Frankfurt: asielzoekers en vluchtelingen logeren in dure hotels

Screenshot_227

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat woningen in Frankfurt niet meer te betalen zijn en de tehuizen van de stad uit alle voegen barsten, worden door dakloosheid getroffen mensen “tijdelijk” in hotels en pensions ondergebracht. In juni waren dat 7900 mensen, meer dan 60% van hen zijn “vluchtelingen”. Velen van hen wonen jarenlang in zulke “noodonderkomens”. Gemiddeld betaalt Frankfurt daarvoor € 30,- per persoon per nacht.

Blick Oostenrijk

Kosten 2017: bijna € 60 miljoen belastinggeld

Een gezin dat uit 6 personen bestaat en dat een kamer deelt, kost dus het schrikbarende bedrag van € 4.500,- per maand. De verhuurders zijn blij, ook al gaat het bij de onderkomens vaak om huizen die zonder de sociale dienst leeg zouden staan. Want velen verkeren in desolate toestand, vaak is er niet eens gelegenheid om te koken. Daarvoor betaalde Frankfurt alleen al in het jaar 2017 € 56,4 miljoen belastinggeld.

De stad krijgt voor dergelijk ondergebrachte “vluchtelingen” € 710,- per maand van de staat. De Evangelische vereniging voor hulp bij woonruimte organiseert de onderbrenging in opdracht van Frankfurt. De stad heeft een jaarcontract met enkele hotels en kamerverhuurders – bijvoorbeeld in de wijk rondom het hoofdstation, een niet echt fijne buurt.

“Tijdelijke” onderbrenging duurt vaak jaren

In het jaar 2012 woonden er in Frankfurt 222 gezinnen in zulke “tijdelijke” onderkomens. In 2017 waren dit er al 600. Daar komen nog de alleenstaanden bij. Nu bedraagt het aantal personen al bijna 8000. Tot nu toe is 4,5 jaar officieel de langste verblijfsduur. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” schat daad het daadwerkelijke aantal groter is, omdat veel gezinnen meerdere malen van onderkomen wisselen en de tijd daarna – voor de statistiek – opnieuw begint te lopen.

Ondanks deze, ook in andere steden steeds erger wordende, misère wijkt Duitsland niet af van zijn welkomstpolitiek. Dat zal de politici ook een zorg zijn. Die bedienen zichzelf sowieso ongegeneerd van het geld van werkende mensen, van wie zij gemiddeld maandelijks meer dan 50% van hun loon als belastingen en heffingen afpakken.

Bron:
www.wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Graaien, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Frankfurt: asielzoekers en vluchtelingen logeren in dure hotels

 1. Tistochwat zegt:

  Ik denk dat ik nog te optimistisch was door te zeggen dat de totale islamisering over uiterlijk 3 tot 5 jaar een feit zal zijn. Misschien is het over 1 jaar al zover.

  Geliked door 2 people

 2. Dewevoga zegt:

  Voor tijdelijk hebben ze goed naar Kok geluisterd

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Een troost nog: op een gegeven moment zullen de kamers van al die hotels van binnen door al die “asielzoekers en vluchtelingen” in gore vuilnisbelten gaan veranderen waardoor die kamers in de toekomst onbewoonbaar en onverhuurbaar worden!
  En reken maar dat ik met de eigenaars en directeuren daarvan nog voor geen 1000% medelijden zal hebben! Al te goed is thans buurmans KNETTERGEK!!!!!!!!!!!

  Like

 4. Pietresen zegt:

  Oh gelukkig maar, ik dacht even dat er ook toeristen logeerden.

  Like

 5. Jean zegt:

  Wie zijn dus de grootste misdadigers?Juist, de politieke lafaards onder eigen volk die dergelijke parasieten binnenhalen.

  Geliked door 2 people

 6. ronjaspers zegt:

  De soldaten van alah moeten goed verzorgd worden,voordat ze ons af gaan slachten.

  Geliked door 2 people

 7. hebk zegt:

  De EU is krankzinnig met dit beleid , stelletje mongolen !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s