Protesten succesvol: kinderdagverblijven in Leipzig trekken hun verbod op varkensvlees vooreerst in

Screenshot_224

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

“Uit respect tegenover een zich veranderende wereld wordt er vanaf 15 juli alleen nog maar eten en avondbrood besteld en opgediend dat vrij is van varkensvlees…” – aldus een mededeling van de leiding van twee kinderdagverblijven in Leipzig, die in het hele land voor ontsteltenis zorgde. Nadat ook de “Bild-Zeitung” kritiek had op het gedrag, krabbelen de verantwoordelijken nu terug.

philosophia perennis

De “Bild-Zeitung” en ook veel alternatieve media, waaronder ook “Philosophia perennis”, hadden uitvoerig over het varkensvleesverbod op twee kinderdagverblijven in Leipzig en over de daaruit voortkomende protesten bericht. De ontdaanheid in de bevolking over hoever het motto “Duitsland is van de islam” al voortgeschreden is.

“Elementaire democratische principes door dit minderhedendictaat buiten werking gesteld”

Ook de AfD-parlementariër Beatrix von Storch had zich over het islamitisch veroorzaakte verbod op schnitzels en gummibeertjes in Leipzig: “Twee kinderdagverblijven halen varkensvlees van het menu en verbieden de kinderen gummibeertjes. Nu worden 300 kinderen gedwongen om hun eet- en leefgewoontes vanwege 21 (!) islamitische kinderen te veranderen en zich aan de minderheid aan te passen respectievelijk zich aan hun ´waarden´ te onderwerpen. “Wanneer zelfs de ´Bild-Zeitung´ er van spreekt dat in beide kinderdagverblijven in Leipzig ´elementaire democratische principes door dit minderhedendictaat buiten werking gesteld worden´, is het de hoogste tijd om iets aan deze waanzin te doen. Worstenbroodjes, varkensschnitzel en niet-halal gummibeertjes zijn normaal in Duitsland, al het andere is niet normaal en zal met de AfD ook nooit de norm worden.”

“Voor veel publiciteit gezorgd”

Nu krabbelen de verantwoordelijken van de kinderdagverblijven terug. In een mededeling, die de ouders vandaag ontvingen, staat:

“Beste ouders van de kinderdagverblijven Confucius en Rolando Toro. We hebben vastgesteld dat onze beslissing om in onze beide kinderdagverblijven af te zien van varkensvlees voor veel publiciteit heeft gezorgd. Om deze reden stellen we deze beslissing uit en zullen het onderwerp op de eerste ouderavonden in het nieuwe schooljaar in augustus op de agenda zetten.”

Hoe warrig deze stellingname is, laat ze zelf zien: protest door de alternatieve media, die vaak ook mede de thema´s van de “Bild-Zeitung” bepalen, door brieven van lezers, zakelijke commentaren enz. heeft nut…

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Protesten succesvol: kinderdagverblijven in Leipzig trekken hun verbod op varkensvlees vooreerst in

 1. Piet Snot zegt:

  Krijgen kinderen in Duitsland dan complete warme maaltijden aangeboden in een kinderdagverblijf.
  En zijn er hier ook dagverblijven voor kinderen waar ze thuis niet meer te eten voor het avond eten.
  Anders zit je daar geen varkens schnitzels te eten.
  Of gebruiken ze dat daar als broodbeleg naast een glas melk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tineke zegt:

  Wat kruipt iedereen toch,voor de verrijking van de ”vrede.
  Wat zou hier nu de ECHTE reden van zijn.
  Vroeger gold de mening van de meerderheid,tegenwoordig is de minderheid de baas.
  We leven in een ”geregisseerde” krankzinnige wereld !

  Geliked door 2 people

 3. Monalisa zegt:

  Dit speelde al in Nederland op de scholen in de jaren 80. De paas en de kerst maaltijden van brood, waren er geen vleeswaren waar een varken in was verwerkt.

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   De jaarlijkse barbecue-dag voor het Haagse politieke getriefel van NL, waarvan het gedeelte politieke hoeren, getooid met totaal potsierlijke hoeden, kunstvlees staat te vreten om de drie klootzakken van Denk niet te schofferen…!

   Geliked door 3 people

 4. scherpschutter1943 zegt:

  de varkens van de kinderdagverblijven hebben hun beslissing uitgesteld, vanwege de commotie. Nu gaan ze in conclaaf met de moslimzwijnen, waarna het besluit om alleen hoeravlees te eten alsnog wordt doorgedrukt. Zo gaat dat in duitsland. En de duitser zag dat het goed was. Sieg ……

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Sieg Heil mag niet meer.
   Hou Zee mag niet meer.
   “Ouwe rukker” mag ook niet meer.

   Van 50+.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ paulzwueste (24 juli 2019 om 17:36)

    Dames en Heren.

    Dit mag niet meer. Dat mag niet meer. Zus mag nier. Zo mag niet meer. Het is niet politiek correct. Maar we moeten aan dit en aan dat en aan zus en aan zo. Waar bemoeien ze zich godv@#$%**e mee ??? Ik heb geen behoefte aan die truttige betutteling !!! Ik wil vrij zijn om te doen en laten, wat ik zelf wil.
    Wat wel mag is dat “Mein Kampf” van Hitler weer in herdruk bij Bruna in de winkel ligt. En dat vind ik niet kunnen !!!

    Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ scherpschutter1943 (24 juli 2019 om 12:26)

   Dames en Heren.

   Het was niet de Duitser, die zag dat het goed was. De bibberheks, bezeten door de kwade geest van satan, heeft haar land betoverd tot een islamitisch bolwerk. En nu denkt ze dat het geschaffen hat en lacht in haar knuistjes. Maar een kruik gaat te water, tot die barst. En wie het laatst lacht, lacht het best. De bibberheks vraagt gewoon, om een volkstribunaal naar Roemeens voorbeeld. Bye bye bibberheks !!!

   Geliked door 2 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Met alle respect voor een veranderende wereld, waar zijn we in godsnaam mee bezig ??? Kinderen krijgen in de kinderopvang een middagmaal en avondbrood. Dat betekent dus, dat kinderen ‘s-morgens worden weggebracht en ‘s-avonds worden opgehaald. Die kinderen zitten dus de hele dag in de opvang. Ze komen dus alleen thuis om naar bed gebracht te worden. Deze kinderen krijgen dus een politiek correcte staatsopvoeding. Is dàt, wat wij willen ??? Wat doen wij onze aan ??? Ouder trouwen en maken kindjes. Maar ze hebben geen tijd, om de kroost op te voeden. Mama ambieert een carrière en ze moet een tweede auto en een dure telefoon. En papa wil dure speeltjes, zoals een motorfiets en de allernieuwste computer en Joost mag weten wat nog meer. O ja, ik vergeet de tweede en de derde vakantie en de veel te dure hypotheek en het veel te grote doorlopende krediet. Voor de kinderen hebben ze helaas geen tijd. Die worden toch grootgebracht en geïndoctrineerd door professioneel personeel in het dure gevoelloze staats-opvoedings-instituut. En tot overmaat van ramp gaan papa en mama ook nog scheiden. Ja, de wereld is inderdaad veranderd. Maar is de wereld er ook beter op geworden ??? Ik betwijfel het. Welzijn en geluk voor de kinderen zit hem niet dure wegwerpcadeau’s en in kinderen onderbrengen in dure staats-indoctrinatie-instituten. Dat stimuleert alleen maar het egoïsme en zeker niet het gevoelsleven.

  Ik ben opgegroeid in de 50-er jaren. Dat was de tijd van de woningnood. Getrouwde vrouwen mochten toen niet werken. Die deden het huishouden en voedden de kinderen op. Het touwtje hing uit de brievenbus. En de achterdeur stond altijd open. Vakanties hadden we niet. Hooguit één keer per jaar bij papa en mama achter op de fiets naar de speeltuin. En nog een keertje achter op de fiets naar de bossen of de hei. Mama had boterhammen meegenomen en een fles ranja. En in september gingen we nog een keer achterop de fiets naar de bossen, om emmersvol braambessen te plukken, waar mama jam van maakte. En we gingen nog een keer naar de bossen. Dan leende papa de pendex (karretje achter de fiets) van de buurman. Dan gingen we denneappels zoeken. Daar werd ‘s-winters de kachel mee aangemaakt.. En wij waren beslist niet ongelukkig. Moederliefde was een vanzelfsprekendheid. Thuis was thuis. We waren trots op ons thuis. Het gezin trok met elkaar op. Naar school moeten, was al erg genoeg. Na schooltijd kregen we thuis een beker karnemelk. En we gingen thuis spelen met onze vriendjes en niet met die pestkoppen van school, waar we zo’n gruwelijke hekel aan hadden. We hadden thuis geen waterleiding, wel een pomp, We hadden geen telefoon en geen televisie en geen warmtepomp en geen koelkast en geen vriezer en geen wasmachine en zelfs geen badkamer. Zaterdags-avonds gingen we om beurten in de tobbe in de keuken. Allemaal in hetzelfde water. Achter het huis hadden we een moestuin, voor aardappelen en groenten. Er stonden ook een appelboom en een perenboom en een pruimenboom in. We hadden ook kippen voor de eieren. En de wc stond in de tuin, een hokje van een vierkante meter, met een tonnetje erin en een hartje in de deur. ‘s-Avonds werd er naar een hoorspel “de familie Doorsnee” op de radio geluisterd. Zo was het thuis. Dat was toen allemaal heel normaal.

  Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   D

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Je vergeet helemaal “Paul Vlaanderen” en “Gijs langs de weg”.
   Die laatste moest trouwens weg omdat hij een gouden kruisje droeg.

   Jammer, je was net zo lekker bezig.

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ paulzwueste (24 juli 2019 om 17:39)

    Dames en Heren.

