft zich als groeicriticus en voorvechter van duurzaamheid geprofileerd.

Bron:
www.deutschlandfunk.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, Elite, establishment, Groenen, Hypocrisie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Milieu, moralisme, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

46 reacties op Econoom Paech eist “afbouw van de industrie en 20-urige werkweek”

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Deze econoom is een rasechte communist die het liefst tot achter de voordeur ons leven zou regelen. Hij heeft wel gelijk in zijn opvatting dat minder inkomen tot minder consumptie leidt, Hij wil de werkende klasse armer maken waardoor zij in hun bewegingsvrijheid worden belemmerd. En deze man noemt zich econoom. Ik noem hem een gevaarlijke gek die in een gesloten inrichting hoort. Maar ja, met de communistische Merkel als baas kan je niets anders verwachten. Voor de asielzoekers in duitsland zal het niets uitmaken want die werken toch niet en worden door de werkende klasse volledig onderhouden. Wat ze niet krijgen komen ze wel halen. Deze econoom laat zien waartoe linkse opvattingen leiden, namelijk hersenverweking.

  Geliked door 8 people

 2. Jan zegt:

  Hij gaat dus van Duitsland een 2e Noord-Korea maken. Geen technologie maar bossen kappen om het hout te gebruiken om te kunnen koken en te verwarmen. Geen innovatie om levens te redden. Niks uitwisseling van wetenschappelijke ideeën. ’s Avonds met de kippen op de stok en opstaan als het licht wordt. Volgens mij heet dat ‘totale Verelendung’.

  Niko-Paech: Wanderprediger mit Thesen aus dem grün-braunen Sumpf
  https://www.ruhrbarone.de/niko-paech-wanderprediger-mit-thesen-aus-dem-gruen-braunen-sumpf/137911

  Geliked door 3 people

 3. Kees zegt:

  Een gevaarlijk gek.

  Geliked door 4 people

 4. AEO zegt:

  Nou Paech, geef eens het goede voorbeeld en ga met de fiets op vakantie. Geen benzine nodig en nog gezond ook!

  Geliked door 2 people

 5. hannah zegt:

  hoezo bakkeleien met de buurman waarom hij een cruise boekt of een auto rijdt …. jan met de pet kan dit al helemaal nooit betalen …. wat een onzin

  Geliked door 3 people

 6. Jan zegt:

  Niko Paech – Postwachstums-Ökonom und grüner Psychopath
  http://www.pi-news.net/2014/01/niko-paech-postwachstums-oekonom-und-gruener-pychopath/

  Weet u, als mensen op deze manier hun zelfstandigheid terug veroveren, dan raken zij hun angsten kwijt die ontstaan zijn door hun afhankelijkheid van het buitenland, veroorzaakt door een geglobaliseerde wereld.
  ….
  Wij moeten de zelfvoorziening weer reaktivieren. In mijn vrije tijd kan ik mij dan andere dingen permitteren, zoals zelf mijn broek stoppen in plaats van steeds een nieuwe kopen, ik kan in de tuin met anderen werken. Dat is een bescheiden levenswijze maar misschien wordt men er wel gelukkiger van.
  ….
  Tuinen zijn dan weer in de stad. Deze straat hier is dan geheel vrij van tegels en op de nieuwe grond kunnen dan tuinen aangelegd worden die veel gezinnen voeden. Dat gaat heel goed.
  ….
  Ook paard en wagen, de handkar en de bakfiets komen weer terug. Dat alles zal er prachtig uit zien!
  ….
  https://www.sueddeutsche.de/wissen/oekonomie-und-oekologie-gruenes-wachstum-gibt-es-nicht-1.1865075-2

  Geliked door 3 people

 7. Jan zegt:

  In Nederland heb je dergelijke dwazen ook en nog onlangs werd dit in Nieuwsuur van de NOS (van wie anders?) gebracht. 4 uur werken is genoeg. Over de betaling hoorde je hen niet maar ik vrees dat 4 uur uitbetaald krijgen op weerstand zou stuiten (weet het 100% zeker)

  4 uur werken in de zorg en het is al een puinhoop, dus ouderen kunnen terecht bij D66 voor euthanasie. Boeren laten het graan op de akkers liggen. Koeien worden niet gemolken want de 4 uren worden anders overschreden wat tot valse concurrentie leidt.

  Nog meer files en omleidingen door NS want het werk gaat nu eeuwen duren.

  Maar om te kunnen rondkomen heb ik ineens 2 banen nodig die er niet zijn en als zij er wel zijn is er meer verkeer op de weg, maar de conducteurs werken maar 4 uur en leggen daarna de boel stil.

