CITAAT Ruud Koopmans

Screenshot_296

Vroeger hadden we burgerlijke ongehoorzaamheid als protest van burgers tegen autoritair gezag. Nu hebben we ongehoorzaamheid van gezagdragers die beter menen te weten wat goed is dan de meerderheid van de burgers en het parlement.

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Ruud Koopmans)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op CITAAT Ruud Koopmans

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Waar het de politie aangaat is dit zeker waar maar werknemers in het OV of verpleegkundigen zijn geen gezagsdragers en kunnen niks met deze wetgeving, een buschauffeur, trambestuurder of verpleegster kan natuurlijk heel stoer doen maar ze hebben geen poot om op te staan, sterker nog als het escaleert dan laat zijn/haar werkgever ze keihard vallen.
  En reken maar dat het in voorkomende gevallen escaleert, de jochies die nu onze zwembaden nog onveilig maken staan te trappelen van ongeduld ook al zijn ze maar 1 of 2 keer in hun verrotte leventje in een moskeet geweest.

  Like

  • boorzalf zegt:

   Als een buschauffeur wijs is laat hij of zij deze vermomde maan aanbidders gewoon in stappen, rit uit rijden en gauw naar huis. Je leven niet op het spel zetten.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Kijk kijk, nou durven de heren wel een duidelijke mening te geven over dit probleem, onderling.
    Heb ik het er over en beweer hetzelfde, dan lopen ze enkel af te geven op het personeel wat ze werk moet doen en verder niet moet zeuren.
    Meer dan stoere ouwe man praat hoor je dan niet van ze, zolang ik het beweer.
    Maar te laf om het toe te geven op het moment zelf.
    Zo kennen we de ouwe mannen club weer, onder mekaar zijn ze niet zo stoer meer zo als ze zelf beweren.

    Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Gezien de erfenis uit het jaar 1968 zijn de uitvoerders van de burgerlijke ongehoorzaamheid toen opgeklommen tot de ambtsdragers van vandaag. Politieke invloed blijven uitoefenen ook al moet de democratie verkracht worden is de voornaamste drijfveer. Dat was vroeger niet anders dan vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mary zegt:

  Het zijn criminelen die de de wil van het volk negeren, het volk beroven, al hun vrijheden afnemen, opzettelijk in gevaar brengen etc.etc., voor “anderen” werken dan in het belang van het land en hun burgers!!!.

  Like

 4. Jan zegt:

  Toen recht nog gehandhaafd werd

  Geliked door 2 people

 5. Kees zegt:

  Dat moedigt ons aan tot burgerlijke ongehoorzaamheid!!

  Like

 6. Martin de Koning zegt:

  De gezagsdragers hebben tegenwoordig de insteek van ; Ik vindt , ipv ; de wet bepaalt! Jaren geleden stonden de commissarissen te schreeuwen dat de wet is de wet en regel is regel. Maar niet voor hun. Alles kan , but not in my backyard! Tja , wat wil je ook van een politie top vergeven van vrijgemetselde personen. Onder Wilhelmus van Nassau waren dat soort genootschappen verboden op straffe van standrecht. Kwam je er één tegen dan kon je m na bewijsvoering gewoon opknopen! Jammer dat er dus geen echte Nassau ons land regeert.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Wetten en regels, ja zelfs de grondwet zijn in dit land niets meer waard. Nieuwkomers moeten zich integreren en aanpassen, maar het tegendeel is waar. Het boerkaverbod, een lachertje. Onderwerping aan een vreemde mogendheid die ons land dwingt tot besluiten die tegen de grondwet indruisen ? Niemand maakt zich druk om die landverraders in Den Haag. Als wetten en regels in feite niet meer bestaan ligt anarchie op de loer. Vanaf dan zal alleen maar (net als in de jungle) het recht van de sterkste gaan gelden. Het linkse krapuul dus dat nog steeds van de meesten onder ons zijn gang mag blijven gaan !

  Like

  • Onderwerping aan een vreemde mogendheid die ons land dwingt tot besluiten die tegen de grondwet indruisen? Dit IS al gebeurd! Onze machthebbers hebben niet alleen de grenzen ‘gastvrij’ voor volkomen andersdenkenden geopend, maar hiermee ook onze wetten aan de nieuwkomers verkwanseld! Nu is HUN wil ook ONZE wet geworden!!

   Like

 8. Thoth zegt:

  B.v. de ‘elite’ zoals Ollondgren, die onlangs het referendum heeft afgeschaft, de laatste waar Nederland zijn protest kon laten horen.

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Er bestaat slechts een manier om die idioterie ongedaan te maken…..stel de vraag…is dat een vrouw of een man ? en diegenen die er belang bij hebben een wettelijk vergunning uitreiken om over te gaan tot de borstenknijperstest….er zal natuurlijk verzet zijn …maar men went aan alles

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Net zo als ze in Iran doen dus.
   Waar ze zo’n metalen klem uit een middeleeuws martelwerktuig keldertje tevoorschijn hebben gehaald voor als de vrouwen niet luisteren naar de sharia politie.
   Je borsten tot bloedens toe fijn knijpen, bij weigering.
   Of gaat dat weer te ver.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s