    Ik zal nog wel veel meer vergeten zijn. Het is ook allemaal al weer zo lang geleden en de wereld is zo veranderd. Er is meer comfort binnen handbereik. Maar moeders de vrouw moet er wel hard voor werken, om het allemaal te kunnen betalen. Welvaart noemen we dat. Het wordt ook steeds moeilijker, om die welvaart te handhaven. Aan het eind van het inkomen houden we steeds meer maand over. Welvaart is een ding, maar welzijn is toch iets anders. De prijs voor de welvaart is erg hoog en die betalen we voor een flink deel met welzijn. En als ik nu naar die staats-kinder-indoctrinatie-instituten kijk, vind ik de prijs voor het welzijn van de kinderen toch wel heel erg hoog. Een kind heeft moederliefde nodig. De Ersatz van zo’n staats-opvoed-instituut kan daar nooit tegenop. De kinderen, die daar worden heengebracht, komen heel veel tekort. Wat doen we de kinderen aan ??? Over een jaar of 20 zullen we het weten. Maar dan is het te laat !!!

    Geliked door 3 people

   • paulzwueste zegt:

    Oeps,ik plaag maar.
    “Gijs langs de weg” was een luisterspel.
    De hoofdpersoon was een tramconducteur die, al rijdend met de tram en kaartjes knippend, uit het leven gegrepen het politieke toneel belichtte.
    “Paul Vlaanderen” was tevens een luisterspel-speurder die de onmogelijkste misdaden oploste door middel van veel Jiujitsu en echoënde stappen.
    Dit samen met zijn bloedmooie Ina.
    Heerlijke tijden.

    En om 7.00 uur kwam het Zandmannetje….

    Geliked door 1 persoon

  • A. de Koning zegt:

   Ook ik ben opgegroeid in begin jaren ’50, wij waren arm maar gelukkig, uit school ging ik de aanplakbiljetten van de 4 bioscopen bekijken, ik kom uit Breda, en bij muziekhandel Spronk ging ik in de etalage de etiketten van de nieuwe 78-toerenplaten bekijken want geld om ze te kopen had ik natuurlijk toen nog niet en ook zo bij de boekhandels. Alleen kon ik zo af en toe een beeldroman kopen zoals Lex brand of De Kat, en de Tweede Pimpernel en dat was genieten. Ondanks alle verworvenheden zou ik zo terug willen naar die heerlijke tijd.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Dan ben ik toch wel erg benieuwd naar jouw leeftijd, want zelfs mijn moeder van 78 kocht al 45 toeren singeltjes in haar jeugd.
    Mijn pa van 83 trouwens ook.
    Je zou dan toch de 90 aan moeten lopen, zo als jij jou jeugd beschrijft.
    Ouderen hebben vaak de neiging om hun jeugd nogal te romantiseren.

    Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    Paulzwueste. Die tramconducteurs hadden we in Rotterdam ook. Lijn 2 van de Wolphaertsboch, via de bruggen naar het centrum van Rotterdam. De conducteur vermaakte de passagiers op geheel eigen originele wijze. Geweldig wat ik daarom heb moeten lachen. Voor je het wist was je op je bestemming. Voorbeeld: in de tram hing op het open balkon een bord met “Bij het uitstappen de stang met de rechterhand vast houden”. Een passagier stapt terwijl hij met zijn linkerhand de stang vast houdt. Hij komt te vallen op zijn rug in een hoop paardenstront (dat moet tegenwoordig met paarden met een n), want toen was er nog veel paardentractie dus ook stront. De conducteur buigt zich buiten de tram en roept, zie je nou wel wat je fout hebt gedaan!. Zegt de man in de stront, “Als ik dat advies op dat bord had gevolgd, had ik er nou met mijn gezicht in gelegen. ” Je moet het hebben meegemaakt, met beeld en geluid. Om je te bescheuren. Die tramconducteurs waren echte artiesten met hun onemanshows.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    A. de Koning, toevallig heb ik hun complete singeltjes verzameling uit hun jeugd mee genomen toe ik daar weg ging.
    Daar deden ze toch niks meer mee, en de meeste waren al grijs gedraaid.
    Daar zitten best leuke plaatjes tussen uit de jaren 50-60.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja beste Bert.
    Eigenlijk ben je nog een “snot”jongetje.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Paul, daar zal je wel even over na hebben moeten denken om zo met zo iets sterks aan te komen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Pietresen zegt:

  Huh ? ‘Uit respect tegenover een zich veranderende wereld’. Ja een wereld die de Duitsers werd opgedrongen, door de strot wordt geduwd. Hoe durven ze het zo te formuleren, zo ijskoud, zo cynisch.
  Denk maar niet dat de kous af is, men zal terugkomen met voorstellen om het toch stiekem door te drukken.

  Geliked door 3 people

 7. Tistochwat zegt:

  Wedden dat dat verbod op varkensvlees en gummibeertjes er ‘gewoon’ tóch komt?
  De mohammedaan krijgt altijd en overal zijn zin. En dat weet hij.

  Geliked door 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Vaak buigt politiek-correct al voor de islam, terwijl er geen eisen van de kant van de moslims komen.

   Natuurlijk zal dit bij de moslims wel het gevoel bevestigen dat ze speciaal zijn en dat ze meer rechten hebben dan de ‘ongelovigen’.

   Wie stimuleert hen daarin?

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s