  En bij de kades files van schepen want in- en uitladen is ook na 4 uur afgelopen.

  Dit gaat helemaal goed komen, dat voel ik gewoon.

  Geliked door 2 people

  • Tineke zegt:

   Net als in Germany Jan,daar hebben ze ook drie baantjes om rond te komen.
   Alle lidstaten volgen, (de een wat sneller dan de ander….
   Ze wachten heel sneaky,of het ”volk” er rijp voor is,lees: proefballonnetjes voor de hoofddoek.
   Onder aan de streep komen we straks allemaal op het zelfde uit.
   In dat moloch in Brussel,voeren ze immers 1 beleid !

   Geliked door 2 people

 8. Republikein zegt:

  Kan niet wereldvreemde, straks 70% geen werk want kunstmatig icm kunstmatige intelligentie, over pakweg 10 tot 20 jaar alle geld verdwenen dus honger en kannibalisme, als je de 3e wereld binnenhaalt word je het vanzelf ook, een natuurlijke kosmische wet, hoef je niet voor geleerd te hebben.

  Geliked door 2 people

 9. Cathja zegt:

  Ik zou tegen deze ‘wetenschapper’ willen zeggen dat niets hem in de weg staat om zelf een primitief leven te leiden.
  Maar laat het daarbij blijven. Er worden al zoveel zaken van de bevolking afgenomen/afgedwongen; de rek is er uit.

  Geliked door 1 persoon

 10. Piet Snot zegt:

  Dus iedereen aan de moestuin.
  En als ik een rijbewijs zou hebben, dan zou ik een Hummer aanschaffen, als ik ‘m zou kunnen betalen, onderhouden en rijdend kan houden.
  Waar bemoeid die man zich mee.

  Geliked door 1 persoon

 11. Dijkstra zegt:

  Zonder autotechniek zullen ook brandweerwagens, ambulances onbetaalbaar worden. Een fabriek kan nu eenmaal niet bestaan van de productie van 10 of 20 brandweerauto’s per jaar. De levensstandaard zal dramatisch dalen. Zonder mobiliteit geen distributie van goederen. Pakketdiensten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Openbaar vervoer is nu ofwel overbelast in piekuren of leeg in de daluren, omdat het zo duur is. Door de daling van de levensstandaard zal openbaar vervoer in de toekomst nagenoeg verdwijnen,behalve tussen grote steden. Het platteland zal onleefbaar worden. De hele toerisme sector zal verdwijnen, behalve het wandelen op de Veluwe.
  In Frankrijk hebben de socialisten in 2000 de 35 urige werkweek ingevoerd met het idee dat het de werkgelegenheid zou bevorderen. Uiteindelijk is de hoogste schatting dat het 100.000 banen heeft opgeleverd, wat voor een groot land als Frankrijk niets is. De oorzaak is simpel: het loon bleef hetzelfde als voor 40 uur, dus de kosten voor de bedrijven ook. Dit soort plannen werk kostprijsverhogend (zoals in het geval Frankrijk) of verlagend voor de levensstandaard ( zoals in het plan van Paech). Hij wil Duitsland veranderen in een soort Zimbabwe, want groei afremmen is hetzelfde als productiviteit verlagen betekent niets anders dan het verminderen van rijkdom. En dus welzijn.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een mens ontkomt er niet aan zich zo nu en dan af te vragen waar die mensen gestudeerd hebben en wat hun dokterstitel nog waard is als je met dergelijke onzin op de proppen komt. Waar is het misgegaan ??
  Ruziën met de buurman over zijn SUV of zijn cruise, hoe haal je het in je hersens!
  Zeker, ook ik denk weleens met een zekere weemoed terug aan hoe het vroeger ging maar als er een ding is dat een mens al snel leert dan is het dat je de klok niet terug kunt draaien.
  Zeker je mag mensen weleens wijzen op verkeerde prioriteiten maar dat is wat anders dan mensen andere keuzes opdringen, uiteindelijk blijft elk individu verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes, daar hebben we echt deze meneer niet voor nodig.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Nou Tijl,vroeger was niet alles beter,maar wel gemoedelijker en een stuk overzichtelijker.
   De klok kunnen we niet terugdraaien,das waar,maar als deze chaos waar we nu inzitten geen halt wordt toegeroepen,kunnen we nooit meer klok KIJKEN…..

   O,het is nu inmiddels kwart over twaalf !

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Men kan ook al ‘ op rekening ’. ‘vakantie vieren’. ( op afbetaling dus, of zoals bij auto’s leasen!) <~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

   Like

 13. Lucky zegt:

  Dat hij zelf het goede voorbeeld maar geeft en helemáál stopt met zijn vervuilende aanwezigheid?

