Steeds meer katholieke geestelijken gaan achter Salvini staan

Screenshot_279

(Vertaling: E.J. Bron)

Een groot deel van de katholieke kerk is ook in Italië pro-migratie ingesteld. Maar steeds meer geestelijken gaan openlijk achter Matteo Salvini staan.

journalistenwatch

Vader Giacobbe Elia, een rooms-katholieke priester, heeft zijn eigen kerkbroeders ervoor bekritiseerd dat zij zich wat betreft migratie zo openlijk voor meer massa-immigratie uit Afrika en Azië zouden uitspreken. In een interview pleitte hij voor meer respect voor grenzen, verdedigde het idee van een beschermende muur en prees minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini als goede en effectieve politicus, die zijn geloof openlijk zou laten zien, staat er in “Il Giornale”.

Elia waarschuwde dat de immigratie van zoveel migranten de veiligheid van de Italianen zou bedreigen, tegenover wie de kerk ook een beschermingsplicht zou hebben. Elia is niet de eerste geestelijke van de katholieke kerk die zich zo openlijk voor Salvini inzet. Vorige maand nog prees monseigneur Michele Crociata de minister van Binnenlandse Zaken als verdediger van het christendom in Europa. Hij waarschuwde ervoor dat Italië zijn christelijke identiteit zou kunnen verliezen wanneer de demografische ontwikkeling zich zo voortzet.

In het verleden moest de LEGA van Salvini steeds opnieuw harde kritiek uit het Vaticaan en van de Italiaanse kerk aanhoren voor het feit de migratie over de Middellandse Zee te willen beperken. Dat er echter steeds meer priesters met een patriottische houding in het openbaar verschijnen, zou een kentering kunnen betekenen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, katholieke kerk, LEGA, meningsdictatuur, Nationalisme, Patriottisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Steeds meer katholieke geestelijken gaan achter Salvini staan

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Dissidenten binnen de katholieke hierarchie wachten zware tijden. Het gezag van de paus is onaantastbaar en van democratisering binnen de katholieke kerk is geen sprake. Kijk alleen maar hoe de paus een knieval maakt voor de islam. Om van te kotsen Deze paus met zijn gevolg heeft al voor de islam gekozen. De priesterlijke sympathisanten voor Salvini worden de kerk uitgeflikkerd of moeten beloven de kant van de paus te kiezen. Tussenin zit niks.

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Zeer verheugend, maar een beetje laat. Ik durf te wedden dat als de regeringsleiders eenmaal afkomstig zijn van de PVV en de AfD, er veel patriottische en islamkritische priesters zullen zijn. Ja, het kerkjasje waait in de wind.

  Geliked door 1 persoon

 3. fleckie zegt:

  ( DE. KERK. loopt altijd. achter. de. MACHT. aan’?)……. ( vanwege. HET. PROFIJT?)<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s