Lekker pilsje drinken op het terras

Screenshot_276

(Door: “Weethetwel”)

Gelukkig, dank zij Rutte en zijn politieke elite krijgt u allemaal een flinke loonsverhoging. Per slot van rekening klotst het geld overal tegen de plinten. Dat kunnen we gaan vieren met dit warme weer en waar is het gezelliger dan op een terrasje op  zo’n warme zomeravond in dit puntgave land. Uw baas heeft u € 100,- loonsverhoging beloofd, dus er valt wat te vieren. Voor het gemak bestelt u een “Spronsen-rondje” (foto): twee koffie, twee bier, twee frisjes en twee rosé. De gemiddelde prijs voor deze 8 consumpties bedraagt in Nederland 23,35 euro. U opent het loonzakje met de € 100,- bruto…

en treft er een foto aan van een breed lachende Rutte en verder nog 3 tientjes. Doe maar € 5,-terug, zegt u beteuterd tegen de ober. O wacht, Mark heeft nog wat op de achterkant van zijn foto geschreven.

“Beste Nederlander,

Wat ben ik blij dat je als één man achter onze regering en achter ons beleid staat. Daarom kunnen we zo ook verder gaan. Ik op mijn beurt heb er alles aan gedaan deze loonsverhoging van € 100,- voor je uit het vuur te slepen. Maar voor wat hoort wat. Ik heb er daarom € 70,- vanaf gehaald voor alle goede doelen die je samen met mij ondersteunt. Waardoor we met man en macht verder kunnen werken aan de opbouw van dit puntgave land. Ik hoop dat je maximaal plezier hebt van de overgebleven € 30,-. En ik reken weer op je stem.

Jouw Mark”

U slaat dus even aan het rekenen. Voor € 100,- zuur verdiend geld heeft u 8 consumpties, een heleboel goede doelen en € 5,- wisselgeld. Dat is € 11,85 euro per consumptie. Voor de lol nog even naar guldens omrekenen: 26 gulden per consumptie. 208 gulden voor het rondje. Ober, doe me nog een rondje, kan ik volgende maand betalen?

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, gezond realisme, Graaien, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, Rotzakken, Rutte, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Lekker pilsje drinken op het terras

 1. Republikein zegt:

  Meestal zijn mensen niet gezellig en wens niet opgelicht te worden, bekijk het maar, blijf ik lekker thuis, gezelli.
  Overal gekke mensjes.

  Like

 2. Tineke zegt:

  Ik was maandag bij La Plaza hier in het centrum.
  We betalen om en om.
  Mijn beurt,2 tosti s en drie cola 20 euro en nog wat.
  Het is echt niet grappig meer !

  Geliked door 1 persoon

 3. Monalisa zegt:

  Van de week stond een stuk hier over in een krant, een terrasje pikken en een rondje geven kosten 300 euro, in geen weken dat wij als ouderen eer terrasje pikken en een rondje geven.

  Like

 4. Pietersen zegt:

  Dankzij de Euro. Alles 2x zo duur geworden. Belachelijke prijzen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Pietersen. U schrijft: Dankzij de Euro, alles 2X zo door geworden. Dat is veel meer dan 2X. Op de dag dat Gerrit Zalm en de helbewoner Wim Kok (laat hem daar maar lekker roosteren) ons de Euro hadden verkocht was 1 Euro = 2,20 Gulden. Als wij het leugengedrag van onze politieke leiders analyseren, mogen wij vragen: Zijn ze Sociopathen of Psychopaten https://www.youtube.com/watch?v=UAjAMYaiWnI

   Like

 5. Monalisa zegt:

  Dus de Nexit in voeren

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Ik heb rondjes doen allang afgeschaft. Kreeg eerst enorme tegenstand, maar deed toch wat ik zelf wil. Ik maak helemaal zelf uit wat ik uitgeef en anderen zorgen maar voor hun eigen drankje. Heb zelfs een keer naar mn hoofd geslingerd gekregen dat het onsympathiek was wat ik deed. Tuurlijk dat zei iemand die er handig gebruik van maakt van die stomme rondjes. Men is het nu gewend en mijn ergenis is in iedere geval verdwenen. Altijd gezeik met die rondjes. De ene is een gier en de ander laat gebruik van zich maken. En maar ergeren. Doek niet.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat is altijd al zo geweest met sommige mensen.
   Zijn ze zelf aan de beurt, nemen ze een cola, is het jouw beurt dan willen ze er een borrel naast.
   Of ze moeten altijd dan net even pissen, tot er weer een rondje staat.

   Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zag toevallig vanmiddag dat mijn AOW met € 12,50 omhoog gegaan was, dat worden dus geen rondjes.
  Nou ja misschien ook wel want als ik dat van mijn AOW af moet laten hangen…
  Het is mijn streven te sterven met een zo hoog mogelijke schuld en ik geloof dat ik op moet gaan schieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Dat hangt van je leeftijd af of je dat nog voor mekaar gaat krijgen voor je sterft.
   Boven een bepaalde leeftijd krijg je nergens meer een lening voor b.v. een nieuwe auto.
   Daar had je dan eerder aan moeten beginnen.
   Maar of je dan nog een plezierige oude dag zou hebben, betwijfel ik met dagelijks dreigbrieven en een deurwaarder voor je deur.

   Like

 8. dolphin zegt:

  tja , als het beter gaat merken we niks , als het slechter gaat dan merken we het meteen , het wordt tijd dat we als volk een slecht gedragende regering a la minute op kunnen laten stappen

  Like

 9. Piet Snot zegt:

  Voor het bedrag van 1 rondje op een terras, haal ik dan wel 3 kratten bier op.
  Kan ik de hele straat een rondje geven met dit mooie weer.
  Zodra ik moet gaan rekenen op een terras, is voor mij de lol er al af.
  Je stapt ook niet een kroeg in met 3 tientjes om eens lekker te gaan stappen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Piet Snot en alle andere lezers. Wij neigen te vergeten dat onze regeringen vanaf de jaren ’80 hadden geleidelijk – en uit vrije wil – de controle over hen eigen land verloren. Op 14 juni 1985 werd het Verdrag van Schengen getekend. In het verdrag staat dat Nederland zal geen controle meer hebben over haar eigen grenzen. Het begon allemaal met fatsoenlijke landen zoals België, Nederland Luxemburg Duitsland en Frankrijk. Dus daar zag niemand kwaad in. Echter, in 1993 is de Schengen-zone uitgebreid. De jaren ’90 waren zeer kritisch. Het begon al in 1992 bij het Verdrag van Maastricht waarin onze regering (Het Paarse Kabinet) tekende DAT NEDERLAND VERLIEST HAAR SOEVERENITEIT ALS ZELFSTANDIG LAND.
   Dat is wat over het Verdrag van Maastricht wordt geschreven :. Dit Europese verdrag vormde in 1993 de Europese Gemeenschap om tot Europese Unie. Het Verdrag (formeel: Verdrag betreffende de Europese Unie) legde verder de basis voor de Economische en Monetaire Unie (EMU) en van de invoering van een gemeenschappelijke munt (de euro).
   Na het ondertekenen van dit verdrag, kwamen geleidelijk andere verdragen en maatregelen. In 1999 begon de overgang naar de EURO en die werd gepaard met scherpe sprongen waarin alles werd explosief duurder. Het Paarse Kabinet van PvdA, VVD en D66 (wie anders?) heeft het hele proces begeleidt met Marxistische leugens en bedrog. Zij deden dat geleidelijk op de manier dat de nazi’s hadden hun Verordnungen und Befehlen ingevoerd. Geen slapende Honden wakker maken. Voor de Linksmens het volk is dom, en zal niet zo gauw kritiek leveren. Zodra dit fase wordt bereikt, is het te laat!. Op 2 januari 2002 werd Nederland wakker geworden, in een economische nachtmerrie . Sindsdien wordt het maar steeds erger. Nederland die vroeger stond tussen de beste 5 landen in de wereld, staat nu op plaats 15. Rutte en zijn vrienden zouden er voor zorgen dat wij langzaam in de richting van Marokko of een van de Zuid Amerikaanse Bananen republieken zouden gaan.

   Like

 10. Bob koster zegt:

  In de gouden tijd van den Uyl (ja, dat leest u goed) oberde ik op een druk terras. Een pilsje kostte 85 cent, wat vaak neer kwam op 1gulden, “laat maar zitten”. Iedereen had geld, ik zag alleen blije (blanke) gezichten en ik verdiende evenveel als een chirurg.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s