  Geliked door 2 people

 14. Rensk. zegt:

  Nou ik ben in het geheel geen communist. Integendeel. Ik vind wel dat de consumptie van mensen te idioot voor woorden is. Als je ziet de troep die mensen allemaal kopen. Niet normaal Kleren b.v. allemaal goedkope rotzooi en kasten vol van die rotzooi. Betere kwaliteit en wat minder zou de wereld ook weer enigszins normaal maken. Dan zijn er die elke 5 jaar hun huisraad veranderen met meubels omdat de mode dat voorschrijft. Nu is het weer industrieel. Ik geloof daarvoor iets van landelijk. En elke 5 jaar ziet het er niet uit, maar dat terzijde. Dan het verwarmen. Ik vind mensen van mijn leeftijd vaak kasplanten. 23/24 graden vinden ze doodnormaal. Niet allemaal,maar wel veel. Kunnen bijna niks meer hebben. En ik stik er zowat in met zoveel graden. En zo kan men nog een tijdje doorgaan. O ja douchen. Iedere dag 15 minuten al het vet uit je lichaam scrobben en vervolgens klagen dat ze zo´n droge huid hebben en daarvoor weer dure cremes kopen. (wat geen zak helpt) Belachelijk.Het gaat maar door en word iedere keer iets meer en meer. Ze worden te dik en gaan vervolgens dure dieeten volgen. In de plaats van dat ze gaan sporten en gezond eten. Ik vind het een behoorlijke kromme maatschappij.

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Ik zie in jouw reactie nou niet echt de wereldproblematiek Rensk.
   Niet iedereen kan dure kwaliteitskleding kopen.
   En of iemand veel of weinig kleding in zijn kast heeft,ik zou het niet weten.
   En of iemand een cremmetje op zijn huid smeert(doe ik ook) is volgens mij ook niet echt spannend.
   Nou weet ik niet of jij nog een hele jonge blom bent natuurlijk,maar dan heb je dat ook helemaal niet nodig !

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Jij hebt het niet goed gelezen, ik snap haar wel en wat ze bedoeld.

    Like

   • Tineke zegt:

    Er kan er maar 1 de beste zijn…toch?

    Like

   • fleckie zegt:

    Als men in een ‘kringloop-winkel. op de confectie ‘rondloopt’, kan men zich echt verbazen over zeer goede confectie,( weggegeven, ) te koop hangt,…….zoals bijvoorbe3ld. blouses. met kantwerk! HIER…als. ‘OUDERWETS’! betiteld, voor ong, . 4-5 eu. te koop, Terwijl ze in feite. KLASSIEK zijn, ( dus. altijd, bij alle gelegenheden.’toonbaar’,…………..In SPANJE, BENIDORM. in een speciale. blousezaak. waren. dezelfde soort blouses te koop, vanaf. EU 49,95!! Ik bedoel maar.~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

    Geliked door 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Met je eens! Ik houd het kort; op een dag gaat het roer om! Moedertje Aarde slaat terug! Het 1 Grote Verkrachting van onze (eens) zo mooie planeet!

   Like

 15. bigljohn zegt:

  Een econoom, daar verwacht je toch geen dronkenmansgelal van. Afgestudeerd, communist in hart en nieren, en nog dommer dan een peuter van 3 jaar. Met hard werken hadden de Duitsers een dikke boterham verdiend. En nu zouden ze volgens deze – econoom – met bijna niet werken beter af zijn ! Er is een aloud gezegde dat luidt; wie niet werkt, zal niets verdienen. Sociale stelsels zullen als puddingen in elkaar zakken zodat daar ook niets meer te halen valt. Een zeer armoedig bestaan gelijk als in een derde wereld land zou Duitsland ten deel vallen. Ik heb al veel over die domme Duitsers gehoord (anders zou o.a. die heks van een Merkel allang verdwenen zijn) zodat deze stuip er ook nog wel bij kan.

