Privégegevens uit kentekenregister via internet verhandeld

Screenshot_217

Privégegevens uit het kentekenregister van de RDW worden via internet verhandeld. Voor bedragen van 50 tot 150 euro is het mogelijk om de naam en het adres te krijgen dat bij een kenteken hoort, zo meldt RTL Nieuws. Op de eigen site spreekt de RDW van een ernstige kwestie.

De RDW beheert 13,3 miljoen Nederlandse kentekens, zo laat het zelf weten. De kentekens zijn gekoppeld aan privépersonen, bedrijven en adressen. Via kanalen op de chatapp Telegram is het mogelijk om de gegevens op te vragen die bij een kenteken horen. De aanbieders van de gegevens claimen dat ze mensen bij de RDW kennen die toegang tot het kentekenregister hebben.

Volgens de RDW staat nog niet vast dat de online verkoop gebeurt door rechtstreekse raadpleging van het kentekenregister. Na te zijn ingelicht door RTL Nieuws is de RDW, samen met het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en de politie, een onderzoek gestart. De organisatie merkt op dat veel partijen gebruik maken van de gegevens die bij de RDW zijn opgeslagen. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de Politie, het CJIB, en partijen zoals gerechtsdeurwaarders en verzekeraars.

Voor het onderzoek had RTL Nieuws met toestemming van de betreffende kentekenhouders hun gegevens opgevraagd. De RDW wilde weten om welke kentekens het ging, zodat het kan kijken door wie de gegevens zijn opgevraagd. RTL Nieuws zal de kentekens echter niet verstrekken. “De RDW is zelf verantwoordelijk om de lekken op te sporen”, zo laat de hoofdredactie weten.

Bron:
www.security.nl

h/t “Piet Snot”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, onwetendheid, Overheid, verloedering. Bookmark de permalink .

20 reacties op Privégegevens uit kentekenregister via internet verhandeld

 1. Piet Snot zegt:

  Deze privé gegevens zijn mij al eens verteld door de telefoon met de politie.
  Nadat ik een kentekenplaat op straat vond, en zei dat ik deze wel even door de brievenbus wilde terug bezorgen als het toch bij mij in de buurt was.
  Heel vriendelijk bedoeld van deze agent, maar het mag niet.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ik heb overigens keurig de kentekenplaat ergens door een brievenbus gedaan.
   Het was inderdaad vlakbij een paar straten verder.
   Maar ik had het ook kunnen verzinnen om te weten waar iemand woont, dan had ik ook de gegevens gehad.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Deze agent was fout om te vertellen waar deze persoon zou wonen, u als burger krijgt bij de RDW geen antwoord als u met ze belt om te vragen van wie dat kenteken is.
    Alleen de politie kan deze nummerplaat was in u bezit was natrekken, weer een blunder van deze agent die zo gevoelig met de privacy om gaat, waar u bijstaat.

    Like

 2. Jan zegt:

  Om politieke tegenstanders van links uit te schakelen of zo hun bezittingen te vernielen door brandstichting

  Like

 3. Piet Snot zegt:

  Misschien moeten wij ons eens gaan afvragen welk personeel daar inmiddels werkt om gegevens door te geven.
  Het gaat dezelfde kant op als bij de politie, waar elke crimineel van te voren op de hoogte wordt gebracht, als je de juiste mensen maar kent.
  En niemand die het van tevoren heeft zien aankomen, want zo zijn wij niet.

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  De overheid ( dus ook de RDW) is zo lek als een mandje. Met name samenwerken met justitie en politie is voor de burger een gevaarlijke bezigheid want, zoals telkens weer blijkt, is de integriteit van deze diensten ernstig in gevaar. Als je bijvoorbeeld getuige bent in een ernstige zaak (in een kleine zaak kan ook), dan mag je het als getuige zelf uitzoeken want je wordt niet beschermd. Ik zou niet graag een anonieme tip aan de politie doorgeven want voor je het weet staat er een crimineel voor de deur die even verhaal komt halen. Ja, foutje zeggen ze dan bij de politie. Ook het feit dat er moslims bij de politie zijn maakt het er niet beter op om daarop te vertrouwen want die hebben andere normen en waarden dan de gemiddelde autochtone nederlander.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Niks geen foutje.
   Want de advocaat van de gedaagde mag altijd weten wie er tegen zijn cliënt getuigd heeft.
   En die speelt de gegevens dan weer door. Anoniem bestaat niet.

   Like

  • Republikein zegt:

   KvK al jaren misdadig, als zelfstandige verplichte inschrijving en daarna je gegevens verkopen, jaren van telefonische ellende, soort stalking.
   Nog overwogen om ze aan te klagen.

   Like

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Alles, maar dan ook werkelijk alles is in dit zieke landje verworden tot een verdienmodel.

  Geliked door 2 people

 6. Ron Rottweil zegt:

  In zwitserland zijn die gegevens gewoon openbaar. Elk nummerbord staat op naam en dat blijft het ook als je van auto wisselt. Het nummerbord neem je dus mee en blijft van de bezitter. Ik heb geen problemen met openbaarheid van de gegevens., alleen de criminelen hebben er baat bij. Het systeem van nummerborden is natuurlijk ook een melkkoetje voor de overheid en daarmee is ook de werkgelegenheid gediend.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Dus in Zwitserland is het normaal dat wanneer ik ergens een kenteken intik, ik meteen de naam en adres van de eigenaar krijg te zien?

   Like

   • Monalisa zegt:

    Gelukig in Duitsland staat dit ook niet openbaar, daar kan je ook een deel van je kenteken op je naam zetten twee letters maar

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik heb ook helemaal niks te verbergen.
   Wat dat betreft spiegelen wij, mijn vrouw en ik dus, ons aan Trump en Boris Johnson.
   Zelfs onze normale echtelijke schreeuw- en gilpartijen spelen zich af buiten af op het terras dat ik door Roemeense Roemenen heb laten aanleggen die ik daarvoor speciaal uit Roemenië heb laten overkomen.

   Nou goed, ze waren er al maar toch.

   Like

 7. hslot4 zegt:

  Ik heb al zoveel corruptie gezien bij de politie het domste wat je kan doen is zo’n vuilnisbak vertrouwen of denken dat ze integer zijn .
  Dan bega je een hele grote fout

  Like

 8. Johan zegt:

  Wedden dat het allochtonen zijn die deze info lekken. Eerste wat bij me op kwam toen ik dit nieuws zag op rtl

  Like

 9. Monalisa zegt:

  Waar is nou geen corruptie in u land over al toch.

  Like

 10. BezigeBij63 zegt:

  Corruptie vindt overal plaats

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s