  Geliked door 2 people

 16. Lucky zegt:

  Nog zoiets,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/07/joh-muzikale-linkse-weldoener-bob-geldof-blijkt-gewoon-belastingontwijkende-zakkenvuller/

  Joh! Muzikale linkse ‘weldoener’ Bob Geldof blijkt gewoon belastingontwijkende zakkenvuller

  Zogenaamde filantroop Bob Geldof blijkt helemaal niet zo’n altruïstische halfgod te zijn als waar de zanger van derderangsact Boomtown Rats zichzelf voor uitgeeft. Gisteren bleek namelijk dat de initiatiefnemer van USA for Africa eigenlijk vooral het motto Africa for Bob Geldof hanteert: Afrikaanse belastingparadijzen om z’n fortuin naartoe te sneaken, in een poging de hand te lichten met zijn belastingaangifte

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Als wij de kans krijgen om geld weg te sluizen, dan zouden wij dat ook allemaal doen.
   Of betaal jij zo graag je belastingen dan, om aan je eigen ondergang bij te dragen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot 25 juli 2019 om 08:07

    Als wij de kans krijgen om geld weg te sluizen, dan zouden wij dat ook allemaal doen.

    Het is zo jammer dat wij die kans nooit krijgen.
    Alleen doortrapte rijkaards krijgen die kans.

    Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Wat heeft deze Klima Umwelt Psycho Veganistische Schweinebraten zelf al gepresteerd!?

  Geliked door 1 persoon

 18. theoprinse zegt:

  Anarchoprimitivisme is een anarchistische kritiek op de oorsprong en vooruitgang van de beschaving. Volgens het anarchoprimitivisme gaf de verschuiving van het jager-verzamelaar- naar landbouw-bestaan en sedentatie aanleiding tot verdeling van de bevolking in sociale klassen, onderdrukking en vervreemding. Anarchoprimitivisten pleiten voor een terugkeer naar een onbeschaafde manier van leven door middel van ont-industrialisatie, afschaffing van arbeidsverdeling of specialisatie, en het afstand doen van grootschalige organisatietechnologieën
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Anarchoprimitivisme

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Weer zo’n links groene idioot !! Wat word ik toch moe van dit soort ‘mensen’.

  Geliked door 1 persoon

 20. Steven zegt:

  Volgens mij is deze gestoorde niet verder gekomen dan de basisschool…
  Laat hem zelf maar gaan werken tegen 20 uur salaris en de buren aanspreken over hun SUV en cruiseschip..kijken of hij het dan nog zo erg achter zijn plannetjes staat…

  Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   Steven, die sufkop heeft zelfs de kleuterschool nog niet eens met goed gevolg doorlopen. Daar zagen ze al dat hij niet normaal was.

   Like

 21. Tistochwat zegt:

  Die preek moet hij afsteken tegen dit soort volk:

  Enz.

  Geliked door 2 people

  • Trucker zegt:

   Soms heb ik wilde visioenen dat ik een minimi in mijn klauwen heb (blijft mijn favoriet geil ik zelfs op maar in Vlaanderen zelfs de hele eu mag je dat niet hebben) en los gaat… wordt ik niet badend in het zweet wakker maar denk hé gemiste kans, ergens in de context van bepaalde lieden die we veelvuldig zien (opdraven) 🙂

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Trucker 24 juli 2019 om 19:20

    Vind jij Máxima een lekker wijf?
    Nou, dan moet je maar niet naar onderstaande foto’s kijken.
    Zo ziet ze eruit zonder dat een visagist een paar uur met haar bezig is geweest.

    Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Alle uitvreters bij elkaar………..!!
   Allemaal weer effe hypocriet zwaaien,naar het plebs,en daarna snel aan de kaviaar en champagne!
   Dat ze zich er in mogen verslikken.
   Hoogheden,……..VERZAMELEN!!!

   Geliked door 1 persoon

 22. Jean zegt:

  Het gaat “ECHT” fout met die smerige linkse groene communistische rotzooi, ons Europa IS al voor 95% naar de kloten, het is onveilig en onleefbaar geworden door die linkse smerige parasieten.

  Geliked door 2 people

 23. loekie zegt:

  Ik heb er verder geen verstand van, echter, wat deze man voorstelt leidt eerder tot meer dan minder consumptie

  Like

 24. Jan zegt:

  Klimaatzonders in de buurt? Bespioneer hen, geef hen aan bij de staat zodat zij opgevoed kunnen worden, nagel hen in het openbaar aan het kruis. Verkocht als tips om de zondaars te leren ‘omdenken’

  Deutsche sollen ihre Nachbarn bloßstellen ARD-Professor will Öko-Stasi

  „Warum hast du eine Kreuzfahrt gebucht? Wer gibt dir das Recht, einen SUV zu fahren? Warum musst du eine Flugreise in den Skiurlaub auch noch tätigen?“, so Paechs Ideen für das nachbarschaftliche Klima-Verhör. Der Professor: „Wir brauchen wieder im zwischenmenschlichen Bereich ein Regulativ!“

  https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/ard-professor-will-oeko-stasi-63490914.bild.html

  Hij is nog krankzinniger dan uit het andere stuk naar voren kwam

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s